Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:10:09
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: The Sims (3)  (Přečteno 8012 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
The Sims (3)
« kdy: Červen 29, 2015, 17:16:02 »

Spammer opět útočí, tentokrát na jiný téma. Inkvizitor beránek odpočívá, pojďme proto navštívit simáky! Pozor, neplést se slimákama!
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:The Sims (3)
« Odpověď #1 kdy: Červen 29, 2015, 17:55:12 »

Ano! Založila jsem téma! Vau. Takže... pojďme teď k tomu spamu.

Byli založeni dva simáci, každej úplně jinej. Pojďme si o nich něco říct.

První je simák Casper! Je člověk, živí se jako spisovatel (píše "motherlode" do konzole) a žije sám. Úplně sám. Má ten největší pozemek, nejdražší spotřebiče, auťák, barák a zařízení v hodnotě asi 150 tisíc a platí tejdně 1100 účty.

Vlastnosti zaškrtnutý při tvorbě postavy jsou: samotář, statečný, šikula, šťastlivec a rozený kuchař. Prostě velmi prakticky orientovaná postava. Vystačí si sám, je dobrej opravář, dobře vaří, daří se mu a má věčně dobrou náladu. Navíc nepanikaří při ohni (což je jedno, protože s jeho vlastnostma asi nikdy hořet nebude) a může bojovat se zlodějema.

Druhej je Adrian. Jo, myslim, že se jmenuje Adrian. To ostatně doma ověřim. Dokonce má i příjmení. Oba ho mají, ale to neni podstatný. Adrian je taky člověk a asi se taky bude živit jako spisovatel, nebo malíř, nebo něco, ale tentokrát legálně. Má velmi skromnou chaloupku na malilinkatym pozemečku a vlastní koně. To znamená, že se bude muset pěkně otáčet, aby poplatil účty a jídlo. Jen pro představu, za první namalovanej obraz člověk dostane asi 3 goldy... což je polovina ceny nejlevnější snídaně.

Povahový vlastnosti jsou: samotář (mám tuhle vlastnost ráda), miluje plavání, koňák (neplést s koňakem), beznadějný romantik a fanda do nadpřirozena. Jak vidíte, citelně míň praktická postava, byť nemá žádný vyloženě špatný vlastnosti, který by mu dávaly postih.

K tomuhle simákovi patří klisna Anita, silver dapple vraník s vlastnostma: statečný, agresivní a geniální. Prostě správná kobyla.

Uvidíme, jak si hoši povedou.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #2 kdy: Červen 29, 2015, 20:00:46 »

Takže začneme Casperem, protože za toho jsem včera hrála... tedy, on za sebe hrál, já si četla. Rovnou při tom vezmu i popis věcí ve hře. Mám nainstalovaný nějaký datadisky, ale ne všechny.
Mám pets, seasons, island paradise, late night, supernatural a asi ještě něco, kdo ví.

Začneme stavbou baráku, protože člověka, kterej navrhoval ovládání tohodle prvku, by měli pověsit za koule do průvanu. Obzvlášť snaha upravit město je zcela marná. Ano, ke hře je externí map-editor, kde si můžete udělat terén sami. Ale zkuste jen předělat něco, co už existuje. Fakt je, že na internetu jsou ke stažení světy dělaný lidma, a některý jsou prostě nádherný, já bych na to neměla trpělivost :-D.

V podstatě jsem při stavbě domu postupovala podle svejch zkušeností z předchozího dílu, a ono to šlo. Ta hra neni tolik jiná, když pominu tu část, kde zoufale hledáte to, co zrovna potřebujete. Ale na to se dá nějak zvyknout.

Na co se zvyknout nedá je řešení umísťování obchodů a dalších veřejnejch prostor na mapu. Musíte dát na místo pozemek se správnou velikostí, komplikovaně ho nastavit na konkrétní typ, pak vybrat z lišty domeček, kterej dělá, co chcete, a plácnout ho tam. PROČ nemůžu rovnou plácnout domeček.

