Nešlo mi o ten príklad. Len som chcel poukázať na pre mňa nešťastné riešenie toho bonusu zo studni. Výzvy sa dajú využiť na plno (strop doved. bodov z nich získaných bez respawnu), pričom studňa dáva a dáva. Ako potom ten, čo chce využiť všetko čo hra ponúka, má vedieť kedy dosť
Či to bol zámer či nie sa asi nedozvieme 
no to jo, ale záleží, v jakém konkrétním případě to člověk použije. Celkově tu studnu hráč použít nemusí, pokud nechce, nebo jí může použít jako my, že se dostane na 10 level v dovednostech, na které nemá VB a které mu stejně nijak zásadně nepomůžou. On to hraje člověk pro zábavu a je každého věc, jak to udělá, co uzná za podvod, co neuzná, co ho baví, co ne. Při hře ale třeba na nejsilnější postavu v naučených dovednostech, nebo třeba při hře na postavu, která dává největší zranění jediným zásahem, by bylo použití takové studny poněkud stupidní, protože to by pak dokázal každý, že a vlastně to ani není ničím těžké. Stejně při hře na ten první level by bylo trošku hloupé jí použít ve velkém, otázka je, jak moc je to komu hloupé, ale to si musí každý člověk posoudit sám.
Využívanie chýb v hre ako je load/save pred obchodom, pri NPC a pod., alebo lútovanie drakov podľa mňa kazí celú hru. Nepoužívam ani blastre a neviditeľnosť len v Mlžných stenách.
Tak při normální hře, kde o nic nejde, to hru asi kazí (ačkoliv i tam záleží, co tě prostě baví). Ale u hry na jeden level, nebo i u toho speedrunu, to prostě není normální hra a člověk tam některé věci získat musí, aby se mohl dostat dál, nebo mohl něco udělat. A vzhledem k tomu, že ve hře je většina věcí náhodná, počínaje samotnou mapou a jejím obsazením, zbožím u obchodníka konče, tam prostě nemáš moc možností, abys s jistoutou mohl říct, půjdu tam a tam a získám to a to, to mi umožní toto a toto a díky tomu se dostanu sem a podobně. Speedrun je třeba si dobře naplánovat (každý krok). U některých her to jde, třeba u gothicu2a mi to šlo, u některých ne, u některých to není ani potřeba.