Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:50:31
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19

Autor Téma: Prosba začátečníka k MaM VI  (Přečteno 53887 krát)

tono

• Zasloužilý člen
Re:Prosba začátečníka k MaM VI
« Odpověď #135 kdy: Leden 03, 2018, 08:40:22 »

Čo si pamätám tak z jedného draka sa dá vylútiť nekonečno predmetov ;) A funguje to vo všetkých troch MM.

Bonusy k mágiam sú pomerne vzácne, dokonca ešte viac než povedzme odolnosť voči šialenstvu. Ak to tak nutne potrebuješ jednoduchšie bude použiť editor save a ten prsteň si v ňom naklikať.
« Poslední změna: Leden 03, 2018, 08:45:37 od tono »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #136 kdy: Leden 03, 2018, 10:41:12 »

Obejdi si obelisky, tam máš bonus ke všem elementům na 100%. Každopádně to očarování je i s timhle bonusem celkem na prd, nečekej zázraky.

Pokud bys našel obyčejnej prsten s + k magii vody a artefakt (obelisky), můžeš je nasadit jedný postavě (artefakty a nertefakty s bonusem ke schopnosti se sčítaj). Pak by to bylo bonus k magii +100% schopnosti a to už by nějaký pěkný očarování mohlo hodit.

Člověk má většinou ten bonus tak +3 až +6, protože obvykle umí s magií na 7 až 12cti bodech :-D. Nejspíš proto to máš zafixovaný. Ale pokud máš schopnost na 40ti, je to +20.
IP zaznamenána

Lord Owl

• Host
« Odpověď #137 kdy: Leden 03, 2018, 13:52:46 »

Člověk má většinou ten bonus tak +3 až +6, protože obvykle umí s magií na 7 až 12cti bodech :-D. Nejspíš proto to máš zafixovaný. Ale pokud máš schopnost na 40ti, je to +20.

No právě momentálně mi to vůbec žádný bonus neukazuje, ačkoliv amulet se tváří jako že zesiluje magii země, ale nikde se nedozvím o kolik.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #138 kdy: Leden 03, 2018, 14:06:52 »

Neukazuje, no, šestka to prostě nedělá. Musíš mu věřit :-D. Vydělíš schopnost dvěma, zaokrouhlíš dolů, přičteš případný najmutý lidi... :-D Vyžaduje to trošku účasti od hráče. Určitě funguje, pokud si to chceš ověřit, zkus seslat třeba kamennou kůži, nebo něco jinýho co má bonus nebo trvání podle schopnosti.

V sedmičce je minimálně jeden artefakt kterej má psanej bonus k magii a žádnej nedává, ale v šestce jsem na nic podobnýho nenarazila (ono tam těch artefaktů zas tolik neni).

Třeba já mám skill v magii vzduchu 6 a lítání (hodina za bod dovednosti) mám na 17 hodin. Mám artefakt z obelisků, prsten + magie vzduchu a člověka co mi zvedá magie o 4. Na tu hodinu co tam mám navíc se mě neptejte. Zdá se, že když má člověk dva sečtený bonusy, tak se to počítá nějak divně.
« Poslední změna: Leden 03, 2018, 14:18:19 od Yuyana »
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #139 kdy: Leden 03, 2018, 18:34:20 »

Citace
No právě momentálně mi to vůbec žádný bonus neukazuje, ačkoliv amulet se tváří jako že zesiluje magii země, ale nikde se nedozvím o kolik.

Nie to sme sa špatne rozumeli. Tie číselné bonusi som myslel napríklad +3 Sila a podobne.
Dúfam že sa bavíme sa o tomto prsteni ? Tam sa žiadna číselná hodnota nezobrazuje. A v MM6 sa nezobrazuje dokonca ani keď ho dáš postave a pozrieš do tabuľky dovedností a klikneš na "Magie vody". Tu až v MM7-8 nájdeš číselný bonus ktorý sa zvyšuje podľa toho koľko tam vrazíš bodov.
U MM6 vieš zistiť len rozdiel s prsteňom a bez. Napríklad u L. majáku je to počet dní do konca aktívneho zápisu.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #140 kdy: Leden 03, 2018, 19:34:38 »

Právě. Tim, jak ta hodnota závisí na postavě, tam vlastně neni žádný konkrétní číslo. Pravda, mohli tam jednoduše napsat "o polovinu"... Každopádně se to zobrazuje až v dalsích dílech ve schopnostech postav.

