Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:15:25
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 25

Autor Téma: Icewind Dale  (Přečteno 67454 krát)

Ivan

• Zasloužilý člen
Re:Icewind Dale
« Odpověď #75 kdy: Srpen 27, 2019, 00:44:27 »

No jo, Yuyano, další dva roky.. Díky tomu si uvědomuju, že tady všichni stárneme, ale hrajeme dokola pořád ty stejný hry.:-D Ale Tvoje obnovený vlákno mě aspoň přimělo si nainstalovat IceWind Dale (tentokrát už tu Enhanced Edition na Steamu, přece jen už si to dneska zaslouží aspoň to vysoký rozlišení) a znovu ho rozjet. Zatím jsem teda jen vytvořil partu a jdu spát, ale stejně.:-D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #76 kdy: Srpen 27, 2019, 08:47:04 »

No vidíš, vítej v klubu :-D. Možná trošku stárnem, no. Si to alespoň musíme užít. Novejch her je hodně, ale já mám v životě nějak moc vzrůša a potřebuju něco známýho. Pak napiš, jak to jde.

Každopádně moji mágové dostali kouzla osmýho levelu. Sorcerer se třema kouzlama devátýho žehná jejich dětskejm krůčkům. Všechny dungy krom krystalu čistý a míříme do datadisku.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #77 kdy: Červenec 20, 2020, 13:32:51 »

Je to zase rok (přísahám že to nestopuju, asi něco ve vzduchu), a přepadla mě chuť na IWD. nahazování postav jde zatím hladce.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #78 kdy: Červenec 20, 2020, 17:06:39 »

Mám špatný zrak nebo tam jsou dlouhá í v Ablities? Není to nějaký španělská verze? :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #79 kdy: Červenec 20, 2020, 17:26:32 »

Myslíš Abílítíes? :-D  je to takový zdeformovaný, no. Maj divnej font. Musíš jim to tolerovat, oni neznaj čárky a myslej si že je to tak ok.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #80 kdy: Červenec 21, 2020, 13:58:42 »

Pokaždé když začínám si řikám, že si ty 1vl postavy nechám na příště, stejně stavim furt stejnou partu. Ale ta hra je tak nepřátelská k nějakýmu archivování a stejně, je to takovej rituál... Prostě jsem nahodila znovu. Nikdo nemá právo mi v nějakym návodu řikat, že bojovník/klerik/mág je na prd, protože se špatně nahazuje, už jich mám minimálně šest.

Chudák Jack skončil s nějakou nižší silou, ale vzhledem k tomu že byl přeřazen mezi lučištníky to nevadí. Rozhodla jsem se pro drobnou variaci a zařadila vlkodlaka jako melee/tanka. Bude mít asi lepší damage, s tim (pro druidy velmi přátelskym) patchem co máme a bude odolná jako svině. Navíc ve hře je jen jeden eq pro tankujícího mága. Jakou damage bude chlapec dělat lukem a jesti s nám budu kouzlit se dozvíme v další epizodě. Je to experiment. Vyřadit jsem ho nemohla, zloděj je nutnost. Jediná další volba je vyřadit klerika/mága/bojovníka, ale to bych musela vzít jinýho klerika a to by tý damage nijak nepomohlo.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #81 kdy: Červenec 21, 2020, 20:23:13 »

Zatim jde všechno krásně, dle předpokladů druidka likviduje nepřátele se samozřejmostí vlastní všem páračům, má 40% damage. Nikdo nečekal nic jinýho. Lučištník je za ní, opět, dle předpokladů. Multitank trošku umírá, ale i to se čekalo, je v kritický fázi. No, prostě plán se plní na 110%, občas kontroluju obtížnost, jestli nedošlo k nějakýmu omylu a nemám to na nejlehčí, ale nemám. Zlo nenalezeno, přesunujeme se do další lokace.

