Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:02:40
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279088 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #135 kdy: Červen 07, 2013, 16:01:24 »

Já myslim, že jediná dostatečná protipirátská ochrana je stvořit totálně nezajímavej a nudnej titul, aby to nikomu nestálo za to.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #136 kdy: Červen 07, 2013, 19:06:07 »

Vrátím se k tomu hlasování, varianta C je mimo, to je jasné. Pokud nová hra, nový design, tak jedině B. Varianta A může vypadat zajímavě, ale opravdu mi nepřijde normální, aby se v X jakoby z ničeho nic objevily dungeony třeba z III. Neni to ani logické v návaznosti na historii. Samozřejmě začlenění této varianty chápu, nepovažuju to za lennost, beru to tak, že samotného mě kolikrát u některých her zajímalo, jak by tenhle nebo onen dungeon vypadal "dnes". Je to ovšem zrovna případ, kdy by mělo zůstat jen u nápadu, ale nerealizovat ho.

Důsledek automatického level-up probrala Yuyana, přesně to jsem měl na mysli.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #137 kdy: Červen 08, 2013, 13:55:43 »

Teoreticky, kdyby dali jeden pěknej dungeon "pro pamětníky", aby člověk uronil nostalgickou slzu... tak budiž. Ale víc ne. Neřikám, že mám něco proti předělávkám starších her. Třeba u Tomb Raidera se mi to celkem líbilo. Ale to se musí vzít celá hra, ne jen dungeony vytržený z kontextu.

Edit: Případně to řešit formou tajnýho dungeonu nebo podobnýho bonusu, kterej neni na pohled vidět, nenarušuje hru, ale člověk si tam může dojít, pokochat se a zavzpomínat.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #138 kdy: Červen 14, 2013, 22:37:57 »

Napadlo mě kouknout se po pár dnech na Open Dev a ... teď nevím, jak to vlastně uvést :) Snaha se jim upřít nedá, dokonce je to napsáno perfektně srozumitelně (taková typická odlehčená angličtina), takže jsem si i početl. Chvilkama bych se i zasmál, jenomže začínám zjišťovat, že mě ti lidé moc neoslovili, ostatně jako celá ta prezentace desítky. Začínají se v tom totiž objevovat konkrétní rysy, které už ta hra nejspíše má a nečekají tedy na nějaký ohlas komunity.

Je třeba to vzít logicky. Máme tu polovinu června, ingame video už nějaký ten pátek známe, teď se objeví blog a termín vydání je někdy na podzim (?). Jak velké zásahy se za tu dobu dají stihnout? Určitě ne překopat kus hry a pak ho znovu otestovat. Neni prostě čas. Proto bych na nějaké převratné zásahy rovnou zapomněl. Holt fanoušci si budou plácat játra, ale finální podoba je podle mě už známá. Schválně, všimněte si oblíbené sestavy her "tvůrců" ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #139 kdy: Červen 22, 2013, 12:14:42 »

Jedno z právě probíhajících hlasování na Open Devu se týká hudby, soundtracků z nového M&M, a mě by zajímal váš názor na skladby, které jsou v hlasování.

https://mightandmagicx-legacy.ubi.com/opendev/vote/view/51c4202de754b6010e000018

Pokud to chtějí použít jako soundtrack, tak já osobně bych použil hudbu bez zpěvu. Pokud se ale jedná o hudbu, kterou budou zpívat např. bardi po hospodách jako ve Skyrimu, nemuselo by to být špatný. Nejvíce se mi líbí A, i když rozhodně potřebuje trochu dotáhnout.
Obecně si ale myslím, že v minulých dílech byla hudba o hodně lepší, obzvlášť pokud budou v podobném duchu vypadat všechny.
Co si o nich myslíte vy???
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #140 kdy: Červen 22, 2013, 17:36:32 »

No, do hospody jednoznačně C :D S hudbou bez zpěvu souhlasím, navíc pokud jde o hudební doprovod na pozadí, tak zcela určitě. Byť třeba u HoMM 2 se mi hodně líbí hudba u barbarů - nefalšovaná klingonská opera :) Zpěv to totiž posouvá úplně jinam a pro mě je to dost značný skok ... tohle si dokážu představit u Zaklínače nebo i u zmíněného Skyrimu, ale do MM mi to nesedí. Já vím, že dneska jsou ty rádoby keltské apod. songy populární a žádané, ale to neni důvod je hned montovat všude.

Mnoho inovací najednou zákonitě zpřetrhá už tak tenkou spojovací linku mezi X a staršími díly. Je to přesně na té hranici, možná už za hranicí, kdy je lepší oznámit úplně novou hru a ne jí násilím přilepit přízvisko Might and Magic a naivně se domnívat, že jsme (oni vývojáři) vytvořili důstojného pokračovatele.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #141 kdy: Červen 24, 2013, 18:06:35 »

mě se líbí možnost B :D ale je to jenom demo, takže to zní otřesně.. když přijdu do hospody po těžkém boji, tak nepotřebuju slyšet dětský sbor, áčko je jak nějaká veselá hospodská odrhovačka, ale béčko mi zní jak hrdinská balada..
co se týče soundtracků, tak do filmů mi klasickej zpěv nevadí, ve hrách jsou fajn jenom ty chóry v pozadí, ale určitě nemusím když mi někdo ve hře začne prozpěvovat nějakou písničku s textem (no ok, pár vyjímek by bylo, teď ujíždím na OST Devil may cry, ale to hyperstylová akční hra, tam je to nutnost)
možná kdyby v té hospodě fakt seděl nějakej bard co by to zpíval, ale jinak asi jenom pozadí bez zpěvu, jako třeba v NWN a Baldurs gate, tam byly dobrý

v komentářích někdo k tomu napsal, že to stojí za hovno a ať zavolají Roba Kinga :D nemůžu nic než souhlasit...
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #142 kdy: Červen 24, 2013, 21:43:05 »

