Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:18:54
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 25

Autor Téma: Icewind Dale  (Přečteno 67578 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Icewind Dale
« Odpověď #150 kdy: Červenec 28, 2020, 12:18:25 »

Myslím, že v té vylepšné asi může útočit zbraní, aniž by se prozradil a pokud by přitom dával ty propichovací útoky, ke kterým má ten násobitel (tedy na 13 levelu asi 5x) a mohl jej dát víckrát, tak by se z něj opravdu mohl zabíják stát. Já momentálně ani jednou ten útok nepoužil, vlastně u něj mám konstantně luk, a snažím se jej držet co nejdál od nepřátel, vlastně ani nevím přesně, jak se používá, ale předpokládám, že aby fungoval, musí se ukrýt do stínů a zaútočit na nepřítele jako nespatřený.

Kdyby to fungovalo s tou vylepšenou neviditelností, to by rázem z útoku třeba 15, mohl dát zásah za 75 a nepřátelé by jej hned nezabili, tedy by možná i přežil. Ještě by to asi vytunil tím jedem, popřípadě by na sebe mohl zakouzlit nějaká další kouzla. Ale nevím, jestli to takto funguje.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #151 kdy: Červenec 28, 2020, 13:16:48 »

Jj, chápu. Jestli chceš, otestuj a napiš, jsem zvědavá. Používáš 2E sneak attack, nebo máš zapnutou v menu 3e verzi?

Já absolutně nerogunuju, beru zloděje jen na pasti, nejsem dobrej zloděj. Garrett mi to dosvědčí.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #152 kdy: Červenec 28, 2020, 21:45:29 »

Já to nepoužil, ale mám dojem, že jsem zapnul v menu tu "lepší" verzi.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #153 kdy: Červenec 29, 2020, 09:43:21 »

Po dokončení Údolí stínů a vykostění zdejších kobek i zabití zdejší vykopávky, jsme na tom byli takto:
JménoRasaTřída(úroveň)Zkušenosti/Další levelŽivotyCZKDPCPZZZZPZ
----------------------  --------------  ----------------------  -------------------------------  ------------ -------- -------- -------- -------
Lyka Párač
Postava - Info
elfvlkodlak(11)226073/30000090K:19%
H:22%
K:17%
H:21%
K:72140
H:114210
K:43
H:83
----------------------  --------------  ----------------------  -------------------------------  ------------ -------- -------- -------- -------
Linea Ničitelka
Postava - Info
elfbojovník(7)
mág(7)
zloděj(8)
75345/125000
75345/90000
75345/110000
83K:18%
H:18%
K:19%
H:19%
K:67510
H:96270
K:48
H:75
Milhaus Sekáč
Postava - Info
člověkKensai(8)225984/250000110K:36%
H:33%
K:35%
H:32%
K:136740
H:175160
K:88
H:124
Nikita Brutální
Postava - Info
člověkVrah(11)225753/44000074K:5%
H:4%
K:6%
K:20190
H:23790
K:15
H:18
Tinas Svatá
Postava - Info
elfKlerik(8)
Hraničář(7)
112927/225000
112927/150000
82K:17%
K:65290
H:94450
K:47
H:74
Maggy Meggy
Postava - Info
elfDračí učedník(9)225660/25000064K:2%
H:2%
K:2%
K:8330
H:11420
K:5
H:8
CZKD - celková ZK v družině, PCPZ - procento celkového počtu zabití, ZZZ - zkušenost za zabití, PZ - počet zabití,
K - kapitola, H - hra

Po projití této oblasti se situace trošku změnila a nejefektivnější zabiják v partě jsem se stal já a to i přesto, že jsem dlouho neměl katanu +1 a tedy některé nepřátelé nezraňoval a musel jsem v některých bojích použít halapartnu jisker, kterou jsem neuměl používat. Katanu +1 jsem našel až v posledním patře hrobky Kresselacka u jedné vykopávky.

Taky tedy v Údolí stínů už byly obludy, které dokázaly dát s přehledem vlkodlačici nakládačku naférovku (na blízko). Už třeba malé stíny přímo v údolí, nebo někteří nemrtví v hrobce. Taky tam někteří kouzlili. Musel jsem tyto obludy vylákávat a navázat na brouky, co si vlkodlačice vyvolávala, jelikož ti asi vydrží všechno. Jakmile se na něj ta obluda navázala a útočila na něj, tak jsem jí už vyklepl, to platilo jak na blízko, tak o kouzelnících, i když ti kouzlící byli nebezpečnější.

