Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 14:34:34
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MaM 9 - Temný průchod - zrcadla  (Přečteno 10814 krát)

wiggles6

• Nováček
  • *
MaM 9 - Temný průchod - zrcadla
« kdy: Květen 14, 2015, 11:07:11 »

asi jsem vážně hňup, ale už pár hodin jsem se zaseknul v Temným průchodu s nastavením zrcadel.. Prostě je nemůžu dát dohromady ani podle návodu a už mě to štve  :) nemá někdo fotky nebo radu, co s  tím?  ;D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:MaM 9 - Temný průchod - zrcadla
« Odpověď #1 kdy: Květen 14, 2015, 12:05:38 »

Jediná rada je opravdu v tom návodu :) Musíš dodržovat kolmé nastavení zrcadla na směr paprsku tak, aby si paprskem dokázal zasáhnout následující zrcadlo v pořadí. Postav se kousek za to první a s družinou se pohybuj doleva nebo doprava tak dlouho, dokud ti to následující (protější) zrcadlo nezmizí za tím prvním (zákryt). Pak nastav samotné zrcadlo kolmo na tento směr. Samozřejmě odraznou plochou od sebe. Vystřel paprsek a sleduj, jestli to protější zrcadlo trefí. Pak nastav stejným způsobem další a za chvilku to máš.
IP zaznamenána
This is the end ...

wiggles6

• Nováček
  • *
« Odpověď #2 kdy: Květen 14, 2015, 12:37:14 »

Díky, ale prostě ne  ;D můžu to zkoušet tisíckrát  ;D první dvě se určitě odráží, ale to třetí i když pořád o kousek posouvám, tak sice se zableskne, ale vypadá to, že to letí bůh ví kam  ;D Už mě to vážně nebaví
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: Květen 14, 2015, 15:05:21 »

Pošli mi save od těch zrcadel (oba typy souborů), já na to kouknu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: Květen 15, 2015, 08:06:57 »

Jen ve stručnosti, zrcadla byla nakonec buglá. I přes správný postup se nedařilo dostat paprsek pořádně na poslední zrcadlo, místo toho se to celé tvářilo, jakoby se paprsek odrážel zpět a pod jiným úhlem - končil např. v té středové skále. Po znovunahrátí staršího save a novém projítí dungeonu už bylo vše v pořádku.
IP zaznamenána
This is the end ...

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: Leden 18, 2021, 18:29:08 »

Stalo sa mi to isté. Skúsim AUTOSAVE.
Fungovalo to až do chvíle, keď som zrkadlá "pretáčal" (keďže sa točia jedným smerom, musím ich otočiť o 350 stupňov, namiesto toho aby som ich otočil o mínus 10 stupňov. Možno je to 340 vs mínus 20, to je jedno.)

Zvláštne je, že aj prvé zrdaklo restalo odrážať lúč, ale po pár pokusoch (ho znova a znova pretočiť) začalo fungovať. Avšak s druhým zrkadlom točím ako točím a nič.

Ešte sa na nete písalo, že niekedy sa môžu vymazať MINISAVES, k danej lokalite, avšak to podľa mňa vyžaduje v konkrétnej lokatile nebiť, aby to naozaj zabralo.

Taký smiešny bug a vie hráča odstaviť úplne od úspechu (teda nie úplne, ak autosave fakt funguje)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: Leden 18, 2021, 20:01:45 »

Jj, před výmazem minisaves bys ses měl přesunout jinam, jinak je to po loadu založí znovu a případně i s tou samou chybou.

Mě tentokrát Temný průchod taky trochu blbl, např. hned ty sochy na mostě.
IP zaznamenána
This is the end ...

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: Leden 19, 2021, 12:52:49 »

Poriešil mi to až autosave. Prirodzene, minisaves nič neporiešili. Presne ako hovoríš, s nimi to mý význam, len ak v danej lokácií práve nie sme.

Autosave ma vrátil práve pred tie sošky čo hýbu mostom. Asi sa mi bude aj snívať to "zaklínadlo"
Skeleton, Banshee, Lich
Zombie, Banshee, Lich
Zombie, Skeleton

:D :D

Aby som sa vrátil k zrkadlám: Mám silný pocit, že som to spôsobil mojou makro-myškou, ktorá via rýchlo auto-klikať (myslím že v 10 ms intervaloch) a ja som práve túto možnosť využíval na otáčanie zrkadiel.
Teraz som poctivo a nudne klikal manuálne aby som zrkadlá otáčal, a nenastal žiaden problém.
Je to avšak len môj pocit, lebo mám málo štatistických vstupov a teda nedostatok k nejakým pevnejším záverom.
Ale ak chcete predísť problémom, klikajte na tie zrkadla nunde a mechanicky, po starom. Žiadne makrá ani auto-clickers.
IP zaznamenána