Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:50:55
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7

Autor Téma: Ravenloft: Strahd's Possession  (Přečteno 36537 krát)

Richmond

• Zasloužilý člen
Re:Ravenloft: Strahd's Possession
« Odpověď #75 kdy: Květen 07, 2017, 13:13:04 »

Tlačítko nalezeno! Jako naschvál bylo v té poslední navštívené místnosti :) Ach jo. šlo o místnost, která zakončuje ten koridor s fireballem v severozádní chodbě.

TeĎ trochu tápu co dál. Protože jediné co mám, je klíč od hradu Ravenloft, ale tam jsem myslel, že se půjde nakonec. A pak vím o neotevřených dveřích ve spodním patře kostela. Toť vše. U cikánky jsem byl, hodpodský reaguje pořád stejně. zkusím ten Ravenloft cvičně, co to udělá.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #76 kdy: Květen 07, 2017, 13:39:55 »

Aha, tak to byly dveře ještě před těmi, co jsem myslel. Mě uniklo tlačítko v jednom výklenku na SZ od středu mapy. Existenci toho v chodbě s fireballem jsem otipoval podle jakoby zrcadlového rozmístění tlačítek, tam jsem šel v podstatě na jistotu.

Do hradu jdeš správně, v tuhle chvíli by si mohl jít už jen do mlhy, pokud si tedy něco neminul, ale byla by spíše náhoda, kdyby si přišel na to, co v ní máš hledat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #77 kdy: Květen 13, 2017, 09:04:50 »

Tedy ti Zombie golemové to je síla! Za pár vteřin jsou po smrti. Teď mám 2 u jednoho výstupu po schodech, takže vždy srabácky vylezu nahoru, rozdám fireball a 2 seky a hned couvnu po schodech dolů :) A pokud ti dva vepředu přežili, tak ukládám pozici. Ale i tak ti golemové stále žijou. Nevíš Elemire, jestli náhodou se golemové během mého spánku také neléčí?
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #78 kdy: Květen 13, 2017, 09:25:23 »

Tak sotva jsem to sepsal, tak po 2 pokusech oba golemové padli. Tedy jejich schopnosti bych chtěl mít! Hrad se ukazuje jako zajímavý propletenec místností a schodišť nahoru/dolů. A pěkně jsem zápasil s těmi spinnery :) Pořád čekám, na co vlastně tady přijdu, koho potkám. Mám 2 klíče, ale nepasovaly do jedněch dveří, takže zjevně vše nemám projité. Ale baví mě to pořád i díky hudbě a zvukům.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #79 kdy: Květen 13, 2017, 10:57:53 »

Podle mě se během spánku regenerují. Byl to jediný typ potvory, kde jsem to zkoušel, u ostatních to nemělo moc význam, protože nic tak odolného jako jsou zombie golemové už pak ve hře není :) Ty dva zombie golemy jsem obešel z druhé strany, takže se mi je podařilo rozdělit a poté vylákat po jednom. Nicméně pak jsem narazil na další, u kterých už tohle udělat nešlo :) U kouzel je nevýhoda, že damage se počítá stále jako hod a k tomu potvora hází protihod. Krásně to bylo bylo vidět u upírů. Někdy se podařilo ohnivou koulí zabít upíra na jedno zakouzlení, jindy bylo potřeba koulí více. Zombie golem je v tomto ještě o chlup odolnější, je to tedy o štěstí a loadech :D Doporučuji to nechat spíše na hůlce, přišlo mi, že ohnivá koule z ní je silnější.

Spinnery byly v hradu přímo sadistické :D U toho jednoho jsem pak při zpáteční cestě zjistil, že on možná není jen jeden, ale v chodbě je jich více a rozmístěných do šachovnice, takže v krokovacím režimu by tou chodbou možná šlo projít a vyhnout se jim. Jedinou odměnou byl ovšem jen dobrý pocit, nic zajímavého jsem tam nenašel.

