Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:07:39
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM7 hra na 1. levelu  (Přečteno 13796 krát)

Ean10

• Nováček
  • *
Re:MM7 hra na 1. levelu
« Odpověď #15 kdy: Leden 12, 2017, 18:08:16 »

To áno, zmysel to nemá (aj keď aj to je len uhoľ pohľadu, kde je hranica). Tiež som ju použil na dosiahnutie 10 úrovňe na pár dovednostiach. Ale keď chce niekto využiť všetky mechanizmy hry na dosiahnutie podobných cieľov, neviem  na speedruny a pod., tak musí použiť všetko čo mu hra prináša. Ale to snáď nie je možné kedže ani neviem či tam je strop pre tie úrovne dovedností a môže to navyšovať do nekonečna :D Je to asi vtip od ostrielaných tvorcov dať takú možnosť pri ich už siedmom diele :)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #16 kdy: Leden 12, 2017, 18:26:18 »

Tak speedrun je něco jiného. Tam by mělo jít o využití známých a dostupných věcí k co nejrychlejšímu dohrátí hry. Problém v MM je ten, že je tam mnoho věcí náhodných, jako třeba ti obchodníci. Tedy zde to víceméně asi ani jinak nejde, než pomocí save/load, protože hráč prostě nemá jistotu, že když otevře tuto a tuto truhlu, bude v ní svitek městské brány, když navštíví tohoto a tohoto obchodníka, koupí svitek majáku atd.
IP zaznamenána

Ean10

• Nováček
  • *
« Odpověď #17 kdy: Leden 12, 2017, 18:39:27 »

Áno speedrune nebol najštastnejší priklad :D (pravda hra nie je tak nastavená aby umožnila podobné kúsky, keď nikto nemá rovnaké podmienky). Skôr niečo ako spraviť najsilnejšiu postavu..

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: Leden 12, 2017, 18:40:20 »

Ony všechny ty bonusové studny jsou ve své podstatě relikt ze starých dílů M&M, kde hrály mnohem větší význam a za určitých okolností se s nimi muselo dokonce počítat (třeba takový Swords of Xeen). Studna v Eofolu není v porovnání s tím vlastně nic výstředního. Nicméně to trošku kazí ten smysl hraní na levelu 1, ale je to opravdu o úhlu pohledu. Odvahou už je jen se do podobného dobrodružství pustit.

Když jsem si to před lety připravoval, tak jsem počítal v základu hlavně s výběrem družiny, kde by nesměl chybět druid nebo mág. Z druhé strany to chtělo postavu, která bude mít už na počátku plno zdraví a zajistí přežití družiny v těch tužších místech. U dovedností mi to krásně vycházelo na všechny bonusy podkov, lampiček a výzev, nicméně jsem to měl rozplánované na celý herní rok. Osobně jsem viděl jako krizová jen dvě místa - Z(X)enofex a přežití vstupu do Lincolnu. Většinu věcí jinak řeší neviditelnost.

Pokud jde o tunely pod Kamenným městem a dále, ve hře lze získat dostatečné bonusy k Magii vzduchu, takže oba tunely lze na jeden zátah proběhnout. Využití tahového režimu při přesunu výtahy nebo při vstupu do dungeonu je klasika - ostatně vstoupit do Lincolnu realtime je dost o hubu i na normálních levelech :) Hra v tom skladu někdy vygeneruje pěkné nechuťárny, takže je lepší se nejprve pořádně rozkoukat a navléct družinu zpět do brnění. Vinný sklípek je taktéž známá věc, hodně dávno už tu na to někdo upozorňoval, ale osobně to stejnak jdu vždycky vymlátit celé. Na levelu 1 bych si to ovšem rozmyslel, tady to má smysl zneužít.

Jinak pokud jde o ty studny a myš vs mezerník, mě nikdy používat mezerník nenapadlo, takže tohle mě ještě čeká někdy podrobně prozkoumat. Jednou bych to nakonec na tom levelu 1 chtěl zkusit, ale moc se do toho nehrnu :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #19 kdy: Leden 12, 2017, 19:02:59 »

Áno speedrune nebol najštastnejší priklad :D (pravda hra nie je tak nastavená aby umožnila podobné kúsky, keď nikto nemá rovnaké podmienky). Skôr niečo ako spraviť najsilnejšiu postavu..
Nejsilnější postavu je zase problém, jak to hodnotit a podle čeho. Jestli podle dosaženého levelu, nebo některých konkrétních dovedností, nebo dle zranění, které může postava v průměru dávat, nebo dle vlastností atd. :)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #20 kdy: Leden 12, 2017, 19:06:25 »

Většinu věcí jinak řeší neviditelnost.

