Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:55:25
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 25

Autor Téma: Icewind Dale  (Přečteno 67401 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Icewind Dale
« Odpověď #255 kdy: Srpen 13, 2020, 13:52:04 »

Jo, však právě, nemá koule, tak je na nic. Ale mohl jsem jej dočasně vzít místo mnicha, který je na nic ještě víc.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #256 kdy: Srpen 13, 2020, 13:57:30 »

Ono jako obecně by mě zajímalo, kdo navrhoval v té hře společníky. Jelikož to musela být bedna jak sviňa. Buď mají za úkol hráče co nejvíc naštvat, nebo jej donutit, aby hrál raději sólo. Třeba hraničář má od přírody ++ ve dvou zbraních, může se je tuším naučit dokonce na +++, ale oni udělají Minska s naučeným obouručním mečem. Přitom mu ale dají navíc dovednost berserka, tedy by se u něj úplně nabízelo jej vybavit dvěma jednoručními zbraněmi. O jejich vlastnostech se asi nemá cenu bavit vůbec.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #257 kdy: Srpen 13, 2020, 13:59:16 »

No pokud s ní nekouzlíš tak to asi nevadí, no :-D. Já bych asi v týmu nechtěla někoho kdo se mi místo fireballu promění v králíka.

Xan je společník, to je fakt. Nepřidá se, nepřidal se ani ke mě, a taky nic neřek. Možná někde čeká. Koule jsem mu nezkoumala, zato jsem ho našla na googlu.

Xan. Zákonnej neutral. 13/16/7 (lol) 17/14/16. Očividně se nesnáší skoro všema společníkama. Specializovanej enchanter. Ahaaaa, nemá koule, už je mi to jasný. Dobrej fór.

Očividně se s nim má mluvit a přijmout jeho quest na zabití Mulaheye. No, jenže Mulahey byl mrtvej, já neměla dialogový možnosti, takže jako společník v řiti protože jsem zabila mobku? Kterou chtěl zabít? Legrační.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #258 kdy: Srpen 13, 2020, 14:02:07 »

Já Mulahey nezabil a stejně se mnou nemluvil o možnosti se přidat.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #259 kdy: Srpen 13, 2020, 14:33:23 »

Tak prej je to buď nízkym charismatem nebo reputací. Moje hlavní postava měla 18, proboha. Reputace byla relativně dobrá, co chtěj, na začátku hry.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #260 kdy: Srpen 13, 2020, 14:46:12 »

Fakt mě baví že takovej chcípák pohrdne mojí partou. Můj sorcerer by ho snědl a ani by nepotřeboval vidličku.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #261 kdy: Srpen 13, 2020, 16:14:52 »

Tak jsem si vyjela všechny společníky, je to komický. Tohle jsou zlodějové, bez Imoen a Safany, který už jsme probírali.

Alora, zloděj, půlčík, 8/19/12/17/10, celkem 70. (nevim jestli se smát nebo zvracet).
Skie, člověk, zloděj, 11/18/15/15/8/13, celkem 80. Lepší ale stále žádnej potlesk.
Montaron, půlčík, bojovník/zloděj, 16/17/16/12/13/9, celkem 82, no tak dejme tomu. Zlej.
Coran, elf, bojovník/zloděj, 14/20/12/14/9/16, celkem 85. Tohle jsem schopná respektovat jako lučištníka.
Tiax, gnóm, klerik/zloděj (fascinující), 9/16/16/10/13/9, celkem 73. Takže opět končíme na veselou notu, síla 9 a wis 13, klerik jako prase. Optimalizováno pro nepoužitelnost.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #262 kdy: Srpen 13, 2020, 18:49:49 »

A bojovníci...

