Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 12:23:06
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM9 na win10  (Přečteno 21817 krát)

Ivan

• Zasloužilý člen
Re:MM9 na win10
« Odpověď #30 kdy: Červenec 27, 2025, 21:45:04 »

Obrázky házím ve formě odkazů, protože mi při nahrávání spadla 2x celá zpráva.

https://postimg.cc/Fd1h1YDs
https://postimg.cc/p5FxY3ww
https://postimg.cc/9RSC9cnP
IP zaznamenána

stiff1993

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #31 kdy: Červenec 27, 2025, 22:20:58 »

Napíšu jak jsem to udělal já.
1. vypni dočasně ochranu  (opravdu žádný vir tam není je to automatická ochrana)
2. Stáhni https://dege.freeweb.hu/dgVoodoo2/dgVoodoo2/
3. Rozbal kamkoliv v PC
4. Ze složky MS - x86 - zkopíruj všechny soubory DDraw.dll, D3DImm.dll, D3D9.dll, D3D8.dll do složky hry.  např."Q:\Games\Might and Magic IX"
5. Ze složky 3Dx -x86 -  zkopíruj všechny soubory Glide3x.dll, Glide2x.dll, Glide.dll do složky hry.  např. "Q:\Games\Might and Magic IX"
6. Ze složky nakonec zkopíruj dgVoodooCpl.exe a dgVoodoo.conf Glide.dll do složky hry.  např. "Q:\Games\Might and Magic IX"
7. Otevři DgVoodooCpl.exe
nastav tam hodnoty tyto:
1.
Spoiler: ukázat

2.

3.

Directx ve složce.
4.

Rozlišení si nastav podle tvého monitoru.
Pokud chceš hrát v poměru 4:3 stačí v general odškrtnout Keep window aspect ratio.
Zkoušel jsi vypnout antivir a stáhnout znova všechny soubory co jsem tu sdílel? Pokud máš torrenty můžu ti odeslat data rychleji.

IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #32 kdy: Červenec 28, 2025, 21:58:49 »

Tak vyzkoušeno přesně podle toho, co jsi psal. No, ve výsledku je to ještě horší, protože se tím problém nevyřeší, ale obraz se ještě zajímavě rozdělí na čtverce..

I s tímhle vším jde v záložce DirectX prostě zakliknout Disable a to je asi nejlepší. Jen tam je ta protivná rušící lišta nahoře..
IP zaznamenána

stiff1993

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #33 kdy: Červenec 29, 2025, 04:04:01 »

Zkoušel jsem to s vypnutým directx a jde to jen ta grafika je ošklivější.
Poslední věc co mě napadá jestli máš 32-bit nebo 64-bit windows? Pak bys musel kopírovat místo x86 na x32. viz. bod 4. a 5.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #34 kdy: Červenec 29, 2025, 08:38:01 »

No, ošklivější grafika by mi upřímně asi nevadila. Spíš bych to mohl zkusit vyzkoušet na jiným PC, akorát teda máme doma jenom jeden, no.:-D

Upřímně nevím, jaký mám Windowsy, ale změnit to z 86 na 64 mě taky napadlo. Akorát jsem to pak už nijak nezkoušel. Vyzkouším..
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #35 kdy: Červenec 30, 2025, 07:26:42 »

Tak pozerám, že ak si to budem chcieť niekedy zahrať, čaká ma pri inštalácii riadna šaškáreň.
A u Windows 11 to bude ešte zábavnejšie. Tam sa len tak nedá vypnúť ochrana a keď si systém označí nejaký súbor ako podozrivý, skôr či neskôr skončí v karanténe. Je tam možnosť povoliť súbor v systéme, ale stačí nejaká aktualizácia, skenovanie, zálohovanie alebo presun do iného priečinka a súbor je späť v karanténe.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #36 kdy: Červenec 30, 2025, 10:37:58 »

tono: u wrapperů tenhle problém hrozil vždy, ale taky to šlo vždy vyřešit. Dojede na to i GOG, který používá u některých her nglide. Za mě jde hlavně o problém novějších verzí wrapperů, ty staré už to nechá, protože jsou prověřené.

Ivan: najdeš to v ovládacích panelech pod položkou Systém, ale určitě budeš mít 64-bit systém. Spíš si nejprve přeinstaluj komplet DirectX a ovladače ke grafice, abys vyloučil problém v systému.

Stránka o dgVoodoo na PCGamingWiki ... https://www.pcgamingwiki.com/wiki/DgVoodoo_2.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #37 kdy: Červenec 30, 2025, 12:05:22 »

Jo, já vím, kde to zjistím, jenom nejsem pořád na počítači. Dneska se na to podívám..

Ale tak nemusí to být šaškáreň, spousta lidí to rozbalí a jede jim to na první dobrou bez nějakýho dalšího šaškování. A jak říkám, ta hra mi z toho jede jak ještě nikdy nejela. Akorát tam je ten bílej pruh..
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #38 kdy: Červenec 30, 2025, 14:18:44 »

Tak mám samozřejmě 64bit Windows. Nicméně jsem to zkoušel i s těma souborama z 64bit adresářů a výsledek je úplně stejný. Asi to teda nebudeme řešit, až to budu hrát v budoucnu někdy znovu, tak to holt budu mít s tou lištou, holt život není dokonalej.:-)

A třeba to budu hrát na jiných Windows, jestli budu muset nějak upgradovat a v tom případě už to nebudu muset vůbec takto řešit, resp. to stejně budu muset řešit nějak aktuálně.

Každopádně díky moc za skvělou práci a za ochotu mi tady pomoct a poradit.:-) Celou složku se hrou si nechávám a zálohuji na externí disk.:-)
IP zaznamenána

stiff1993

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #39 kdy: Srpen 03, 2025, 11:57:05 »

Máš tu hru na systémovým disku? Pokud ne zkus jí sem zkopírovat třeba jen na plochu. Možná ti to půjde
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #40 kdy: Srpen 07, 2025, 23:03:19 »

Mám ji na systémovým disku.. Teda zazálohoval jsem ji na exterák, ale původně staženou jsem ji měl samozřejmě na systémovým..
IP zaznamenána