Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:25:41
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10

Autor Téma: Hrajeme Might and Magic VIII  (Přečteno 25816 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Hrajeme Might and Magic VIII
« Odpověď #120 kdy: Březen 15, 2026, 22:14:18 »

S lučištníkem neni těžký bejt rychlá, když dává dungeony do pěti minut, že. Rozehrála bych za jinou classu, ale teď tak půl roku nemůžu, protože můj mozek by tu změnu neunesl. Pravidlo zní nejsilnější na konec.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #121 kdy: Březen 16, 2026, 19:09:19 »

Asi jsem trošku popletl, jak to bylo s levely v Rovině vody, ale do Roviny ohně jsem skutečně napochodoval na levelu 90.

Rovina ohně byla kupodivu schůdná, zhruba o 1/3 lépe než Rovina vody. První polovina Ohnivého hradu pak byla dokonce snadná, ale potom přišlo trochu peklo. V hradu jsou čtyři místa, kde se nedá přesile vyhnout (využít prostředí atd.), přitom na dvou místech je ke všemu teleport, který mě vždy vyplivl mezi skupinku elementálů. Teleportem se dá naštěstí uniknout zpět do bezpečí, takže jsem to bral po částech - elementála jsem načnul, zmizel se vyléčit, pak jsem ho dorazil a zase jsem se šel vyléčit a tak stále dokola, dokud tam na mě nezbylo něco, co už dám najednou.

Byť jsem se snažil, tak mi v Rovině ohně pár potvor zůstalo - salamandři s oblibou skákali do propastí a jen málokdy se dokázali dostat zpět nahoru. Kdybych se za nimi vydal, tak se nejspíš už nedostanu zpět. Proto jsem těch pár potvor nakonec nechal být. Celá rovina včetně srdce mi vystačila na level 105. Zatím jde tedy o největší posun v rámci rovin.

Ze Železných písků jsem se přesunul do Šeptajícíh lesů a do Roviny vzduchu. Vzdušný hrad, hlavní bod zájmu, je kousek od portálu, takže jsem se tam ihned vydal a poměrně snadno jsem si poradil s jeho osazenstvem. Chvilku poté jsem vlastnil i Srdce vzduchu (poslední z potřebných srdcí). Zvažoval jsem, že bych to tím ukončil, ale pak jsem si řekl, že si proběhnu rovinu komplet a vše v ní vymlátím. Po odchodu jsem zjistil, že mohu jen na level 112-113, což mě trošku zklamalo :).

Rovina vzduchu se zdá být nejschůdnější a našel jsem tu dost lootu, který by se dal považovat za přípravku na ostatní roviny. Následovat by měla zřejmě Rovina země, poté Rovina vody a nakonec Rovina ohně (kvůli hradu, který je v rámci elementárních rovin asi nejtužší).

V tuhle chvíli jsem učinil menší odbočku, abych dokončil úkoly v Garrotově rokli - vymlátit sídlo Charlese Quixota a donést květinu dračí zhouby oběma aktérům války. Drakobijci už pro mě nepředstavovali žádný problém ... jak hezky se ta karta otočila :D.

Xanthor mi z přinesených srdcí vytvořil krystalový klíč a zároveň mi nadělil porci zkušeností, takže jsem mohl poskočit rovnou na level 115, což jsem také v Zemi stínů ihned provedl. Do dýk jsem nacpal další body a dosáhl jsem úrovně 40 (korekci Mistrovství zbraní na 15 jsem provedl již dříve).

Ze Země stínů jsem se přesunul do Železných písků, abych si otestoval první z dračích jeskyní - Ilsingorovo doupě. Nejtužší tu byl vlastně ten Ilsingor, kterého jsem dorážel na dvakrát (s meziléčením). Našel jsem tu dvojici fajn artefaktů, ale ne pro mě (Dalekonosný luk a Zabiják duše), takže jsem najmul draka Flamdrinka, artefakty mu předal a ihned ho propustil.

Na Havraním pobřeží jsem cvičmo zkusil úvod Escatonova krystalu, ale čekalo mě tu klasické tuhé uvítání. Loadnul jsem a zamířil na Regnu. U místního kováře se mi podařilo získat dýku s upířím očarováním, ale bohužel jen jednu. Zkoušel jsem load/save, ale je to dost o náhodě. Efekt upíří dýky je skvělý, proto by se mi hodila ještě druhá :). Každopádně tohle by můj problém v elementárních rovinách bývalo perfektně vyřešilo, ale holt ta lenost :D. Ještě bych se mohl pokusit vylootit Zakřivený tesák.

