Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:24:48
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 10

Autor Téma: Hrajeme Might and Magic VIII  (Přečteno 25770 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hrajeme Might and Magic VIII
« Odpověď #30 kdy: Září 23, 2014, 23:53:38 »

Ok, jedeme znova!

Rytířka. Jmenuje se Riara. Nacpala všechno do síly a po krátký úvaze se rozhodla, že bude raději blbá a odolná. Inteligentní rozhodnutí, že? Vzala si ke kožený a meči luk a štít a vyráží do boje. Jakožto rytíř nemá možnost přeskočit tutorial (nebudu brát nekromanta na lítání a svitek bez many nefunguje), takže se bude muset hrdinně probít. Do začátku využiju dovednost s mečem, ale v budoucnu očekávám přezbrojení na kopí.

Nevýhody... žádný lítání, žádný čarodějovo oko, žádný portály... a žádná pochodeň, což neni příjemný. Malý kouzlíčka, kolikrát by stačila základní magie, a člověk by se hned cejtil míň slepej :-D. Ale ne, bez šancí.
Výhody... šíleně silnej rychlej a odolnej zabiják? (To samozřejmě mluvim o budoucnosti :-D.)

Rytíř je příjemně férová postava, žádný oplejtačky, jen vy a nepřítel, vedle sebe, kdo vydrží dýl :-D.

Takže jdeme na to.

Edit: A nemůžu se zbavit pocitu, že jsem si ZASE vzala místo přesnosti sílu, a teď se netrefuju. Proč to pořád dělám?

Každopádně jsem si koupila +3 kladivo a rozhodla jsem se prozatim pokračovat nahá. Pomohlo to jak přesnosti, tak rychlosti. Vzpamatování jsem stáhla ze 121 na 67, což je sakra znát.

Edit: Právě jsem se zabila. Běžěla jsem ze schodů. Z nějakýho důvodu tahle postava stále "padá", i když jde po rovince. Normálně jdu po trávníku, bum, pěknej kus života v řiti. Nechápu.
IP zaznamenána

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #31 kdy: Září 24, 2014, 13:36:32 »

Ty jo, tak teď jsem fakt ráda, že jsem toho rytíře vzdala a mám nekromancerku :) I když teda boj nablízko zatím nedávám, tak venkovní mapy se čistí poměrně dobře...

Na zlobry v Alvaru skvěle funguje déšť meteoritů, nesmím si je ale pustit k tělu. Je zajímavé, jak rychle leveluji jen likvidací zlobrů. Ti venku mi dali 3 nebo 4 levly, teď nevím přesně... Na ty v pevnosti si ještě netroufám:/

Ovšem likvidace vlků na Havraním pobřeží je nechutná, prachsprostej masakr. 2x déšť a celá skupinka lehne:( Mě jich bylo líto už předtím, ale tohle je strašný... Nechápu, proč do těch her nedávaj jen nějaký mýtický potvory, likvidovat zvířátka včetně draků je pro mě dost utrpení :(

S hrůzou zjišťuju, že potřebuju vytrénovat na úroveň 16, takže na Havraním pobřeží mám smůlu. Budu muset nějak pořešit městskou bránu...
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #32 kdy: Září 24, 2014, 14:53:08 »

Věř mi, že jsem si toho rytíře vzala jakožto člověk, kterej má svý zkušenosti s nekromancerkou. Ten lučištník je skutečně kombinace maximálního komfortu a útočný síly. Nejhorší co ho může potkat je kombinace zdi a výbušnýho luku :-D.

Level 11, nalezeno kopí Spiritslayer a Prsten spojení, takže teď vytáhnu inteligenci na 120. Ha ha. Stále chodim nahá, ale až najdu experta štítu, budu si moct vzít štít bez penalizace. Pak už jen sehnat štít... :-D Trpaslíci bez potíží okradeni o prsten rovin, patří jim to, hajzlíkům mrňavejm.

K obědu písnemková polívka ze sáčku obohacená hráškem a petrželí.

Na ogry nemůžu, jediná rána od nich prakticky automaticky zničí zbraň, takže až budu mít vytvrzeno.
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
« Odpověď #33 kdy: Září 24, 2014, 16:03:49 »

sara98: Vytrénuj se na mistra magie temnoty a sežeň si kouzlo Armageddon.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #34 kdy: Září 24, 2014, 16:55:16 »

Oh Bože, tohle je tedy něco :-D. Procházim dung, a celou dobu za mnou něco syčí. A pořád, pořád, mě fakt nenapadlo se ohlídnout :-D. Holt se obávám, že mám příliž vysokou třídu zbroje, a ty chudinky mobečky mě nemohly zasáhnout :-D. Už totiž nechodim nahá. Artefaktní pláty zvedaj můj půvab o 100%.

Povýšeno, vyexpeno na lv 23. Na cestě do Muchomůrek. Při plnění povyšováku nalezen lektvar vytvrzení předmětu, takže už můžu jít na ogry.

