Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:39:26
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 39

Autor Téma: Dragon Age: Inquisition  (Přečteno 142366 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #45 kdy: Listopad 24, 2014, 20:19:45 »

Achááá :) Kouknu na to.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #46 kdy: Listopad 24, 2014, 20:49:06 »

Když bych zatím shrnul ty postavy.

Cass - prijde mi zajimava, i když je taky trochu klisoidni, libi se mi jak si trochu slape na jazyk, asi dostala ranu do hlavinky při boji, jo tu mam rad. Jne skoda ze jako zenskej hlavni hrdina nic nebude.

Solas - ma spoustu zajímavých informaci, ale prijde mi ze se o ne moc nechce delit, mozna proto ze nejsme z jeho rasy.

Varrick - nevim proc ale porad ho taham sebou, prijde mi ze bez nej by to nejak neslo, přitom ze bych ho mel nejak extra rad, hmm..myslim ze on takovej je..lidi ho moc nemusej ale kazdej chce aby byl s nima:)

Bull - jo to je takova Conanovska postava s docela slusnym IQ, prekvapilo me ze je na oboji, moc mi to k nemu nesedi.

Vivien - prijde mi asi nejvic nudna ze všech, to jeji drahouskovani leze trochu na nervy.

Sera - nevim, je to typicka postava a zaroven moc není, hodne mi evokuje rozpustile typy pubertacek z ruznych japonských rpg, které tam jsou hodne typicke. ještě uvidim co s ni, mozna sanci dostane.

Blackwall - je nudnej, starous, ale dodava cely parte takovej pocit normalnosti, proste kdyby se všichni porvali v hospode, on by pak byl ten co prijde a pujde to urovnat s hospodskym:)

Cole - ten muze byt zajimavej, je to mimon, ale jsou z nej skoro všichni radne nervozni, zatím ho resej asi nejvic..jako ostatní.

Dorian - moc me zatím nezaujmul, pripomina mi falesnyho hrace a lamace zenskych srdci. Od pohledu mu moc neverim...ale třeba se ukaze ze je fajn.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #47 kdy: Listopad 24, 2014, 20:54:12 »

Dorimu klidně mu věř, a lamač ženskejch srdcí to opravdu neni :-). Myslim, že je to asi nejupřímnější postava co tam mám :-D. Chce to nekoukat na vzhled a mluvit na něj :-D. Jo, je trochu frajírek. Ale jinak je to fakt zlatíčko. Jeho romance je uplně zlatá.

Solas se o info dělí naopak rád, čim všetečnější otázky, tim větší + u něj člověk má :-). Jo, preferuje elfy. Ale ke svejm tajnostem má jinej důvod :-p. Možná tě nemá rád? Asi se ho málo ptáš.

Cole... jo, já bych taky byla nervní z týpka, co čte myšlenky.

Cass... Hodně postav tam pochází z různejch zemí, tak mluví každej trochu jinak :-D.

...

Oh Bože, ty nerdský dialogy mezi Solasem a Dorianem :-D. Já jim nerozumim ani slovo, ale to vůbec nevadí :-D. Cole právě seznámil Doriana s velmi exotickou myšlenkou, že na vzhledu nezáleží. Docela se divim, že Dorian neutrpěl nějakej postih na HPčka. Asi to prostě hodil za hlavu jako totální blbost.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #48 kdy: Listopad 25, 2014, 02:10:45 »

Tak jsem toho moc nestihla, 5x jsem se dokonale ztratila ve Sky Holdu a pak jsem řešila nějaký... věci s Dorianem :-D. Už je to oficiální :-D.

Byli jsme se Solasem zachraňovat nějakou jeho kamarádku, nakonec z toho byla spíš pomsta. Řekněme si otevřeně, nechala jsem Solase, ať je zmasakruje. Solas mě naprosto žere. Teď se skláněl před mojí úžasnou moudrostí. Mám takovej pocit, že by mi rád něco sdělil :-D. Chudák malej, má to těžký. Ale já přeci vim, že je Zorro... :-D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #49 kdy: Listopad 25, 2014, 18:33:40 »

Tak, Solas mi přestal dávat +. Asi už mě víc milovat nemůže. Kéž by ještě přestal bejt nevrlej na mýho boyfrienda. Pravda, neni to zas tak hrozivý. Nedala bych mu víc jak 17% Fenrisovo škály. Většinou je v partě mír. Cole je bezproblémovej a pánové ho snášej dobře.

Běháme po nějakejch osobních questech (Doriho otec je celkem fešák, i když je staršího data :-p), objevujem nový lokace, kašleme na dějovou linku. Trénujem nekromancii. Teda Dori jí trénuje. Vypadá užitečně.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #50 kdy: Listopad 25, 2014, 20:49:24 »

Zítra ... zítra se ke hře vrátím ... :) Jak vás tak čtu, tak mě čekají zajímavé chvilky, ale tak nějak pomaluju zjišťuju, že já mám vlastně rád jen sám sebe :D Přemýšlím, jestli to naopak neokleštit a vzít si jen nějaký ženský.