Edit:
Myslíte že je nefér tankovat postavou imunní na nemagický zbraně? :-D
« Poslední změna: Červenec 21, 2020, 21:06:38 od Yuyana »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #82 kdy: Červenec 22, 2020, 17:09:46 »

Nemám ráda Yxunomei. Fakt že ne. pasti pasti pasti, lučištníci s +1 zbraněma, je to ošklivý. Teď jsme prošli dveřma a vlkodlačice a lučistník dostali zmatení. Moje dvě nejsilnější postavy. A já nemám skoro nikde namemorovanej dispel. Vyřešeno chromatic orbem. Myslim že se před bossem stavíme v obchodě pro nějaký kouzla.

Druidka rapidně padla v damage, jak si zbytek party pořídil lepší zbraně a začali se zapojovat casteři. Taky potkáváme potvory s magickejma zraněma a začínám uvažovat, že strčim dopopředí sorcerera, kterej je teď nejtankovatější. Nemůžu se zbavit pocitu, že loni taky tankoval on. Celkově to jde slušně, na ty podmínky ve kterejch hraju.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #83 kdy: Červenec 23, 2020, 21:25:57 »

Mě vždycky udivuje, teda už by asi ani nemělo :), že roli tanka dobře (mnohdy lépe) zvládají povolání mimo klasické bojovníky. Dneska jsem třeba v Neverwinteru zjistil, že se jako warlock zbytečně bráním agrování, holt je to můj úděl a stejně tak mám k dispozici dovednosti, jak se té nabalené grupy nepřátel potom rychle zbavit :D Ona je to asi chyba implementace pravidel, ale je geniální, když kolem draka běhá 5 tanků a ty mobky kolem si to neomylně zamíří přes půl bojiště ke mě :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #84 kdy: Červenec 23, 2020, 22:20:36 »

Ano, mnohdy lépe :-D.

V zásadě to asi je chyba, ale mě osobně baví kreativita kolem alternativního tankování. Hra ztrácí, pokud se dá hrát jen jednim způsobem.

Yxunomei dole. žádnej problém, byla prostě zastřelena, až jsem si řikala, že je to nějaký snadný. Tankoval onivej elementál a mraky zpomalení/vyřazení. Casteři jsou prasata.

Co se týče DnD, ta hra opravdu nebyla ani náznakem navržená na nějakou vyrovnanost povolání, a některý kusy jsou prostě objektivně lepší. To neni "co vyhovuje tvýmu stylu" typ hry, to je "vem si mága" styl hry.

Zdá se že Newerwiterovskej Warlock funguje podobně jako ve WoWku. Alespoň v dobách co pamatuju já. Warlock=aggro. Dokonce měli spell na aggrování a tankovali nějaký bosse.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #85 kdy: Červenec 23, 2020, 22:48:14 »

Asi jo, akorát že u mě je aggro jen vedlejším efektem. Nepřítel mě vyhodnotí jako větší nebezpečí a pokud tanci kolem mě nemají schopnost "odejmout" mi vygenerovaný threat (což si popravdě málokdo z tanků dává - má to pochybnou funkcionalitu), tak to vlastně všechno natáhnu na sebe. Po určitou dobu dokážu v boji vydržet bez úhony, ale pak už je to rychlé - tedy pokud nezafunguju jako dokonalé DPS a nezabiju vše kolem dřív, než to zabije mě :D Perfektní je, když se kolem mě mihne silnější warlock a všechno mi to "ukradne" :D Podle mě opravdu spíš zvorali to dělení subpovolání na tanka, healera a DPS. Pokud mě healer udrží na nohou, tak jsem jako warlock lepší tank a do toho pořád funguju jako DPS. Pokud jsem paladin/tank, tak tam opravdu jen stojím a sem tam i něco se štěstím sestřelím (pokud mám nenulovou divinity).