Jaheira, půlelf, bojovník/druid. 15/14/17/10/14/15, celkem 85. No tak dejme tomu. Dejme tomu.
Kagain, trpoš, bojovník, 16/12/20/15/11/8, celkem 82. dokážu respektovat, když 1,5 oka. Zlej.
Khalid, půlelf, bojovník, 15/16/17/15/10/9, celkem 82. ... no tak dobře.
montarona už máme mezi zlodějema...
Shar-Teel, bojovník, 18,58/17/9/14/7/11, celkem 76. byla jsem příjemně překvapená, než jsem došla k tý konstituci. Ufky ufky lol. Ale tak, jako lučištník... zas nepotřebuje to sílu. Zlá.
Yeslik, bojovník/klerik, trpoš, 15/12/17/7/16/10, celkem 77. Možná má dobrej charakter? Alespoň?

a klerici...

Brawen, člověk, klerik, 13/16/15/9/16/13, celkem 82. Zajímalo by mě jestli se přelomí, když na ní natáhnete plátovku a štít.
Quayle, klerik/iluzionista, gnóm, 8/16/11/17/10/6, celkem 68. Alespoň 69 to mohlo bejt, aby byl vtip kompletní.
Viconia, elf, klerik, 10/19/8/16/15/14, celkem 82. Zlá. Myslim že dostala později plastiku. Síla na nic, odolnost na nic, odolnost na magii, to se může hodit.

aaaa, mágové.
Xzar, člověk, nekrouš, 14/16/10/17/16/10, celkem 83. Zlej a od pohledu jetej, ale staty v ok rovině, v porovnání. Ne že by laťka byla vysoko.
Neera, půlelf, divnej.. teda divokej mág, 11/17/14/17/10/11, celkem 80. Proč má tolik žen růžový vlasy? Nízká síla, jinak v normě, krásná šance vyvolat 8 veverek na dva tahy, nebo seslat Sunfire doprostřed party.
výše zmíněnej bezkoulovej Xan.
Edwin, člověk, conjurer, 9/10/16/18/9/10, celkem 72. No alespoň má inteligenci. A velmi zvláštní úchylku přemejšlet nahlas. Zlej.
Dynaheir, člověk, invoker, 11/13/16/17/15/12, celkem 84. Opět, síla na prd, dex nemá.

Sorcerer, celkem jeden kus, zlej Drow co vypadá jako totální úchyl:
Baeloth, elf, sorcka, 12,14,16,19,12,16, celkem 89. Pojďme si ukázat prstem na sorcerera s inteligencí 19 a charismatem 16. Mám takový podezření že chlap měl raději bejt další mág.

Paladin:
Ajantis, člověk, paladin, 17,13,16,12,13,17, celkem 88. Dejme tomu.
Dorn, půlork, blackguard, 19/16/14/10/15/16, celkem 19. Zlej. Alespoň má sílu, no.

Mnich, celkem jeden kus, v rámci hry asi nic moc.
Rasaad, člověk, mnich, 16/16/14/11/14/14, celkem 85. Vypadá jako něco co jsem stvořila v Newerwinteru z nedostatku statů.

No a to je asi vše.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #263 kdy: Srpen 13, 2020, 19:42:17 »

Když jsem doly projížděl "pár" měsíců zpět v klasické verzi BG, tak se Xan přidal i poté, co jsem už Mulaheye zabil. S tímhle questem jsem opravdu nikdy problém neměl a povedlo se mi to i v rozehrávce BG: EE (tedy jen v rámci té jedné jediné rozehrávky). Je to asi nejotravnější charakter ve hře.

Minsca bych se chtěl zastat, to je postavička, která se stala celkem klíčovou ve světě FR a podstatné je si uvědomit, odkud Minsc pochází (Rashemen), takže on je naopak navržený celkem dobře. Podobně zajímavá je ještě Viconia (z pohledu původu), protože pochází z rodu DeVir (tenhle rod nabere na významu v D&D 5e).