Dlouho jsem přemejšlela, co dělá možnost "základy". Vůbec nic to nestavělo, přišlo mi, že to nemá efekt. Nakonec jsem přišla na to, že se jedná o sklep. Stačí přecvaknout o patro dolů. Já samozřejmě používám zásadně jednopatrový budovy, protože je to jednodušší a hlavně se to v pohodě vejde. Simáci moc nepotřebujou.

Kuchyně, kde je zároveň i jídelní stůl a telefon, ložnice, kde je knihovna a pracovní stolek, a obejvák, kam cpu všechno ostatní (to jest cvičební stroj, piáno, malířskej stojan a šachovej stolek). Záchůdek a koupelna v jednom. Ve dvojce bylo celkem nutný mít víc místnůstek na koupání/záchodování, tady už to tak nutný neni a brzo si povíme proč.

Stavim domky pořád stejně. Pokud hraju bez cheatů, stavim domek před nastěhovánim a snažim se dostat na co nejmenší číslo, ale samozřejmě nic nešidit. NIKDY nekupuju televizi, hračky, počítač, hudební přístroje a tak podobně. Pokud dáte simákům některou z těhle věcí, budou se akorát bavit, nikdy se nic nenaučej a nebudou spolu mluvit (pokud jich máte víc). Stačí blbej terč na šipky a váš simák tim zabije den. Když mu místo toho koupíte klavír, bude se učit na klavír, bude mu stoupat kreativita a z toho je užitek.

Tvorba postavy je ještě nepřátelštější než tvorba města. Realističnost je sprostý slovo a udělat z těch lego panáčků něco, co jen vzdáleně připomíná člověka je nadlidskej úkol. Ani se nesnažte dělat něco přitažlivýho, to totiž nejde.

Co naopak na tvorbě oceňuju je možnost různobarevnejch vlasů, melíru a velmi dobře řešenej výběr barev. Za to tedy jednička. Ale vousy nezkoušejte. Varovala jsem vás. Nastavení tělesnýho ochlupení je novinka, a můžou jí jen chlapi. Asi bych měla autorovi ukázat moje nohy, aby se něčemu přiučil.

Pak tu máme tvorbu koní. No. Co k tomu říct. Jsem si jistá, že autoři hry už koně někdy viděli, nejspíš v dětskejch omalovánkách. První kůň, kterej na nás vykoukne je označenej jako "achaltekinskej kůň". Má obrovskou, velmi bujnou hřívu. Fakt, že Achaltekinský koně jsou pověstný řídkym ochlupenim a hřívu některý ani nemaj tady někomu ušel. No nevadí.

Velká část přednastavenejch koní má zdeformovanej krk a nevypadá vůbec hezky. Nastavení barev je zmatený a nepodařilo se mi ho pochopit. Možná příště, až budu víc svěží. Koně maj do zadku zastrčenej štos žíní (koňskej ocas to moc nepřipomíná), který se daj zaplést do copánku úplně odzhora. Chudinka koníček. Pak jsou tu sedla. Vážně, zatim jsem viděla jednu jedinou hru, kde se autoři obtěžovali podívat se, jak se sedlá kůň.

Ale teď už máme postaveno, rodinka je hotová a jdeme hrát. Teď už přestanu nadávat, slibuju.

Mile mě překvapilo, že simák je zcela soběstačnej a skutečně ho můžu nechat bejt a jít třeba do obchodu. Neudělá žádnou kravinu, nezabije se, nepomočí se, hodinu normálně ustál a neměl žádnej problém. Akorát teda neplatí účty, takže přišel exekutor a sebral mi sporák a dalekohled. Každopádně se mi nestává (jako ve dvojce), že by postava zlostně mávala rukama, že je unavená, a odmítala vyplnit povel "jít spát". Takže hratelnostně velmi dobrý a vylepšený.