Mě by to s neviditelností hrát nebavilo. Když jsem to hrál, snažil jsem se vše zničit. Taky hned po dohrátí hry jsem se mohl povýšit na 77 level u všech postav. Akorát roboty jsem nedal, tam jsem prostě proběhl. Ale třeba na Jámu bych si netroufl. Je to nejvíce nechutný dungeon v celé hře i za normálního hraní a temná strana to má neporovnatelně snadnější. Jedině asi s tou neviditelností.
IP zaznamenána

Ean10

• Nováček
  • *
« Odpověď #21 kdy: Leden 12, 2017, 19:57:02 »

To naplánovanie priebehu ma na tom celom bavilo asi najviac :) Prvý krát som to skúšal pomerne dávno a zvolil som si troch mágov kvôli nedostatku DB. Každý mág si vycvičil jeden element mágie. Ale zdalo sa mi to ťažké tak som ten pokus preorientoval na pokus zahrať to v čo najlepšom čase. MM sa proste dá hrať na mnoho spôsobov :)

Nejsilnější postavu je zase problém, jak to hodnotit a podle čeho. Jestli podle dosaženého levelu, nebo některých konkrétních dovedností, nebo dle zranění, které může postava v průměru dávat, nebo dle vlastností atd. :)

Nešlo mi o ten príklad. Len som chcel poukázať  na pre mňa nešťastné riešenie toho bonusu zo studni. Výzvy sa dajú využiť na plno (strop doved. bodov z nich získaných bez respawnu), pričom studňa dáva a dáva. Ako potom ten, čo chce využiť všetko čo hra ponúka, má vedieť kedy dosť :D Či to bol zámer či nie sa asi nedozvieme :)
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #22 kdy: Leden 12, 2017, 21:36:16 »

Využívanie chýb v hre ako je load/save pred obchodom, pri NPC a pod., alebo lútovanie drakov podľa mňa kazí celú hru. Nepoužívam ani blastre a neviditeľnosť len v Mlžných stenách.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #23 kdy: Leden 13, 2017, 00:09:11 »

Nešlo mi o ten príklad. Len som chcel poukázať  na pre mňa nešťastné riešenie toho bonusu zo studni. Výzvy sa dajú využiť na plno (strop doved. bodov z nich získaných bez respawnu), pričom studňa dáva a dáva. Ako potom ten, čo chce využiť všetko čo hra ponúka, má vedieť kedy dosť :D Či to bol zámer či nie sa asi nedozvieme :)
no to jo, ale záleží, v jakém konkrétním případě to člověk použije. Celkově tu studnu hráč použít nemusí, pokud nechce, nebo jí může použít jako my, že se dostane na 10 level v dovednostech, na které nemá VB a které mu stejně nijak zásadně nepomůžou. On to hraje člověk pro zábavu a je každého věc, jak to udělá, co uzná za podvod, co neuzná, co ho baví, co ne. Při hře ale třeba na nejsilnější postavu v naučených dovednostech, nebo třeba při hře na postavu, která dává největší zranění jediným zásahem, by bylo použití takové studny poněkud stupidní, protože to by pak dokázal každý, že a vlastně to ani není ničím těžké. Stejně při hře na ten první level by bylo trošku hloupé jí použít ve velkém, otázka je, jak moc je to komu hloupé, ale to si musí každý člověk posoudit sám.