Krystal nakonec dám, jen budu muset ten úvod vyčistit postupně, pak už by to mělo být v pohodě. Předtím ještě zvažuji dokončit obeliskovou hádanku a taky bych rád získal Štít zatmění, ať mohu oznámit splnění posledního vedlejšího úkolu, který mi zůstal viset v deníku.

Poslední dvě jeskyně dračích odpadlíků asi zatím nedám (Yaardrakovu a Loebovu), ale to nevadí. V Rovině mezi rovinami bych mohl ještě trochu polevelit a pak se uvidí. Tipuji, že na level 120 bych se mohl dostat snadno, možná by to mohlo vyjít i na 130, ale to už bude nejspíš konečný level. Sám jsem na to zvědav, level 200 to ovšem určitě nebude.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #122 kdy: Březen 17, 2026, 10:16:24 »

To já včera jen navštívil Železné písky, vyvraždil venek od gogů a kyklopů a vyřešil svědka. V Alvaru jsem ještě vymlátil doupě trpaslíků. Taky jsem se stal novicem loveckého cechu. V rámci odměn jsem si nechal dát odměnu za Draka :D a šel do Garrotovi rokle. Zde vymlátil chrám se sýrem a pozabíjel nagy venku a rytíře v tom jednom táboře. Draka jsem ale zatím neulovil. Venku asi žádný není a asi bude poněkud problematické venku s draky bojovat, když létají.

Jsem na levelu 25, což bylo maximum v Alvaru, mohl bych se povýšit asi na level 36. Taky jsem již sehnal všechny černé lektvary. Tedy jsem se stal mistrem v posilování a expertem v opravování a vnímání. Učitelé na experta odstraňování pastí a obchodování jsou zase na Souostroví dýk a nechtělo se mi tam kvůli tomu cestovat (každopádně jsem do nich dal 4 body). Nejsem si úplně jistý, jestli má pro mě smysl se opravování, obchodování a pasti učit, ale nemohl jsem si pomoci. Ještě nevím, jestli opravování budu zvedat až na velmistra, když je to víceméně zbytečná dovednost. Spíše asi dám na 10 mistra zbraní, pak kopí, pak asi meče a pak už budu dávat vše jen do mistra zbraní.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #123 kdy: Březen 17, 2026, 10:28:53 »

Na Havraním pobřeží jsem cvičmo zkusil úvod Escatonova krystalu, ale čekalo mě tu klasické tuhé uvítání. Loadnul jsem a zamířil na Regnu. U místního kováře se mi podařilo získat dýku s upířím očarováním, ale bohužel jen jednu. Zkoušel jsem load/save, ale je to dost o náhodě. Efekt upíří dýky je skvělý, proto by se mi hodila ještě druhá :). Každopádně tohle by můj problém v elementárních rovinách bývalo perfektně vyřešilo, ale holt ta lenost :D. Ještě bych se mohl pokusit vylootit Zakřivený tesák.

Dají se vyrobit z těch lepších rud, nejednoduší je to asi v Zemi stínů (pokud neumíš identifikaci). Řekl bych, že je to snadnější, než to zkoušet u obchodníků, jelikož hned víš, jestli ti hra vygenerovala dýku a jakou a pak jde už čistě jen o to očarování. Ale chce to dýky Temnoty. Co nevím, jestli má smysl mít 2. Jestli se ten efekt pak jakože sčítá, ale tipl bych si, že spíše ne. Tedy že by bylo asi lepší mít jednu takovou dýku a druhou, která zvedne škody.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #124 kdy: Březen 17, 2026, 12:11:41 »

Zkusil jsem tu druhou dýku dočasně očarovat ze svitku a efekt byl vidět hned :). Rudu bych zkusit mohl, nějakou lepší jsem si nasyslil, ale pak jsem na ní zapomněl.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #125 kdy: Březen 17, 2026, 19:09:14 »

Zkusmo jsem se přesunul ještě jednou na Regnu, protože jsem si uvědomil, že magické krámky občas nabízejí svitek Upíří zbraň. Chvilku jsem musel rolovat nabídku, ale nakonec se mi tam svitek objevil. Bohužel jde jen o dočasný efekt, ale když už jsem byl na Regně, tak jsem vyrazil do jeskyně Starého Loeba, abych si to hned vyzkoušel.