V hrobce byly některé obludy, co nešlo zranit nemagickou obyčejnou zbraní. Vlkodlak je ještě zraňoval, ale jinak to byl docela problém. Našel jsem nějaké praky, krátký luk, pak dokonce dlouhý meč, pak nějaké k prdu a pak i katanu. Taky jsem našel nějaké artefakty, třeba pěknou dýku pro mága, která se asi bude hodit mě, až se stanu mágem, nebo vražedkyni.

Vražedkyně dosáhla 11 úrovně a zkusím s ní jít do té 13, než z ní udělám mága. U sebe jsem doufal, že ještě v údolí dosáhnu 9 level a přejdu na magii, ale nějak to nevyšlo. Každopádně u bojovníka na 13 level čekat nebudu, jelikož jej ten postup zrovna prvních 13 levelů stojí hodně exp a pomalu se rozvíjí. I tak jsem ale docela mlátička a na této obtížnosti v podstatě jediný způsob, jak nepřítele zabít je ho umlátit.

Útočná kouzla jsou stále naprosto neúčinná. Zkoušel jsem třeba ohnivou kouli na kostlivce-lučišníky a udělalo jim to jedním slovem nic. Naprosté nic. Nebo jsem třeba na mumii vystřelil magické střely, asi 6x, každé zakouzlení mělo 3 střely, tedy jsem jí trefil 18 ti střelama a vzal jsem jí půlku jednoho čtverečku životů (celkově jich mají asi 6) a to jsem do ní ještě bušil a střílel dalšími postavami, které vesměs ale neměly zbraně, aby jí ublížily.

Co se hodí jsou ta kouzla vyvolávací, jelikož některé boje, hlavně po té, co člověk někam vleze a je napaden nepřáteli a nemůže si tedy boj připravit, jsou poměrně dost problematické. Hodí se taky kouzlo magická síť a podobně polapující kouzla, zvláště, když jsem našel dva prsteny, které mi dávají proti těmto kouzlům imunitu. Bez toho polapujícího kouzla bychom prvním bojem v druhé části v druhém patře asi neprošli, ale díky tomu, že jsme ty obří kostlivce a přízračné válečníky znehybnili, jsme je umlátili. (oni zraňovali i vlkodlačici). Navíc ti znehybnění se nemohli bránit, takže dostávali větší nakládačky. V hrobce jsme již museli trošku změnit strategii, kvůli těm nezranitelným obludám a útočili jsme na blízko já, vlkodlačice a Linea (bojovníkozlodějomág), kterou jsem vybavil dlouhými meči +1 a nějakým artefaktovým dlouhým mečem na konci hrobky. Je to rychlejší, většinou.

I když ty vyvolané obludy ty nepřátelé vždy obklíčí a já a Linea a ani vlkodlačice se k nim nemůžeme dostat, v té tlačenici. Hrozně vtipný je to při použití kouzla zrychlení, kde ta armáda asi 30 spojenců, kuchá nepřátelé. Musel jsem to ale omezit a ve většině bojů používám jen brouky. Ty ostatní povolávám jen právě v těch těžkých bojích, které nelze připravit. Pokud tyto obludy zabijí nepřítele, nejspíše se to nepřipočítává do statistik postavy, která je vyvolala, tedy nejspíše těch mrtvých nemrtvých, které jsem udělali zase mrtvé, bylo asi víc, než co mají postavy uvedeno.

« Poslední změna: Červenec 29, 2020, 09:50:31 od Milhaus »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #154 kdy: Červenec 29, 2020, 13:00:17 »

Logicky, čim větší obtížnost, tim menší efekt damage obecně. A kouzla jsou omezený na počet. Stejnym problémem trpí lučištník. Tam je navíc problém s tim že +x šípy jsou silně omezený zboží a nestačí se jen vyspat. + stojej prachy, ale to už neni drama. Nic nemění na faktu že je dobrý mít nějaký kouzla na dorážení trollů, jak zjistíš už v další lokaci.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #155 kdy: Červenec 29, 2020, 17:25:59 »

Jo já mám kouzla. Na ně platí oheň nebo kyselina, že. Tedy v tom by problém být asi neměl. Navíc vlkodlačice může vyvolat ohnivého elementála, který by je měl asi taky zvládnout vyřídit :).

