Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 18:17:15
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15

Autor Téma: Série Mass Effect  (Přečteno 60706 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #90 kdy: Únor 01, 2017, 16:32:51 »

Hra mi najednou s novou kartou přestala fungovat, takže jsem se nakonec rozhodl vzít rovnou EN verzi na Originu s tím, že jí počeštím. Důvod nefunkčnosti je mi nejasný, zatím všechny hry, co jsem zkoušel, šly bez problému a bez reinstallu. Nicméně má to i jeden pozitivní efekt, všiml jsem si, jak Origin s PayPalem pracuje.

Netuším jak, ale Origin si regulérně uložil moje přihlašovací údaje, což se mi hrubě nelíbí, tak jsem se šel podívat, jak tu asociaci zase zrušit. No a to samozřejmě jen tak nejde :) Musím počkat 1-3 dny, dokud neproběhne transakce i fyzicky, takže opravdu je tam dost velká rezerva, aby se objednávka dala zrušit (ten jeden den jsem zhruba tušil, ale myslel jsem si, že to funguje trochu jinak). Prodávat klíče přes PayPal by se tedy opravdu mohlo docela vymstít.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #91 kdy: Únor 01, 2017, 16:52:27 »

Začnu tím méně překvapivým, save z CZ verze nejdou na EN verzi spustit :)

Ale teď ta pravá šílenost. CZ verzi jsem normálně přeinstaloval a bylo to bez jakékoliv změny. Teď jsem jen tak z legrace zkusil spustit launcher přímo z adresáře s hrou a málem by to se mnou seklo - hra se normálně spustila :D Takže nejenom instalovat přímo přes setup.exe, ale raději rovnou i pouštět napřímo přes launcher v adresáři s hrou.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #92 kdy: Únor 01, 2017, 21:27:00 »

Hmm..kdyz to instalujes pres cz setup mel by udelat zastupce ktery odkazuje na cz launcher a melo by to jit vzdycky. Ale nevim jak to je u novejsich systemu, ja to hral na win vista bez potizi, a mam dojem ze to bylo v pohode i na win 7. mam stejnou krabicovku jako ty. Kazdopadne kdyby si s tim mel nejaky dalsi potize, muzem ti poslat tu reedici, tam by tyhle veci meli byt lepsi.
Ale nevim jestli se ti vyplati posilat nam tuhle verzi jako reklamaci, pripadne bych ti mohl tu reedici nechat pribalit zdarma k necemu co budes treba u nas  kupovat nekdy priste. Jestli si na to vzpomenu, kdyztak mi to pripomen. Je mi jasny ze kvuli disku s hrou to nebude, takze vlastne nemas co reklamovat, ale diky ruznejm nekompaktibilitam a dalsim potizim se starsima hrama vetsinou vyjdeme vstric.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #93 kdy: Únor 01, 2017, 22:11:01 »

To je v pohodě flashi. Dosud to šlo bez problémů přes toho zástupce, ale po včerejší výměně grafiky to najednou začalo padat a padala i záloha (preventivně jsem si adresář s hrou zazálohoval). Vždycky se spustil launcher, ale hra už nikoliv. Dneska jsem proto nainstaloval hru přímo z Originu a ta se rozjela bez problémů. Spíš si myslím, že mi něco v systému chybělo, co mi tam právě ta EN verze nyní (zase) dodala (opravila). Hru jsem už pak zase normálně spustil a hraju dál.

Windows si asi i přes pokrok od Windows XP stále nedokáží bezproblémově poradit se změnou ovladačů odlišných grafik. Tipuju nějaký ten C++ Redistributable, který se asocioval s AMD a nevzal NVidii v potaz. Ale těžko říci, to spíš spekuluju :)

Hlavní je, že hra už normálně funguje. Stal jsem se Spektrou a dostal jsem k dispozici Normandii. Zítra tedy můžu zase v klidu pokračovat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #94 kdy: Únor 02, 2017, 00:58:42 »

Podobně nešla ani verze na steamu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #95 kdy: Únor 02, 2017, 02:13:24 »

Pomalu si to tam pročítám a začínám tušit. Různé hrátky s kompatibilitou jsem ráno zkoušel, ale bezúspěšně. Ostatně to by hra nefungovalal už od počátku. Zajímavý je ovšem odkaz na Legacy PhysX driver. Netušil jsem, že ME využívá PhysX. Karta nejspíš použila přímý výpočet, namísto softwarového ovladače. U Radeonu to není problém, protože ten PhysX nativně neumí, takže ten ovladač použije rovnou. Taky se mohlo stát, že při odinstalování Catalystů se mi ovladač pro PhysX smáznul spolu s ním.

