Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:53:26
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8

Autor Téma: ELEX, postapokalyptické RPG od Piranha Bytes  (Přečteno 51793 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:ELEX, postapokalyptické RPG od Piranha Bytes
« Odpověď #45 kdy: Listopad 09, 2017, 12:27:06 »

Nauč se to vylepšování zbraní a postavu rozvíjej tak, aby si mohl nosit energický regentský meč, který najdeš v tom jedovém sklepě u postavy, co ukradla elex (v rámci toho jednoho úkolu u berserků). Jakmile budeš splňovat požadavky, vylepši ten meč.

Druhá možnost je, pořídt si rotočepel (tu najdeš i poblíž jednoho úkolu u psanců, kde tě jedna postavička dole pod městem u šrotu, zvaná Šroťák pošle za lovcem Riderem. V jeho táboře je rotočepel). I ta má požadavky na obratnost a sílu a i tu můžeš pak vylepšit. Jakmile se ti povede 2hé vylepšení - tj splníš vlastnosti pro něj, jsi neporazitelný. Pokud dosáhneš vlastnosti na třetí, jsi naprostý king.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #46 kdy: Listopad 09, 2017, 13:04:30 »

To si mi poradil schválně, viď? ;) Mám teď ten regentský meč. To podzemí jsem neprozkoumával, předtím mě od toho odradila ta zelená mlha a tak jsem dovnitř vůbec nevstupoval a nakonec mi to beztak vypadlo z hlavy. Ridera už jsem řešil, ale meče jsem si nevšiml.

Každopádně mi to vyšlo tak akorát na tu regentskou čepel, obratnost vylepšil na požadovanou hodnotu prsten. Ale je to najednou ohromný rozdíl. Před chvilkou jsem rozsekal smečku raptorů :) Dokonce bych řekl, že to už je zase příliš :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #47 kdy: Listopad 09, 2017, 13:24:36 »

Tak u psanců si můžeš koupit i lepší brnění, které je asi nejlepší z těch základních, které můžeš mít bez frakce. Tedy od toho obchodníka, co je ve slepě pod Vévodou. Nějaká brnění (lepší než lovecké) se dají i najít, třeba v truhle, kam by jste měli jít s Rayiem v rámci úkolů s kontrakty je taky jedno lepší. Ale to "nejlepší" si lze koupit u toho obchodníka. Stejně tak i tu rotočepel tam lze koupit.

V tuto fázi je ale lepší ten regentský meč, kvůli tomu efektu energie. Při vylepšování té zbraně ale ten efekt zmizí a zbraň získá vyšší zranění tuším že bude na druhém levelu a zranění bude mít 60). V té chvíli je lepší ta rotočepel II. má větší zranění a podobné požadavky).

Taky je dobré se naučit vkládat šutry do věcí a dát nějaký šutr do PDA, který ti zvýší třeba zisk zkušeností za obludy a taky třeba odolnosti a do zbraní také něco podobného. Ono se sice zdá, že to moc efekt nemá, ale ty zkušenosti za ty obludy poporostou a časem to už bude dělat rozdíl velký, vzhledem k počtu oblud. Naopak bojové perky na mě moc dojem neudělaly a moc rozdíl jsem si nevšiml. Hodí se možná ten, co zvýší výdrž, aby si mohl v boji sekat déle (na to si můžeš i uvařit lektvary ze zlatého šepotu), jenže ani to nemá zas tak výrazný efekt. Myslím, že výdrž asi ubývá po procentech, protože jinak si neumím moc vysvětlit, že je ten rozdíl tak zanedbatelný. Já se ten perk naučil na max, vypil jsem asi 5 lektvarů zvyšující výdrž a stejně to bylo skoro to stejné.
« Poslední změna: Listopad 09, 2017, 13:29:54 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #48 kdy: Listopad 09, 2017, 16:44:46 »

Zbroj jsem zatím neřešil, všiml jsem si, že jí někteří obchodníci prodávají, ale to nechám až na frakci. Zatím si vystačím s tou loveckou. Regentský meč je ovšem opravdu až moc, stačilo by mi něco bez toho doprovodného efektu, prostě jen aby to mělo vyšší průraznost. Tohle už je po těch 30 hodinách pomalého pižlání potvor docela extrém. Něco padá snad už jen tím, že ten meč vůbec vytáhnu :D Dál bych to opravdu nehrotil, stačí hezky pomaličku navyšovat. Ale zase je pravdou, že něco tak příznivého na velikost atributů jsem nenašel.

U psanců jsem vůbec viděl zajímavou výbavu, já tam asi tu rotočepel nakonec u někoho viděl, ale moc jsem tomu nevěnoval pozornost. Teď polevelím, kouknu na ty perky a pak uvidím. Nyní bych mohl v pohodě dořešit vše, co jsem předtím musel vynechat kvůli síle potvor + vzít Edan ještě jednou a důkladněji. To samé Abessu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #49 kdy: Listopad 09, 2017, 18:31:24 »

Rotočepel I. bude mít o něco malinko větší průraznost a nebude mít ten efekt. Existuje i rotomeč, který je slabší. rotočepel má větší požadavky (o maličko), rotomeč menší. V tédle hře moc zbraní nenajdeš.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #50 kdy: Listopad 10, 2017, 07:48:45 »

Je to opravdu něco neskutečnýho, za posledních 5 hodin jsem udělal to, co za předchozích 30. Edan jsem prošel křížem krážem a stihl jsem se zakousnout ještě do Abessy. Cokoliv se mi postaví do cesty, padne. Zabíjením samotných potvor a nepřátelských NPC jsem poskočil o 2 levely.

Vůbec jsem nečekal, jak se ty zbraně budou mezi sebou lišit. Když jsem máchal základním mečem se zraněním 22, tak jsem nabyl dojmu, že meč 50 bude dávat jen zhruba dvojnásobné zranění. V tomhle přístupu jsem se nechal ovlivnit těmi prvními příspěvky, co tu padly ohledně vlivu statistik. Jenomže ona se společně s těmi požadavky na silnější meč výrazně zvyšuje průraznost a zřejmě vzniká další bonus ke zranění. Podle mě to dělají právě ty statistiky. Perk do zbraní na blízko mám jen na úrovni I. Rozdíl byl vidět i u luku, kdy už jsem mohl popadnout taky jeho silnější verzi, co sebou vláčím delší dobu.

Kdybych ten arzenál obměňoval postupně, tak mi to asi nepřijde, ale tenhle skok byl něco neuvěřitelného. Předčilo to dokonce Gothic 3, kde se podobné ničivosti dosahuje mnohem déle a ani poté to není úplně výhra. Na druhou stranu v Elexu ten boj funguje přeci jen lépe, takže tu odpadá překvapení, které Gothic 3 uměl, kdy vás při zdánlivě vyrovnaném souboji díky zpotvořenému (ne)ovládání postavy/boje najednou jedna z potvor kousla s IK. V porovnání s G1 a 2 to bohužel ztratilo, tam jsem si na některé potvory troufl až se vstupem do frakce, tady to opravdu kosím tak, jak mi to přijde pod ruku. Vynechávám akorát ty hodně velké potvory a nedal jsem mechanoida.

Je to do určité míry zklamání, ale nikoliv takové, jaké bych čekal. Zprvu se mi svět Elexu zdál hodně velký, ale v poušti mě třeba tenhle pocit brzy opustil a čím více jsem byl vláčen některými úkoly napříč mapou, tím více jsem zjišťoval, jak jsou různé spojnice cest blízko sebe. Předtím délku cestování protahovaly alespoň tuhé potvory, kterým jsem se musel vyhýbat, ale to teď vesměs padlo. Spolu s tím se mi však zjednodušilo prozkoumávání světa, který procházím opravdu důkladně a nyní to jde hlavně provádět systematicky.