Té magie je škoda, že na této obtížnosti neúčinkuje, dost to pak znesmyslní ty pokusy o dualclass, když v podobě mágů nebudou ty postavy schopné asi nic dělat. Ale tak uvidíme. Třeba to zkusím pak ještě jednou na normálnější obtížnost.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #156 kdy: Červenec 29, 2020, 18:10:41 »

Popravdě... mágové víc vydržej. Měla jsem v melee.. no, ne bojovníka, rangera, ale bylo to neúnosný. I když neměl aggro, šel dolu jako mokrej papírovej sáček. A to se bavíme o situacích kdy to aggro neměl. Jsou momenty, kdy je člověk fakt vděčnej za nezranitelnýho tanka kterej se dokáže situačně teleportovávat a resistuje magii. A dračí sorcerer je imunní na oheň, takže se dá nacpat dopředu a ostatní přes něj můžou chrlit firebally :-D.

Určitě bych nedělala názor na praktičnost povolání z úvodní lokace, která je prostě taková cvičná. Jako furt platí že každýmu vyhovuje něco, a ta hra neni ani dlouhá ani těžká, ale osobně bych do bojovníka nešla.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #157 kdy: Červenec 29, 2020, 19:36:09 »

Tak mágové obecně určitě jsou užiteční, i v bojové magii, ale na této obtížnosti mají nepřátelé prostě moc životů, takže ty útočná kouzla nemají žádný efekt. Ty podpůrná, jako obranná, vyvolávací a podobně, fungují pořád stejně dobře a jsou užitečná.

Na běžné obtížnosti by určitě byli mágové mnohem užitečnější, obzvláště na té nejvyšší běžné obtížnosti, kde je více nepřátel a hodí se plošná kouzla. I když i tam mají nepřátelé více životů, pořád jsou zranitelní dobře (tedy kouzla jim ty životy odebírají odpovídajícím způsobem). Samozřejmě taky platí v této hře, že mágové jsou na začátku slabší a postupem času jsou silnější, zatímco u bojovníků je to naopak, ale obávám se, že u této obtížnosti, to bude i později pořád stejné a že ty kouzla prostě nebudou mít ten efekt (ty útočná).

U bojovníků a obecně boji zbraněmi je ale cítit, jak hrdinové sílí a nepřátelé padají stále rychleji, jak se asi blížím tomu levelu, pro který je ten mód dělán. Tak kdo ví, třeba mágové to taky dorovnají, jen třeba později.

Taky pořád platí, že ti nepřátelé dokáží zabít i nejsilnějšího válečníka na 3-4 rány, tedy pořád jsou hodně silní i v útoku. Třeba teď procházím zapomenutý chrám a ten je relativně v pohodě, všichni padají poměrně rychle, ale kensaie stejně zabijí na 4 rány.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #158 kdy: Červenec 29, 2020, 19:42:50 »

Na 4 rány? Na HoF? 4 rány? Kolik to má HP? Ty to máš nějak zmódovaný? 4 rány? 4?? Vau. 4 rány. Uff, pardon. Ale... 4 rány. Věřila bych třem. S optimismem.

Každopádně počkej na temný elfy :-D Ty toho kensaie teprve budou bavit.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #159 kdy: Červenec 29, 2020, 20:02:22 »

no na začátku i na 2, ale postupně je silnější, třeba teď ty 4-5 vydrží. Bez podpory těch vyvolaných oblud bych ale neměl šanci. Možná jsem udělal i chybu a měl některého bojovníka naučit nějaké dlouhé zbrani, jako kopí, aby mohl v té tlačenici útočit na nepřítele z druhé řady.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #160 kdy: Červenec 29, 2020, 20:17:53 »

Mám jen dva melee chary. Respektuju max 7 vyvolanejch oblud, a pokud se tomu můžu vyhnout, nic nevyvolávám. Neštítim se začít, pokud se tomu vyhnout nejde.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #161 kdy: Červenec 29, 2020, 20:40:46 »

Tak to já vyvolávám obludy poměrně dost, v podstatě furt mě doprovází minimálně 3 brouci druida v některých bojích jich bylo i opravdu hodně. Ale on je v tom pak spíše chaos, tak záleží na situaci. Nicméně chápu-li to dobře, tak jakmile udělám mágy i z vraha a kensaie a pokud se naučí tydle vyvolávací kouzla taky, nejspíše bych mohl naráz vyvolat i 100-150 oblud :D. Jen se obávám nepřátel, kteří umí ovládat mysl a změnit je na své spojence, tam to asi snad zachrání jen nemrtví, kteří by se asi neměli dát ovládnout, teda doufám.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #162 kdy: Červenec 29, 2020, 21:00:53 »

Hmmm, nevim, takovejch nepřátel moc neni a já fakt nevyvolávám, jen nemrtvý, jen pokud to jinak nejde. Zkus a dej vědět. Bez módů má hra limit na 7 vyvolanců, s módem tam asi limit neni, ale já to nemám odmódovaný. Přijde mi že ta hra už je pak přehnaně lehká.