Je to zvláštní, u Radeonů jsem chápal, že tam musí být alespoň softwarová emulace, byť to reálně procesor počítat nebude, ale u NVidie jsem si myslel, že ty to počítají automaticky. Stačí, že to hra podporuje.

Edit: ještě si sem hodím odkaz na PCGame Wiki (http://pcgamingwiki.com/wiki/Mass_Effect).
« Poslední změna: Únor 02, 2017, 02:16:53 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #96 kdy: Únor 02, 2017, 11:47:17 »

Myslím, že tím to nebude. Ono nezávisle na tom, jakou máš kartu, musíš mít v PC PhysX ovladač, dle karty se pak liší jen to, co v něm můžeš nastavit. Tedy pokud AMD, tak jen procesor, pokud nVidia, tak procesor a karta. PhysX se ale instaluje automaticky s ovladači pro nVidii (u AMD jej musíš stahnout spešl, nebo se instaluje společně se hrou, když ho hra vyžaduje). Většina her používá tento engine jen na základní úrovni, pokud ho vůbec používá.

Ale tady to může být spíše nějakým jiným chybějícím driverem, třeba v directx, nebo jiných. Je tedy ale fakt, že struktura dat na té verzi od EA (alespoň v té Trilogy) se docela radikálně liší, proto na ní nejde použít ta čeština jednoduše. Steam a ty verze na CD používají některé soubory zřejmě zkompilované do jednoho, EA verze je má rozdělené do víc souborů.

Teoreticky ale originální verze by měla jít registrovat v té otravné konzoli a tak by se měla na pevno připojit k účtu (pochopitelně bez češtiny a v té nové verzi), tedy by si jí ani nemusel kupovat. I když kdo ví, jak to je zrovna u této verze a jestli by to klíč vzalo nebo ne. Ale podle všeho by to jít mělo.

Problém u DVD verze může býát i s ochranama proti kopírování.
« Poslední změna: Únor 02, 2017, 11:52:28 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #97 kdy: Únor 02, 2017, 13:04:09 »

A právě je otázkou, co navíc ta Origin instalace dodala do systému, že najednou jde i DVD verze. V podstatě si vůbec nevybavuju, že by se mi ovladač na PhysX do Windows 7 předtím vůbec instaloval. Jenomže to teď ty služby dělají sami, takže to mohlo klidně přijít i ze Steamu apod. Kdysi jsem ho kvůli nějaké hře instaloval ručně, ale tehdy mi přišlo, že pro Radeony se používá jiná verze ovladače a je pak vidět v nainstalovaných programech jako samostatná položka bez asociace, podobně je to třeba u OpenAL. Další možnost je, že to prostě jen opravilo nějaké nastavení, kde se GFX a Radeony v "přístupu" liší. Nicméně podle té Legacy verze PhysX je vidět, že i PhysX má verzovní nekompatibility. Rád bych tomu přišel na kloub, ale mnohem radši jsem, že už to funguje :)

O možnosti asociace DVD verze s účtem jsem si pak přečetl, ale asi bych to býval stejnak nevyužil. Stejně jsem to udělal i u Dragon Age: Origins. Navíc těžko říci, jestli to neměl už asociované předchozí majitel. DRM jsem nezkoumal, byť nutnost vloženého DVD jsem zaregistroval.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #98 kdy: Únor 02, 2017, 13:34:17 »

Tak tobě se nainstaloval automaticky s instalací ovladačů na grafiku pro nVidii, tam je to přímo součást. A protože máš ovládací panel od nVidie, můžeš pak physx nastavovat dle potřeby tam. V případě, že nemáš ovládací panel (tj kartu od nVidie), to nastavuješ tuším v nějakém tom rozhraní. Dřív šlo mít levnou starou kartu od nVidie na výpočty physx a kartu od AMD na grafiku. A nastavit si to tímto způsobem. Nicméně pak to tuším nVidia nějak zatrhla, takže ty verze se v té kontrole asi budou lišit.