Další věc jsou bonusy za plnění přání simáka. Je tu například možnost "ocelovej močák" s popiskem, že "čůrání je pro slabochy". Je to trošku děsivý, ale od doby co to mám už simák nepotřebuje na záchod. Jako vůbec nikdy. Ještě si pořídim ten, co snižuje hlad, a tim mi z potřeb zbyde jen únava. To hodně zjednoduší hraní, protože člověk může dělat i jiný věci než čůrat a mejt záchod. Oh, říkala jsem mejt záchod? Hehe, ale záchod se mejt nemusí, pojďme na něj dát vylepšení "samočistící". A pojďme vylepšit ostatní spotřebiče na nerozbitný.

Naštvala mě knihovna, která už neni co bejvala, ale co se dá dělat. No, to je jedno. Jelikož nemám obrázky, nemůžu pokračovat, a navíc jdu domů. Spamu zdar, uvidíme se příště.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #3 kdy: Červen 30, 2015, 01:03:54 »

Došlo ke změnám. Rodina Solbergů byla přestěhovaná do jinýho města, kde se mi hra neje... chci říci neseká jako šílená. Navíc můj původní pozemek byl z části zatopenej vodou a projevil se jako příliž malej pro chov koně. To by šlo řešit lokálně navýšenim břehu, žádnej problém, ale to sekání... Takže teď bydlej oba týpci na stejnym území, byť poměrně daleko od sebe.

Dále jsem zjistila, že kůň má OPRAVDU velkou potřebu sociálních interakcí, kterou nedokážu pokrejt ani omylem, pokud chci zároveň uživit domácnost. Proto jsem přikoupila ještě jednoho koně, hřebce jménem Toník. Je to standartní hnědák, anglickej plnokrevník, schopnosti: necvičený, hlučný, odvážný. Přišla jsem totiž na to, že "neodvážný" postavy nedokážou za úplňku spát a panikařej kvůli zombím. Je to otravný jak svině. Tak alespoň oba koně se vyspěj. Nevim, jak bude vycházet s mojí agresivní kobylou, ale snad to nějak dopadne.

Ráno, když se zombíci proměnili zpět do lidský podoby (to tady totiž zombíci dělaj) zůstal jeden z nich na pozemku a hrál si s koněm, za čož jsem mu byla vděčná, protože kůň byl osamělej.

Jinak novej pozemek je o něco větší, jsou na něm dvě překážky, který koně nepoužívaj, míč, napajedlo a boxík, do kterýho koně nelezou, což je štěstí. Ale simák si přál koupit boxík. Taky jsem koupila vic balíků sena.

Jinak, když říkám, že jsem zakoupila koně.. tak to neni tak úplně pravda. Ten kůň měl u sebe 15500 goldů, což je mimochodem standartní startovací částka :-D. Takže finanční problémy zatim nemáme. Neměly bysme je ani tak, simák namaluje dva obrazy denně a zlepšuje se, ale je to milý, najít takovýho zazobanýho hřebce.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #4 kdy: Červen 30, 2015, 04:30:59 »

No, co se dá říct. Teď jsem namalovala obraz za 1300. Zvládnu dva za den, moje měsíční výdaje jsou asi tisícovka... jsem v plusu. Jak člověk trošku ví co má dělat, za odpoledne... nebo v mym případě za noc... je zazobanej a má hromadu perků, díky kterejm jeho simáci nemaj skoro žádný biologický potřeby :-D.

Koně si doplňujou sociální interakce tak, že se rvou. Těžce se nenáviděj, maj ukazatel uplně v mínusu, co to jen jde.

Můj (silně romanticky orientovanej) simák teď zas touží po romanci, tak asi zapíchnu pokus (považuju ho za úspěšnej) a začnu uvažovat nad životem v páru.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Červen 30, 2015, 18:59:21 »

Ou jeee, zábavný novinky. Moji simáci se seznámili. Kliknu na svýho druhýho simáka, že si pokecaj, a koukám: "udělat dojem na celebritu". Naštěstí to nebyl problém, protože oba moji simáci maj mnoho, mnoho zkušeností s opravou rozbitýho hajzlu, takže si krásně pokecali na společný téma a už je to dobrý. Tak jsem vypnula ty celebrity body.