Hrad je hodně propletený, dost jsem si tu musel značit schodiště, ale jestli už si prošel přes zombie golemy, tak to nejhorší už máš za sebou. Hlavně se dobře dívej po zemi, mě se tu třeba na několika místech neobjevil sebratelný předmět na automapě (nějak mi barevně splynul), takže o nějakou tu knihu jsem vysloveně musel zakopnout, abych si jí všiml.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #80 kdy: Květen 28, 2017, 20:25:27 »

Tak Strahd konečně padl! Po všech čertech výborná, nedoceněná hra. Měl jsem předtím o ní mínění, že to je slabší bráška Stone Prophetu, který jsem dohrál kdysi dávno. Ale teĎ bych řekl, že se mu skoro vyrovná. Líbilo se mi, že i na konci hry jsem na férovku nedával ty zombie golemy a i Strahda jsem porazil tak trochu "chytristikou" :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #81 kdy: Květen 28, 2017, 20:38:27 »

Tak gratuluji :) Zombie golemové byli hnusní a Strahd je na blízko nepříjemný. Zkusil jsem to, ale vzhledem k importu postav do Stone Prophet jsem to nemohl ponechat náhodě. Hodnocení jsem zvolil právě vzhledem k tomu, že Strahd Possession šlape Stone Prophet na paty, jsem rád, že to vidíš podobně.

Takže teď rozehraješ EOB III?
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #82 kdy: Květen 28, 2017, 21:20:54 »

Diky. O další hře budu přemýšlet. Úplně původně jsem měl kandidáta jasnýho - Wizardry 2, ale ještě se na to necítím, protože to bude pro mě náročný :) Nadhcnul jsem se i pro Black Crypt, ale těch pater je tam hodně a chtěl bych teď něco kratšího. EoB3 jestli budu hrát s ručním mapováním, tak to v mém případě bude na desítky hodin. Asi dám předtím nakonec Akalabeth. Chci mít dohrané první díly série Wizardry, Might&Magic a Ultima (i když u té Ultimy budu muset pak dát i regulérní první díl).
IP zaznamenána

Sango

• Nováček
  • *
« Odpověď #83 kdy: Červen 13, 2024, 11:04:49 »

Když jsem tu hrál jak vyšla, tak jsem se zasekl nakonci kde jsem nevěděl co dál a tehdy ani podle časopisu jsem si nevěděl rady. Vrátil jsem se ke hře cca 6 měsíců zpátky kdy jsem jí konečně dohrál, ale bohužel jsem přišel o savy. Teď to hraju znovu abych jsem si charry převedl do dvojky a vlastně je to i dobře že jsem o ty savy přišel, protože jsem to hrál za fighter/clerik a fighter/mág což jsem ztrácel levely na dvojku, tak jsem si to rozehrál za čisté povolání Clerik + mág a jde to jako po másle a hned na začátku v Caves of Bavoria mě vždycky zůstane jedna malá část na pravo dole která má 2 vchody a ani jeden neumím otevřít. Vy jste tu daleko pečlivější, tak třeba mě poradíte. Hledal jsem i na netu a nikdo si s tím místem neví rady.

Berte tuhle mapu jako orientační, ptž třeba tady chybí iluzní stěna co je na pravo uprostřed směrem k východu. Hodně lidí na netu ukazují své mapy a kde jim skoro vždy něco chybí :D.

18845.jpg
* 18845.jpg (515.63 kB. 1019x1131 - prohlédnuto 377 krát.)
« Poslední změna: Červen 13, 2024, 11:09:57 od Sango »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #84 kdy: Červen 13, 2024, 11:36:48 »

Teď si úplně přesně nevzpomínám, ale řekl bych, že mi to zůstalo taky neodkryté. V cluebooku je tahle mapa sice celá odkrytá, ale to je podle mě vytažené z nějakého editoru. Zkusím kouknout, jestli tu mám save.
IP zaznamenána
This is the end ...

Sango

• Nováček
  • *
« Odpověď #85 kdy: Červen 13, 2024, 12:29:24 »

Teď si úplně přesně nevzpomínám, ale řekl bych, že mi to zůstalo taky neodkryté. V cluebooku je tahle mapa sice celá odkrytá, ale to je podle mě vytažené z nějakého editoru. Zkusím kouknout, jestli tu mám save.