Návrat z Muchomůrek, lv 36. Grand plátovky a kopí. Armsmaster je na Regně, zrádce. Třída zbroje 158 :-). Vzpamatování 62. 411hpček. Jdeme na příběh, musíme přeci na tu Regnu :-D.

Ale teď, teď je čas na jahodovou zmrzlinu.
IP zaznamenána

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #35 kdy: Září 24, 2014, 17:51:58 »

KILLER: Na ten taky dojde :D

Yuyana: To dohraješ nejmíň 10x než já to projdu jednou :D

Ovšem stala se mi další podivnost: šla jsem pro lektvar do pašerácký zátoky, tentokrát bez neviditelnosti. Odminule byli všichni kámoši. Vlezu do skladíště a samozřejmě zčervenali a přibyli stráže. Zabili mě, load a ... zase všichni kámoši včetně stráží :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #36 kdy: Září 24, 2014, 18:02:51 »

Jo, to je starej známej bug :-D. Akorát nevim, kam jdeš pro ten lektvar? Neni v tý místnosti se sudama? Nebo to je jinej lektvar?

Každopádně já jsem zpět a jdu něco zabít, aby se neřeklo :-D.
...
Armageddon byl vždycky pod mojí úroveň, nikdy nezabíjim civilisty. Neni to potřeba, však mám zas skoro 40lv a to jsem vybojovala akorát tutorial.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #37 kdy: Září 24, 2014, 18:36:33 »

Tolik času na hraní zrovna nemám, takže já si jen zašel zahrát pár turnajů do hospody a snížit počet vos v Alvaru. Narazil jsem přitom na zajímavý bug.

Zkusil jsem před vosami zacouvat do jednoho stanu s tím, že budou nalítávat jednotlivě, ale když jsem se postavil kousek ke vchodu, tak se mezi mnou a jimi objevila jakoby bariéra, přes kterou nemohly proletět a ani útočit. Zůstaly tam stát v letu. Pokud jsem je naklikával myší, tak normálně umíraly, ale pokud jsem klikal áčkem, tak tam stále stály a každou chvilku hlášení, že jsem něco zabil. Vzhledem k reálnému množství vos v oblasti nesmysl. Navíc žihadla a křídla, které zapadly do látky stanu, se nakonec ukázaly jako nevyčerpatelný zdroj křídel a žihadel. Prostě z toho jde pořád odebírat a prakticky nic nemizí. Při ceně 500 zl za žihadlo je to zajímavý zdroj příjmu, akorát mě to běhání do města nebaví, tak jsem posbíral jen truhly a pár zbytků.

Umírání při sestupování schodů apod. se mi teď taky děje nějak často. Stačí, aby měl Moven opravdu málo zdraví a musím si dávat bacha. Schodiště do Opuštěného chrámu byla klasika, tam je na spodu nějaký bug. Nikam jsem nespadl, odnikud neskočil ale jakmile jsem došlápl na zem tak konec.

V Pašerácké zátoce je dobré skladiště vybrat ještě před rozhovorem s Arionem. Já se třeba na ten bug moc spolehnout nemohu, když jsme to naposledy zkoušeli v dračí jeskyni, tak mi to nefungovalo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #38 kdy: Září 24, 2014, 18:41:08 »

Musíš běžet větší kus za střáže. Já běhám až k prvním drakům za strážema a normálně jsou pak přátelský.

Vy totiž děláte chybu, a chodíte zabíjet slabý nepřátele. To nemá význam. Já expim povyšovákama.

Záchrana Cauri: žádnej boj a mrtě expů. (+ pokud člověk nesóluje, tak 50lv postava zadarmo)
Nalezení trollího domova: Stejná lokace, opět bez boje.
Nalezení knihy na povíšení klerika: kniha je hned v tutoriálnim dungu a odevzdává se (opět) u kleriků.
Na povýšení rytíře a nekromanta se hodí svitek s neviditelností, ale jsou to dva povyšováky jednou ranou + kostka na q.
Sekeru pro minotaura seženete bez boje, a Baltazarovo doupě stejně musíte vyčistit.

+ jsou další q, který se daj v pohodě splnit, jako například květina pro draky/rytíře.

No a pak, když mám 40lv a už je ze mě zabiják, tak pak teprve hraju :-D.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #39 kdy: Září 25, 2014, 01:46:33 »

Tááák, zdi natřený, akvárko vyčištěný, dort a zmrzlina veelmi záhadně zmizely... :-D

Aliance hotova, 55lv, odjezd na Regnu.
V dungu, kde je dělová koule, je z nějakýho důvodu 2x ta stejná truhla :-D. Asi někdo udělal chybu.
Každopádně hra za rytíře je velmi uspávací, v zásadě držim A a to je asi tak všechno.