Tenhle bod zlomu by býval stejně přišel, protože jsem měl předtím beztak namířeno do Pevnosti, kde jsem chtěl ještě trochu polevelit a popadnout svůj Válečnický meč, takže předpokládám, že ten skok by nastal i u něj. Rozdíl by byl jen cca 10 hodin hraní.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #51 kdy: Listopad 10, 2017, 08:48:53 »

Také jsem v té době již začal systematicky procházet svět. Já tedy vyměnil zbraně u psanců na rotočepel 0, díky které jsem vyhrál i tamní souboje v aréně a splnil všechny tamní úkoly, takže jsem se mohl stát psancem. Ale ještě v poušti jsem měl rezavou sekerku, jelikož jsem se učil nejprve prvních 9 levelů inteligenci + lstivost, kvůli perkům. Nejlepší to tak bylo v té době berserků+Klenuté město (které jsem dokončil) + 2 úkoly s Cajou + Psanci, kde mě Caja už doprovázela.

Pak jsem mohl nosti Hadí ušknutí a už s ním jsem byl dost silnější a začal procházet Edan od východu (prošel jsem tam přes Tavar těmi přechody). Pak jsem jej vyměnil za ten energický regentský meč, a bral to kousíček po kousíčku, prošel celý západ Edanu, včetně toho údolí zatracených a těch oblastí dál (šel jsem tam přes jižní pobřeží) a dostal se tak až na západní pobřeží. V té době toho procházení jsem mohl vylepšit meč na II. Když jsem tam skončil, šel jsem od Golietu na sever znovu ke Klenutému městu, i tuto oblast jsem prošel důkladněji, pak celou tu centrální část kolem Počátku a severní oblast nad ním. V těch oblastech bylo jen pár úkolů, které jsem taky splnil, ale nebyl to cíl, spíše jsem jen tak bloudil. Pak jsem osvobodil Klenuté město od albů a dostal se k tamním prackám, u nich získal amulet dvou schopností (tj +5 do obratnosti a síly) a to mi umožnilo zlepšit zbraně na III. (tedy zbraň se zraněním 80+). Od té doby jsem už až do konce hry nijak v ničem nezesílil a má postava dosáhla maxima.

Pak jsem se vydal do té oblasti kleriků a i tu z půlky prošel, což mě dovedlo do Hortu. Jen to mi stačilo tak na 34 level. Pak jsem splnil nějaké ty úkoly v Hortu a vydal se zkoumat druhou půlku té jejich oblasti, celou tu oblast prošel, až jsem se dostal do pevnosti kleriků na jihu, kam vedl jeden úkol pro přijetí ke klerikům.

Pak jsem se vydal na sever a prošel celý Xacor, protože jsem chtěl splnit úkoly společníků, konkrétně Raye a tam odkazoval nějaký úkol s lovci odměn. Nakonec se ukázalo, že to s Rayem nesouvisí, ale když už jsem tu byl, prošel jsem to všechno, vypl všechny konvertory a dokončil všechny hlavní úkoly, které šly. Taky dokončil všechny úkoly těch "nepovinných" společníků, tedy Arxe, Falka, U4. S Kleriky jsme i zaútočili na ten jeden konvertor, který byl zamčený a získal jsem Zmiji.

Pak jsem tedy ještě dokončil všechny úkoly frakcí a mohl jsem se přidat do kterékoliv z nich a na 38 úrovni se přidal ke klerikům. (je to podmínka, aby si se dostal do kapitoly 2).

Ale už v době procházení světa od Golietu na sever a okolí Počátku byly boje stereotyp a obludy mě spíše obtěžovaly, než že by mě bavilo je zabíjet. Protože prostě již nepředstavovaly hrozbu (a to žádné).

Ono se společníkem se dají umlátit snadno i ty silnější, jako gorily a tak. Stačí pomocí trysek uhnout jejich prvnímu útoku, kde mají hodně staminy a dávají silnou ránu (rozběhnou se), přeletět je, oni se zaměří na společníka a pak jsme si s Cajou s nima hráli ping-pong. Ono každý zásah přeruší jejich útok, takže já zasáhl, obluda nemohla útočit, než se vzpamatovala, dostala ránu od Caji, zas nemohla útočit, než se vzpamatovala, dostala ránu ode mne, zas nemohla útočit atd.