Máš pravdu, že v tom cluebooku je to celé, ale není tam ukázané odkud se tam dá dostat. Je to celé ohraničené, takže možná existuje nějaký port co tam vede? Prostě nechápu, že jsou tam ty dvoje dveře ( jestli se to dá těm zeleným jakoby-portům říkat ) a nedá se tam jít..
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #86 kdy: Červen 13, 2024, 14:29:56 »

Nahrál jsem save a opravdu jsem se dovnitř nedostal. Těžko říci, s čím by to mohlo souviset, resp. jak se dovnitř dostat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Sango

• Nováček
  • *
« Odpověď #87 kdy: Červen 14, 2024, 12:15:35 »

Mám ještě jeden dotaz který jsem tak nějak zapomněl: s každým levelem do 9lvl má třeba Cleric rollování na HP 1-8 ? Protože to vypadá, že jsem to vůbec neřešil a teď nevím jak mě vycházeli rolly na ty HP ( zjistím až budu doma ).. Takhle jsem měl při každým postupu na level dávat Save ... Tak nějak si matně pamatuji, že jsem měl sakra málo HP v R2 když jsem tam převedl ty charry proti charrům které jsem si mohl udělat znovu ..

a ještě jeden dotaz, když mám jenom 2 charry tak dostávají pořád stejně XP jako 4 ? nebo se to dělí ? toho jsem si taky nevšiml :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #88 kdy: Červen 14, 2024, 13:48:49 »

Jo, do levelu 9 má klerik roll 1-8 HP, pak už jsou to konstantně jen 2 HP. Zkušenosti se podle mě dělí podle počtů členů v družině, ale ruku do ohně bych za to teď nedal.

Jinak záhada místnosti v Ivlis Cavern vyřešena ... :)

Ravenloft pořád počítá čtverce, takže jsem využil klasické finty porovnávání save pozic při krokovém pohybu a našel jsem polohu souřadnic (hexaeditor):

Offset 0050: oooo oooo oooo oooo YYoo oooo XXoo oooo

kde YY je poloha v ose Y a XX je poloha v ose X.

Posunul jsem se tedy za ta silová pole a našel jsem tu jednoho kostlivce a páku, která obě pole deaktivuje. Místnost se dá tedy otevřít jen zevnitř. Zřejmě sem vedla nějaká past (teleport), která ve hře buďto blbne nebo jí vývojáři odstranili. Krom toho kostlivce tu nic jiného není.
IP zaznamenána
This is the end ...

Sango

• Nováček
  • *
« Odpověď #89 kdy: Červen 14, 2024, 15:16:17 »

Jo, do levelu 9 má klerik roll 1-8 HP, pak už jsou to konstantně jen 2 HP. Zkušenosti se podle mě dělí podle počtů členů v družině, ale ruku do ohně bych za to teď nedal.

Jinak záhada místnosti v Ivlis Cavern vyřešena ... :)

Ravenloft pořád počítá čtverce, takže jsem využil klasické finty porovnávání save pozic při krokovém pohybu a našel jsem polohu souřadnic (hexaeditor):

Offset 0050: oooo oooo oooo oooo YYoo oooo XXoo oooo

kde YY je poloha v ose Y a XX je poloha v ose X.

Posunul jsem se tedy za ta silová pole a našel jsem tu jednoho kostlivce a páku, která obě pole deaktivuje. Místnost se dá tedy otevřít jen zevnitř. Zřejmě sem vedla nějaká past (teleport), která ve hře buďto blbne nebo jí vývojáři odstranili. Krom toho kostlivce tu nic jiného není.

Sakra ty si borec :D ok děkuji za vyřešení , aspoň můžu jít dneska v klidu spát :D teda až na to, že mrknu na ty HPčka a jinak to začnu hrát znovu od začátku .. jsem teprve za Klášterem, takže vlastně pořád na začátku .. a pokuď se ty XP nedělí, tak možná bych to mohl zkusit hrát jenom za 2 postavy, ale to nevím jestli bych to dával :) ( klerik + máge )

Jinak ten Bug se zmizením věcí jsi měl taky ? Dával jsem si věci do hospody a ty mě všechny zmizely a řekl bych, že i na určitých místech kde jsem byl, tak tam bylo všechno znovu..
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7