Rasaad je naproti tomu výmysl Beemdogu a je to nejslabší a nejzbytečnější charakter ve hře. Nejlépe se jim povedl asi Dorn. Tiax je vtip i v reálu, tenhle neumětel to nemá v hlavě v pořádku - je to budoucí vládce světa, což má korespondovat právě s těmi statistikami. Zajímavá je jenom ta kombinace povolání, protože tohle smí mít jen gnómové.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #264 kdy: Srpen 13, 2020, 20:00:10 »

Jak jako vládce světa.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #265 kdy: Srpen 13, 2020, 20:39:37 »

On má utkvělou představu, že je tak skvělý, že rozdrtí kohokoliv, kdo se mu připlete do cesty. No a jakožto takový je přeci předurčen vládnout :) Pokud si vzpomínáš, ve dvojce potkáš Tiaxe v léčebně.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #266 kdy: Srpen 13, 2020, 20:53:02 »

Aha, už to dává smysl. Já si ho samozřejmě nevybavuju.

Jak jsem tak projížděla ty staty postav, tak je tam jasně vidět, jak se autoři bojej použít 18. Jako by to byl mor. Jako by se báli, že to bude vypadat špatně, když daj někomu maximum v čemkoliv. Kolik postav má hlavní statistiku na 17? 17 je norma. Některý maj i víc, ale ne 18.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #267 kdy: Srpen 13, 2020, 21:02:31 »

Tak ona povolání, jako paladin, hraničář v podstatě ve hře ztrácí smysl, když k magii se ve hře nedostanou a bojovníci jsou to horší, než bojovníci. To už je lepší to dualní povolání a vytvořit si vlastní verze i s kouzli.

Nicméně nejde o jejich charaktery, nebo původ atd, to mě vcelkunezajímá, jde o jejich vlastnosti a schopnosti. A to když si vezmu, že v původní hře se vážně řídili podle úrovní party a že tedy hráč ani neměl vliv na jejich vývoj z víc jak poloviny všech levelů, co získali (tedy u těch pozdějších), tak je to dělá ještě nepoužitelnější. Neumím si představit, že bych Minska vzal do party třeba na 5 levelu v původní hře. Tím jsou ve hře jen ti společníci, které potká brzy, jenže oni někteří chybí. Zloděje hráč prostě přetrpí - doslova přetrpí Imonen, protože nemá na výběr a pak už to nemá smysl. Ale klerik třeba ve hře není v prvních kapitolách. Částečně to řeší druidka, jenže ta je mixnutá s bojovníkem, takže se pomalu rozvíjí a nedosáhne maximální možné úrovně druida ve hře, díky limitu, to by mohl jen čistý druid. Navíc má bonus v podobě Khalida. Tedy je defakto z 2/3 bojovník a 1/3 druid. Jenže není nic lepšího a pak vzhledem k systému, již to nestálo za to měnit.

Bojovník, paladin, hraničář, druid a zloděj se dá sehnat řekněme relativně brzy, tedy nezbývá než hrát buď za mága, nebo kněze, nebo za jejich kombinaci v multipovolání. Ale spíše asi za mága, protože ti co ve hře jsou, jsou nepoužitelní nebo se k nim hráč dostane pozdě a kleriky nahrazuje je 1/3 druid. Pořád mi z toho vychází, že ti společníci měli hráče asi spíše co nejvíce naštvat. Kdyby jim alespoň jejich primární vlastnosti pro jejich povolání nastavili na maximum, tak bych neřekl, ale oni neudělali ani to.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #268 kdy: Srpen 13, 2020, 22:48:46 »

Máš pravdu. Jsou horší a i když se k magii dostanou, trvá velmi dlouho než to má nějakej efekt, kterej alespoň dožene toho bojovníka. Kterej to táhnul do tý doby. Jediná výjimka je archer spec u rangera, za předpokladu že chceš vyloženě střelce a neplánuješ hrát za zlo. Má normálně 5 bodů do luků a kuší, maj bojovnický THAC0, HPčka, schopnost nosit těžký zbroje, za předpokladu že nejsou kovový, což ty dobrý často nejsou... a k tomu se uměj plížit, dostávaj +1 k damage a zásahu každý tři levely, maj speciální abilitu co můžou aktivovat na nějaký bonusy podle levelu, rasovýho nepřítele a na vyšších levelech slušný kouzla.