Flotila potopena, ukradeno srdce země. Omylem zapnuta funkce filtrování kláves, díky který přestala komplet reagovat celá klávesnice. Debilní nápad, tohleto. Kam na to ten microsoft chodí?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #40 kdy: Září 25, 2014, 03:30:15 »

Mydlení slabších potvor bych jako chybu neviděl, alespoň si člověk připadá, že pro to něco udělal ;) Bug nakonec ověřen a opravdu jsem musel běžet dále. Ovšem při návratu jsem opět narazil na pásmo, kde to draky znovu rozzuří, takže opět běžet do centrální jeskyně ke vchodu a save/load. S neviditelností to tuším nedělá (?). Odměnou mi bylo kopí Zabiják duší, Hůl bažin a perma lektvar na inteligenci.

V rokli jsem se ještě naučil základní dovednost kopí, ať to můžu hned používat a vyčistil si Velechrám Eepa. Další cesta směřovala za osvobozením Baltazarova doupěte do Bludné pláně, s předchozí návštěvou Kostela Eepa. Menší obklikou na Havranní pobřeží, Kaple Eepa a docvičil jsem plátovku na mistra. Nějak mě to kožené brnění omrzelo, navíc v něm Moven vypadá jako ... no, raději na to ani nemyslet :) Zas tak extra skok v zotavení to nebyl (z 61 na 75), ale jak se později ukázalo, ta redukce fyzického zranění plátovky na 1/2 se mi vyplatila více. Kopí jsem vycvičil na mistra a přidal expertní dýku. Přemýšlel jsem totiž o obourukosti, ale zatím mě to moc nepřesvědčilo. Výhoda dýky s kopím je zatím jen v tom, že roste útočný bonus, ale zároveň se mírně snižuje celkové zranění. Zajímavé je, že zotavení je stále stejné - 75. Levelem jsem "zamrzl" na 23.

V Alvaru jsem si šel popovídat se zlobry a pak to vzal do Šeptajícího lesa. Je to samozřejmě kvůli té trojici povyšovacích úkolů. Cauri jsem jako obvykle musel chvilku hledat, ale úkol pro kněze a troly byl hned. Tohle je jedna z mála odboček, co dělávám celkem pravidelně, zejména pokud mám v družině klerika. Opevnění temných trpaslíků a hezký prstýnek + Baltazarova sekera ... mimochodem, netuším, zda-li je to jen můj pocit, ale GrayFace patch upravuje zadavatele povýšení na minotaura? Masul se na tohle téma se mnou rozhodně nebavil. Teprve po jeho oslovení s aliancí jsem v doupěti našel týpka, co mi úkol zadá.

V Baltazarově doupěti jsem nakonec i skončil. Level 23 aktuálně zůstal, možno je docvičit až na level 41. Zítra mě čeká pár věcí v pláních, povýšení Movena a pak uvidím, jestli dokončím i alianci. Zatím nejsem ani rozhodnut, koho do ní vlastně přizvu.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #41 kdy: Září 25, 2014, 08:58:18 »

Jo, asi bude fakt lepší zkusit úkoly za víc expů, jenže když já tu ... Cauri nemůžu najít. Běhám po tom lese jak idiot a prostě není:/ Já s ní mám problémy vždycky.

Jinak to s tim armagedonem - já ho taky nepoužívám... i když někdy mám chuť, třeba teď - civilisty vraždim jen v 6ce když potřebuju ďábelskou reputaci :)

A navíc mě zas nepustili domů - jestli mě nepustí na víkend, mám sto chutí podepsat revers...
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #42 kdy: Září 25, 2014, 12:06:57 »

V šestce neni podmínkou jen ďábelská reputace, ale skutečně samotný seslání armageddonu. Zkoušela jem tam jít jen s reputací, ale neuznali mi to. Já osobně ty města pak všechny pokřísim černou magií, aby to nebylo tak mrtvý :-D. Vždycky si říkám, že kdyby můj klerik mohl... :-D

Zkamenělý postavy jsou sestavený do kosočtverce poblíž kamenýho kroužku v rohu mapy a více méně na ně ukazuje šipka :-D. Možná by nebylo špatný vyfotit ty bílý tečky na mapě (po osvobození) a někam to sem hodit...
...
Stále tě držej? Co se jim pořád nezdá?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #43 kdy: Září 25, 2014, 12:49:50 »

Včera mě to zrovna napadlo, že by nebylo od věci jejich pozice na mapě zanést :D Zase jsem měl smůlu, že to byla jedna postav "zevnitř" lesa, takže jsem tam kličkoval mezi potvorákama.

Během hraní mě napadají různé drobnosti k vylepšení, tak možná pak něco z toho i zrealizuju :D
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #44 kdy: Září 25, 2014, 13:21:29 »

Yuyana: No, přesně nevím co se jim nezdá, prý je to ještě povleklý a mohlo by to ještě krvácet... Je fakt že se tu nenudim, ale kromě toho krku už mě bolí všechno, nevím jak si sednout nebo lehnout, jsem úplně dřevěná :/

V tý šestce jsem vždycky použila armageddon, takže tohle je taky novinka:)

Na tu Cauri teda mrknu, ještě jí nemám. Šla jsem dělat něco jinýho, nechtěla jsem si zničit noťas :)
IP zaznamenána
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 10