Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:36:50
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Nový začátek po 5 letech :)  (Přečteno 6217 krát)

Marien

• Mladší člen
  • **
Nový začátek po 5 letech :)
« kdy: Březen 30, 2013, 11:21:58 »

Tak jsem před pár dny znovu rozjel MM6. Musím říct, že ač jsem hrál i ostatní díly (1-3 na Amize; 4-9 na PC) šestka je mému naturelu jednoznačně nejbližší. A i dnes, v době super grafik a super enginů (Skyrim apod.), má tato hra své neuvěřitelné kouzlo. Je zde stále co objevovat a vůbec nezáleží na tom, kolikrát jsem ji dohrál. Je zvláštní, že se mi mimořádně líbí v úvodním intru ta sluncem ozářená krajina, nad kterou se ženou rychlé mraky a do toho se objeví zlatý nápis Jon Van Caneghem production. Má to pro mě suprovou jiskru, která člověka skvěle nabudí k hraní této gamesy, co k hraní - k prožívání....:) Nyní v mém novém začátku se mi podařilo hned na prvním levlu splnit všechny úkoly v Sorpigalu (kromě Gharikovy kovárny), Mistu a v Zátoce pašeráků, nastřádat 105K bodíků zkušeností a jednorázově celou partu (rytíř, paladin, klerik, mág) v Sorpíku vytrénit na maximum (15), které tato tělocvična umožňuje. A musím říct, že to nebylo až tak těžké. Hlavně bylo důležité na začátku koupit nemizící svitky léčení, odstranění oslabení a otravy a mít také nějaké to štěstí na nalezení užitečných předmětů. Teď na 15levlu čistím krajinu ve Svobodném přístavu a těším se na setkání se šíleným Erikem - good luck !
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1 kdy: Březen 30, 2013, 12:29:31 »

Tak vítej zpět a šťastnou hru :-).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: Březen 30, 2013, 19:42:31 »

Ano, věčné začátky, poslední dobou je zažívám až moc často ... ale zas nebýt jich, člověk by si hru ani neužil :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Marien

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: Duben 02, 2013, 01:34:06 »

Tak jsem udělal drobnou změnu, lučíštníka jsem nahradil druidem a celkem čumím jak je druid užitečná a všestranná postava. Škoda, že mě to nenapadlo dřív, ale tuším, že jsem kdysi slyšel, jak je druid charakter k ničemu a jak je slabý, a tak jsem se mu podvědomě vyhnul. Byla to chyba! Teď na něj v partě nedám dopustit...
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #4 kdy: Duben 02, 2013, 01:55:00 »

No, druid se blbě povyšuje a neumí černou magii :-D. Lučištníci zářej až v sedmym a osmym dílu. V šestce může mistra s lukem každej, no.

Aaa, sakra, asi si taky zahraju, zejtra odpoledne. To zas bude powergaming :-D. Skoro závidim lidem, který to dovedou hrát normálně.
IP zaznamenána

Marien

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: Duben 02, 2013, 09:49:11 »

Hm, copak to je, "hrát normálně", to by mě celkem zajímalo... :)
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #6 kdy: Duben 02, 2013, 13:34:32 »

normální člověk si udělá plnou partu podle toho jak se mu to líbí a jakej má vkus :D
já a Yuya poslední dobou hrajeme všechno s jednou postavou místo 4-6
powergaming je to, že to je všechno naplánovaný tak, aby ta jedna postava byla nezastavitelná bestie.. tak moc, až tě to ke konci začně nudit :D
akorátže já se snažím své postavě udělat nějakou roleplayingovou zástěrku

http://www.svetmightandmagic.cz/pmm/pmm_atypdruziny.php tady třeba najdeš moji sólo druida anabázi v M&M VII a v síni slávy mám ještě diplom za sólo trol M&M VIII a sólo druid M&M VI
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #7 kdy: Duben 02, 2013, 18:51:29 »

No, já plánovala 4 postavy, tři mágy, jendoho klerika, černou magii na 40+, střepinu na rychlý kouzlo... znáte mě :-D. Nejlepší itemy na prvnim levelu, ... no.

Samozřejmě osmička, tam je to za jednu postavu paradoxně totálně jednoduchý. Rytíř je totální overkill. Vřele doporučuju všem. Pokud chcete trochu výzvu, tak minotaur bez vysávání života na zbrani. A dejte si levelcap :-D.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #8 kdy: Duben 02, 2013, 19:40:49 »

proč to vůbec hraješ?... si stáhni zvuk střepin a nech to ať ti hraje celej den po baráku, stejně si myslím, že v téhle sestavě to máš dohraný už aspoň 10x :P

a za jakoukoliv postavu musí být hra jednoduchá, když si hnedka na začátku narolluješ kopí se sáním života a štít s imunitou na negativní stavy -_- nemyslím si, že by v sedmičce rytíř nějak funkčně zaostával za osmičkovým
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #9 kdy: Duben 03, 2013, 08:56:36 »

Heeej, co máš proti střepinám :-D. Mám to za ně dohraný, no. Už to ani nepočítám. Ale co, někdy mám náladu na pokusy, někdy vemu klasiku a jdu se pobavit :-p.

No, rytíř má hlavně pláty a štít, dostává minimum damage. Jo, kopí pomáhá taky, ale tak... proč ho nemít, když mi při každý hře padne :-). Dohrála jsem to i bez sání života, akorát se musí furt spát :-D. A za minotaura, kterej neumí se štítem, to bylo opravdu veselý. Ono jít melee, když nepřítel paralizovává skoro každou ranou, to je trošku o hubu, tak mi ten štít nevyčítej :-p.
Nejde o to, že by zaostával za osmičkovym. To jsem přeci neřekla. Rytíř je v sedmičce plně funkční. V šestce ne, ale tak, nemůže mít všechno :-p.
IP zaznamenána

Marien

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: Červenec 04, 2013, 09:29:17 »

Citace: JCMurphy
proč to vůbec hraješ?... si stáhni zvuk střepin a nech to ať ti hraje celej den po baráku

hm, tuto myšlenku jsem již před časem uvedl do praxe, na svém iphonu mám melodie všech bombastických her, které frčely na Amize a čas od času si jimi zpříjemňuji život, samozřejmě zde nechybí ani hudební doprovod z M&M6 z disku 1... :)
IP zaznamenána

ebi

• Host
« Odpověď #11 kdy: Červenec 29, 2013, 14:59:25 »

přidám svoje zkušenosti-MM6 mám odehráno možná 10x-mám nejradši.
Na TCC /zatím part1/jsem narazil náhodou a začal s nevalným očekáváním,nyní jsem na 90.levelu a jsem nadšený-hra je lepší,těžší a zábavnější. mám paladina,lučištníka,klerika a kouzelníka-postupně jsem všechny vycvičil v magii,takže mám 2 bojovníky a 2 léčitele,každý cca 650 životů  a jsou z nich pěkný bestie. jsem zvědavý na Part2 a hlavně na MM10,doufám,že to nezmršej :o)
IP zaznamenána