Pocitově jsem rozdíl cítil, ale přesto jsem trochu znejistěl, takže později jsem si v rámci Escatonova krystalu udělal test na krystalových dracích - jedna moje dýka má upíří efekt, druhá očarování temnoty a vysávání zdraví se skutečně jakoby zdvojnásobilo.

Starého Loeba jsem srazil kupodivu rychle a stejně tak zbytek osazenstva jeskyně. Nečekaně jsem tak vyčistil nejtužší dračí jeskyni na Jadame a zbyla mi už jen Yaardrakova jeskyně v Zemi stínů. Ta má ovšem tu nevýhodu, že vchod se nachází vysoko nad údolím a vyskákat tam nejde. Rázem jsem tak řešil hnedle dva problémy naráz.

Tím druhým je totiž fakt, že k vyřešení obeliskové hádanky mi v tuhle chvíli chyběly dva obelisky - v Alvaru a na Souostroví Dýky. Obelisk v Alvaru se nachází na nepřístupném kopci, kam by se možná dalo dojít směrem od lávového jezera ze Železných písků, ale nezkoušel jsem to. Místo toho mě napadlo, že když je obelisk na kopci viditelný, tak bych na něj mohl "kliknout" pomocí svitku s kouzlem Telekineze. To samé by ostatně šlo provést se vstupem do Yaardrakovy jeskyně. Horší to ovšem bylo s obeliskem na Sousostroví Dýky.

Nakonec jsem to udělal tak, že na obelisk v Alvaru jsem skutečně použil svitek Telekineze, ale pak jsem si sehnal ještě svitek Létání a Městské brány. Doplul jsem na Souostroví Dýky, vyletěl k obelisku a po kliknutí na obelisk jsem se pomocí Městské brány rychle přesunul do Země stínů a doletěl ještě k Yaardrakově jeskyni. Tím jsem zabil dvě mouchy jednou ranou.

Poznámka: v emulátoru PCem prostředí trošku blbne, takže šplhání po kopcích tu není možné. Obecně tu blbne pozicování na šikmých plochách, kdy postava/družina začne automaticky klouzat dolů. Proto asi to šplhání nejde.

Ani jsem nečekal, že v této fázi pročistím jeskyně dračích odpadlíků, ale upíří zbraně se ukázaly jako velmi efektivní. Druhou dýku jsem získal dle rady Milhause, kdy jsem si v Železných píscích opatřil Erudinovou rudu a v Alvaru jsem si nechal vyrábět zbraně. Podařilo se mi to asi na potřetí, takže jsem byl spokojen. Sice jsem získal "jen" Zubaté ostří (útok +6), ale i to stačí.

Jelikož byl teprve únor a obeliskovou hádanku je možné vyřešit až 24. června, tak jsem se konečně vydal do Escatonova krystalu ...

Úvod jsem napoprvé opět projel, holt dost záleží na tom, kolik potvor se na počátku u vstupu vygeneruje a jak silní draci do vás budou pálit z povzdálí (nestihl jsem se doléčovat). Jakmile jsem odstranil krystalové stráže a dostal se drakům na kobylku, tak se karta rychle obrátila. Nebezpeční tu jsou vlastně jen Rubínoví draci a zbytečně nelákat moc potvor najednou. Když to tak vezmu, tak na celém finále je nejtužší právě Escatonův krystal. Zbytek už jde celkem v pohodě :).

Po krystalu jsem zaběhl do Země stínů a pocvičil na level 120. Tím pádem jsem získal dostatek bodů, abych zvedl Mistrovství zbraní na 20 (Dýky zůstaly 40). Za mě jde asi o poslední korekci, ale nebylo to nutné, jen jsem chtěl prostě ta čísla zaokrouhlit :D.

Jakmile jsem se skrze krystal dostal do Roviny mezi rovinami, tak jsem se ihned pustil do éterických rytířů a osvobodil si prostor okolo vězení elementárních pánů. Uprostřed mapy jsem to samé udělal s Escatonovým palácem. Noční můry apod. jsem nechával být. Jsou nezranitelné fyzickým útokem a moje očarované zbraně je krájí jen velmi pozvolna. Zbytečně by mě to zdržovalo. Nakonec jsem vlezl do paláce, což byla z pohledu boje už jen formalita (snadno jsem kosil jednoho nepřítele za druhým).

Po rozhovoru s Escatonem jsem zodpověděl trojici hádanek, získal klíče k vězení a vyrazil jsem za Gralkorem ... vězení Pána země je trošku otravné, tak jsem tím chtěl začít ;). Vyskákal jsem po plošinkách až nahoru a u cely jsem to zapíchl, protože mě čekal přesun do práce :).

