Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Duben 16, 2024, 09:37:19
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: [1] 2 3 ... 10

Autor Téma: Might & Magic Heroes Online - beta  (Přečteno 40332 krát)

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7304
Might & Magic Heroes Online - beta
« kdy: Červen 30, 2014, 23:21:30 »

Edit: 28.7.2014 přešla hra do fáze otevřené bety, tím pádem se můžete již přihlašovat bez nutnosti beta klíče.

Studio Blue Byte/Ubisoft už nějakou dobu pracuje na novém online dobrodružství Might & Magic Heroes Online a dostal jsem k dispozici sadu klíčů do uzavřené bety. Po krátké úvaze jsem se rozhodl, že první sadu klíčů rozdám formou, "kdo dřív přijde." Stačí mi zaslat email a pak už jen čekat ;) Jakmile se kapacita naplní, dám zde opět vědět.

A co s klíčem? Po jeho získání stačí navštívit stránku http://cla.heroes-online.com/cs-CZ a přihlásit se např. pomocí účtu Uplay. Poté se v okně níže objeví políčko pro zadání klíče a po aktivaci budete moci spustit samotnou hru. Vše je v češtine, včetně hry samotné, takže se není čeho obávat.

Ke hře samotné. Might & Magic Heroes Online běží naplno ve webovém prohlížeči, není potřeba cokoliv instalovat. Principielně vycházejí ze šestého dílu a nejspíše potěší i hráče King's Bounty. Jedná se tedy o mix tahové strategie a RPG. Další info naleznete na oficiálních stránkách českého serveru https://www.facebook.com/MMHO.CZ anebo pak samozřejmě na samotném serveru :)

Edit: Pro dnešek tu máme menší obměnu a dávám přímo k dispozici následujících 10 klíčů. Test už je na vás ;) Až dojdou, tak se zase hlašte emailem.

37D-7595-BA94
6B6-DB63-BFB4
4B6-AD38-BDF4
59A-789B-6374
F99-6D57-9764
AF2-744E-6CD4
4FC-2F67-EBF4
4D2-C93D-8BD4
C54-93CA-4694
495-C424-E364
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 461
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #1 kdy: Červenec 01, 2014, 00:14:18 »

Zajímavá věc :D jenže kvůli mé oběti za pomalejší (leč ve městě mnohem líp fungujícího) bezdrátovýho internetu mi je to na prd... (proč? protože nejsem ve městě :D , ale je mi to fuk)
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7304
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #2 kdy: Červenec 01, 2014, 09:34:43 »

Tak ono si tam v podstatě můžeš klidně jen tak chodit, jenom čas od času se dostaneš do tlačenice s ostatními hráči :) Vzájemných soubojů jsem si zatím nevšiml, dokonce se mě ani nikdo ještě nesnažil oslovit.

Edit: A jsem na mrtvém bodě :) V příběhové linii nepokročím, protože mám před sebou obléhání, což mírně převyšuje moje schopnosti. Takže buďto budu běhat pořád po tom malém "plácku" po respawnech a trénovat na další level, nebo to zkusím s pomocí dalšího hráče. Ostatně už mě někdo stihl pozvat do slovenské aliance :) Jak už jsem však z chatu vyrozumněl, ne vždy to funguje ideálně.

Vypadá to, že i vedlejší úkoly jsou repetetivní, akorát množství potvor při respawnu se nejspíše přizpůsobuje levelu hráče. Zkusil jsem i automatický souboj, ale nevšiml si, kolik mě to bude stát hrdinských bodů (u tohohle čekám nějakou zradu tipu dokupování za reálné peníze :)).

Jinak grafika je celkem přijatelná, byť nijak detailní - hraju za nekropoli. Jsou tu samozřejmě vidět i prvky z MMX a i někde v příběhu mi přišlo něco povědomé.