Aktálně vybíjim ledový jeskyně, a druidka stojí v kouli nepřátel, který se jí nemůžou dotknout. Přes ní mám naházený plošňáky, a její regenerace to normálně dává. No, dohrála jsem bez druida a bez módů, takže si to odpustim, ale... řikám si jestli to tak má význam. Vlastně mám ráda nepřátele, který jí prostě zrušej 1 2 a musej se řešit kreativně.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #163 kdy: Červenec 29, 2020, 23:41:53 »

Po dokončení lokace Zapomenutý chrám a tedy po dokončení první kapitoly, se toho moc nezměnilo a mé postavy na tom byly takto:

JménoRasaTřída(úroveň)Zkušenosti/Další levelŽivotyCZKDPCPZZZZPZ
Lyka Párač
Postava - Info
elfvlkodlak(11)258075/30000090K:19%
K:17%
K:81040
H:123110
K:48
H:88
Linea Ničitelka
Postava - Info
elfbojovník(7)
mág(7)
zloděj(8)
85998/125000
85998/90000
85998/110000
83K:18%
K:78550
H:107310
K:54
H:81
Milhaus Sekáč
Postava - Info
člověkKensai(9)
Mág(3)
250000
6500/10000
124K:37%
H:34%
K:36%
H:33%
K:156080
H:194500
K:99
H:135
Nikita Brutální
Postava - Info
člověkVrah(11)257712/44000074K:5%
K:6%
K:23870
H:27470
K:17
H:20
Tinas Svatá
Postava - Info
elfKlerik(8)
Hraničář(7)
128906/225000
128906/150000
82K:16%
H:17%
K:18%
K:68670
H:97830
K:49
H:76
Maggy Meggy
Postava - Info
elfDračí učedník(10)257619/37500072K:1%
K:1%
H:1%
K:8330
H:11420
K:5
H:8
CZKD - celková ZK v družině, PCPZ - procento celkového počtu zabití, ZZZ - zkušenost za zabití, PZ - počet zabití,
K - kapitola, H - hra

Je to jen malá lokace a moc možností tam expit není. Nicméně se povedlo dostat se na 9 level a stát se mágem. Trošku jsem si "zapodváděl" a po dokončení chrámu tam ještě 2x odpočíval s tím, že mě přepadnou nepřátelé, jelikož mi chybělo jen asi 4000exp a chtěl jsem to na ten 9 level dotáhnout, aby nepropadly expy za splněný úkol u druida ve městě. Dote´d jsem to nedělal a pokud se během odpočinku objevily obludy, načtl jsem hru, abych zbytečně nezískával expy. Následně jsem se tedy stal mágem a těch 25 tisíc exp, co je za splnění úkolu u druida, mě dostalo na 3 level mága.

Taky jsem sám sobě zakoupil roucho, co prodává zdejší obchodník, díky čemuž mám i jedno kouzlo první úrovně navíc. Nicméně katany šly pochopitelně dolů (dal jsem je zatím do vedlejších slotů mého druhého mágozlodějobojovníka a vybavil se dýkou. Ten pokles kvality hrdiny bude asi dost znát a čeká mě nejspíše dlouhá cesta, než se dostanu na 10 level. Nevím nevím, jak budu zvládat Dračí oko, ono jsem byl z hlediska zabíjení pro partu poměrně přínosný, ale prostě jsem to musel udělat nyní nebo vůbec. Stejně mě tam čekají trollové, nemrtví, nepřátelští lučišníci a ještě horší havěť, kde by z hlediska výdrže mě umlátili rychle a z hlediska zraňování bych sice pomohl, ale asi ne zas tak zásadně. Vyvolaná havěť jako živý štít bude tak či tak nezbytná.

Vlkodlačice by se mohla dostat na 13 level brzy :)
« Poslední změna: Červenec 30, 2020, 09:39:37 od Milhaus »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #164 kdy: Červenec 30, 2020, 00:53:50 »

U mě na damage zase válí lučištník, má 30% navzdory tomu, že nemá magickou munici a co chvíli je proti němu něco imunní. Je to strašný prase, ale co boj to stack šípů pryč. Vlkodlačka druhá, casteři zas couvli, nejsou potřeba. Zas budou.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 25