Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 06:24:47
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 83 84 [85] 86 87 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279750 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1260 kdy: Únor 23, 2014, 20:06:58 »

Bordel v popiskách je. Ale taky bych se přiklonil k tomu, jak to KILLER popsal. U mě se to už blbě sledovalo, protože když jsem to začal víc používat, tak některé potvory kolem mě uměly Nebeskou zbroj odčarovat nebo jsem rovnou schytal u jedné postavy sadu zásahů přes míru absorpce (podle mě se to právě v kole sčítá). Zbroj má jinak nastavený základ na absorpci 45 bodů po 2 kola, velmistr to pak ještě slušně natáhne. Když se zadařilo, tak u mě to pak vydrželo i nějakých 7-8 kol a absorbovalo to i šlupky okolo 150 (musel bych kouknout).

Docela legrační jsou pak popisky např. u kouzel magie vody, kdy krom jednoho efektu se na potvoře má projevit ještě efekt zpomalení, zastavení nebo ztráty útoku v daném kole ... No jo, jenomže potvorák si začal první a provedl svůj tah, já zakouzlil a sebral mu 1 útok, jenomže tím dané kolo přeci končí :D Vůbec si nevybavuju, že bych někdy začínal s družinou kolo první. Přiblížení k potvoře totiž nelze brát jako tah, ale němci to takhle asi berou.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1261 kdy: Únor 23, 2014, 21:48:06 »

Tak zatím jsem v act III s složením barbar, runový kněz, hraničář a mág, způsob hraní runový kněz primární obrana, mág oslabovač a sekundární obrana, barbar ten co vše zkosí, hraničář oslabovč célů na dálku, sekundární útok na blízko. Hraní je dost lehký i když oproti recenzi jak se spalo, že většinu času v act II zkoušel co zmůžeš a act 3 proběhl rychle je u mě opačný, jelikož až v act 3 s mi podařilo nalézt ulomky vody a vzduchu a než jsem je našel trpěl jsem dlouhou flustrací nestvůr na které nemám. Teď už to jde samo od sebe. p.s. ze začátku to jelo na bojových kouzlech ted to jede na fyzickým útoku.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1262 kdy: Únor 23, 2014, 22:19:18 »

S úlomky jsem to měl podobně, ale já jsem se v Act II zasekl kvůli nemožnosti se kamkoliv pořádně hnout. Pořád mi přišlo, že na nějaké větší akce nemám dost sil, až jsem nakonec k Montbardovi dorazil docela slušně vytrénovaný :) Takže ve chvíli, kdy jsem přešel do Act III, tak jsem jenom dodělal načaté věci a pak se to znatelně zrychlilo. Když na to kouknu z pohledu úkolů, tak ono to je postavené jinak, třebas s návštěvou Skalního útesu se počítá jakoby později, jenomže když to jde, tak proč to neudělat rovnou? V tomhle desítka není moc ideálně vystavená, pořád se tam mlátí ten původní koncept otevřeného světa s polootevřeným světem.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1263 kdy: Únor 23, 2014, 22:33:54 »

ono je to asi o tom, jestli se ví kam jít nebo ne, občas se něco povede rychle občas ne, já jsem do ztraceného města šel jakmile jsem potkal ty dva ghuly, kteří byly másla, nenapadlo mě, že přitom dokončím kapitolu, zase jsem byl já až moc vytrénovaný na toho bosse vody, hádanky jsou asi na této hře to nejtěžší, mě to připadá mix pokemonů (polootevřený svět), heroes of might magic VI (nepřátelé a postavy), brán skeldalu (krokovací hra, kterou jsem před touto hrou jedinou hrál) a might of magic VII (tvorba a rozvoj postavy), šestku mi to vůbec nepřipomíná. tahle hra by asi z jednou postavou nešla uhrát :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1264 kdy: Únor 23, 2014, 22:55:02 »

Taky jsem to vzal přes ty ghúly. Nejprve jsem vždycky testnul, jak na tom jsem a když to neprošlo, tak jsem šel ještě potrénovat ven. Ackwalandar (ten elementál vody) mi nedal šanci, přes ten jeho štít jsem ho nemohl dostatečně zraňovat, tak jsem to nechal na později. Dlouho jsem u postav držel zdraví mezi 100-150, což je problém, pokud mám konzumoval lektvary a boss mě přitom dost zraňuje. Vznikne z toho taková patová situace :)