Já třeba měl nVidii celou dobu, včetně ovladačů a na steamu mi to nefungovalo. Tedy přímo ve steam konzoli se asi 1 vteřinu psalo, hra spuštěná, ale hra jako taková se nezapla a po chvíli se vypla i ve steamu (měl jsem po asi 10 pokusech odehrány 2 vteřiny). Je možné, že hra vyžaduje nějakou starší knihovnu z některé těch podpůrných věcí, kterou jsem v systému neměl a která se nenainstalovala ani na steamu. Ale nějak to s grafikou možná souvisí. Protože ve složce PhysX v PC je hned několik verzí knihoven a je dost možné, že pokud tam není ta správná, kterou vyžaduje hra, že to nefunguje. No, nezáleží na tom, jen pokud to tak bude u tebe vždy, tak ti je vlastně to DVD na nic, jelikož budeš muset pokaždé, když to budeš chtít nainstalovat, nejprve asi stahnout tu verzi od EA a až pak nainstalovat tu českou :). Ale je taky možné, že kdybys hru odinstaloval a nainstaloval znovu z CD, že by to šlo (možná by se tím do PC nainstalovala ona potřebná knihovna. Těžko říct.

Myslím, že patch 1.2 odstranil ochrany DVD a že tak DVD tedy potřebné nebylo. Ale jiná otázka je, jestli po ní v PC něco nezbylo, protože ty ochrany, co hra používala,  byly pěkné svinstvo.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #99 kdy: Únor 02, 2017, 18:58:14 »

Já doufám, že teď už to zůstane a po případném odinstalování ME z Originu se nic nezmění. Patch 1.2 DRM odstranil, původně jsem hrál bez DVD, ale od včerejška to zas DVD tvrdě vyžaduje. Rýpat už do toho ale nechci :D

Mno, pokud jde o postup ve hře ... došlo na Mako a s radostí bych ho přejmenoval na Pako! Blbějc se to snad ani chovat nemůže. Fyzikální model toho vozítka je úplně mimo. Jsem na planetě s normální gravitací a vozítko si poletuje jak někde na měsíci. A že to reaguje na tlačítka na klávesnici klidně opačně? Pche, to by byla přece nuda, kdyby to fungovalo normálně ;) Tím jsou pro mě případné vedlejší mise pořešené. Buďto v nich budu chodit pěšmo, nebo na ně jednoduše kašlu. Tohle je naneštěstí hlavní mise, ale už jsem skoro na konci.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #100 kdy: Únor 03, 2017, 08:36:02 »

Tak na ovládání si zvykneš, alespoň tedy na rovince, jako je v té hlavní misi, co děláš.

I v rámci těch vedlejších úkolů na vedlejších planetách, kde všechny probíhají tak, že tě z lodě vyhodí v tanku i s týmem a ty pak tankem někam dojedeš, něco tam zastřelíš a hotovo. I na to se ještě dá zvyknout.

Problém je ale už jen v těch planetách, které rozhodně nejsou rovné a jezdít s tímto strojem po nesmyslně vypadajících horách s nesmyslným převýšením) ve snaze prohledat celý manipulační prostor, abys tam našel všechna naleziště kovů, havarovaných družic a podobně, je prostě psycho. Ono dostaneš několiv vedlejších úkolů, že máš něco najít. Například několik nalezišť různých kovů. Nebo zápisky matriarchy a podobné nesmysly. Když je najdeš všechny, nic se nestane a nic z toho nezískáš (hra to ani neoznámí splnění úkolu a on ti jej vlastně nikdo ani nezadává, prostě ho máš). A právě abys mohl tyto úkoly splnit, musíš každou planetu, kde lze přistát, prohledat. Nestačí jen jet na vyznačená místa na mapě hned od začátku, protože na každé mapě je i spousta míst skrytých (uvidíš je až na lokálním radaru maka při jízdě). V praxi to tedy probíhá tak, že objedeš celý manipulační prostor kolem dokola hory-nehory s tím, že jeho hranici (kde už nic není) se snažíš držet na kraji radaru maka. Když to tak objedeš, projedeš ještě střed.