Ale jinak jsem koukal, jak DAI docela rozděluje hráčskou komunitu, nějak moc se to řeší. Já nevím, protože neznám předchozí díly, tak asi nejsem zatížen nějakým porovnáváním. Celkem se mi to líbí a vzhledem k tomu, že jsem dokázal přežít daleko "nudnější" začátky a ještě v tom najít zalíbení, tak si nemyslím, že mě tohle kdy dokáže unudit k smrti :D
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #51 kdy: Listopad 25, 2014, 21:23:31 »

tak z mojeho pohledu nemam co resit, podle me to je velkej krok kupředu oproti předchozím dilum. Takhle nejak si predstavuju rpg pro takzvany next gen (nemam to slovo rad:)

Mohli by se toho drzet a timhle stylem udelat i další Mass Effect.

Jinak se hra zacala docela rozjizdet, prosel jsme dve velke lokace a odehral něco malo z pribehu, venoval se partakum, a dle všech indicii jsme stále nekde v pocatku hry, na to ze mam skoro 50 hodin. Vypada to skutecne ne dlouhou hru:)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #52 kdy: Listopad 25, 2014, 21:24:36 »

No jo, co čekat od někoho, kdo se v prvnim odstavci zmíní o kočičkách :-D. Máš ve hře tři ženský. Pokud jsi schopnej je strpět, budiž ti přáno. Osobně mám zas naopak v partě jen chlapy :-D. Hm. Ale ono to neni tim, že bych měla něco proti ženám. Cass je super, jen se tentokrát nevejde. Až budu hrát za mága, dostane šanci i ona. Každopádně Dori je permanentní, ten kluk je uplně zlatej. Ale to už jsem říkala. Několikrát.
.
Některejm lidem se totiž líbil ten jejich "origins". Mě ta hra připadala těžko hratelná, nudná, zmatená a plná protivnejch společníků :-D. Celou hru jsem měla akorát Alistaira, Zevrana a psa. Protože pes měl asi nejlepší dialogy ze všech. Tahle hra neni origins. Takže z mojí strany je všechno super, krásný a růžový. Z jejich strany je jakákoliv změna strašlivá zrůdnost, protože oni ve skutečnosti novou hru nechtěli a celejch pět let se těšili na origins klon.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #53 kdy: Listopad 25, 2014, 23:54:36 »

Kočičky rulezzz ... :D

To je právě to, co se mi na DAI líbí. Když už to tolik odvisí od dialogů, tak si prostě vyberu, není to tak černoblílé jako Witcher. Určitě strpím cokoliv, ale že jsou tam je 3 ženský, to si mi asi ani neměla říkat :D

Origin jsem jen rozehrál, takže opravdu v této sérii netuším, jak to chodí, ale co vím je, že tohle není Baldur's Gate apod. To naopak čekám od Pillars of Eternity. Mě to zatím přijde jako promakanější Neverwinter Nights 2.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #54 kdy: Listopad 26, 2014, 00:00:42 »

Tak... víc jak tři lidi v partě stejně mít nemůžeš :-D. A Advisorky jsem samozřejmě nepočítala :-). Krom toho můžeš zkusit i nějaký chlapy, některý jsou relativně málo nebezpečný :-). A pak je tam ta průzkumnice, ta má docela fanoušky :-).

Spousta dialogů je celkem vtipnejch, některý postavy jsou vyloženě srandysti. To pak člověk rád vezme něco, co odporuje jeho orientaci, když je s tim zábava :-). Hm, to se mě ale v týhle hře netýká :-D. Ale je fakt, že Cass umí bejt legrační.
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #55 kdy: Listopad 26, 2014, 00:10:18 »

jezismarja..Zevrana :D

Ale jinak souhlasim, v jednicce jsme mel rad akorát Morigan a Shale, ostatní mi prisli bud normalni a prumerny nebo uplne nudny. Ale zda se mi ze v prvním dile byli vyraznejsi NPC, Flemeth nebo Duncan jsou pro me dost nezapomenutelny, tady ve trojce jsme zatím na zadny vyrazny NPC nenarazil, tedy pokud nepocitam poradce. Ona první DA mela docela dobrej scenar, ale trochu ho kazila takova zbytecna americka rozjivenost, proste to byl tak trochu kyc. Ale bud jak bud, DA1 mam rad, asi vic nez dvojku. Ale to neznamena ze bych nevidel o kolik je DAI lepsi a samozrejme bych ani nahodou nechtel aby se jednicce podobala.

Jinak srovnani s NWN 2  docela sedne, ale spis u prvního dilu DA. DAI je podle me uz nekde jinde, i když koreny nezapre.

Jo trpka pruzkumnice vypada ze bude bud obojetna nebo na zensky, bohužel mivam sklony balit tyhle NPC, delal jsem to i v Mass Effectu, kde je taky ekvivalent tyhle pruzkumnice. A dost často se mi stane ze tak dlouho vybiram a cekam ze nakonec zadnou romanci nemam...tak aspoň tu pruzkumnici..pac mam tuseni ze to tady dopadne zase single:)

Ted sebou taham Seru, ze zacatku se projevovala jako pitomec, co vlastne vydaval jen podivny zvuky, ale uz se zacala projevovat a musim rict ze me dost bavi. Celkem slusne vytaci a dostava do rozpaku Cass, nektery jejich dialogy zacinam povazovat za pamatecni:)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #56 kdy: Listopad 26, 2014, 00:21:27 »

Já to právě teď v týhle minutě dopracovala s romancí do... no, do postele :-). 2x v jedný scéně? Ten hoch je k neutahání :-p.