Ano, ano, hudební pozadí je důležitý :-p. http://www.giantitp.com/comics/oots0635.html

Já jsem jednoznačně zastánce nezpěvu, ale nezřetelný mumlání v nijakym jazyce mě neurazí :-p. Několik budeb v mm mělo jakýsi chóry, znělo to celkem dobře. Podle mě. Některý chrámy nebo brakada... A mám určitou slabost pro operu v heroes 2, ale to se do mm nehodí. V hospodě ani hudbu mít nemusim, pokud vim, tak to ani neni tradice.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #143 kdy: Červen 29, 2013, 16:32:29 »

Tak už zveřejnili výsledky :)

A) The Dangling Woods: 47%
B) Horns of War: 33%
C) Dragon Song: 20%

C tedy propadlo a moje skepse se jen utužuje :D
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #144 kdy: Červen 30, 2013, 00:00:53 »

že je to celý zmanipulovaný a podvědomě nám vnucují to co chtějí oni tím, že kokurence stojí za hovno? :D
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #145 kdy: Červen 30, 2013, 06:24:46 »

Včera jsem stihl pročíst jen těch pár hlasování a dva rozhovory - ty ale s tím, že jsem se nakonec jen koukl na to, co ti dva dotyční právě hrajou (už je mi ta Witcherovská hudba v krčmě jasná ...). Vzdal jsem to totiž ve chvíli, kdy jsem tam někde zas četl, jaký že to dělají AAA titul :D Docela by mě zajímalo, kolik lidí vlastně hlasovalo.

Jako chtěl jsem tomu dát šanci, ale začínám spíš věřit, že budu jeden z těch, co se nakonec desítce vyhnou obloukem :D
IP zaznamenána
This is the end ...

rengo

• Pokročilý
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #146 kdy: Červenec 06, 2013, 23:33:21 »

TY kraso.... jen jsem tak pred spanim podival na tuhle stranku... a coze? MM10?:) neni mozny:)... a hlasovani.. no koukam ze vim vco budu delat zejtra:)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #147 kdy: Červenec 13, 2013, 05:30:50 »

Na Open Dev Blogu došlo ve středu k vyhodnocení společného chatu s vývojáři. Zodpovězeno bylo několik zajímavých dotazů, např. byla potvrzena existence fog of war na minimapě, rozšířené možnosti nastavení (ukazatel zdraví potvor apod. půjde nejspíše vypnout), budou existovat dvě úrovně obtížnosti (WTF?), ale věc, která mě zaujala nejvíce ... položím ji spíš formou otázky ... "K čemu je v tahové hře dobré běhání?"

V jiném příspěvku Marcus potvrzuje, že obtížnost hry nebude adaptabilní, jinými slovy naštěstí se nevzhlídli v sérii TES a level scaling se konat nebude. Zvažuje se i možnost vložení minihry, ale nepatří to mezi priority, navíc Arcomage byl rovnou zavrhnut. K dispozici na ODB je i výpis toho "nejlepšího" z chatu ... Horolezectví a spol. bylo opět taktně zamlženo.

Dobré je sledovat i komenty pod články, chvilkama se člověk zasměje :)
IP zaznamenána
This is the end ...

kirson

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #148 kdy: Červenec 23, 2013, 13:39:00 »

Co jsem tady tak četl a viděl, tak soudím, že to nebude příliš povedené navázání na starou dobrou sérii. Ono asi záleží, jak to kdo přijme a dle každého osobního vkusu. Mně osobně se taky nelíbí postavy ala WoW. Chtělo by to něco nového. Taky si myslím, že děj nebude příliš promakaný, dělají to hodně rychle a připadá mi, že je to pokus jak vydělat na něčem, co kdysi lidi milovali. Možná už je herní svět někde jinde, než já jsem zůstal, ale mi se zatím hra moc nelíbí :( Toť můj osobní pohled.
IP zaznamenána

Ivos

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #149 kdy: Srpen 14, 2013, 21:07:15 »

Tak si říkám, že výběr typu zbraně je jen taková iluze možnosti výběru. Ve skutečnosti na výběr vůbec nemáme. Pokud třeba defender může dosáhnout velmistrovství se sekerou a ostatní zbraně nemůže použít vůbec nebo jen na nižších dovednostních úrovních, tak samozřejmě bude po celou hru vyzbojen sekerou.
Jasně, v původní sérii to nebylo o mnoho lepší, ale právě s rostoucíma technologickýma a finančníma možnostma bych čekal, že se věci budou spíš obracet k lepšímu a ne naopak.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 111