Exkluzivita klíčů asi nebyla příliš velká, už včera bylo na serveru docela dost lidí, byť oficiálně měl startovat až dnes (1.7.). Jsou tu tedy i hráči s levelem okolo 10 a zaznamenal jsem, že klíče rozdával i Re-Play :D

Edit 2: Se šestým levelem se to tak nějak zlomilo a postup se urychlil. Tedy až na akční body. Dnešní příděl došel, takže se můžu akorát tak procházet a expit mimo děj :D

Nějaký level 1 mě dokonce zkusil 2x vyzvat na souboj. Podruhé jsem mu to tedy odklepl, ale asi usoudil, že bude lepší vycouvat :) Trochu nešťastně jsou řešeny oznamovací tabulky, kdy mě někdo někam zve. Prošvihl jsem takhle jednu kooperaci, protože jsem zrovna hleděl do inventáře.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7304
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #3 kdy: Červenec 02, 2014, 11:55:37 »

Jenom takové "stručné" info, protože v současné chvíli se provádí údržba serveru, takže to zastavilo můj rozjezd :) Úkoly v další části byly včera poněkud náročnější na množství akčních bodů, navíc jsem musel jeden souboj opustit (nějak jsem se nezorientoval, na co se mám zaměřit nejdřív, takže jsem byl za chvilku přečíslen). Zbytek až do levelu 9 jsem se tedy plácal a jen sbíral po troškách zkušenosti.

Zpestření přišlo až pozdě večer, kdy jsem byl pozván k jednomu z dřívějších klíčových bojů. Bohužel, došly akční body, ale hra mi promptně nabídla jejich doplnění pro tento souboj výměnou za hrdinské pečeti. Tak jsem toho využil. Žadatel byl na 5. levelu, ale není to tak, že odehrajete v úrovni jeho obtížnosti. Naopak, moje přítomnost zvedla množství potvor v boji. Odvedl jsem tedy pozornost 2/3 jednotek na sebe a dal mu tak možnost vyhrát to s malými ztrátami. Ty moje mě nějak netíží, protože mám nejenom plné líhně, ale i haldu peněz :D Každopádně kooperace funguje výborně, jenom to chvilkama není moc přehledné v tom, kdo je zrovna na tahu a s čím.

Když už jsem nakousl ty hrdinské pečeti. Něco člověk dostane v rámci denního bonusu, ale ta potřeba na různé věci je podstatně větší. Samozřejmě už jsem našel tabulku obchodu, kde se dají "nabít" za reálné peníze :) Kooperace mě třeba přišla na 105 bodů, což je v přepočtu asi 3,50 Kč. Není to tedy zas tak šílené, jenom ještě musím kouknout, jestli je to konstantní. Ne že bych měl v úmyslu něco kupovat, ale pokud to porovnám s jinou dříve populární hrou, tak tady mi to přijde podstatně lepší.

Oproti včerejšku navíc server prořídl. Kdo měl o betu jasný zájem, ten už je minimálně na mapě tak daleko ja já. Dost lidí to jen testlo a zmizeli. V té části, kde jsem, jsem narazil jen na jednoho dalšího hráče. Více jich je samozřejmě okolo startu. Netuším, zda-li jsme nějak rozhozeni, resp. zda-li každá frakce má více startovních bodů, ale v chatu jsou vidět poznámky i z druhé dostupné frakce (Azyl), takže mám zhruba přehled o jejich aktivitách. Jinak úkoly se opět obnovili a informační tabule nabídla i pár nových. Žádné složitosti, jakmile je splním, budu level 10 :) Někteří mají jasný náskok, ale jak jsem zjistil, ona se hra dala hrát už od 29.6., což jsou skoro 2 dny náskok.

Na web-based hru je to dobré, optimalizace je kupodivu podobná jako u MMX :D Jenomže tohle běží v prohlížeči. Překvapilo mě i to, že prakticky nemusím HoMM 6 znát, docela rychle jsem do toho proniknul. Ostatně ono je to pořád to samé, akorát to používá jinak pojmenované statistiky, ale princip zůstal. Hezké jsou i možnosti bonusů za útok zezadu nebo obchvat. Víc to nutí přemýšlet, kam jednotku umístit. Méně pochvalné je množství artefaktů. Nacházím je na každém kroku a padají z celkem jednoduchých soubojů. Díky tomu mám každou chvíli přeplněný inventář (rozšíření stojí 6000 hrdinských pečetí :)), ale taky je to slušný zdroj peněz. Proto mám pořád dost jednotek.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 461
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #4 kdy: Červenec 02, 2014, 12:25:38 »