Te%d čtu názory lidí na to a prej je to velmi dobrý s prakem, jsou na to nějaký bonusy za sílu. Netestováno, ale prej to dělá bordel. Taky doporučujou střílet spolubojovníky šípama dispelování, protože archer se trefí skoro vždycky a do všeho. Sakra pravda, jejich THAC0 je tak komicky nad všema ostatníma...

Prostě archer je prase.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #269 kdy: Srpen 13, 2020, 23:30:44 »

Tak já za hraničáře tydle hry hrál vždy jako první postavu - bylo to moje nejoblíbenější povolání už v papírovém dračím doupěti. Dungeons and Dragon je třeba trošku jiný, ale stejně jsem za něj vždycky hrál. Pokud si to dobře pamatuji, tak právě i baldury 1 jsem tak začal hrát. Jenže jsem nevěděl o umělém limitu na zkušenosti a tedy jeho maximálnímu levelu. Ono s levelem mám pocit 6, kouzla prostě nemá. I s levelem 8 v datadisku má 1 kruh magie a 1 slot v něm.

To jsem zjistil až když jsem na to narazil, pak mě ta hra přestala bavit a už jsem v ní nepokračoval. Myslím, že se asi právě v baldurech vytvořila i moje averze k umělým limitům úrovní ve hrách a vždy, když ve hře něco takového je, to odstraním, pokud to jde. Baldurech to nešlo.

Pak jsem se k tomu vrátil znovu myslím asi při nebo po vydání BGII s tím, že tam začnu hrát v BGI a že pak postavu předělám do BGII. Nějak sem věděl, že by to mělo jít. (už si to přesně nepamatuji).

V té hře jsem byl už "chytřejší" začal za mága. Duálním povoláním jsem nerozuměl a bál se jich a multipovolání byla nevýhodná (jak jsem právě zjistil v té první hře). V první hře jsem taky právě vzal do party toho Xana jako mága, ale nechápal moc pravidla a nevěděl, proč se nemůže naučit to nejdůležitější z mého pohledu - útočná kouzla. Potkal jsem Minska, ale to byl hraničář a já byl hraničář, tak jsem jej do party nebral. Když jsem potkal Dynaheir, tak už byla na vyšší úrovni (nevěděl jsem, že levelují), uměla ohnivou kouli, takže super, Xan letěl, ona nastoupila, jenže chtěla Minska - tedy pro mě nepoužitelná. Pak jsem po chvíli narazil na max úroveň a s hrou skončil.

Tedy ve druhé hře jsem hrál za mága. Nakonec hru dohrál, ale do dvojky jsem postavu stejně neimportoval, protože mi přišel nepoužitelnej a BG2 jsem tuším hrál za zaklínače a pak se i vrátil z hraničáři. Pak jsem to ještě zkoušel jednou hrát za kněze, jenže mi přišel strašně nudnej a defenzivní a já nikdy ty hry nehrál stylem - tady je tank, bušte do něj, zatímco vás zabiju. Mě to nebavilo a ani to nebylo potřeba. Ti slabí nepřátelé mě stejně neohrožovali a ti silní toho tanka stejně sundali a bylo jedno, co je to za povolání. Aby byl hlavní hrdina postava, která se jen brání a jen lehce posiluje ostatní (ono v té hře ani ty kouzla klerika nejsou nijak důležitá na té úrovni), to mě prostě nebavilo. O to větší překvapení jsem zažil, když jsem hrál nedávnoza kněze NWN2. Tam je to naprosto ultimátní povolání. Připadlo mi, že cheatuji, neboť mě ani moje společníky nedokázalo nic zranit a ještě jsem měl návnadu v podobě dinosaura.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 25