Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:39:38
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Postavy MM6  (Přečteno 6153 krát)

Ankar

• Host
Postavy MM6
« kdy: Listopad 13, 2014, 13:37:31 »

Zdravim. Kdysi, někdy před cca. 13 lety sem hrál a dohrál, chci si to někdy zopáknout. Jen mám malej dotaz k postavám, protože po té době už si všecno tak moc nepamatuju. V záložce povolání postav je tabulka doplňujících podmínek pro získání mistrovské úrovně u některých dovedností. Jde mi především o dovednosti Meč, Luk, Kroužková a Plátová zbroj, magie Duch a Vzduchu. Tyto dovednosti mají být při povíšení na mistrovskou úroveň spojeny se získáním povýšení některého povolání (např. mistrovstvý s Mečem je spojeno s povýšením rytíře na kavalíra atd.). Jde mi o to, jestli budu moct získat mistrovskou úroveň u těchto dovedností i pokud nebudu mít ve své družině postavu s daným povoláním a získaným povýšením? Mám takovej pocit, že stačí splnit ten úkol pro to povýšení a ikdyž nemám to povolání ve slupině, získám nějaké čestné povýšení a poté to mistrovství získat můžu, ale nejsem si tím úplně jistý, je to tak? Díky za odpověď
IP zaznamenána

Kusák

• Host
Postavy MM6
« Odpověď #1 kdy: Listopad 13, 2014, 14:16:49 »

Je to tak jak píšeš - úkol pro povýšení se necháš zadat, splníš jej a i když nemáš v družině dané povolání, získáš čestné povýšení. Takže pak nic nebrání k tréninku na mistra.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Postavy MM6
« Odpověď #2 kdy: Únor 18, 2015, 14:02:35 »

Ahoj, tak se přidám taky do tohoto tématu s otázkou. Taky jsem MM6 hrál před cca 13lety a teď se  kní vrátil. Hraji s 1 postavou a to čarodějem. Pokud povýším na mága a arcimága, tak budu dostávat více bodů do zdraví a many při levelování. Dostanu ty body zpět když povýším třeba až na 50lv?
Pokud ne tak bych měl povýšit dříve než začna musivněji levelovat.

Děkuji za info  Bellian :-)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Postavy MM6
« Odpověď #3 kdy: Únor 18, 2015, 16:26:37 »

Vzhledem k tomu, o kolik se navýšej maximální životy, si myslim, že dostaneš. Každopádně tréning povýšenejch postav je drahá záležitost :-D.
IP zaznamenána

Bellian

• Host
Postavy MM6
« Odpověď #4 kdy: Únor 18, 2015, 20:10:56 »

Tak jsem to právě vyzkoušel a opravdu se zdraví přičte i za vytrénované levely, což je dobře. Horší je, že cena je po prvním povýšení za trénink dvojánsobná. tudíž to povýšení krapet odložím :-).

Jinak jsou tohle super stránky a prakticky, jsem to začal hrát, když jsem to tady prohlédnul. Chtěl jsem su zkusit X, ale i když je grafika na VI zastaralejší, tak hraji radeji ji :).
IP zaznamenána

ivo

• Host
Postavy MM6
« Odpověď #5 kdy: Únor 19, 2015, 11:54:10 »

do začátku hry sem začínal s NPC  bankéřem . který dával + % peněz navíc.
I když stál asi  500 zl .Přesně si to nepamatuji .
Ze začátku dost peněz , ale časem se to nabere zpět .
Pak tam byla ještě 1 postava ,která stála méně ,ale dávala méně % peněz.

Jinak doporučuji sekci - Modifikace.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Postavy MM6
« Odpověď #6 kdy: Únor 19, 2015, 12:22:18 »

Peníze nejsou v týhle sérii problém, zvlášť za jednu postavu, byť je to mág. Každopádně se vyplatí informovat se na ceny tréningu v jednotlivejch městech, některý lokality jsou opravdu drahý. Hradem ironfist se nic nezkazí, ale jsou i levnější, alespoň ze začátku :-).

Takžeee, pro extrémisty a škudlily... :-D

Sorpigal do 15lv
Mist do 30lv
Bílá čapka do 50
A pak zůstaneme do konce hry v Ironfistu :-).

Hodně se dá ušetřit, když člověk ví, který kouzla potřebuje a který ne. Osobně najímám buď lidi na bonus ke zkušenostem, nebo identifikátora. Ten dává 5% k expům a identifikuje cokoliv, mám ho ráda, hlavně v sedmym díle.

Když jsem hrála mm6 poprvé, kompletně jsem přišla o možnost mít mistra bílý magie, protože svatá reputace jde získat tak 2x za hru a relativně rychle padá. Tuhle mi klesla reputace o třídu, protože jsem čekala týden na loď :-p.  K tomuhle se hoděj bardi :-D.
IP zaznamenána

Bellian

• Host
Postavy MM6
« Odpověď #7 kdy: Únor 19, 2015, 12:40:51 »

Mám to tady už dost pročtené :-).

The Chaos Conspiracy  jsou taky zkusil nainstalovat a hrál jsem chvíli za druida na nejlehčí obtížnost asi tak 5h. Ale nakonec jsem stejně začal znova s mágem normální hru. S mojím tempem hraní budu tu VI hrát do konce roku :)). Krom toho docela často s tím mágem umírám a často běhám do města se vyléčit.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Postavy MM6
« Odpověď #8 kdy: Únor 19, 2015, 13:25:31 »

Hehe, já jsem jeden z těch barbarů, co se sem choděj vykecávat, ale články moc nečtou :-D. Ale pevně věřim, že Elemir tu má VŠECHNO :-D. On už je takovej :-).

Mág je křehulka, no. V podstatě je to "zab je než oni zabijou tebe" :-D. Fakt je, že zabíjet mág tedy umí.
IP zaznamenána