Ovšem v dalších dílech už artefakty a neartefakty s +50% nestackujou, funguje jen jeden. Věci jako armsmaster nebo boj beze zbraně (který dávaj konkrétní číslo) ale stackujou.
IP zaznamenána

Lord Owl

• Host
« Odpověď #141 kdy: Leden 04, 2018, 20:31:07 »

Jo tak díky. Jsme se konečně pochopili, takže MM6 to prostě neukazuje. Není to patchem.
Jinak zrovna dneska mi vypadl z Grand Werewolfa amulet, který přidává do dark magic (tu ještě ani nemám). Takže super loot.
IP zaznamenána

Zina

• Nováček
  • *
« Odpověď #142 kdy: Říjen 15, 2018, 11:58:49 »

Ahoj, po delším přemýšlení, jakou novou hru si zahrát, jsem se rozhodla dát šanci MM VI a jdu si k vám pro rady.
Jednak se chci zeptat na tipy na nějaký začátečnický dungy - zatím mám za sebou ty první v Sorpigalu, chrám Baa a úkryt Stínových zlodějů v IF a chrám Pěsti v BB.
Druhá věc, co na začátku rozvíjet, protože mi přijde, že dostávám celkem klepec. Složení mám na zdejší poměry nudný, paladin, lučištník, klerik, mág, zatím jsem jela casterů cpala spíš do kouzel na experty (oheň a voda mág, tělo klerik a u lučištníka vzduch), palát a archer mají nějaký experty ve zbraních a zbroji a všem jsem dala na experty i luky. Akorát že to nějak není znát :-). Parta dostává slušný kapky, máme mistra bran, takže můžu leckam, ale reálně nevím kam, a klerik se s léčením hrozně nadře.
Čas neřeším a řešit nechci, takže body na levelování jsou, akorát že nejsou prachy. Nepamatuju si, že bych měla v pozdějších dílech takový problém s penězma, doufám, že to se časem teda zlepší.
Nemáte prosím teda nějaký rady na úvod?
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #143 kdy: Říjen 15, 2018, 12:29:14 »

No, asi bych se zaměřil na povyšovací úkoly alespoň na první. Tedy odcestovat na Mist, zkusit osvobodit dámu v nesnázích a povýšit paladina, nechat si zadat úkol pro povýšení mágů a pak jít do zátoky pašeráků se napít fontány. Klerik má také vcelku snadný povyšovací úkol v oblasti Mrazivé vrchoviny (severně nad Svobodným přístavem - cesta vpravo). Lučišník má asi nejtěžší povyšovací úkol (také v Mrazivé vrchovině ale cesta více vlevo). Ten ale asi nyní nesplníš.

Povýšení to dá dost bodů zkušeností, také zvedne u povýšených postav manu a životy. Můžeš splnit i úkol pro povýšení rytíře, druida, což jsou také docela jednoduché úkoly. Pokud by ti to nestačilo, vyřaď se pořádně na venkovních mapách, kde je bojování jednoduší. Získáš tak ne jen zkušenosti, ale i peníze z oblud a truhel. Ideálně se nauč u mága a lučišníka magie vzduchu a kouzlo létání a pak pád hvězd a ono to půjde. Také doporučuji u obou se tím pádem naučit kouzlo jiskry a používat je v dungeonech v úzkých uličkách (ustupovat dozadu a kouzlit). Určitě se hodí u obou i magie vody kvůli cestovním kouzlům, zejména kvůli majáku, díky kterému si můžeš udělat jednu značku někde u chrámu Baa a pak druhou značku někde v dungeonu, který zrovna procházíš. Když ti dojde mana, přesuň se k chrámu, vyléč se, vrať se do dungeonu.

Co se úkolů týče, můžeš splnit i některé úkoly rady. Když třeba budeš umět létat, můžeš jít do Blackshire a přeletět nad vlkodlaky, odlákat je od tamní truhle a šlohnout jim štít. (případně je můžeš pozabíjet tím pádem hvězd). Nebo do Kriegspire zastavit zimu za poutníkem. U druidky ve Stříbrné zátoce je též docela snadný úkol, kde ani nemusíš bojovat a získáš za něj hodně peněz. Případně lapit krále zlodějů ve stokách ve Svobodném přístavu.