Je jasné, že tohle už dám. Ještě před pár týdny bych tomu moc nevěřil. Počítal jsem, že to spíš vzdám, ale nakonec jsem kousek od finále a z pohledu úkolů budu taky skoro kompletní. Chybí mi jen obeliskovaná hádanka a Štít zatmění (musím sehnat svitek Neviditelnosti). Cíleně jsem vynechal jen úkol s pozabíjením draků v Garrotově rokli - nenechal jsem si ho ani zadat.
« Poslední změna: Březen 18, 2026, 15:44:32 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #126 kdy: Březen 18, 2026, 10:24:47 »

Pro úplnost ...

Elementární roviny jsou čtyři, stejně tak jsou čtyři Páni elementů:

Gralkor, Pán země
Shalwend, Pán vzduchu
Acwalander, Pán vody
Pyrannaste, Pán ohně

Jejich pořadí zhruba určuje pořadí příslušných vězení dle obtížnosti, byť u vězení Pána vody to může být diskutabilní, viz popis dále.

Po osvobození Gralkora jsem se vydal do vězení vody a tady jsem si trošku naběhl. Uvnitř dungeonu jsou krom ohnivých elementálů i noční můry a ty mi činily asi největší potíže. Tentokrát jsem je musel zabíjet hezky zblízka a jelikož jsou imunní na fyzický útok, tak jsem musel nasadit upíří kousnutí.

Problém je v tom, že Mlžná podoba účinkuje jen na noční můry, elementálové mě totiž mohli zraňovat kouzly. A jelikož v Mlžné podobě nejde útočit fyzicky, tak jsem vlastně nedokázal pořádně zranit ani jeden typ potvory. Jedni nebo druzí mě mezitím celkem snadno zabili. Musel jsem proto nejprve noční můry a elementály od sebe oddělit, tedy jinými slovy, pokusit se postupně usekat nejprve elementály a pak v Mlžné podobě dorazit noční můry, což chvilku trvalo.

Po osvobození Acwalandera jsem se přesunul ven z Roviny mezi rovina a zamířil si to do Země stínů, kde jsem s pomocí svitku Neviditelnosti sebral v Cechu nekromancerů Štít zatmění. Ne že by mi svitek nějak pomohl, protože nekromancery znepřátelí jakýkoliv pokus o proniknutí do zakázané oblasti, ale aspoň jsem měl jakýsi pocit, že mě nikdo neviděl a nemusel jsem nikomu ubližovat D. Byla by to beztak jen formalita, protože nekromanceři jsou nyní hodně pod mou úrovní.

Jelikož byla teprve polovina dubna, tak jsem rovnou zašel do cvičírny a zvedl si level na finálních 125. Mohl jsem postoupit rovnou na 130, ale to bych pak nestihl dojít do Šeptajících lesů v termínu (do 24. Června). Proto jsem skončil jen u levelu 125, aby to bylo zároveň hezké číslo.

V šeptajících lesích jsem nejprve vyčistil celý les a poté jsem v hospodě přespal zhruba polovinu měsíce. 24. Června jsem ráno vyrazil ke studni, posunul čas k poledni a napil se. Zjevil se mi Král jednorožců, po kterém zbyl klíč od Hrobky lorda Thorna. V Alvaru jsem stihl dostavník na Havraní pobřeží a v hrobce mě čekalo milé překvapení - artefaktová dýka Zakřivený tesák.

Přesunul jsem se zpět do Roviny mezi rovinami a pokračoval v osvobozování. Nejprve Pyrannasta, poté Shalwenda. Žádné překvapení už se nekonalo. Někdo by ovšem mohl namítat, že Pyrannasteho vězení je nejspíš nejtužší, ale fakt je, že krystaloví draci jsou pro mě snazší kořist než noční můry, proto to obrácené pořadí.

Před odchodem z krystalu vypadala moje postava následovně ...

Po animaci se mi zapsalo pár dalších zkušeností, takže finální level by mohl být až 136. Je to o trochu více, než jsem čekal (tip byl 130), ale pořád je to dost daleko od maxima. Na finále by v mém případě stačil klidně i level 100-105, klíčové byly hlavně ty dýky s upířím efektem.

