Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:42:52
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 78 79 [80] 81 82 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279453 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1185 kdy: Únor 17, 2014, 17:48:23 »

Citace: Milhaus
pro mě je momentálně užitečnější, pokud jsou nepřátelé co nejblíž :). Ta strategie se krapek změnila, od začátku. Pokud mě "obklíčí", je to doslova výhra :). Celkově mě ta hra už nyní příjde relativně snadná. Od té třetí kapitoly už nemám s nepřátely většinou problémy. Jen jsem ta útočná kouzla docela dlouho podceňoval, třeba tu magii ohně jsem se ani původně nechtěl učit.

Ono s tou magií to takhle lepší bude, ale já řešil právě opačný problém, kdy jsem potřeboval nepřátele dostat od sebe a získat kolo s možností uhnout do strany apod. Jenomže ty přepadovky jsou obvykle udělané tak, že se nepřítel spawne v ústupové cestě apod., takže pak je to opravdu jen boji s přesilou. V tomhle se magie ukazuje dobře. Tak já taky neměl v boji nijak potíže, vyjma počátku Act II, ale dech mi došel zase na konci, kde jsem to zvoral s vývojem postav, takže jsem to v podstatě hrál na 1,5 bojovníka + support paladinku. Zkusím večer naběhnout do Noční hlídky jen cvičmo s magií, ale spíš to nakonec rozehraju celé od začátku.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1186 kdy: Únor 17, 2014, 18:49:32 »

jo, ty přepadovky v akt2 byly docela peklo :). Tam to zachraňovala ta nebská zbroj :). Úplně jsem nepochopil ten plášť v temné magii. Ten by měl zvedat uhýbání, což nejspíše i dělá, ale pokud nepřítel zaúzočí, tak zmizí. (ačkoliv by měl fungovat třeba 8 kol). Je to bráno nějak podobně, jako u nebeské zbroje, že má max výdrž, co pohltí zranění a pokud je překročen, tak zmizí třeba hned po prvním kole. Ale u toho pláště by to tak nejspíše být nemělo. Tak je tam asi nějaká chyba.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1187 kdy: Únor 17, 2014, 19:42:17 »

Stínový plášť podle mě funguje tak jak má. On ten rozdíl bude v tom, že Nebeská zbroj má jak počet kol, tak i hodnotu zranění, kterou dokáže pohltit. Stínový plášť podle mě zachytí jakékoliv zranění (třeba i hodně prťavé), ale hned po tom zmizí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1188 kdy: Únor 17, 2014, 20:11:56 »

no ale proč se potom u něj píše počet kol.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1189 kdy: Únor 17, 2014, 20:33:46 »

Pokud tě nikdo netrefí, tak drží dál. Podobně je to i u Nebeské zbroje. Při bojích s černými strážci mi kolikrát vydržela po celý počet kol. I když je samozřejmě otázkou, zda-li by se nejprve nemělo počítat kouzlo a teprve po jeho průrazu by začala fungovat zbroj/štít/uhýbání.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1190 kdy: Únor 17, 2014, 22:44:28 »

no já nevím, mě spíš přijde to kouzlo ve fungování podobnější těm, co zvedají statistiky, třeba sílu. Protože ono s tím pláštěm se všem postavám zvedne uhýbání, ale ne vždy se vyhnou. Zbroj ta vyloženě absorvuje jakékoliv poškození do určitého maxima. Tedy na velmistra absorvuje 220 životů (kouzli i na blízko). Pokud to "dojde", tak zmizí, pokud ne, trrvá odpovídající počet kol. Ale u toho pláště to takto není. Ten zvedne uhýbání, neznamená to, že postavy se vyhnou vždy, pokud se vyhnou, kouzlo zmizí. Je to takové divné. Moc využití to bohužel pak nemá, právě tím mizením. Já to využíval hodně na začátku v těch nejtěších bojích v kombinaci se zbrojí, ale nebyl jsem si jistý, jestli to funguje tak úplně správně.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1191 kdy: Únor 18, 2014, 08:07:44 »

Hm, tak to divné je. Bohužel jsem neměl možnost tohle kouzlo vyzkoušet, ale v tomhle případě by to opravdu mělo fungovat jako každé kouzlo, které zvyšuje statistiky po určitý počet kol. Datový soubor obsahuje akorát počet kol bez doplňkových hodnot, takže navýšení Uhýbání je definováno očividně jinde.
IP zaznamenána
This is the end ...

belosek

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1192 kdy: Únor 18, 2014, 10:42:09 »

zdravím. nevíte proč mě to nechce pustit do přístavní čtvrti?? vstup je normál viditelný, ale když dám mezerník tak nic. další chyba hry??
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1193 kdy: Únor 18, 2014, 11:39:07 »

belosek: Karthal je přístupný až ve třetí kapitole, ve fázi kdy tě tam pošle hlavní linie. Navíc je první návštěvu nutné absolvovat přes stoky, ne přes hlavní bránu. To vše jsi splnil?
IP zaznamenána

belosek

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1194 kdy: Únor 18, 2014, 12:10:58 »

přístavní čtvrť spadá už pod karthal? aha :-) nevím asi jsem to ještě vše nesplnil
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1195 kdy: Únor 18, 2014, 12:36:27 »

Kouzlo Plast z temne magie funguje uplne jinak. Proste zrusi první 'uspesny' utok na skupinu. Tento utok se automaticky neprovede a plast zmizi. Jde o kouzlo 1. urovne, neocekavej od neho nejakou extra silu.
IP zaznamenána

belosek

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1196 kdy: Únor 18, 2014, 12:38:38 »

pro jednoho málo, pro dva akorát, pro tři už příliš - jaká je odpověď k truhle??
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1197 kdy: Únor 18, 2014, 12:42:22 »

tajemství
IP zaznamenána

Cougy

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1198 kdy: Únor 18, 2014, 12:46:58 »

Tajemství
IP zaznamenána

Marketinuska

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1199 kdy: Únor 18, 2014, 14:53:04 »

Ahoj!
Prosila bych o radu.
Ukončila jsem první akt a přes dostavník se dostala do města Seahaven (voják mi na mostě pořád stojí). Našla jsem Lorda Kilburna (odpověděla na otázky ohledně mapy kde co je) Předmět "dopis" mi v inventáři stále svítí. Nevěděla jsem tedy co dál, tak jsem prošla téměř celou mapu a bojovala až jsem na lvl 18. Až na tomhle levelu jsem se dostala do Ztraceného města. Vytloukla jsem 1. úroveň a šla přes most ke dveřím, ale bohužel mi to píše - "od těchto dveří nemáte správný klíč".
Něco jsem nesplnila nebo je to bug? Nikde jsem o tom nečetla, že by se to někomu taky stalo.. :(
DÍKY MOC!
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 78 79 [80] 81 82 ... 111