S jednou postavou těžko říci. Pokud by se nedělily zkušenosti, pak by jedna postava mohla snadno atakovat hranici levelu 50 a pak by měla i dost možností. V takovém případě by to měl ideální runový kněz - silná kouzla Magie ohně a do zásoby plno many. Ve hře se dá dost vydělat, takže je klidně možno plno peněz utratit za elixíry many (+5 mana trvale). Případně takhle vytáhnout i zdraví. Jenomže mi přijde, že Act I je postavený tak, že ho jedna postava nemá šanci projít sama.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1265 kdy: Únor 23, 2014, 23:08:04 »

Citace: Elemir
S jednou postavou těžko říci. Pokud by se nedělily zkušenosti, pak by jedna postava mohla snadno atakovat hranici levelu 50 a pak by měla i dost možností. V takovém případě by to měl ideální runový kněz - silná kouzla Magie ohně a do zásoby plno many. Ve hře se dá dost vydělat, takže je klidně možno plno peněz utratit za elixíry many (+5 mana trvale). Případně takhle vytáhnout i zdraví. Jenomže mi přijde, že Act I je postavený tak, že ho jedna postava nemá šanci projít sama.

S tím souhlasím runový kněz by měl šanci protože ovládá jak bojovou tak ochranou magii. Třeba paladin by měl problém, protože by musel rozdělit atrituty mezi magické a bojové vlastnosti. Myslím si, že by problém nastal i u přepadovek jelikož si nedovedu představit jak by runový kněz dokázal dlouhodobě metat ohnivá kouzla střídavě s obranýma a chlemtat manu. Třeba často mi nebeský štít nevydrží celý kolo.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1266 kdy: Únor 24, 2014, 00:45:04 »

Já to rozjel znovu za 3xkněz 1xmag na zkoušku, je-li můj dojem z trpaslíků správný a zatím je to vážně hukot. Ve srovnání s první hrou, kde jsem útočnou magii hodně podcenil, se to nedá srovnat.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1267 kdy: Únor 24, 2014, 02:44:40 »

Útočnou magii podcenilo asi více lidí. Ono kdybych to neviděl na vlastní oči, tak z toho papírového popisu by mi to těžko vyplynulo. Přitom jsem v Press verzi viděl video, kde hráč drtil ve Ztraceném městě kostlivce útoky okolo 400 damage. Jenomže jsem se k tomu nějak nedokázal dopočítat :D Přitom ono to pak u magických sil je - šance na kritický útok a bonus ke kritickému útoku. Takže kritický útok není jen dvojnásobek, ale ještě dostane na závěr další přídavek, což u mě bylo třeba přes 70%

Ale ještě něco jiného. Dávám tu zrovna dohromady úkoly a narazil jsem na DLC. Sice není ještě plnně definované, ale bude obsahovat celkem 8 úkolů, z toho 3 budou komplexnější.

Družina bude v rámci příběhu uvězněna v Pevnosti Laegaire odkud bude muset nejprve uprchnout. Počítá přibližně s jednou novou oblastí - Údolí Tambre, ale těžko říci, zda-li se rozšíří stávající mapa, nebo to bude jenom nesouvisející výsek (možná ten název někdo zná a upřesní to). Docela bych očekával, že DLC budou rozstrkaná po celé mapě Ashanu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1268 kdy: Únor 24, 2014, 06:40:26 »

Družina bude v rámci příběhu uvězněna v Pevnosti Laegaire odkud bude muset nejprve uprchnout. Počítá přibližně s jednou novou oblastí - Údolí Tambre, ale těžko říci, zda-li se rozšíří stávající mapa, nebo to bude jenom nesouvisející výsek (možná ten název někdo zná a upřesní to). Docela bych očekával, že DLC budou rozstrkaná po celé mapě Ashanu.