Konečně si tak můžu zapsat zářez v podobě odsólování osmičky :D. Když to teď zpětně vidím, tak je škoda, že jsem se do toho nepustil dříve. Druhá věc je, že kdybych upíra nyní rozehrával znovu, tak pár věcí určitě změním, protože tou ignorací dýk jsem si hru zprvu docela zbytečně ztížil. Stejně tak bych asi přehodnotil priority v dalších dovednostech. Magii mysli jsem třeba ani jednou nevyužil, Alchymie by bývala stačila na Experta. Přednost mělo dostat Odstraňování pastí a poté Identifikace věcí + si rychleji sehnat bonusové předměty do obou dovedností.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #127 kdy: Březen 18, 2026, 12:34:28 »

To já včera zlikvidoval drakobijce v Garrotově rokli, jak venku, tak uvnitř hradu (včetně jejich draků, které jsem hrdinsky lákal ke stanům, kde byl před tím ten velitel drakobijců). Taky jsem získal buben a splnil tak tyto tři úkoly. Pak jsem se pustil do draků, bojovat s nimi venku bylo maximálně otravné, ale nakonec se mi je podařilo všechny zabít. Uvnitř jsem zabil ty, co tam byli hned od začátku a pak i dva vůdce dračí letky, co fungují jako stráž, nicméně bojovat s nimi bylo obtížné a musel jsem hodně ustupovat. Ti, co se tam objeví po té, co hrdina vleze do zakázané oblasti se mi ale zabít nepovedlo, neboť draka bych sice zabil, ale dračí vůdce letky bylo zatím moc a nebylo kam ustupovat. Draka pro cech lovců jsem tak neulovil a musel to vzdát.

Šel jsem tedy do Země stínů, vycvičil se na 30 level (touto dobou bych se mohl vytrénovat na 50 level), v cechu lovců jsem si nechal lov nemrtvého draka a pak celou Zemi stínů doslova prolétl (nebylo tam nic, co by mě dokázalo nějak více zranit či zastavit), včetně dungeonů upíří krypty a laboratoře. Pak jsem ještě zašel na Havraní pobřeží pro lék a osvobodil rytíře a získal i to kopí.

Vytrénoval jsem se na level asi 40, musel jsem spěchat, neboť kdybych se trénoval víc, Garrotovi rokle by se mi celá obnovila a musel bych všechny draky zabíjet znovu. V cechu jsem si dal lov na velkého wyrma a šel tedy do rokle. Tam se povýšil na šampiona a naučil se na velmistra plátovou zbroj. Zbývající VB jsem dal do kopí na 10 a mistrovství zbraní asi na 15. Meč jsem zatím nezvedal, jelikož učitel je až na Regně a nemá to význam. Velmistr kopí je na Souostroví dýk, ale zatím jsem tam nešel (ten bonus co to dává do třídy zbroje pro mě není podstatný).

Pak jsem se tedy vrátil do jeskyně draků a začal je kuchat. Nyní už to nebyl moc problém (téměř s dvojnásobkem životů) a téměř s dvojnásobně vyšším zraněním, které jsem jim způsoboval. Hned z prvních dvou draků v první místnosti mi ostatně vypadly i nějaké předměty, co dávají větší bonus do mistrovství zbraní, nějaké artefaktové rukavice a opasek, celkově i s bonusem jsem tak tu dovednost měl přes 20 bodů a dával zranění kolem 80-100 :D. Jeskyni jsem ale ještě celou nedokončil, neboť jsem musel jít spát, ale je ze mě nyní již opravdu solidní mlátička, takže věřím, že i wyrmy dám a že to tu vyčistím, abych dokončil i tento úkol.

Splnil jsem i úkoly v Zemi stínů (ty vedlejší), tedy bych se mohl nechat povýšit asi na cca 55 level, nebo tak nějak, ale trénování hrozně posouvá herní čas, takže to zatím trochu brzdím a snažím se každý herní měsíc i ulovit nějakou tu potvoru pro ten cech.
« Poslední změna: Březen 18, 2026, 21:59:08 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #128 kdy: Březen 18, 2026, 12:35:17 »

Elemir: V Alvaru k obelisku se dá normálně dostat (lze tam vylézt, stejně tak na ten druhý kopec, kde jsou ty bylinky).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #129 kdy: Březen 18, 2026, 15:41:39 »

Já to hrál pořád v emulátoru PCem a tam mě to prostředí nějak blblo. Šplhání do kopců mi třeba nefungovalo vůbec a jakmile byla někde víc svažitá chodba, tak jsem začal automaticky klouzat. Třeba Rovina země byla kvůli tomu dost naprd, ale zase v takovém Bltazarově doupěti to byla trošku výhoda :).

GOG verze tohle nedělá, to jsem si teď pro jistotu znovu ověřil. Asi jsem to k tomu měl dopsat.

