Díky všem za uklidnění s tou Mrazivou vrchovinou. Je pravda, že ono asi půjde postupovat, jenom to půjde dost pomalu a musím si nepřátele nalákávat po jednom a tak podobně. No, a nějak se mi do toho teďka nechce. Peníze sice nemám, ale na druhou stranu je teď ani moc nepotřebuju. Na léčení v chrámech nebo na přespání v hospodě mi to v pohodě dá, kouzla jsem skoupil, vybavení nekupuju, mám odpovídající loot, do dovedností už peníze cpát nemusím. Peníze bych teď potřeboval akorát na trénink, ale na to stejně nemám ani zkušenosti, jsem na prozatimním maximu. Je pravda, že bych si mohl pomoct kouzlem Létání, ale když pominu, že je to vyloženě bug (dobře, pokud ne bug, tak vyloženě cheat), tak mě tenhle styl hraní absolutně nebaví. Jasně, když potřebuju sundat jednoho draka, tak to jde, ale čistit takhle celou mapu, to mi moc zábavný nepřijde a dost bych se do toho nutil. Jinak právě ta Mrazivá vrchovina je tak pitomá, že se bez souboje nedá nikam moc dostat. V šestce není Neviditelnost, někde prokličkovat mezi nepřáteli na této mapě moc nejde a přeletět to pomocí Létání se mi moc nechce. Jinak Močál prokletých jsem samozřejmě prošel, mapy čistím všechny rovnou i s dungeony popořadě. Chybí mi akorát Garrikova kovárna, Hrad Darkmoor a Snerglovy jeskyně, kam se musím vrátit, až budu silnější.
Úkoly mám nabrané a splněné tam, kde jsem byl. Třeba stoky mám vyčištěné, ale Krále zlodějů jsem ještě nechytnul, protože nemám ten úkol zadaný.
Co se týče artefaktů, tak mám zatím jenom jeden a to dýku Mordred, kterou jsem získal jako odměnu v questu. Jinak nemám nic, ale co jsem se koukal na seznam na Elemirových stránkách, tak artefakty a relikvie v MM6 dost zklamání, v MM7 a MM8 to bylo patřičně jiný kafe. Stejně třeba jako černé lektvary.
Kouzla bílé a černé magie nemám zatím žádný, zatím neovládám ani samotný ty magie, ale jinak mám slušně kouzlící všechny čtyři postavy.
Co se týče těch dovedností, tak mi to v MM7 a MM8 přišlo lepší. To, že byly velmistrovské úrovně a ne všechna povolání se nemohla naučit všechno na velmistra, mělo svoje velký kouzlo. Je pravda, že v šestce umí v podstatě všichni všechno na nejvyšší úrovni. Třeba v šestce mi přijde nesmysl brát si Rytíře, když Paladin umí všechno, co Rytíř na stejné úrovni a navíc má magie. To v sedmičce je Rytíř mnohem lepší povolání než Paladin. (Samozřejmě jen můj soukromý názor, ale ty rozdíly už tam jsou dost znatelné.)
A ještě poznámka k Yuyaně: reputaci neřeším, ale pokud klesá i plynutím času a přespáváním v hospodách, tak ji budu mít stejně dost nízkou.:-D Mám ve zvyku v těch hrách trávit spoustu let (myslím herních), než všechno získám a prozkoumám.