Vypadá to zajímavě, nechce se ti sem dát nějaký screenshoty z té hry?
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7304
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #5 kdy: Červenec 02, 2014, 17:01:11 »

Zítra zkusím nějaké screeny nahodit. Za chvilku mě zas čeká reálná práce :D

Špatné to není, ale tak před 2 hodinama mě příběh zase pozastavil, protože přede mě položil souboj, který ještě hodně dlouho nedám. Vlastně ani ve dvou na tom levelu, co jsem (11) by to nevyšlo :D Takže jsem odkázaný zase pendlovat po základní mapě a sbírat další zkušenosti. Max. jsem tu viděl pobíhat někoho na levelu 12, ale to bude asi taky ještě málo. V té části mapy se totiž pohybuju úplně sám. Buďto už jsou někteří dál, nebo to vzdali  a hraju tu s "nováčky". Přijde mi, že ti, co jsou podle chatu dále, si vybrali Azyl.

Do dalšího levelu mi chybí cca 2700 zkušeností, což je např. 270 základních bitev se slabšími potvorami. Když zahrnu současný objevený prostor, tak je to asi totéž, jako bych zase od začátku systematicky všechno vybíjel. Není to tedy žádný raketový pokrok, tohle je opravdu na haldu dní až týdnů, kdy se budu motat po těch samých místech - vyjma tedy tabule úkolů, ta dost pomáhá, za některé úkoly jsou docela pálky zkušeností. Jenomže ta se obnovuje jen jednou denně.

Podle potvor na současné mapě to tak vidím min. na level 13, ale přístavní molo např. hlídá jednotka s velkou obtížností. Buďto budu potřebovat silnější jednotky, což není zrovna triviální záležitost, nebo více těch základních. Odhadem cca min. o 25% více. Při přepočtu ne levely je to dalších 5 levelů :D On se totiž na levelu 12 otevře další slot pro jednotky a další pak na levelu 17. Zatím mám dostupné jen 3 sloty a v každém 100 jednotek.

Nechal jsem se opět přizvat do bitvy. Tentokrát vedlejší úkol, "spolubojovník" level 2. Mno, tak jsem mu tu bitvu teda vyhrál :D Ale nápověda skutečně kecá. Tím, že jsem se připojil, tam měl potvor jako ... Sám by tohle určitě nedal. Takže s přítomností dalšího hráče se opravdu bojiště přizpůsobuje. Bug to nebude, přijde mi to poměrně logické.
IP zaznamenána
This is the end ...

rengo

  • Pokročilý
  • ***
  • Příspěvků: 138
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #6 kdy: Červenec 02, 2014, 18:27:55 »

Zaregistroval jsem se pod jménem Kirhajzl jako nekromant..... tesim se na hru :)
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7304
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #7 kdy: Červenec 03, 2014, 03:09:23 »

4rengo: Tak třeba se tam potkáme :)

Jinak jsem natípal pár screenshotů, viz tady.

S pomalým připojením to sice jde, ale začátek je vyslovené utrpení. Celkem začínám rozumět tomu, proč tam někteří hráči jakoby stojí celé minuty na místě. Navíc tam bylo i nějak živo.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 461
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #8 kdy: Červenec 03, 2014, 11:35:43 »

Kolik je tam hratelnejch frakcí kromě azylu a nekromantů? jinak ta hra vypadá zajímavě... a kolik hodin denně to vlastně hraješ?
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7304
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #9 kdy: Červenec 03, 2014, 12:59:23 »

Jsou tam jen ty dvě frakce. Akorát si právě nejsem jistý, zda-li máme za stejnou frakci všichni stejný výchozí bod, protože pak je nás docela málo. Obzvláště nás nekromancerů :)

Hraju tak 4-5 hodin denně. Chtěl jsem mít ten začátek rychleji za sebou. Ale nic mě nenutí nějak spěchat. Denní úkoly jsou hotové do dvou hodin. Dneska jsem tam měl sice jeden tužší, ale to nejspíš odpovídá i levelu postavy. Horší je z pohledu surovin, to se naběhám mnohem víc.