V týhle hře neni na škodu vědět dopředu, s kym můžeš mít romanci a kdo je jen na flirt.

Teď zrovna jsem na plese a musim se strašně smát. Protože nejsem zrovna roleplayer a běhám tam jako šílenec, skáču přes lidi a ze schodišť a hledám co ukrást :-D. Oh, Bože, typická šlechta, že. Výchova nula :-D. Dori byl oficiálně ohlášenej, protože je taky šlechta, ostatní jsou moji sluhové :-D. Heh, musej bejt na větvi.

Alespoň si pak s Dorim zatančíme. Jako... šlechtic se šlechticem.

(Kdybych tu hru dělala já, tak tam dám NPCčkám nějaký komentáře, jako: "Proboha, vždyť se chová jako opice, to je skandál" :-D.)
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #57 kdy: Listopad 26, 2014, 15:27:15 »

zrovna se snazim získat specializaci pro svoji postavu, na vyber mam Templar, Reaver a Champion. Zajimave je ze se vlastne jedna jakoby o povyšovací úkol, takze je třeba splnit úkol, coz v předchozích dilech nebylo a taky si pak lze zvolit jen jednu specializaci z tech tri. Ale ukoly na ne jdou udelat všechny tri. Dalsi zajimava věc na tom je, ze se ten úkol neukazuje na mape, všechny ukoly se ukazuji ale tohle ne. takze jsme stravil asi 2 hodiny behanim po crestwoodu a hledanim tri pitomcu co jsem mel zabit, a celou situaci komplikoval drak co se tam uhnizdil na jedny zricenine, bere agro na pul kilometru :)
Obecne bych ty draky mel pomalu zacit resit, potkal jsem zatím tri, všichni měli level 12 coz ja mam ted taky, jen si nejsem jistej jestli na ne nebude nejakej úkol nebo neco takového, tak trochu vaham. Mam v planu na ne vzit dva tanky, protože co jsme delal jeden testovaci pokus tak Cass byla jedina kdo byl v pohode, jinak ostatní dost často papali hlinu, vcetne me :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #58 kdy: Listopad 26, 2014, 16:01:32 »

Bull prej rád zabíjí draky. A Cass je oficiálně drakobijec :-D.

Já mám teď taky level tak nějak kolem 12. Ale jsem stále na plese a v práci, takže draci nebudou :-). Chci konečně, konečně ten ples dodělat :-D. Pořád mě někdo ruší.

Osobně si nejsem jistá, jak k těmhle větším monstrům přistupovat, asi budu muset začít řešit tu taktickou kameru. Jinak ty pitomce naživu neudržim. Silně ořezaná taktika je opravdu problém a já nejsem typ, kterýho baví neustále vysvětlovat mágům, že si nemaj chodit hladit divoký zvířátka.

Pak je tu Cole, kterej opravdu trpí. Několikrát jsem uvažovala, že z něj udělám střelce, ale stále to odkládám, protože zatim přežívá a damage nějakou má... Ale ten boss v tom chrámu s holí na konci (krásná hůl, Dori jí miluje) no rozsekal docela brutálně. Bariéry od dvou mágů a stejně pil jako duha. Fakt, že chlápci s obouručákem směle sekaj i přímo za sebe, je prostě problém.

...

Edit: Navíc melee je stejně nepraktický i vzhledem k nepřátelům, který si radostně odskakujou a teleportovávaj se pryč. Připadám si tam s tankem jako přebytečnej mamlas. Prostě hold position a ustřílet mágama...

Až se vrátim z plesu, tak budu stejně přetalentovávat všechny postavy, protože jsem je nechávala na autolevel a neřešila, než se seznámim s hrou. navíc jsem chtěla vědět, jaký zaměření si kdo zvolí, když je nechám "divoký". + jsme dostali po dobytí hradu specializace a tak neni na škodu do nich vrazit nějaký body.

...

Hehe, na fórku si lidi stěžujou, že Bull má podle všeho lepší romanci s Dorim než s hráčem :-D. No jo, holt má vkus, co mu jako vyčítaj :-D.
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #59 kdy: Listopad 26, 2014, 18:50:57 »

No jo..kdyz me hrani za maga nudi, stat nekde za bukem a pufat kouzla..to není pro me. Pripadam si jako když cheatuju :) Maga beru spis jako podpurnou jednotku, třeba tady ten jejich stit je bezva.
Jo s warem se clovek tady nabeha, obvzlast ty teleportujici se magove jsou k nastvani, ale většinou jim to nedovolim:)

ja zatím moc netusim kolik budu mit k dispozici skill pointu, pochybuju ze to bude vic nez k zaplneni třeba dvou stromu. je dobre ze tam ten respec je, hned se lip zkousi a dycha:)
IP zaznamenána
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 39