Je fakt, že z hledání těchto věcí máš docela dost peněz. A ty se docela hodí, zvláště když chceš vybavit svojí partu nejlepšími zbraněmi a zbrojemi (které stojí i 300 tisíc), ale ono když prodáváš věci, co najdeš během hry, tak máš peněz poměrně dost, tedy se to hodí spíše na začátku a to zas nic nekupuješ, protože všechno najdeš. Když se ale člověk snaží splnit všechny vedlejší úkoly a mít to komplet, tak je při první hře z toho dosti znechucen.

Pak je tam spousta vedlejších úkolů, které někdo zadává. Ať už lidé na Citadele, kteří se tam postupně objevují, nebo admirál při příletu do nějaké soustavy a podobně. Ty probíhají vždy stejně, vyhodí tě lodě v tanku, na mapě vidíš místo, kde má nepřítel základnu, dojedeš tam s tankem, vlezeš do úkrytu (těchto úkrytů z hlediska vzhledu, rozložení místností atd je jen pár a neustále se opakují), postřílíš vše, co se pohne, odlétáš. Občas se můžeš vylodit na vesmírné lodi nebo základně, díky čemuž nemusíš do tanku). Tyto úkoly jsou tedy také poněkud stereotypní. Nicméně v nich můžeš získat hodně zkušeností a peněz a asi se vyplatí je dělat. Osobně bych je určitě přímo od začátku neignoroval, současně bych se ale ani netrápil tím, že nesplníš všechno.

Co bys určitě neměl minout, je sluneční soustava a tamní základnu na Měsíci.

PS. mimochodem tankem můžeš nepřítele zajet, což většinou končí jeho tragickou smrtí. Dá se zajet i robot gethů (taková ta velká tanková chodící platforma), ale tu tedy jednou ranou nezabiješ. Ale zase když ho budeš přejíždět, bude se válet na zemi a nebude můct střílet :).
IP zaznamenána

Adam23

• Pokročilý
« Odpověď #101 kdy: Únor 03, 2017, 18:34:22 »

Na tohle téma, jsem někde četl, ze za zabiti v MAKU je jen polovina XP, než když vylezeš a jdeš na to klasicky, někdo potvrdí, vyvrátí?
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #102 kdy: Únor 03, 2017, 23:31:15 »

Dle moji zkusenosti origin ne uplne vsechny klice z edici kdy jeste neexistoval vezme. Obvzlast u edici ktere byli specialne tvoreny pro nasi republiku jako je prave ME. Mne ho treba vzal, ale z praxe znam par lidi kterym to neslo. To same treba u prvni a druhe Dragon Age. Ale klidne si ho zkus Elemire aktivovat, pokud to pujde tak tam budes mit ME 2x. Ja tam mam takhle 3x Dragon Age: origins :) Ne ze by to k necemu bylo, ale je zvlastni ze origin nerozezna ze tam tu hru jiz mas. Ted se mi tam treba pridal druhy Mass Effect 2, protoze prvni jsem tam mel registrovany z krabicovky ktera jeste origin nepodporovala a ten druhy je ted zdarma. Je proste super ze si tam muzes udelat sbirku stejnych her, to ti jina digitalni sluzba nenabidne..hehehe :) A co se tyce Physx tak doporucuju naistalovat multifunkcni legacy ovladac ktery by mel zajistit chod vsech starsich her co tenhle vymysl podporovalym hlavne z doby kdy jeste nebyl v rukou nvidie. Uvadeji ze to je pro hry do roku 2007, ale neni to pravda, mam vyzkousene ze to pomuze i u her pozdejsich. Kuprikladu u Borderlands 2 kdyz to necham jen na grafice tak pri Physx efektech naplno hra pada i na 20 fps, po instalaci legacy driveru si stabilne drzi 30. Borderlands jsou ale extrem, tam je implementace Physx hodne dodrbana, a neutahnou ji poradne ani nejmodernejsi a nejdrzasi karty. Minimalne ale u her ktere se odmitnou spustit kvuli stare verzi Physx tyhle drivery casto pomuzou.
http://www.nvidia.com/object/physx-9.13.0604-legacy-driver.html
PS: mohl jsem te upozornit ze jde ten klic aktivovat na originu, ach jo, jedna hra a clovek by mel myslet na tolik veci, clovek ty placky prodava leta a stejne porad na neco zapomina :)
« Poslední změna: Únor 03, 2017, 23:54:47 od flash »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #103 kdy: Únor 04, 2017, 23:21:03 »