Je to právě rozdíl od toho, co jsem z D&D zvyklý praktikovat, kdy paladin je je pro mě vhodný tank. Poprvé mě z omylu vyvedla BG 2, kde je shapeshifter nejenom jasný tank, ale i úžasné melee DPS.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #86 kdy: Červenec 23, 2020, 23:05:19 »

No, počkej, aggro je aggro, jak to myslíš s tim vedlejšim efektem? Je mi jasný že se nesnažíš to tankovat úmyslně. IWD nemá žádnej threat, tam je to jednoduchý.

Nj, co jsem měla možnost vidět, tak paladini nemaj v DnD moc význam.
« Poslední změna: Červenec 23, 2020, 23:14:44 od Yuyana »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #87 kdy: Červenec 24, 2020, 07:27:09 »

Ono v Neverwinteru se vše odvíjí od nasbíraného threatu a ten se nejrychleji tvoří právě u kouzelníků, to opravdu není něco, co bych primárně chtěl. Jakmile už se na mě potvoráci nabalí, tak už se jich nezbavím. Naopak, jsem schopen upoutat pozornost potvoráků, kteří už obklopili jinou postavu. Paladin-tank pak měl fungovat tak, že mi ten threat ukradne a natahá všechny potvoráky na sebe. V reálu to ovšem funguje všelijak. Stačí, když můj companion něco napadne a mám hned pozornost celého okolí :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #88 kdy: Červenec 24, 2020, 11:54:10 »

No, prostě zlatý WoW, kde tanci reálně fungujou.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #89 kdy: Červenec 24, 2020, 13:36:45 »

Já se třeba snažil většinu těch her hrát tak, abych tanka ani nepotřboval a držel se heslem, že nejlepší obrana je útok, tedy vše zabít dřív, než to zabije mě. (tedy u těch single RPG). Ne v každé to tedy jde.

Nyní jsem se rozhodl zkusit si zahrát Icewind Dale po dlouhé době taky, použil jsem tedy tu enhanced edici, nicméně po včerejších 6 hodinách jsem vzdal tvorbu postav asi u 6 postavy. :). Ty, co jsem již měl, jsem teda vyexportoval, abych je mohl použít a hru vypnout, tak asi dnes budu pokračovat. Ale to neustálé sledování jednoho čísla a klikání na tlačítko házej, je velice zábavné, když po prvních 100 pokusech upadnu do takové jakési letargie a v rámci klikacího reflexu pak překliknu i hody, které se točí kolem 85+, na které celou dobu čekám mezi těmi 70-80. Rekord asi u 4 postavy byl 93, výš jsem se nikdy nedostal.

Chtěl bych zkusit takový určitý experiment, kde jedna postava by měla začít jako bojovník (Kensai) a později se v rámci dualpovolání stát mágem (asi tak na 7-13 úrovni), druhá postava by měla začít jako zloděj-zabiják a později se v rámci dualpovolání stát buď bojovníkem, nebo hraničářem. Další postavu jsem zkusil jako multipovolání a vzal půlorka a udělal z něj bojovníka/kněze :) (to by asi měl být i jakože tank). Čtvrtá postava je zaklínač a ten nejspíše zaklínačem zůstane celou hru. Pátou postavou si nejsem jistý, rád bych použil druida, co se umí proměňovat na vlkodlaka. Poslední postava by pak měl být elf bojovník/mág/zloděj, toho jsem již zkoušel vygenerovat, u těch zábavných hodů kostkou jsem u něj strávil nejvíce času a rekord, co mi padlo, bylo 85, ani v zdaleka jsem se nedostal nad 90, což je opravdu dost iritující. (u něj jsem to včera právě vzdal)