Využívanie chýb v hre ako je load/save pred obchodom, pri NPC a pod., alebo lútovanie drakov podľa mňa kazí celú hru. Nepoužívam ani blastre a neviditeľnosť len v Mlžných stenách.
Tak při normální hře, kde o nic nejde, to hru asi kazí (ačkoliv i tam záleží, co tě prostě baví). Ale u hry na jeden level, nebo i u toho speedrunu, to prostě není normální hra a člověk tam některé věci získat musí, aby se mohl dostat dál, nebo mohl něco udělat. A vzhledem k tomu, že ve hře je většina věcí náhodná, počínaje samotnou mapou a jejím obsazením, zbožím u obchodníka konče, tam prostě nemáš moc možností, abys s jistoutou mohl říct, půjdu tam a tam a získám to a to, to mi umožní toto a toto a díky tomu se dostanu sem a podobně. Speedrun je třeba si dobře naplánovat (každý krok). U některých her to jde, třeba u gothicu2a mi to šlo, u některých ne, u některých to není ani potřeba.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #24 kdy: Leden 13, 2017, 11:32:51 »

"Tak při normální hře, kde o nic nejde, to hru asi kazí (ačkoliv i tam záleží, co tě prostě baví). Ale u hry na jeden level, nebo i u toho speedrunu, "

Súhlas. Kedysi som zabil draka ešte na ostrove, vylútoval a všetky postavy maximálne vybavil.
Lenže po splnení 2-3 úloh ma hra prestala baviť a ani som ju nedohral.
Hral som aj za 4x rytier, ale určite nie koniec na L1  :)
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #25 kdy: Leden 13, 2017, 14:31:56 »

Když už jste tu vzpomněli toho draka na Smaragdové ostrově, zabíjíte ho? Já jsem to zvládl jen 1x, byl to děsný porod a víckrát jsem to nezkoušel - už by mne to nebavilo.
V Milhausově hře za sólo rytíře do něj střílel přes 20 min:-) Kolikrát jsi to musel loadovat, než to dalo Yorubu? Pak sis to šikovně vytvrdil a nestvůry se svým speciálními útoky se mohly jít klouzat.
Nevíte, zda na vytvrzení má nějak vliv síla lektvaru? Nebo je ti prostě jen ano/ne?
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #26 kdy: Leden 13, 2017, 14:45:40 »

Občas áno, ale vezmem od neho len jednu vec. Zabíja sa ťažko, ale našťastie Mr. Malwick pomôže  ;)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #27 kdy: Leden 13, 2017, 16:15:49 »

V Milhausově hře za sólo rytíře do něj střílel přes 20 min:-) Kolikrát jsi to musel loadovat, než to dalo Yorubu? Pak sis to šikovně vytvrdil a nestvůry se svým speciálními útoky se mohly jít klouzat
já abych pravdu řekl jsem ani nevěděl, že tam takové brnění je. A ty negativní stavy znamenající okamžitou smrt, jako zkamenění, ochromení, uspání a podobně byly mou hlavní prioritou, abych získal předměty, které mi dají imunitu. V té fázi na začátku hry hlavně na ochromení a zkamenení. Myslel jsem, že získám předměty jednotlivě, které mi ty imunity dají a tak jsem s tím i zabíjel toho draka, že z něj vypadne alespoň jeden takový předmět (popřípadě že z něj vypadne jakákoliv střelná zbraň masakru). Ale když vypadlo to brnění, zaplesalo moje srdce a jeden z hlavních problémů sólo hry byl vyřešen :). A ano, párkrát jsem to tam načítal, abych takový předmět získal, protože jsem nevěděl, kde jinde bych ho získat mohl. Ale pak už jsem to nedělal, protože to brnění to právě vyřešilo.

Mám za to, že u lektvaru vytvrzení nezáleží na síle lektvaru, stačí použít jakýkoliv a ty silnější si šetřit na ty důležitější lektvary.
IP zaznamenána

Lord Owl

• Host
« Odpověď #28 kdy: Leden 25, 2017, 09:38:40 »

Smaragd. ostrov:  Tuším, že byl nějaký mód, který uměl zařídit návrat na ostrov během hraní v dalších fázích hry. Jestli to tuším blbě, tak mě někdo opravte a ten mód udělejte .... :-)

brnění Yoruba:  Kdo ví, z koho/čeho to může ještě vypadnout ve hře MM7, tak napište.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #29 kdy: Leden 25, 2017, 10:00:07 »

Návrat na ostrov určite umožňuje rev4mod. Mimochodom to bola celkom sranda prísť na spôsob, ako sa tam dá vrátiť   ;)
IP zaznamenána