Adam: no, těžko říci. Když zabiju někoho mimo Mako, tak se mi normálně zobrazí, kolik jsem dostal XP. Když zabiju někoho v Maku, nezobrazí se nic.

flash: zatím to jede v rámci možností, byť hra občas spadne. Kdyby to bylo nějaké častější, tak teprve sáhnu po patchi. ME jsem kupoval do Originu extra právě z důvodu, že Origin verze by mohla obsahovat nějaký patch proti tomu. Těch pár stovek mě nevytrhne :) Dvojitě mám akorát DA: I a to myslím stačí :D

Ve hře jsem se za dnešek posunul zas o kus dál. Oproti dvojce a trojce umírám častěji, ale dovednosti už mám dost pocvičené, takže je to spíš tím, že si někde zapomenu dát pozor, nebo blbě odhadnu útočníka. Poměrně slušnou výhodou je nekonečná munice :) Naopak, nevýhodou je rychlé přehřívání zbraní, ale naučil jsem se střílet takovou rychlostí, aby mi to hezky vycházelo. Nejhorší je v tomto souboj s krogany, obzvláště když mě pak ještě naberou v běhu. Odstřelovačku používám méně často, nějak mi v tomhle díle nesedla a hlavně na boj s přesilou je celkem neužitečná. S výhodou jí ovšem používám na skryté útočníky a zpoza rohu :)

Tým už mám kompletní, tedy vlastně už zase ne. Při poslední misi zemřel Kaidan, ale o téhle variantě jsem věděl. Jen mě překvapilo, že k tomu došlo tak brzy. Čekal jsem, že to bude podobně jako u Jack ve dvojce, tedy až na konci hry.

Při návratu na loď jsem pak zjistil, že se mi docela rozjela romance s ženskýma na palubě :D Pravidelně jsem s každou mluvil, ostatně s nima je ve skutečnosti těch dialogů obecně více, mužské charaktery probírají stále to samé, takže to nemá moc význam. Možná kdybych hrál za ženskou, tak to bude obráceně. Po poslední misi to na mě Liara vysloveně vybalila, nicméně hra naštěstí spadla, takže mám alespoň možnost si to v klidu promyslet :) Teď už mi to přijde divné, když v dalších dílech jsem to udělal úplně jinak a hlavně dvojka je od romancí jedničky dost odtržená. Zajímavé je sledovat i ty prvopočátky zápletky pro další díly. Odehrát nejprve jedničku, tak si ve dvojce asi vyberu jiné volby. V podstatě bych asi nebyl tolik neutrální.

Do výsadku jsem si doposud bral hodně Ash a Tali, Garra jsem nakonec nechal odpočívat. Změnu jsem udělal až v poslední misi, kde jsem dal přednost bojové převaze. A hlavně jsem potřeboval dozbrojit další část posádky. Inventář, respektive jeho omezení, je věc, co mi docela pije krev. Snažím se ho udržovat co se dá, ale z misí si vždycky natahám plno věcí a můžu začít znovu :)

Pokud jde o průzkum planet, nakonec v tom nic moc zajímavého nevidím, hlavně díky šablonovitosti. Nehledě na to, že planet, kde je průzkum možný, je ve skutečnosti málo. Vůbec se nedivím, že to ve dvojce zkrouhli.
IP zaznamenána
This is the end ...

Adam23

• Pokročilý
« Odpověď #104 kdy: Únor 05, 2017, 12:03:41 »

Citace
Po poslední misi to na mě Liara vysloveně vybalila, nicméně hra naštěstí spadla, takže mám alespoň možnost si to v klidu promyslet

Líbí se mi tvůj styl pořádně se vžít do ROLE :)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15