Už se zbraní s 60+ jsem většinu oblud zabil na jedno kolo, jen kyklop a někteří trollové se drželi dýl a vydržely 2-3 kola. Se zbraní 80+ už vydržel jedno kolo jen kyklop :D. (1 kolo = série seků, dokud ti nedojde stamina a nemusíš přestat útočit, aby se ti obnovila).

Ale jestli si chceš užít i pocit, že jsi ve frakci, pak doporučuji se k nim přidat co nejdříve. Tedy přesunout se ke Klerikům, co nejdříve splnit i tamní úkoly a pak se rozhodnout, ke komu se přidáš a neprocházet svět jako neutrální. Protože když to uděláš jak já, tak frakce ti budou úplně k ničemu.

Myslím, že vlastnosti jako takové vliv nemají opravdu žádný. Ale zbraně mají vliv velký. Myslím si, že je to dáno tím, že každá obluda má nějakou třídu zbroje a pokud svým útokem (silou zbraně) nepřekonáš tu třídu zbroje, dáváš jen minimální zranění. Jakmile máš zbraň, která tu třídu zbroje přesáhne, dáváš zranění naplno.

Blbé na tom je, že já třeba od té doby, co jsem získal zbraň 80+ už nijak nezesílil až do konce hry. Klerici mi sice umožnili koupit zbroj paladina, ale ta měla nulový efekt. Taky jsem se u nich naučil jejich "kouzla", ale ani ta jsem nepoužíval skoro vůbec - nebylo to potřeba, jen jsem se je naučil a jednou vyzkoušel, co to dělá. Taky jsem se naučil dát regentskému meči znovu ten elektrický efekt (tak možná to mě trochu zesílilo).

Hra by byla určitě těžší bez společníka a u společníků je zajímavé, že se mění jejich boj podle toho, jak tě mají rádi. Pokud tě moc rádi nemají, nepřidávají se automaticky k boji, i nepřátelské obludy je vesměs ignorují a jdou po tobě. Společník se přidá až když tě obluda zasáhne, nebo jí zasáhneš ty. Naopak nejlepší přítel bude bojovat hned a taky přitáhne pozornost nepřátel hned.
« Poslední změna: Listopad 10, 2017, 08:55:01 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #52 kdy: Listopad 10, 2017, 13:57:47 »

Zrovna balancuju na hranicích Ignadonu a Abessu a Tanar bych rád pořešil ještě před vstupem. Jsem level 15-16. Schválně pak zkusím nějaké souboje s tím původním mečíkem, zda-li to bude alespoň pocitově vypadat jinak, než tomu bylo s nižšími statistikami.

S frakcí opravdu nevím, kleriky si určitě otevřu až po vstup, ale to kouzlo už to ztratilo. Stala se z toho jen jakási formalita, protože pokud nemám problém už nyní, tak frakční úkoly budou nejspíše jen do počtu a odpadne pocit skutečného růstu v žebříčku.

Dlouho jsem chodil sám, ale dneska jsem narazil na Falka, tak chodím s ním a vzal jsem to do Počátku, abych zkompletoval úkol s dobrovolníky. Bojově mi moc nevyhovuje, ale s překvapením jsem dneska zjistil, že spolubojovník nemůže umřít, v boji jen omdlí. Doposud jsem ty souboje nahrával, ale dneska jsem to z nějakého důvodu nechal být a Falk najednou vstal :) U těch mechanoidů mě právě v jednu chvíli napadlo, že bych mohl iniciativu přenechat Falkovi a robota mezitím umlátit zezadu, ale jak Falk padl, tak jsem si myslel, že je po všem a loadnul jsem.

S tím uhýbáním mám trochu problém, hůř se mi odhaduje správný okamžik a jak jsem na začátku vypnul autolock, tak občas pak sekám po úhybu do prázdna :D Postava nereaguje dostatečně plynule a hlavně mě mate jiné chování chůze při běžném pohybu a při krytí. Často tak nepříteli omylem nastavím záda.

U tužších potvor pořád musím taktizovat, úplně zadarmo ty boje samozřejmě nejsou, takže až taková rutina z toho naštěstí u mě není. Je ovšem škoda, že Piraně vsadili spíše na kvantitu, mnohem lepší by bylo rozmístit na správná místa opravdu tuhé potvory a pak omezit např. dolet jetpacku. Respawn potvor mi tu přijde vysloveně hloupý (mohl být alespoň méně okatý).

