Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 18:39:34
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Legend of Grimrock 2  (Přečteno 33370 krát)

sara98

• Mladší člen
  • **
Legend of Grimrock 2
« Odpověď #30 kdy: Prosinec 08, 2014, 21:48:25 »

Takže... Pyramid of Umas prolezlá, asi je navržená pro nižší levly, protože byla docela v pohodě. Vývojáři nejspíš nepočítali s lamou jako já a mělo se tam jít dřív, ale použít tu hůlku by mě bez nápovědy vůbec nenapadlo:)
No a pak Barren Desert ... mrtvoly se daly likvidovat docela dobře, ale ty velký magma golemové byly podstatně horší. To bylo loadů, než mi došlo jak na ně:)
A další na řadě byl Lindworm ... nejdřív si pozval zombíky, v dalším kole krysáky, pak kobry a medúzy a ve čtvrtým kole (nebo už předtím ve třetím? teď nevím, byl to docela chaos ) navíc ty magma golemy, co byly na poušti. To už jsem jen kličkovala, uhýbala a čekala až se odkryje Lindworm, zbývalo mu jen kousek života, tak jsem se modlila ať to nemusím loadovat a hrát znova. Nakonec se zadařilo a mě se dost ulevilo...
Jenže, teď mi zbývá najít jeden power gem a já nějak netuším kde jsem co vynechala a kde ho mám hledat... dělala jsem si poznámky všeho možnýho, ale místa nálezů power gemů jsem nějak podcenila. Takže budu asi muset všechno prolézt ještě jednou:/
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Legend of Grimrock 2
« Odpověď #31 kdy: Prosinec 08, 2014, 22:05:03 »

Pyramida mě taky překvapila, čekal jsem od ní taky tužší dungeon, ale tak ta poušť to pak trochu vynahradí :) Uvnitř pyramidy byla nepříjemná akorát ta místnost, kde tě to po sebrání meče teleportne mezi strážce.

Power gem dostaneš z jednoho toho magma golema a z Lindworma. Jinak všechny ostatní by měly někde ležet. Máš třeba komplet odkrytý Crystal mine? Dole za zavřenými dveřmi je pak taky jeden.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
Legend of Grimrock 2
« Odpověď #32 kdy: Prosinec 08, 2014, 22:14:34 »

Jo, ta poušť to fakt vynahradila:D

Ty gemy z golema a lindworma mám, ale teď koukám, že jsem nějak ošidila Desarune... a ty doly taky ještě zkontroluju...
IP zaznamenána

sara98

• Mladší člen
  • **
Legend of Grimrock 2
« Odpověď #33 kdy: Prosinec 09, 2014, 15:31:12 »

Jsem debil! Já ty doly neprošla celý, protože mi došlo jídlo. Ten poslední gem je hned nahoře v Entrance:D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Legend of Grimrock 2
« Odpověď #34 kdy: Prosinec 09, 2014, 18:38:55 »

Jo je, dokonce hezky přístupný :D Tak, teď tě čeká jedna z prima hádanek a pak menší překvapení.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
Legend of Grimrock 2
« Odpověď #35 kdy: Prosinec 09, 2014, 19:57:09 »

Překvápko ve formě finálního boje? Tak to je fakt hustý... jako jak mám zabít někoho, kdo pomalu nejde zranit? Teda, zlatá krychle z 1 :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Legend of Grimrock 2
« Odpověď #36 kdy: Prosinec 09, 2014, 21:26:50 »

Jj :) Krychle byla dobrá, ale dost rychle mi došlo, co nakonec dělat. Island Master má slabinu, musíš ho chvilku pozorovat a taky mít trochu štěstí, aby se ti neplahočil spíš po druhé straně dungeonu.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
Legend of Grimrock 2
« Odpověď #37 kdy: Prosinec 10, 2014, 22:47:25 »

Tak tohle už nechci nikdy zažít! :D
Ani nevím, jak dlouho ten boj trval, kolikrát jsem loadovala a kolikrát jsem to musela stopnout a rozdejchat, ale za celou dobu jsem se k pravýmu Islandmasterovi dostala jen několikrát, z toho 3x se mi ho podařilo zranit a pak zabít, jinak měl kolem sebe ten štít. Navíc, jakmile jsem ho zranila, hned se na mě sesypaly ty jeho klony.

