Adam: no, těžko říci. Když zabiju někoho mimo Mako, tak se mi normálně zobrazí, kolik jsem dostal XP. Když zabiju někoho v Maku, nezobrazí se nic.
flash: zatím to jede v rámci možností, byť hra občas spadne. Kdyby to bylo nějaké častější, tak teprve sáhnu po patchi. ME jsem kupoval do Originu extra právě z důvodu, že Origin verze by mohla obsahovat nějaký patch proti tomu. Těch pár stovek mě nevytrhne

Dvojitě mám akorát DA: I a to myslím stačí

Ve hře jsem se za dnešek posunul zas o kus dál. Oproti dvojce a trojce umírám častěji, ale dovednosti už mám dost pocvičené, takže je to spíš tím, že si někde zapomenu dát pozor, nebo blbě odhadnu útočníka. Poměrně slušnou výhodou je nekonečná munice

Naopak, nevýhodou je rychlé přehřívání zbraní, ale naučil jsem se střílet takovou rychlostí, aby mi to hezky vycházelo. Nejhorší je v tomto souboj s krogany, obzvláště když mě pak ještě naberou v běhu. Odstřelovačku používám méně často, nějak mi v tomhle díle nesedla a hlavně na boj s přesilou je celkem neužitečná. S výhodou jí ovšem používám na skryté útočníky a zpoza rohu

Tým už mám kompletní, tedy vlastně už zase ne. Při poslední misi zemřel Kaidan, ale o téhle variantě jsem věděl. Jen mě překvapilo, že k tomu došlo tak brzy. Čekal jsem, že to bude podobně jako u Jack ve dvojce, tedy až na konci hry.
Při návratu na loď jsem pak zjistil, že se mi docela rozjela romance s ženskýma na palubě

Pravidelně jsem s každou mluvil, ostatně s nima je ve skutečnosti těch dialogů obecně více, mužské charaktery probírají stále to samé, takže to nemá moc význam. Možná kdybych hrál za ženskou, tak to bude obráceně. Po poslední misi to na mě Liara vysloveně vybalila, nicméně hra naštěstí spadla, takže mám alespoň možnost si to v klidu promyslet

Teď už mi to přijde divné, když v dalších dílech jsem to udělal úplně jinak a hlavně dvojka je od romancí jedničky dost odtržená. Zajímavé je sledovat i ty prvopočátky zápletky pro další díly. Odehrát nejprve jedničku, tak si ve dvojce asi vyberu jiné volby. V podstatě bych asi nebyl tolik neutrální.
Do výsadku jsem si doposud bral hodně Ash a Tali, Garra jsem nakonec nechal odpočívat. Změnu jsem udělal až v poslední misi, kde jsem dal přednost bojové převaze. A hlavně jsem potřeboval dozbrojit další část posádky. Inventář, respektive jeho omezení, je věc, co mi docela pije krev. Snažím se ho udržovat co se dá, ale z misí si vždycky natahám plno věcí a můžu začít znovu

Pokud jde o průzkum planet, nakonec v tom nic moc zajímavého nevidím, hlavně díky šablonovitosti. Nehledě na to, že planet, kde je průzkum možný, je ve skutečnosti málo. Vůbec se nedivím, že to ve dvojce zkrouhli.