Jinak jsem pořešil jednu letitou záhadu ohledně názvu planety. Vůbec netuším, proč ohledně toho byly takové spekulace. Jakmile jsem získal od Ničitele klíče, tak se Xanthorovi změnily dialogy. V jednom z nich hovoří, že tušil, že Enroth není jediný svět, kde je život. Takže planeta se jmenuje Enroth. Prostě podle největšího kontinentu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #130 kdy: Březen 18, 2026, 19:28:27 »

Na souostroví dýk tam též nejsem schopný vylézt k obelisku. Tedy hádanku s nimi nejspíše asi nesplním.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #131 kdy: Březen 18, 2026, 20:12:27 »

V tvém případě bych se asi nerozpakoval vzít si na pomoc draka nebo někoho, kdo může Létání seslat a vyletěl tam s ním. Na druhou stranu o tolik nepřijdeš :).
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #132 kdy: Březen 18, 2026, 20:49:00 »

Jo, záhady kolem názvů planet jsou klasika, autoři nad tim málo kdy přemejšlej v takovym měřítku :-D. Stejně jako Thedas v dragon age. Taky se lidi ptali, jestli je to kontinent nebo planeta.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #133 kdy: Březen 18, 2026, 21:16:20 »

Pro mě to byl Enroth vždycky, akorát jsem si nemohl vzpomenout, jestli to byla jen intuice nebo jsem to někde ve hře viděl zmíněné. :D

Thedas jsem pochopil jako název kontinentu, ale je pravdou, že jsem do lore Dragon Age moc nepronikl.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #134 kdy: Březen 18, 2026, 21:53:26 »

Tak vyřídil jsem draky, abych dokončil i tento nechutný úkol s jejich zabíjením pro drakobijce. Nyní již to nebylo těžké. Získal jsem z nich především předměty, co dávají imunitu proti ochromení a zkamenění, které mi chyběly.

Pak jsem navštívil Souostroví dýky, povýšil se na velmistra kopí, experta obchodování a odstraňování pastí (obojí je úplně zbytečné). Dokončil úkol s nějakým lektvarem a pak vyřídil zdejší knihovnu a získal knihu pro nekromacery. K obelisku jsem se nedostal.

Vrátil jsem se zpět, nechal si zadat další lov wyrma a šel do země stínů (a povýšil na licha tři nekromacery, co mě doprovázeli). Pak jsem šel do zdejší dračí jeskyně a všechny draky zde vyhubil. Velký wyrm tu byl jen jeden se jménem, ale stačilo to na odměnu v cechu, což mi umožnilo se stát tovaryšem. Pak jsem šel zase do Země stínů a vytrénoval se na 46 level (mistra zbraní jsem zvedl na 16).

V cechu si zadal dračího vůdce letky (škoda že ne wyrma), šel do Alvaru, vyklepl vosí hnízdo a pak šel do Železných písků. Dokončil jsem úkol s lektvary odolnosti na teplo (předtím mi jeden chyběl), vyklepl kyklopy ve spíži a získal kostru a pak vyklepl i zdejší hnízdo draků (i zde je nejspíše velký wyrm se jménem). Našel jsem zde Prvotřídní brnění, nicméně nevím, jestli jej nosit (to, co jsem měl mi dávalo imunitu na nemoce a nyní tedy takový předmět nemám). Taky Kopí duší, ale ani u něj si nejsem jist, jestli je lepší, než kopí, co mám. Taky umí vysávat životy, ale nemá to zrychlení zbraní. Dává bonus do síly, ale postih asi ke štěstí, nebo něčemu takovému). Prozatím jsem jej nechal u společníků v hospodě.

Teoreticky bych se mohl povýšit na asi 65 level, ale nezdá se, že by mě ve hře ještě něco mohlo ohrozit, asi bych to již nyní byl schopný dohrát, protože se ani draci nepřiblížili k tomu, že by mě zabili (životy mi neklesli ani na žlutou barvu). Z lokací mi nyní ještě chybí Bludná pláň a Šeptající lesy, kam jsem dřív nešel kvůli šutrování, nyní by mě bazilišci ani gorgony asi neměli ohrozit. Jediné, co by měl asi mohlo zabít, je Starověký ještěr (a podobné obludy, co zabíjí na ránu).

Taky jsem tedy vydělal svůj první milion peněz, tolik k obchodování na experta :D.
« Poslední změna: Březen 18, 2026, 22:00:56 od Milhaus »
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10