Takže: hrací doba 34:15:23, ale je fakt, že už jsem pomalu polovinu prošla předtím poprvý. Partičku jsem měla předgenerovanou a obtížnost easy (hold jsem posera:) ), první postava má lvl15, jinak ostatní 14. Sekrety jen  62/77 a poklady jen 4/11, takže by bylo co zlepšovat, kdybych to hrála ještě jednou. Takže možná někdy, až rozdýchám ten poslední boj... teď je to ještě moc živý:) No a namícháno 176 lektvarů, což je docela dost oproti jedničce, kde jsem je ani moc nepotřebovala.

Na všechny hádanky jsem samozřejmě sama nepřišla, ale většinou stačilo jen nakopnutí a docvaklo mi to. Dobrá nápověda byla, že v Cemetery na místě co je hrob má být nějaký předmět. Zkusila jsem tedy kopat a místo předmětu se z hrobu začala hrabat dosti nas*aná mrtvola (nedivím se jí) :D Tak jsem zkusila většinu hrobů a někde opravdu něco bylo, ale většinou jsem jen exhumovala:)

Hra je to teda suprová, nemám co vytknout (kromě finálního boje :D ).

No a teď teda zkusím ten Dragon Age: Origins....
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Legend of Grimrock 2
« Odpověď #38 kdy: Prosinec 11, 2014, 00:41:39 »

Tak to přeju hodně trpělivosti a přijď nám poreferovat :-).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Legend of Grimrock 2
« Odpověď #39 kdy: Prosinec 11, 2014, 09:18:43 »

Gratuluju. Island master je opravdu taková třešnička na dortu :D Ale vidíš, kopání na hřbitově mě vůbec nenapadlo. Vykopal jsem všeho všudy asi jen jeden poklad a to jsem jasně věděl, že tam musí být (dle svitku z Pyramidy), jinak jsem kopání po té první mapě opustil (vyjma bažin, kde jsem ale taky nakonec nic nenašel - svitek tam ukazoval nějaký pařez, ale ani kolem něj nic).

DAO mě taky ještě čeká, ale až po Pillars of Eternity :D
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
Legend of Grimrock 2
« Odpověď #40 kdy: Prosinec 12, 2014, 20:12:23 »

DAO zatím dobrý, jen se musím pořádně naučit to ovládat, hlavně v boji... takže trénuju:)
No a ještě že je to česky, protože anglicky bych neměla šanci. Grimrock šel, ale tohle je strašně ukecaný:)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Legend of Grimrock 2
« Odpověď #41 kdy: Prosinec 13, 2014, 05:20:51 »

Z mojí zkušenosti je DA:O/A celkem v pohodě, jak se naučíš některý základy. Jsou tam věci, který hodně zjednodušej boj. Například kouzlo "mana clash" (nemám češtinu :-)), který prakticky automaticky zabije nepřátelský castery. A jak vyřadíš castery, tak to bejvá dobrý. Taky to funguje na démony/stíny/abominačky a další potvory a má to krásnej rozsah přes většinu bojiště. I za roh. Pak jsem si oblíbila takovej trik, kdy nastrčim nepřátelům Alistaira, hodim na něj nezranitelnost, a mezi tim zlikviduju co potřebuju :-D.

Nikdy jsem nebyla ten typ, co dělá OP postavy (ta hra se dá dát na nejtěžší sólo, ale mě ten normal celkem stačil :-)), takže nemám žádný "super rady" :-D, ale to je fuk :-). Taky mám v Origins strašně ráda pejska. Když jsem to hrála, tak jsem ho omylem nezachránila. Musela jsem hrát celej začátek znova, protože pejsek je super. Má málo abilit, takže je přehlednej, a umí srazit nepřátele na zem a pěkně je zrychtovat :-D. Hlavně je roztomilej.

...

Ale to sem sakra nepatří :-D. Pardon. Nostalgická vzpomínka na pejska mě na chvíli smetla z cesty dodržovatele tématu :-).
IP zaznamenána

sara98

• Mladší člen
  • **
Legend of Grimrock 2
« Odpověď #42 kdy: Prosinec 13, 2014, 16:24:12 »

4Yuyana: založila jsem na DAO radši nové téma a tebe tam citovala, aby to mělo návaznost :)
IP zaznamenána