Jinak ještě u bojů existuje jedna možnost. Jak je v tom kolečku popis obtížnosti, tak kolem jsou i dvě aktivní hvězdičky. Lze tím nastavit expertní úroveň boje, ale v tu chvíli se ze snadného stane třeba smrtná obtížnost (např. 2x větší bojová síla protivníka), ale zase ty souboje započítavají. No, ještě jsem to tedy nezkusil :D
IP zaznamenána
This is the end ...

rengo

  • Pokročilý
  • ***
  • Příspěvků: 138
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #10 kdy: Červenec 03, 2014, 14:36:52 »

Takže jsem právě dokončil "prolog" a založil město. Zatím jediné co mě na hře vadí je to, že je pomalá, respektive, že mám pomalý net :D
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7304
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #11 kdy: Červenec 03, 2014, 18:30:28 »

Zkoušel jsem ti ve hře napsat, ale buhví, jak to funguje :D Všiml jsem si tě v tlačenici u městské brány.

Na pomalý net to moc není. Tedy jde to, ale kooperaci bych si v tom představit nedokázal. Docela se to dokáže kousnout i mě. Hlavně mi vadí, že někdy nakliknutí kouzla nefunguje napoprvé a omylem sešlu default. Myslím si, že to souvisí právě s tím spožděním načítání.

Jinak jsem si zkusil jednu tu bitvu pro experty. Vychytal jsem dobrý terén, takže jednotka ghúlů držela "průsmyk" a nekromancer s kostlivci ostřelovali jak diví :D Odešel jsem tak s podstatně nižšími ztrátami. Naopak souboje v otevřeném terénu jsou ještě moc. Chce to opravdu krůček po krůčku a ty expertní zkoušet jen u některých typů monster.
IP zaznamenána
This is the end ...

rengo

  • Pokročilý
  • ***
  • Příspěvků: 138
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #12 kdy: Červenec 03, 2014, 19:13:05 »

já bitvu pro experty zkusil hnedka na začátku první kapitoly a šlo to. Ale tak byl to začátek. Moc nechápu podle čeho se mi bude vyvíjet to město. Respektive nevím, co mám dělat aby se mi vyvíjelo.

Jinak se mi hodně líbí atmosfera hry, jak si tam jezdim s tim svym nekromantem :) Víc to na mě padá než u normálních Heroes.

Přijde mi, že to jejich server trochu nezvládá, ale tak je to beta verze :)
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7304
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #13 kdy: Červenec 03, 2014, 19:28:56 »

Atmosféra prostředí je výborná, proto jsem u toho taky ještě vydržel :) Líbí se mi, že v bažinách se opravdu vznáší mlžný opar, v horách prší apod. Perfektně ponuré místo.

U bitvy pro experty záleží na tom, proti komu stojíš a kolik toho bylo normálně. U mě se objevuje plný počet 5-ti slotů potvor.

Ve městě máš volné stavební plochy, na kterých můžeš stavět. Nové plochy získáváš upgradem Radnice. K postavení/upgrade budovy pak potřebuješ ještě stavební povolení, což lze získat např. plněním úkolů. Řídit to pak musíš dle množství a dostupnosti surovin. Já mám např. značný nedostatek kovu, takže Radnice se zastavila na levelu 3. Dobré je stavět podpůrné budovy, ať nemusíš suroviny dovážet manuálně. Zkusil jsem i upgrade jednotek ghúlů, jenomže na vylepšenou verzi potřebuju k náboru i krystaly ... další nedostatkové zboží :D
IP zaznamenána
This is the end ...

rengo

  • Pokročilý
  • ***
  • Příspěvků: 138
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #14 kdy: Červenec 03, 2014, 22:52:13 »

Jo už to v tom městě vidím :D :).. bohužel na radnici level 2 mi chybi par kusu dřeva :D

Jinak jsem se dnes dostal na 5 level... Přišel jsem do tábora bažiny. Tu obléhající bitvuj jsem napoprve sam nedal a napodruhe s nejkym polakem uz ano .... bohužel až ke konci bitvy jsem zjistil že katapult muze strřílet na věže :DD
Jsem na to předtím nějak blbě najel a pak jsem si myslel, že to nějak nejde :D
IP zaznamenána
Strana: [1] 2 3 ... 10