Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:48:24
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: The Fall Of The Dungeon Guardians  (Přečteno 21229 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:The Fall Of The Dungeon Guardians
« Odpověď #30 kdy: Leden 16, 2016, 23:32:18 »

Před hodinou jsem zjistil, že v posledním Fight Clubu byla o hře zmínka, tak jsem si jí vyhledal a poslechl. Údajně to má 15 pater.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #31 kdy: Leden 17, 2016, 00:51:43 »

V patře 8 po zabití zdejšího bosse jsou už vidět dveře na povrch. Jenže pak se to jaksi zvrtlo a začaly mě kousat do nohy naštvané vochomurky v patře 9.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #32 kdy: Leden 18, 2016, 06:56:54 »

Od patra 9 úplně změnili obludy. Lítající oči nahradili takový ještěrky (dráčci/draci), jsou zde houby pak různé bestie. V 10 patře přibyly navíc ještě některé další obludy, jako červi, hadi. Zejména elitní drak-upír je hodně nadupanej, můj tank je pro něj víceméně dvojranka. (dává zásahy kolem 200 životů). Celkově jakákoliv obluda, která používá ohnivý šíp a je elitní, je smrtící, ale většina je nepoužívá tak často. Naopak některé přidaly ohnivý hromadný útok, kterým zraní všechny hrdiny, což zas u elitních oblud je docela nepříjemné. Tyto obludy mě tak víceméně donutily snažit se před nimi používat i onen pohyb během boje a pokušet se jejich útoku uhnout. Většinou to moc nejde, jedna elitní obluda, když jsem jí uhnul před ohnivým šípem tak, že mě nezasáhla, jej kouzlila furt dokola, dokud se jít nepovedlo, nebo dokud jsem jí její útok nepřerušil, nicméně hned na to začala kouzlit ten hromadný ohnivý útok, ale před ním se uhnout dá. Před elitním drakem, který ale ohnivé šípy střílí furt je zřejmě uhýbat nutnost, tedy snažit se najít nějaký roh a ve správnou chvíli za něj pokud možno zalézt a doufat, že se nebude pohybovat společně s partou. U něj ty útoky nemá význam moc přerušovat, jelikož tu dovednost přerušení je nutné používat na jiný jeho útok, kterým zabíjí na jednu ránu a ona se příliš pomalu obnovuje.

V 9 patře byl boss, který byl na zdejší poměry poměrně hodně snadný.

Na druhou stranu mě stále více a více začíná štvát absence automapy. Oni jsou v patře většinou dvě, jedna aktivuje to automatické kreslení a druhá odhalí celou mapu. Jedna tedy bývá skryta někde v dungeonu, zatímco druhé bývá na konci dungeonu u bosse. Problém je, když člověk tu první nenajde, protože najít páčky či tlačítka či mechanismy či i jen minuté a nenavštívené chodby je v těchto patrech docela dost problematické. V patře 10 tak bloudím jak idiot a vůbec nevím, kam jít, kde jsem byl, kde ne atd :). Kreslit mapu ručně nemá smysl, když člověk ví, že jí najde a zapínat ji v menu v nastavení se mi nechce.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #33 kdy: Leden 20, 2016, 08:36:34 »

Ještě dvě patra. Snahu o prozkoumávání všeho a hledání všech tajných míst jsem prozatím vzdal. Možná se k tomu později vrátím. Na nějaké hádanky či hlavolamy zdá se v těchto patrech už rezignovali, nicméně patra jsou velmi členitá. V jednom z pater jsem sice našel obě mapy a tím zjistil místa, kde jsem nebyl, ale ani s mapou jsem nenašel cestu do těchto míst :D. Za to jsem ale našel teleport, který propojuje patra 9-15 s patrem 1 (a tedy s patry 1-8). Vylézt znovu na povrch v patře 8 jsem ale nezkoušel, pravděpodobně by mě hra zase teleportovala do patra 9.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #34 kdy: Leden 21, 2016, 06:42:22 »

Boss ve 12 patře má 20 tisíc životů, kouzelné útoky i hromadné kouzelné útoky, stejně tak kouzla s negativními dočasnými stavy a silný útok :). Je to asi zatím nejtěžší boss ve hře, hned po něm je ten ze čtvrtého patra. Tento ale hlavně kvůli množství životů, díky čemuž ten boj s ním trvá neskutečně dlouho.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #35 kdy: Leden 25, 2016, 01:48:12 »

Tak jsem v 17 patře a nezdá se, že by to mělo končit.
IP zaznamenána

Lordgraa

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #36 kdy: Leden 25, 2016, 23:39:33 »

Tak jsem v 17 patře a nezdá se, že by to mělo končit.

Počkej, to jsi pořád pod zemí nebo už jsi nad a mají tam místo vězení luxusní mrakodrap?  :)
IP zaznamenána
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic http://www.worldofheroes.cz

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #37 kdy: Leden 26, 2016, 06:20:55 »

No, od 1 - 8 patra jdeš stále nahoru, ale když už vidíš dveře ven, objeví se pošuk a přesune tě do patra 9ho. Od té doby jdeš víceméně, až asi na jednu výjimku, stále dolů. Někde v polovině jsem viděl i lávu, takže předpokládám, že to nebude trvat dlouho a vylezu na druhé straně planety. :D.