Dnes přišly na pozemek dvě ženský a začaly se tam vykecávat. A kecaly, kecaly, kecaly, byly tam do druhýho dne, a pak jedna padla vyčerpánim vedle hromady ztrouchnivělejch novin a louže koňskejch chcanek, tak jsem se zasmála. Ta druhá šla pak krmit koně, vůbec jí to neznervóznilo.

Jinak organizuju pomalu nový bydlení, zatim vydělávám balík peněz (1600 za obraz) a žiju docela dobře.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #6 kdy: Červen 30, 2015, 20:32:20 »

Adriana právě unesli mimozemšťani. Hromada duhovýho světla, pooof, a bylo to. No a teď máme dvě možnosti. Load nebo mimino.

Wau, hups. Můj notebook se projevil jako velmi rozumná bytost a došla mu v klíčovej moment baterka. Nebo to možná byla moje předvídavost, která ho zapoměla zapojit do zásuvky. Každopádně je o dva dny dřív a můj simák je v bezpečí, nebyl znásilněnej emzákama.
« Poslední změna: Červen 30, 2015, 20:48:26 od Yuyana »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #7 kdy: Červen 30, 2015, 23:59:46 »

Je to síla, snažit se spřátelit dva simáky, který nemám pod kontrolou. Ten druhej si dělá co chce. Teď mi volal, že prej jeho kočka měla koťata, a že si mám přijít jedno adoptovat. Říkám si, Caspere, ty blbe, ty přeci NEMÁŠ KOČKU! Ale očividně to nevadí, přišla jsem tam, nafasovala kočičku Sisi a šla domů. Je úpně mikroskopicky malá, akorát poznám, kdy jde dovnitř nebo ven, protože otevírá dveře. A musela jsem jí koupit pelíšek, kterej je asi milionkrát větší než ona. Co se týče statů, kočička Sisi je velmi čistotná a úplně blbá.

Oh, znova. Proboha. Kde ty kočky bere? Já už každopádně další nepřijmu. Si ze mě dělá akorát srandu. Bych měla plnej barák nějakejch koček. Taky jsem objevila v nabídce kočičí záchůdek, kterej likviduje výkaly pomocí lejzrů :-D. A nemusí se čistit. Teď se pokoušim naučit kočku socializovat se s koněm, abych se jí nemusela věnovat. Taky jsem nastavila koťatům věk do dospělosti jen na dva dny. Teoreticky bych mohla nastavit tak krátkej věk celý kočce :-D, čímž bych se jich mohla efektivně zbavovat, ale takovej sadista nejsem :-D.

Poslala jsem mu na valentýna milostnej dopis. říkám si, že je to vážný, když napíše 5x nikdy a ještě capsem :-D. Jsem chtěla zkusit, co to udělá. Ta možnost je na schránce jen na jaře. Teď jsem u něj v baráku a testuju, jak dlouhá doba je "nikdy". Musim výsledek vydělit pěti, abych získala konkrétní hodnotu. Pod záminkou polštářový bitvy jsem se dostala až do ložnice! :-D

Sledujte náš seriál i nadále, a dozvíte se víc!

Ok, "nikdy" znamená cca 1,5 dne.

Tak, problém vyřešen. Objevila jsem nastavení, který umožňuje neaktivním simákům tahat domu zvěř. Deaktivováno, kočky nacpány do útulku (ten mamlas měl doma čtyři a v přátelích dalších deset), domácnosti sestěhovány na jeden pozemek (přičemž mě hra drze okradla o veškerej majetek z jedný domácnosti, což bylo nějakejch alespoň osmdesát tisíc), už bude klid. Pozemek, kterej jsem si zařídila a spořila jsem na něj peníze, který mi hra ukradla, obsadili sqatteři (vlivem stejnýho nastavení), tak jsem ho srovnala se zemí a začala znova.
« Poslední změna: Červenec 01, 2015, 03:26:40 od Yuyana »
IP zaznamenána