U dualpovolání si nicméně nejsem moc jistý, jak to bude fungovat a jak to přesně dělat, jelikož jsem to nikdy moc nezkoušel a nechápu příliš tu kombinaci schopností. Pokud vím, funguje to tak, že je třeba vyčkat do určité úrovně prvního povolání, pak se rozhodnout pro duál povolní a vybrat to druhé. V tu chvíli by asi postava měla ztratit všechny schopnosti prvního povolání, dokud nebude o úroveň výš v tom druhým. Je tedy zásadní zvolit tu správnou chvíli (správnou úroveň). Postava taky musí být člověk a musí splnit další podmínky ve vlastnostech a přesvědčení a podobně. Tedy tak nějak jsem to tak pochopil, když jsem to hledal na netu. To duální povolání (to druhé), navíc asi nemůže být specializované, tedy nelze vybrat třeba hraničáře lučišníka, ale lze vybrat jen hraničáře a podobně. To první povolání, kterým postava začíná, být asi specializované může. Což asi hraje taky roli v tom, čím začít a čím se stát později. A některá povolání nejspíše nejde jako duální vůbec použít, ani když s ním hráč začne, ani když jej chce vybrat jako druhotné (chápu-li to dobře). Třeba šaman nemůže být v kombinaci s něčím dalším.

O kombinaci bojovníka typu kensai a mága jsem četl na netu a chtěl bych jej vyzkoušet. Podle různých diskuzí je dobré jej předělat asi na 9 nebo 13 úrovni. Nevím, jak na tom budu se zkušenostmi a jak dlouho potrvá dostat mága na odpovídající úroveň, takže asi spíše na 9.

U zloděje/zabijáka si pak jsem jistý ještě míň. Chtělo by jej to asi udržet co nejdýl, kvůli těm bonusům, co získává na určitých úrovní (on se učí útočit asi do zad a jedy). Ze začátku by taky mohl asi převzít některé zlodějské dovednosti. Tak asi by bylo nejlepší to udělat až na 13 úrovni. A pak je otázka, s čím to kombinovat. Napadl mě hraničář, jelikož pokud bych tu partu měl jak jsem naznačil, nejspíše by mi v partě chyběl, navíc by ta kombinace mohla být i docela dobrá z hlediska dovedností.

U vlkodlaka jsem přemýšlel, že bych jej časem taky s něčím zkombinoval, ale tam tedy vůbec nevím s čím a kdy a jestli to u toho povolání vůbec půjde. Třeba z něj udělat barda, nebo něco takovýho, co mi v partě taky chybí. A nejspíše asi taky na asi 13 úrovni, kdy by měl získat schopnost proměny ve velkého vlkodlaka. Ale vůbec nevím.

Co moc nechápu je to, jaké zbraně budou tedy schopné ty postavy používat v různých fázích. Třeba kensai nepoužívá zbroj, což je pro kombinaci s mágem dobrý. Ze začátku asi nabere více životů, a když se stane mágem, začne se učit kouzla, bude se můct naučit různá podpůrná kouzla (jako zbroj a podobně) a časem asi bude užitečnější. Ale když jej na začátku budu třeba učit katanu, tak nevím, jestli jí bude schopen používat jako mág, když ten může používat jen málo zbraní. Nebo jestli rovnou už jako kensaie nemám tu postavu učit třeba dýky, které mág používat může. A není mi moc jasné, jak to bude v různých fázích vývoje. Tedy první je jasná, ta bude bojovat s tou zbraní, jako bojovník. Jakmile se stane mág a bude pod úrovní kensaie, tak asi nebude můct třeba katanu používat. Ale jakmile dosáhne o tu jednu úroveň výš (třeba kensai 9/mág 10), pak nevím, jak to je, jestli tedy bude můct jí použít, nebo ne. Pokud bych už ale kensaie učil třeba dýky a naučil ho je používat líp, pak nevím, jestli by z toho mohl mág těžit i v té střední fázi, než úrovní kensaie předběhne. Nevím tedy úplně, co je lepší.

A celkově si tedy nejsem moc jistý, jestli takové kombinace vůbec mají smysl. O "kensaige" je na netu hodně diskuzí, tak to asi smysl má a asi je to dobrý, ale nevím, jestli v IWD.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 25