Pak by si měla postupně asi procházet dungeony, jak jdou zasebou mapy. Tedy Sorpigal, Ironfist, Zátoka pašeráků, Svobodný přístav, Močál prokletých nebo Mrazivá vrchovina, Stříbrná zátoka nebo Blackshire, atd.

JEstli se chceš inspirovat, jak jsem procházel jednotlivé úkoly/dungeony, můžeš se podívat na tento seznam videí: https://www.youtube.com/playlist?list=PL5Sp4CJqAwzFzkf5-TOE6szgdrXHnCoUy

Už podle jejich názvů se dá poznat, kam jsem šel.
« Poslední změna: Říjen 15, 2018, 13:40:45 od Milhaus »
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #144 kdy: Říjen 15, 2018, 17:23:29 »

Ahoj. 6 diel MM je z tej trilógie najťažší a aj najrozsiahlejší. Zo začiatku je to ide trochu z  tuha, ale dá sa to. Ak máš expertov luku, mali by dostať aj dobré luky :) Najlepší obchod na ne je v Mrazivej čiapke hneď vedľa stajní.
Prípadne si pozri nejaké to video. Napríklad od Dana, ktorý to pred kamerami prešiel už 3x :)
Tu je jeho druhý priechod ktorý na moje prianie prešiel bez čítu na začiatku hry :) Určite tam nájdeš aj nejaké tipy a triky.
https://www.youtube.com/watch?v=zbsfrgehg8k&list=PLqKiK1tmDm46r2uo7xdq6RnSBNGDL6Q3r
IP zaznamenána

petstr

• Host
« Odpověď #145 kdy: Říjen 15, 2018, 21:35:54 »

Jen bych dodal k léčení, že je lepší se neléčit v chrámu BAA, protože tím klesá reputace. Já vytáhnu vodu na mistra a teleportuji se přes městskou bránu do Sorpigalu kde si v klidu doběhnu do chrámu se vyléčit. Léčení není o moc dražší a navíc mám po ruce obchody kde hned můžu přebytečný loot prodat.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #146 kdy: Říjen 15, 2018, 22:10:48 »

A není to u toho chrámu Baa spíše tak, že reputace klesá až v případě, že je obdaruješ? Já jsem ty chrámy využíval jen u úplně první rozehrávky, takže si nejsem jistý, protože tenkrát jsem to hlavně nesledoval. Ale později jsem občas v nějaké rozehrávce do chrámu Baa v případě nouze zaskočil a nic se tuším nestalo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #147 kdy: Říjen 15, 2018, 22:39:48 »

Je to jen při obdarovávání, léčim se u nich běžně.
IP zaznamenána

petstr

• Host
« Odpověď #148 kdy: Říjen 15, 2018, 22:41:10 »

No ruku do ohně za to nedám :-) V jedný z ranních rozehrávek mi po pár návštěvách chrámu Baa klesla reputace, tak jsem se jim začal vyhýbat. Ale nemůžu vyloučit že jsem je obdaroval, popř. že to kleslo z jinýho důvodu. Ze začátku jsem zkoušel všechno, jo to byly časy :-) A navíc mě štvalo, že jednou za čas se u nich respawnuly potvory a člověk musel znovu čistit minimálně nejbližší okolí.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #149 kdy: Říjen 16, 2018, 13:23:25 »

To já je využívám často, protože frekvence jejich návštěvy je vysoká, ne kvůli zdraví, ale kvůli maně. Jinak ale reputace není problém, pokud má mistra portálu, může každý měsíc obehnout radnice v Mistu, Sorpigalu a Stříbrné zátoce, pomocí save/load si nechat vypsat odměnu na 3x stejnou obludu, kterou zvládne a ke které se i zvládne dostat v termínu, zabít jí, získat 3x odměnu a během chvilky bude i vreputaci svatá. Navíc to tedy řeší i onen finanční problém, který má. (zde je ve fungování radnic rozdíl o proti dalším dílům, kde vyspisovali vždy stejné odměny a šlo jí získat jen jednou).
« Poslední změna: Říjen 16, 2018, 13:28:27 od Milhaus »
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19