Hra mě zase začala více bavit, ale je to hlavně tím, že si průzkumem odkrývám zajímavé podrobnosti. Byl jsem např. v bývalém komplexu Na Nebesích a zjistil, že klerický bůh Calaan nebude vysloveně bohem, navíc se tu kdysi zrodil zřejmě úplně první Alb. V Údolí zatracených jsem pak potkal poutníka Thorgala, vůdce Berserkerů. Údolí je mnohem větší, než jsem si původně myslel, ale to mi došlo až ve chvíli, kdy jsem se do něj vracel směrem od moře a narazil na dvě odbočky. Jedna vede to továrny na zpracování horniny a druhá právě nad údolí do komplexu staveb, kde je Thorgal.

Na jihu Abessy jsem konečně zlikvidoval hlídku Albů a podivil se, že berserkeři pozabíjeli separatisty, kvůli kterým jsem ten úkol dělal. Obecně mě několik úkolů vrací zpět do Golietu, ale vezmu to pak při jednom. V Abesse jsem toho už tolik nenašel, ale chybí mi tu ještě kousek u hranic s Ignadonem a nějaká továrna východně od Počátku. Cestou jsem navíc narazil na klerického náboráře, ale nepovedlo se mu mě zlanařit :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #53 kdy: Listopad 10, 2017, 15:18:53 »

Pokud si chceš alespoň trochu užít pocit gildy, tak to nepřežeň slevelama, aby se ti nestalo jako mě, že jsem během půl hodiny se stal z nicky paladin a už neměl kam dál ve frakci postupovat a frakce se tak stala zbytečnou záležitostí úplně. Ono postup v rámci frakcí (tedy v případě kleriků je to akolyta, legát a regent), je omezen jen nějakými slaboduchými úkoly a pak levelem hrdiny, ale neváže se na hlavní děj, ani kapitoly. Ale příjmací úkoly pro kleriky až do fáze, že slíbíš, že se přidáš, se vyplatí.

Zkoumat svět jako takový mě taky bavilo, v tomto ohledu právě vedl ten západ Edanu, kde bylo hodně informací z historie, taky ta Abessa šla, nicméně v té vulkanické oblasti už ty trosky byly prázdné (nebylo tam moc informací z minulosti), krom jednoho velkého komplexu na západě Ignadonu.

Já sebou vodil celou dobu Caju, abych u ní získal co nejvyšší popularitu a měla mě co nejvíce ráda. V tomto ohledu připadají v úvahu jen Zmije a Caja nebo Rayi. U všech můžeš získat na oblibě i u jejich úkolů, ale u všech třech platí, že jejich úkoly splníš až v dalších kapitolách. Respektive je dokončíš.

Falk, Arx jsou zajímaví, z hlediska jejich úkolů, Falka jsem dokonce sebou vzal, když jsem šel na průzkum Ignadonu ze začátku, ale neskutečně mě štval těma kecama. V tomto ohledu je zajímavější Arx. (Arxe bys už měl taky potkat, je na cestě od Golietu do Klenutého města).

Je dobré získat všech šest společníků a dát je v Počátku k diszpozici na obranu města, získáš za to dost zkušeností.

Na to, co je to Calaan, můžeš přijít v rámci jednoho úkolu, který ti zadá Eva u kleriků. Ale nejspíše taky a v druhé kapitole.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #54 kdy: Listopad 10, 2017, 15:33:07 »

Mimochodem jsem to teď začal hrát na obtžnost ultratěžkou a na začátku s tyčí jsem bojoval i s mladým kousáčem asi 5 minut, než jsem jej umlátil. Všiml jsem si jedné věci, že mi během hry musely růst životy, pravděpodobně díky vyšším úrovním. Tedy soudím tak dle efektu lektvarů, kde nyní i malý lektvar mě vyléčí skoro celý život. (já je před tím na začátku moc nepoužíval). Hrdina tedy přinejmenším sílí každým levelem asi tím, že mu roste počet životů. Jenže v boji s těmi silnějšími obludami, jako trollové, nebo slizoni, si toho člověk moc nevšimne, protože ti jej stejně zabijou na dvě-tři rány.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #55 kdy: Listopad 10, 2017, 20:22:09 »

Jj, ty lektvary jakoby pomalu slábnou, jak ti přibývá zdraví. Používám je docela často, nacházím jich vždycky tak akorát, takže mi ani moc neubývají. Velký lektvar je naopak dost silný. Mimochodem, ten level měl být v minulém příspěvku 17 (nikoliv 15-16).

