Mydlení slabších potvor bych jako chybu neviděl, alespoň si člověk připadá, že pro to něco udělal

Bug nakonec ověřen a opravdu jsem musel běžet dále. Ovšem při návratu jsem opět narazil na pásmo, kde to draky znovu rozzuří, takže opět běžet do centrální jeskyně ke vchodu a save/load. S neviditelností to tuším nedělá (?). Odměnou mi bylo kopí Zabiják duší, Hůl bažin a perma lektvar na inteligenci.
V rokli jsem se ještě naučil základní dovednost kopí, ať to můžu hned používat a vyčistil si Velechrám Eepa. Další cesta směřovala za osvobozením Baltazarova doupěte do Bludné pláně, s předchozí návštěvou Kostela Eepa. Menší obklikou na Havranní pobřeží, Kaple Eepa a docvičil jsem plátovku na mistra. Nějak mě to kožené brnění omrzelo, navíc v něm Moven vypadá jako ... no, raději na to ani nemyslet

Zas tak extra skok v zotavení to nebyl (z 61 na 75), ale jak se později ukázalo, ta redukce fyzického zranění plátovky na 1/2 se mi vyplatila více. Kopí jsem vycvičil na mistra a přidal expertní dýku. Přemýšlel jsem totiž o obourukosti, ale zatím mě to moc nepřesvědčilo. Výhoda dýky s kopím je zatím jen v tom, že roste útočný bonus, ale zároveň se mírně snižuje celkové zranění. Zajímavé je, že zotavení je stále stejné - 75. Levelem jsem "zamrzl" na 23.
V Alvaru jsem si šel popovídat se zlobry a pak to vzal do Šeptajícího lesa. Je to samozřejmě kvůli té trojici povyšovacích úkolů. Cauri jsem jako obvykle musel chvilku hledat, ale úkol pro kněze a troly byl hned. Tohle je jedna z mála odboček, co dělávám celkem pravidelně, zejména pokud mám v družině klerika. Opevnění temných trpaslíků a hezký prstýnek + Baltazarova sekera ... mimochodem, netuším, zda-li je to jen můj pocit, ale GrayFace patch upravuje zadavatele povýšení na minotaura? Masul se na tohle téma se mnou rozhodně nebavil. Teprve po jeho oslovení s aliancí jsem v doupěti našel týpka, co mi úkol zadá.
V Baltazarově doupěti jsem nakonec i skončil. Level 23 aktuálně zůstal, možno je docvičit až na level 41. Zítra mě čeká pár věcí v pláních, povýšení Movena a pak uvidím, jestli dokončím i alianci. Zatím nejsem ani rozhodnut, koho do ní vlastně přizvu.