Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:22:08
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Problém na XP i s XP patchem  (Přečteno 18528 krát)

Návštěvník

• Host
Problém na XP i s XP patchem
« kdy: Prosinec 05, 2008, 20:39:37 »

Zdravím. Mám takový problém-M&M VI mi jede na XP po aplikaci XP patche, ale sedmý a osmý díl mi nejde ani po aplikaci příslušného XP patche-zobrazuje mi to,že soubor provedl neplatnou operaci a bude ukončen.

Nevíte někdo co s tím?Moc rád bych si tyto hry zahrál
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 13, 2008, 00:27:46 »

Tak už mi to funguje,stačilo dát spustit v režimu kompatibility pro Windows 98.

teď mám ale jiný problém-MM 8 mi píše, že je v nepořádku něco s D3D.
Nevím ani co to znamená,ani jak by se to mohlo spravit.Prostě se tam ta hláška začala objevovat a nejde to spustit.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 13, 2008, 14:56:17 »

Ahoj, s tou kompatibilitou je to zajímavé, obvykle to funguje i bez toho.

Jinak D3D je otázkou DirectX, takže doporučuju celý DirectX preventivně přeinstalovat a při té příležitosti i ovladače grafické karty. Než se však do toho pustíš, tak zkus ještě nejprve spustit MM8Setup.exe a vypnout hardwarovou akceleraci zvuku, jestli nepomůže jen tato drobná úprava a vypni i hardwarovou akceleraci videa (stačí mít nastavenu jen softwarovou).
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 14, 2008, 14:01:12 »

Díky za rady,udělal jsem všechno to,co jsi psal a už to funguje bez problémů.

btw. máš to tu pěkný,v dnešní době je málo stránek,které by se zabývaly starýma a skvělýma hrama.
IP zaznamenána

Popaa

• Host
« Odpověď #4 kdy: Leden 01, 2009, 14:43:14 »

Pánové,
já se setkávám s trochu jiným problémem - nejsem vůbec schopný spustit instalaci MM6 pod XP. A to i tehdy, když všechny soubory na "disku 1" udělám kompatibilní s W98. Tuším, že to má co dočinění s dvou jádrovým procesorem, ale nejsem si jistý. Umíte mi, prosím, někdo pomoci?
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
« Odpověď #5 kdy: Únor 08, 2009, 12:40:42 »

Ahoj,
potřeboval bach  poradit. Chci si zahrát M&M VIII ale, když to spustím napíše se mi zpráva o chybách (takovýto že v aplikaci došlo k problému a je třeba ji zavřít). Návštěvník tady napsal, že mu stačilo to dát spustit v režimu kompatibility pro Windows 98, ale já nevim jak to mám udělat. Poraďte mi prosím...
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
« Odpověď #6 kdy: Únor 08, 2009, 12:57:36 »

Jo teď sem to našel a de mi to... ale stejně děkuju že tady takhle poradíte.. bez vás bych to pořád nějak zoufale zkoušel a stejně bych to nespustil...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: Únor 09, 2009, 13:06:06 »

Někdy je to s tím spouštěním opravdu zajímavé. Já jsem za celá ta léta osobně na problémy nenarazil, ale někdy se holt objeví taková kombinace hardware, že to prostě potom nejde ani podle osvědčených rad.

Jenom dodám, kompatibilita se nastavuje tak, že se klikne pravým tlačítkem myši na spouštěcí soubor pak na vlastnosti a na kartě kompatibilita se zvolí režim kompatibility pro Windows 98.

4Popaa: Zkus se podívat na instalační cd k základní desce, obvykle tam bývá i "ovladač" pro daný vícejádrový procesor. Jen si teď nejsem jist, jestli tím diskem 1 máš na mysli, že už to máš nainstalované, nebo to máš ještě na CD? Každopádně v sekci ke stažení je přímo dostupný upravený exe soubor, který problém s vícejádrovými problémy řeší sám.
IP zaznamenána
This is the end ...

jerry64

• Nováček
  • *
« Odpověď #8 kdy: Únor 11, 2009, 15:58:27 »

cafte kluci mam jeden malinky problem spustil som hru ako ste povedali s tou kompabilitou 98 a v hre mi nejde vobec hudba ...zvuky idu ale hudba v menu ani v hre vobec nejde...uz som to aj skusal nastavit ale nejde to...neviete mi prosim vas poradit..dakujeeem
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: Únor 13, 2009, 08:15:08 »

Ahoj, tohle je bohužel častý problém a pořád se ho nedaří obstojněji vysvětlit. Pokud používáš ke hraní play CD, tak je nutné, aby CD/DVD mechanika byla připojena se zvukovou kartou pomocí audiokabelu. V případě, že používáš ini soubor a máš vypnutou potřebu vkládat play CD, tak hudba ani jít nemůže. Poslední varianta je image play CD nahraný přes DaemonTools a tady by neměl být vůbec problém, protože pak se to tváří jako emulace CD/DVD ROM a ten audiokablík je "nahrazen" softwarově (chyba je pak spíše v image play CD). Zkus se každopádně podívat do nastavení zvuku jestli tam nemáš zaškrtnuto příliš položek, kdyžtak všechna zaškrtnutí zruš a zaškrtni jen Vstup vnějšího zdroje (pojud tedy nemáš např. mikrofon, jinak ne).

I pro ostatní: Asi se na to budu muset ještě podrobněji kouknout a zkusim to dát i do tipů. Beztak mě čeká čištění bedny, tak si s tím zkusím pohrát. Pokud by měl někdo podobný nápad a chtěl si různé kombinace také vyzkoušet, tak mi pak prosim napiště svoje postřehy.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
« Odpověď #10 kdy: Březen 03, 2009, 17:44:52 »

Zdravím,  prosim vás, po stáhnutí XP patche na MaM7 mi nešlo instalaci ani spustit.Tadytu hru jsem sice dohrál ale chci si ji zahrát zase.Poraďte mi prosím.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
« Odpověď #11 kdy: Duben 24, 2009, 13:03:50 »

Zdravim, ja mam zas proble, stahl jsem si MoM 6, jsou tam img soubory, moutnu je prez daemon tools dam instal a nic to nedela, po chvilce se autorun vypne. Neví nekdo cím to je ? Nekde sem cetl ze to musim vypalit na CDcka...predem dekuji za rychlou odpoved, s pozdravem Ondra
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
« Odpověď #12 kdy: Duben 24, 2009, 17:56:24 »

Ondro, napsal jsem ti odpověď do Knihy návštěv.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
« Odpověď #13 kdy: Duben 25, 2009, 11:03:11 »

v jakym druhym odstavci ?
IP zaznamenána

jabarek

• Host
« Odpověď #14 kdy: Duben 26, 2009, 17:25:10 »

Zdravim...............mám problém, poradte mi prosim nekdo.......predem dekuju......Normalne sem nainstaloval hru, jde mi spustit, kdyz upravim hrdiny tak, abych mohl hrát a zmáčknu na spustit hru, tak se mi z toho vyjede... nevím, jestli je to vistama............prosím jeste jednou za pomoc, dekuju :)
IP zaznamenána