Také jsem v té době již začal systematicky procházet svět. Já tedy vyměnil zbraně u psanců na rotočepel 0, díky které jsem vyhrál i tamní souboje v aréně a splnil všechny tamní úkoly, takže jsem se mohl stát psancem. Ale ještě v poušti jsem měl rezavou sekerku, jelikož jsem se učil nejprve prvních 9 levelů inteligenci + lstivost, kvůli perkům. Nejlepší to tak bylo v té době berserků+Klenuté město (které jsem dokončil) + 2 úkoly s Cajou + Psanci, kde mě Caja už doprovázela.
Pak jsem mohl nosti Hadí ušknutí a už s ním jsem byl dost silnější a začal procházet Edan od východu (prošel jsem tam přes Tavar těmi přechody). Pak jsem jej vyměnil za ten energický regentský meč, a bral to kousíček po kousíčku, prošel celý západ Edanu, včetně toho údolí zatracených a těch oblastí dál (šel jsem tam přes jižní pobřeží) a dostal se tak až na západní pobřeží. V té době toho procházení jsem mohl vylepšit meč na II. Když jsem tam skončil, šel jsem od Golietu na sever znovu ke Klenutému městu, i tuto oblast jsem prošel důkladněji, pak celou tu centrální část kolem Počátku a severní oblast nad ním. V těch oblastech bylo jen pár úkolů, které jsem taky splnil, ale nebyl to cíl, spíše jsem jen tak bloudil. Pak jsem osvobodil Klenuté město od albů a dostal se k tamním prackám, u nich získal amulet dvou schopností (tj +5 do obratnosti a síly) a to mi umožnilo zlepšit zbraně na III. (tedy zbraň se zraněním 80+). Od té doby jsem už až do konce hry nijak v ničem nezesílil a má postava dosáhla maxima.
Pak jsem se vydal do té oblasti kleriků a i tu z půlky prošel, což mě dovedlo do Hortu. Jen to mi stačilo tak na 34 level. Pak jsem splnil nějaké ty úkoly v Hortu a vydal se zkoumat druhou půlku té jejich oblasti, celou tu oblast prošel, až jsem se dostal do pevnosti kleriků na jihu, kam vedl jeden úkol pro přijetí ke klerikům.
Pak jsem se vydal na sever a prošel celý Xacor, protože jsem chtěl splnit úkoly společníků, konkrétně Raye a tam odkazoval nějaký úkol s lovci odměn. Nakonec se ukázalo, že to s Rayem nesouvisí, ale když už jsem tu byl, prošel jsem to všechno, vypl všechny konvertory a dokončil všechny hlavní úkoly, které šly. Taky dokončil všechny úkoly těch "nepovinných" společníků, tedy Arxe, Falka, U4. S Kleriky jsme i zaútočili na ten jeden konvertor, který byl zamčený a získal jsem Zmiji.
Pak jsem tedy ještě dokončil všechny úkoly frakcí a mohl jsem se přidat do kterékoliv z nich a na 38 úrovni se přidal ke klerikům. (je to podmínka, aby si se dostal do kapitoly 2).
Ale už v době procházení světa od Golietu na sever a okolí Počátku byly boje stereotyp a obludy mě spíše obtěžovaly, než že by mě bavilo je zabíjet. Protože prostě již nepředstavovaly hrozbu (a to žádné).
Ono se společníkem se dají umlátit snadno i ty silnější, jako gorily a tak. Stačí pomocí trysek uhnout jejich prvnímu útoku, kde mají hodně staminy a dávají silnou ránu (rozběhnou se), přeletět je, oni se zaměří na společníka a pak jsme si s Cajou s nima hráli ping-pong. Ono každý zásah přeruší jejich útok, takže já zasáhl, obluda nemohla útočit, než se vzpamatovala, dostala ránu od Caji, zas nemohla útočit, než se vzpamatovala, dostala ránu ode mne, zas nemohla útočit atd.
Už se zbraní s 60+ jsem většinu oblud zabil na jedno kolo, jen kyklop a někteří trollové se drželi dýl a vydržely 2-3 kola. Se zbraní 80+ už vydržel jedno kolo jen kyklop

. (1 kolo = série seků, dokud ti nedojde stamina a nemusíš přestat útočit, aby se ti obnovila).
Ale jestli si chceš užít i pocit, že jsi ve frakci, pak doporučuji se k nim přidat co nejdříve. Tedy přesunout se ke Klerikům, co nejdříve splnit i tamní úkoly a pak se rozhodnout, ke komu se přidáš a neprocházet svět jako neutrální. Protože když to uděláš jak já, tak frakce ti budou úplně k ničemu.
Myslím, že vlastnosti jako takové vliv nemají opravdu žádný. Ale zbraně mají vliv velký. Myslím si, že je to dáno tím, že každá obluda má nějakou třídu zbroje a pokud svým útokem (silou zbraně) nepřekonáš tu třídu zbroje, dáváš jen minimální zranění. Jakmile máš zbraň, která tu třídu zbroje přesáhne, dáváš zranění naplno.
Blbé na tom je, že já třeba od té doby, co jsem získal zbraň 80+ už nijak nezesílil až do konce hry. Klerici mi sice umožnili koupit zbroj paladina, ale ta měla nulový efekt. Taky jsem se u nich naučil jejich "kouzla", ale ani ta jsem nepoužíval skoro vůbec - nebylo to potřeba, jen jsem se je naučil a jednou vyzkoušel, co to dělá. Taky jsem se naučil dát regentskému meči znovu ten elektrický efekt (tak možná to mě trochu zesílilo).
Hra by byla určitě těžší bez společníka a u společníků je zajímavé, že se mění jejich boj podle toho, jak tě mají rádi. Pokud tě moc rádi nemají, nepřidávají se automaticky k boji, i nepřátelské obludy je vesměs ignorují a jdou po tobě. Společník se přidá až když tě obluda zasáhne, nebo jí zasáhneš ty. Naopak nejlepší přítel bude bojovat hned a taky přitáhne pozornost nepřátel hned.