Arxe jsem potkal a poslal do Počátku. Líbila se mi jeho upřímnost, byť to očividně přítel není :) S Falkem jsem vzal ještě poušť, ale budu ho už propouštět (komentáře mi nevadí, ale vadí mi ten jeho "granátomet" v boji, když se rozhodne grilovat nepřítele zrovna ve chvíli, kdy s ním bojuju tváří v tvář). Místo něj jsem chtěl vzít Raye, protože se mi nabídl jako parťák pro ten jeho osobní úkol. Pár lovců už jsem oběhal, protože jsem si je pamatoval z předchozího setkání, ale přijde mi, že takhle to plnit nemám a mám mít Raye právě při tom.

V Abesse jsem chtěl dořešil toho berserkera, co chtěl k psancům, ale hra mi oznámila, že se to nebude líbit Thoralovi, tak jsem to loadnul a půjdu na to později přes charisma. Dořešil jsem alespoň většinu v Klenutém městě, ale zatím se v něm nic dalšího neděje. Při průzkumu Abessy jsem našel i sídlo separatistů.

V poušti mi zbyly jen dvě neprozkoumané stavby (ty s radiací nepočítám). Kleriky na ostrově jsem pořešil jako ty, přišlo mi to jako nejlepší rozhodnutí a poté jsem ještě sháněl zbraň pro jejich velitele. Jackovi jsem řekl pravdu a zaplatil. Upřímnost kupodivu funguje i u psanců :) Aréna byla najednou pohodička a za chvilku jsem se mohl k psancům přidat. William mi akorát vynadal za Madison, že jsem měl nejdříve přijít za ním a ne jí jen tak zabíjet. Zřejmě mám u něj tedy vroubek, ale na možnosti přijetí už to nic nezmění.

U lovce na východě byla na stole rotošavle, ale kousek od něj se dá po schodišti sejít dolů na pláž pod útesem a zhruba v polovině útesu dva pavouci hlídají rotomeč I. Zkusil jsem s ním pak chvilku bojovat na známých potvorách a poškození je citelně menší a není to jen kvůli absenci elektrického výboje. Ta hlavní tíha bude opravdu viset na zbrani jako takové. Škoda, že tu nejsou žádné podrobnější statistiky, aby to bylo jasné hned. Rotošavli mají i rváči v domku na JV útesu. Každopádně rotošavle má přijatelné požadavky, přijde mi to jako slušný přechod mezi základem a regentským mečem. Ten je zbytečně OP. Tipuju, že tohle Piraně budou asi ještě balancovat.

Zkusím vzít Ignanon co nejkratší cestou to směrem k přijetí půjde a pak si zvolím. Levelem jsem kousek pod 19 a nyní je čas zase trošku poštelovat perky a statistiky (42,5 hodin). Zůstalo mi i pár úkolů pro Berserky a Psance, tak bych to měl taky urychleně dokončit. Albské mechy jsem nakonec sundal granáty :D Nejvíc mi ovšem dala zabrat squadra mutantů poblíž farmy, kde je dříve zmíněný berserk, co chce k psancům. Jinak jsem sundal i trola, ale jeho "majitelku" to moc nepotěšilo, leč on si začal, takže jsem si asi pokazil nějaký úkol.

