Takže máš ten model s GFX 1060 nebo 1070? Zrovna nedávno jsem na tuhle řadu koukal, protože kolega si taky hodlá obměnit svůj starý (herní) notebook, tak jsem byl zvědavý, jak si to dnes cenově stojí.
Mechaniku bych taky řešil externě, v práci jednu používáme a docela mě překvapila její spolehlivost (narozdíl od FFD mechaniky, kterou jsem ovšem asi jako vadnou už koupil). Je to sice takový nezvyk, mít kolem notebooku připojeno x dalších věcí, ale pokud je místo, tak to ničemu nevadí. Já třeba občas využíval extra numerickou klávesnici, jednak protože jsem musel a pak má to tu výhodu, že si jí můžu pohodlně uložit nalevo od notebooku a nemusím si tak kroutit ruku, byť tohle je aktuální spíše pro určitou skupinu straších her, dneska už vládne vesměs WASD.
S odvodem tepla je to dneska horší, jednak jsou ty notebooky příliš nízké a pak ty komponenty stále dost hřejou. Mě to třeba úplně nevyhovuje, protože se mi pak rychleji potí prsty a to u některých her není moc dobré

Docela teď chápu, proč se někdy WASD dělá s jinou povrchovou úpravou než ostatní klávesy. Ale podstatné je, že z toho notebooku jako celku máš dobrý pocit. Kdybych nepotřeboval stolní PC, tak herní notebook by byla asi vhodná alternativa i u mě.