Tak to vypadá, že DLC bude větší než jsem čekal. Čekal jsem jeskyni a pár předmětů. A zároveň chudší než jsem doufal. Doufal jsem novou rasu se třemi povolání, třeba by mohli použít nagy. A také jsem moc netrefil téma i když třeba dorazí napadl mě sheon nebo jak se to píše.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1269 kdy: Únor 24, 2014, 10:44:30 »

Útočnou magii podcenilo asi více lidí. Ono kdybych to neviděl na vlastní oči, tak z toho papírového popisu by mi to těžko vyplynulo. Přitom jsem v Press verzi viděl video, kde hráč drtil ve Ztraceném městě kostlivce útoky okolo 400 damage. Jenomže jsem se k tomu nějak nedokázal dopočítat :D Přitom ono to pak u magických sil je - šance na kritický útok a bonus ke kritickému útoku. Takže kritický útok není jen dvojnásobek, ale ještě dostane na závěr další přídavek, což u mě bylo třeba přes 70%

Tak to já je dával už v první hře taky, pomocí imploze a mistra základní magie. Ale měl jsem strach ze začátku, například jak budu zabíjet bosse v prvním aktu. Výsledek je takový, že například boss na vrcholu majáku se ke mě téměř nedostal, boj trval asi 10 vteřin. Celý maják jsem prošel a komplet vyzabíjel za 13 minut na těžkou obtížnost :). To se opravdu nedá srovnat s první hrou :).
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1270 kdy: Únor 24, 2014, 12:52:37 »

Díky, no uvidíme jak to bude teď s patchem 1.4, chystám se na něj, královna pavouků byla v pohodě, nebezpečné jeskyně imposible, předtím to byla procházka růžovou zahradou, tak uvidím.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1271 kdy: Únor 24, 2014, 13:22:19 »

Večer jsem koukal na nějaké mapy Ashanu z Heroes a jestli se nemýlím, tak se hra s DLC posune směrem na východ za Vantyrské pohoří. Původně jsem u dohadů okolo DLC tipoval, že by se velikostně mohly rovnat jednomu aktu a zatím to vypadá, že to tak i bude. Postavy poskočí odhadem o 2-5 levelů. Od toho se dá tipnout, že pokud za main hru mělo být maximum zhruba 35, tak do herního maxima 50 zbývá ještě 3 x 2-5, tedy zhruba asi 6-10 DLC. To se mi moc nezdá, takže pokud by to bylo spíš dle achievmentu, který počítá s levelem 40, tak bych to reálně viděl jen na 2 DLC.

Určitě by mě ten plán v Ubisoftu zajímal, ale v současné chvíli se spíš patlají s optimalizací a bugy. Buhví, jak to tedy nakonec doopravdy bude. Skluz hry byl 1/2 roku, u DLC to může být tak 2 měsíce. Do jara se tedy snad dočkáme :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1272 kdy: Únor 24, 2014, 15:47:02 »

Zajímavé je, že jeden z "úspěchů" uplay je, že postavy dosáhnou 40 level (všechny). Ten úspěch tam byl již od začátku u finální verze, ale nešlo jej dosáhnout. Ten úspěch se jmenuje výmluvně "Na maximum" :)

Zbytek do 50 levelu by mohli možná dělat módy, tedy pokud nějaké vzniknou.
IP zaznamenána

belosek

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1273 kdy: Únor 24, 2014, 15:57:16 »

zdravím. V posvátném háji nemožu najít ten klíč k té truhle...prý má být někde v trávě, ale už sem to prošel 2x celé a nic...nevíte někdo souřadnice kde je??? :-) dík
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1274 kdy: Únor 24, 2014, 16:40:59 »

4belosek: Ahoj, jestli myslíš tu truhlu poblíž východu  z dungeonu, tak klíč k ní jsem našel uprostřed v jeskyňce za vodopádem.

4Milhaus: U modů to růžově nevidím. Původně byl ModKit dost ochuzený a asi ani nebyl zájem, takže s patchem 1.4 přidali v Limbicu nějaké assety navíc. Jenomže potíž je obecně v té koncepci. S ModKitem můžeš tvořit jen úplně nové lokace/dungeony, které však nejde provázat s hlavní hrou nebo obráceně, nelze tím zasahovat do hlavní hry. Netuším jestli tam pak půjde exportovat celou družinu, nebo se bude muset začínat znovu. Zatím mi to přijde spíše jako anlagie WoX vs Swords of XEEN.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 83 84 [85] 86 87 ... 111