Jen ještě v krátkosti k Arxovi. Rozhovor s ním byl zajímavý. Z toho, co jsem ve hře stihl posbírat, mi Albové přijdou tak trochu podobní Borgům ze Star Treku. Charakterově vypadá Arx zajímavě. Povahově je odlišný od mého alter ega, ale máme společný cíl ;)

Pořád mě na Elexu překvapuje jedna věc - jak málo to postapo prostředí vnímám. Přijde mi to poměrně přirozené. Těžko se to vysvětluje, ale možná právě tím, že je to takový kočkopes, tak si to podvědomě nedokážu nikam zařadit a tím pádem to nevnímám a nijak mě to nerozptyluje od toho dalšího. Jak hodiny přibývají, tak se můj striktní pohled na srovnání s Gothic 3 otupuje. Být Elex čistě ve fantasy středověku, tak bych nyní řekl, že je to velmi slušný reparát za Gothic 3. Chtělo by to akorát pár věcí poštelovat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #56 kdy: Listopad 10, 2017, 20:55:49 »

Ten regenský meč, co jsi našel, je úrovně I. Ta rotošavle je úrovně 0. Zkus jí vylepšit na stejnou úroveň. Ono za chvíli, jak ti porostou statistiky ostatně tomu meči dojde dech a pak bude účinější ta rotošavle II.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #57 kdy: Listopad 10, 2017, 22:33:27 »

Aha, já myslel, že ta vylepšit nejde a musím najít jinou. Řídil jsem se tím číslem u popisku, viz rotomeč I apod. Nejprve se ovšem musím naučit perk. Zrovna se z pouště vracím do Golietu, takže se na to už zaměřím.

V poušti jsem objevil zkratku do Ignadonu, ale raději jsem loadnul. Teď bude právě správný čas na rekapitulaci a definitivní rozhodnutí ohledně frakce. Možná na návštěvu Hortu čekat nebudu.

Jinak jsem si všiml, že hra v rámci obměny potvory nahrazuje. Teď jsem dočistil komplex na počátku pouště a předtím si jasně vybavuju, že tu byli raptoři. Nyní to byli pavouci. Původně jsem si totiž myslel, že hra potvory doplňuje (přičítá dle levelu), tedy že k těm raptorům přidá pavouky atd., nikoliv že je zamění.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #58 kdy: Listopad 12, 2017, 00:07:30 »

Ta hra na ultraobtížnost už opravdu je hodně blízko masochismu. Splnil jsem většinu úkol u frakcí, jsem na 11 levelu a pomalu se blížím tomu, že budu moci používat onen regentský meč (momentálně mám rotočepel 0) a stejně mi trvá asi 5 minut umlátit i obyčejnou krysu, nebo mrchožrouta. Stále mě sice zajímá, jestli k tomu zlomu dojde i na tuto obtížnost a pokud, tak kdy a jestli mě hra na ní bude nutit k něčemu dalšímu, ale asi to dlouho nevydržím, protože i na tom 11 levelu jsem stále vrchní zabiják malých krys, slepic a brouků a všemu ostatnímu se spíše vyhýbám. :)

Ale zkoušel jsem některé možnosti jinak, napříkal jsem u kleriků nesplnil hned úkol s polámanými roboty a zjistil, že pak na Annu jeden válečný kolos zaútočí přímo ve městě kleriků. Mě zabije na jednu ránu a Annu nejspíše zabije hned také, což je docela zajímavé.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #59 kdy: Listopad 12, 2017, 11:04:21 »

S tou Annou se mi to včera stalo taky, odskákal to nějaký řadový klerik. Myslel jsem si, že si nejdříve ve městě naberu co nejvíce úkolů a pak je teprve vyrazím plnit, a najednou jsem při procházce městem byl svědkem útoku kolose. Anna přišla tuším až dodatečně. Při plnění toho úkolu se mi pak pěkně bugl technik kleriků a chvilku na to jsem zjistil, že na letišti se buguje i Caja (zasekávají se v takové své základní poloze jako roztažený model).

Podivně funguje i úkol pro Evu s archivem. Pochopil jsem, že mám počkat do půlnoci, ale Karl se někdy zasekl u vstupu do archivů, jindy se vrátil dolů a teprve když popošel kousek od vstupu, tak se mi podařilo kolem něj obletět přes regály. Když jsem se pak vracel, tak teprve klečel u oltáře.

U kleriků mě trochu mate, jak to chodí s povýšením, protože jsem tu nejprve zkoušel každému pomáhat a pak jsem v chrámu zjistil, že mi hlavní justikář nabídne členství, když pro něj vyšetřím distributora drog, což mi přijde málo.

Ignadon je skutečně docela pustý, nejzajímavější byla akorát část za přehradou, ale jakmile jsem vstoupil do kamenné pustiny, tak je to jen samý kámen a láva :) Cesty jsou tu vysloveně koridorovky a Ignadon celkově vypadá menší. Potvory jsou tu výrazně tužší, ale 3/4 z nich dávám v pohodě. Závisí to hlavně na tom, co ustojí Caja, kterou používám jako nárazový štít :D Chiméra mi třeba projde štítem, takže to je pro mě boj docela o štěstí.

Očarovaný regentský meč začal mít v Ignadonu opodstatnění. U vysílače na východ od přehrady se mi povedlo najít základní regentský meč a kousek od přehrady jsem ho na stolku výroby upgradnul na I. Podmínky nošení jsou identické, chybí jen to očarování. Chtěl jsem ho pak právě vyzkoušet, ale Ignadon na to není nejvhodnějším místem :)

Občas mě mate i čeština, určité nepřesnosti by mě nevadily, ale problémem je hlavně to, že někdy nesedí jména postav, např. Wolfus vs Vlčák. Pak totiž nevím, kdo se k čemu váže. Všiml jsem si toho už dříve, tuším, že už v Golietu. Dobrá je i podobnost jmen vůdce Berserkerů s jménem ochránce Srdce v Abesse. Zjistil jsem, že jsem si je tu v příspěvcích díky tomu taky zaměnil, ale s tím nemá čeština nic do činění.

V Golietu jsem ještě před cestou do Ignadonu naučil postavu řadě perků s charisma, nepochopil jsem akorát vylepšenou výrobu, která mi naučit nejde, byť požadavky splňuju.

Pro dnešel mě čeká vyřešení delaera a Marta mě žene kamsi na druhý konec mapy pro zásoby, takže to možná vezmu rovnou dohromady i s průzkumem.

U obtížnosti bych nyní asi zvažoval stupínek výše, teď už přeci jen vím, co a jak, ale dál bych určitě nešel :D Ve hře je pořád dost bojů, kterým se vyhnout nedá a přežít první levely do regentského meče by pro mě bylo utrpením. Těch 30 hodin se základním mečíkem mi stačilo. Kupodivu teprve nyní, po 54 hodinách, se dostávám do fáze, kdy bych mohl statistiky navýšit tak, abych mohl nosit jeden z těch dříve nalezených lepších mečů. Hra mě kvůli některým perkům dost dlouho nutila do vyrovnanějšího přídělu bodů, takže teprve teď můžu jít se silou přes 50 apod. Elexovým lektvarům se vyhýbám, navíc je škoda, že prsten smí postava nosit jen jeden. Až budu mít zas dost bodů na učení perků, tak si asi vycvičím zlatníka, třeba se mi povede vyrobit něco zajímavého.

Svou postavu bych tak pořád označil více za univerzála, než nějakého specialistu. Na hodně věcí jsem se ovšem mohl vykašlat a kdybych nelpěl na určitých volbách rozhodnutí, tak zpětně je jasné, že jsem se měl do specializace vrhnout co nejdříve. Ty důsledky voleb nejsou nijak dramatické a navíc ty nejvíc palčivější se dají odsunout do doby, až postava bude alternativní možnosti splňovat. Ono je to vlastně někdy uhozené na hlavu, protože alternativní volby jsou dostupné už na začátku hry, kdy postava nemá šanci je využít, takže stejnak sem jich plno nuceně minul.

U zlodějské gildy váhám, vstup mi umožnil jak krysák, tak záchrana Katti v Edanu. Členů je dle truhel očividně více, a naopak díky tomu znám jména postav, které ani nemají páru, že o nich vím, ale krom Liama v Pevnosti na mě nikdo jiný nezareagoval. Zatím jsem to tedy vynechal a nechám to na později. Navíc Liam tu truhlu nemá, tak teď nevím ... :)
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8