Ale ne, čuju, že brzy bude konec a konečně dám nakládačku tomu hlavnímu bossovi, tedy tomu pošukovi, co mě přesunul a u kterého je jasné už asi od 5-6 patra, kdo to je.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #38 kdy: Leden 27, 2016, 21:39:21 »

Je to zajímavé, možná mezi tím dodělal nějaké levely a tohle info už se ven nedostalo. Ale zase je to hezké, když se veme, že to v podstatě splácal jeden jediný člověk.

Jsem zvědav, kolik to nakonec bude mít pater.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #39 kdy: Leden 28, 2016, 11:31:57 »

No já nevím. Na jednu stranu mě to jakože baví (stále méně), na druhou stranu budu opravdu hodně rád, až to skončí. Protože on je to strašný stereotyp a to platí stále více a více. Ono poslední patra si sice často mění prostředí i obludy, ale boj je vlastně pořád stejný a nic se nemění. Ve hře není ani žádný příběh, který by to v těchto slabších chvilkách táhl, že by si člověk prostě říkal, že chce vědět, jak to dopadne. Jedinou motivací pokračovat tak je, že si člověk říká, že už musí být brzy konec a že když se dostal tak daleko, že už to dohraje. Jenže zde každé další patro nepřináší radost, ale spíše tak trošku ránu pod pás :D.

Uměl bych si představit to hned rozehrát znovu, za jiné postavy s jinými schopnostmi, kde by se taktika boje lišila. Ačkoliv jak jsem se tak díval na jejich schopnosti, výrazně by se to nejspíše lišilo jen u některých. Například místo druida si vzít nekromacera. Ale pokračovat stále dál s tím stejným, už trošku ztrácí smysl.

Stejně tak se to dá říct o samotném průzkumu pater. První patra jsem procházel opravdu důkladně. Našel všechny tajná tlačítka, otevřel všechny dveře či mříže, vyřešil všechny hádanky. Byl jsem ochoten se kvůli tomu i vracet a celé patro procházet i několikrát tam a zpět, dokud jsem na to nepřišel. Svůj vliv na to asi mělo i to, že jsem v těchto patrech vždy našel obě místa s mapami a tedy vždy na konci viděl, kde jsem něco vynechal. Od toho 9ho patra už mě ale i toto přestávalo bavit. Obě mapy jsem našel jen snad jednou, a ani tak se mi už nechtělo vracet, hledat všechna tajná tlačítka je tak skoro nemožné, když člověk netuší, kde jsou a tak jsem našel jen ty, které jsem prostě našel náhodně při procházení. Otevírat všechny dveře a mříže pomocí různých mechanismů mě taky už pak moc nebavilo, takže i zde jsem některé vědomě vynechal.

Hlavolamy jsem vyřešil všechny, na které jsem narazil, ale to není příliš těžké. Nicméně i ty postrádají tak trochu už smysl, protože tam většinou je pak nějaký vzácný předmět, kterých mám ale hodně a celkově už pro mě vybavení nehraje zas takovou roli. Na začátku v prvních patrech se opravdu vyplatilo nejprve projít celé patro a vymlátit ty slabé obludy, získat předměty a výrazně zesílit a až pak se pustit do silnějších. Nyní je to už jedno a zabiju prostě všechno, co potkám a ani mi to nedělá už moc potíže (částečně určitě i díky tomu, že jsem se to už naučil, ale také hraje roli, že další level moc nehraje roli a postava už není o moc silnější a také díky tomu vybavení, které hrdiny také neudělá silnějšími - většinou ty, co mám, jsou lepší než ty, co najdu).

Od asi 14 patra jsem už i rezignoval na vypnutou mapu a zapl jí v menu (ale na to, aby se člověku zobrazilo opravdu celé patro musí stejně najít obě), protože když člověk patro prochází prakticky celé poslepu a mapu najde až na konci před bossem, je mu to pendrek platné.

Stále z toho mám tedy smíšení pocity, na jednu stranu to má svojí zábavnost ale současně čím dál člověk hraje, tím méně se mu to chce hrát. Ale uvidíme, jak to dopadne. Je možné, že to pak rozehraji znovu s tím, že se zaměřím na jiné věci a že se pokusím opravdu vše projít do posledního čtverečku v mapě.
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #40 kdy: Únor 12, 2016, 23:10:40 »

pater to ma 20  :)
ja chvili uvazoval ze to koupim, ale nakonec jsem to nechal byt, na me to je prilis omezene, mam radsi vetsi volnost v rozhodovani co budu delat a tohle a bohužel i grimmrock to moc neumoznuje. Mimochodem jsem si vsimnul ze an steam se uplne potichu protlacil další krokovací dungeon v testovaci fazi Malevolence: The Sword of Ahkranox. Svojeho casu me to docela zaujmulo, ale ted když koukam ze se to nikam moc neposunulo jsme docela rad ze jsme do toho neinvestoval, ale mozna nekdy..kazdopadne proporce hry která by me bavila to ma.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #41 kdy: Únor 14, 2016, 13:05:21 »

Sice se mi to graficky nelibi, pripomina mi to mod do prnviho Grimrocku, ale jestli to vyjde i na Gogu, tak tomu dam sanci :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #42 kdy: Únor 14, 2016, 17:24:58 »

4Richmond: Řekl bych, že můžeš koupit i DRM-free verzi. Od bety tu mám jak DRM-free, tak i možnost zažádat o Steam klíč.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #43 kdy: Únor 20, 2016, 21:46:04 »

A tohle si Milhausi nakonec nedohrál?
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus