Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:42:43
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 77 78 [79] 80 81 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279452 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1170 kdy: Únor 16, 2014, 21:40:43 »

Hlavně, že to pomohlo. Nejsem moc zastáncem podobných úprav, ale v oficiálním patchi to asi nebude řešeno o moc jinak :)

Jinak jsem do sekce desítky přidal ingame čtverečkovou mapu. Sice se to tu už objevilo, ale rozhodl jsem se jí standardně poskládat svépomocí a málem to odnesla myš :o Ono když děláte cokoliv s grafikou v desítce, tak je to utrpení kvůli mizerné kvalitě, ale tohle už bylo opravdu moc. Screenshoty se obvykle málokdy daří lepit přesně pixel na pixel, ale tady jsem si dokonce i zakreslil :D Na druhou stranu mě alespoň nikdo nemůže nařknout, že jsem to jen zkopčil, protože tohle málokdo asi poskládal bez problémů.

Edit: Hm, tak jsem si všiml, že mi kousek mapy chybí. Postrádám cestičku z Pustin ke Karthalu. Budu to muset opravit. Přemýšlel jsem, že bych to vůbec celé poskládal jinak, ale to zabere nějaký čas. Dal jsem zatím dohromady čtverečkový rastr, ale budu ho muset vyplňovat víceméně čtverec po čtverci.
IP zaznamenána
This is the end ...

Kosty

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1171 kdy: Únor 17, 2014, 09:28:21 »

Tak se mi podařilo dohrát tento díl Might and Magic. Z tohoto dílu jsem mile překvapen, bál jsem se, aby to nedopadlo jako 9, která byla pro mě velkým zklamáním. Co se týče hodnocení, zhodnotil bych 10 jako nejlepší díl série MM po legendárním 6 dílů. Ten už asi nikdo nepřekoná, co se týče délky určitě ne. Jak psal Elemir, modifikace a náročnost hardwaru tomuto trochu škodí, ale jinak ze hry si odnáším skvělý zážitek a připomenutí nostalgie z mých dětských let. Doufám, že autoři neztratí chuť v této sérii pokračovat a vytvoří další díl, který bude aspoň stejně tak dobrý, jako Might and Magic 10. :)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1172 kdy: Únor 17, 2014, 11:16:13 »

Tak nejsilnější kouzlo v desítce je bezkonkurenčně velmistrovské ohně. V kombinaci s magickým ostřením na velmistra (které zvyšuje šanci na kritický zásah a celkově jej zvedá), je možné s ním dát zranění i přes 10000 (všem nepřátelům okolo). Velmi se to hodí v některých místech, například útok ve čtvrté kapitole na tu základnu temných rytířů byl velmi legrační. Ono jich tam je hodně a skupinu většinou obklíčí ze všech stran a s tímto kouzlem padají jak švestky. Taky se mi líbí ta kombinace co nejvíce zranit pomocí mágů a pak postupně nepřátele dorážet pomocí Mistra meče. On, pokud tím útokem nepřítele zabije, může v tom stejném kole útočit znovu, takže se klidně může stát, že během jednoho kola zabije i 4-5 nepřátel :).

Celkově hrát se třemi mágy a jednim bojovníkem je nějaké podezřele snadné. Ač to tak původně moc nevypadalo a magie, co se útoků týče, vypadala poměrně na nic. Od určitého okamžiku se to hodně změnilo :).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1173 kdy: Únor 17, 2014, 11:58:08 »

To magické ostření mi není moc jasné. Zkoušel jsem to jen testnout na kněžce a sledovat, co to udělá s hodnotami u kouzla. Jenomže jsem si ničeho nevšiml, tak jsem to dál nezkoušel.

Ohnivý příval, základní damage 55-65. Velmistr ohně a 50 bodů v Magii dá bonus 3,5, výsledné poškození 193-228. Kritičák bude dvojnásobek (?), tedy 386-456, s Magickým zaostřováním na velmistru o 30% více, tedy výsledných 502-593. Pokud se Magie vytáhne na 100, bude to o dalších cca 200 navíc.

Ovšem pokud to povede až k takovému damage, co popisuješ, tak se na celé věci mnohé mění. Mě třeba v tomhlě docela zklamala Magie vzduchu.

U mě měla Mistryně meče jen jednu nevýhodu. Jakmile při boji s assassiny v Ker Thalu trefila tou svojí speciálkou všechny v okruhu, tak od všech hned inkasovala těch 20% z odrážení :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1174 kdy: Únor 17, 2014, 13:02:50 »

Mě kritický zásah tím přívalem dává 900 (tedy zhruba, ono se to pohybuje) a to s trpaslíkem nejsem velmistr v ostření, jen mistr. Ale to ostření efekt určitě má, zejména na pravděpodobnost kritického zásahu. Já trpaslíka dlouho ostření neučil a používal s ním kopí a tam nedával kritické zásahy téměř vůbec, zatímco člověk mág jej měl vytažený na max relativně brzy a právě tím kouzlem v základní magii (neznám název, ale je to mistrovské), dával jeden kritický zásah za druhým. Ten jím dával průměr 400-500 zranění jednomu a zasahoval všechny vedle sebe. Tedy pokud byli na čtverci 3 a s velkou dávkou štěstí dal 3 kritické zásahy, pak mohl způsobit až 1200-1500 zranění (ale to se moc nedařilo), většinou dával každým útokem 1 kritický, jak jsem jej zlepšoval v ostření, většinou dvoum. (proti tomu kouzlu je ale hodně nepřátel odolných a já jej dlouho nemohl vylepšit na velmistra kvůli povýšení, takže většinu jsem dával s namaxovaným ostřením, základní magii, ale obojí na mistra).

U trpaslíka byla magie ohně již na max, když jsem to kouzlo začal používat (do té doby jsem používal mistrovské ohně, což je též velmi účinné), ale neměl jsem vůbec naučeno magické ostření. Ten kritické zásahy prakticky nedával - bral jen 200-250 životů. (tím mistrovským a později i tím přívalem). Po zvednutí ostření na mistra a téměř max, se to dost viditelně změnilo a kritických zásahů dával o dost víc. Zrovna u toho přívalu, za dobré konstelace a postavení nepřátel, to byl celkově v součtu všech způsobených škod opravdu neuvěřitelné :). Ale ono i to mistrovské kouzlo (ten ohnivý dech) je hodně účinné, zvlášť v chodbách, kde stojí nepřátelé v řadě za sebou, jelikož ono to zraní ne jen ty před družinou, ale všechny v té lajně.

Ostatní magie, jako vzduch, voda atd, se mi nezdáli moc účinné. Ale zase jsou docela legrační. Hlavně vír ve vzduchu, který pronásleduje nepřátele, je docela komické kouzlo.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1175 kdy: Únor 17, 2014, 14:37:44 »

Jak velkou máš číselně Magii? Budu to muset jít asi ještě zkusit do Ker Thalu s kněžkou. Ono se to asi bude počítat ještě trochu jinak. Proto ty možnosti mágů jakoby unikají.

Ten Cyklón mi působil přesně papírově zranění max. okolo 90. Žádný kritický apod., šamanka byla jen velmistr.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1176 kdy: Únor 17, 2014, 14:47:13 »

Pekna práce ta mapa Elemire, takhle když to clovek vidi v celku vypada to dost male, ale ve skutecnosti to zas tak male není. osobne mi urcite plno ctverecku chybi vybarvit, mohli na to dat aspoň nejaky achievement nebo odmenu když je clovek vybarvi všechny, byla by vetsi motivace to delat:)
IP zaznamenána

cenda

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1177 kdy: Únor 17, 2014, 15:01:33 »

Hej našel někdo ten obouruční Vaylethuv palcat nebo jak se menuje?
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1178 kdy: Únor 17, 2014, 15:16:53 »

Magii mám něco kolem 70-80, nejsem si jist. Možná na to mají efekt předměty. Některé přidávají bonus do určitého typu magie a nejsem si jistý, jestli když třeba magii ohně dáš na max, naučíš se velmistra, jak potom ten bonus působí. Pokud se to zvedne i přes max hranici, pak s předměty zvedající magii ohně bys mohl mít i 30-40 v magii ohně jako takové.

On zrovna ten příval má smysl používat jen v případě, že jsi obklíčený ze všech stran. Když tě obklíčí třeba 12 nepřátel (tj z každé strany 3), každému dáš v průměru 300 zranění, tak i bez kritického zásahu dáš zranění 3600. Pokud se ti povedou 3 kritické, což je běžné (alespoň u toho mého trpaslíka), tak se to ještě zvýší, takže to zranění bude něco kolem 4000 - 5000. Pokud by se ti povedli všechny kritické (což tedy je spíše teorie, ale prostě je to maximum možného), pak by zranění tím zásahem narostlo přes 10000. Obdobně funguje i ten Ohnivý úder. Ten má zranění o něco menší, ale zas když se nepřátelé dobře postaví, můžeš jedním kouzlem zasáhnout až 9 nepřátel. Tedy tři na třech polích. Když se podaří kritické (tj cca 500-600, možná i víc, já to zas tolik nestuduji), tak to taky má docela solidní efekt.

U cyklonu,mě to občas dává zranění 250, co jsem si tak všiml. To kouzlo je nějaké divné, někdy jakoby nezraňuje vůbec, někdy se zadaří. Nevím čím to. Jenže to kouzlo jako takové moc efekt nemá, navíc se mi jednou stalo, že přešlo přes mojí skupinu a nejspíše mě zranilo :) (tedy nevím, jestli to způsobilo to kouzlo, ale asi ano). Bouři ve vzduchu jsem pak vůbec nepochopil, přijde mi, že to nedělá nic, tak nevím. V magii země je docela účinné to kyselinové, to jednak zredukuje zbroj a jednak zraňuje (u mě občas též až za 250 životů), ale ve srovnání s těmi ohnivými to moc efekt nemá. To nejsilnější země mám naučeno, ale nezkoušel jsem to. Mělo by to vzít 15% zdraví, což není moc. Navíc většina oblud je proti zemi zdá se mi imunních (hlavně ti silní).

U vody má efekt to kouzlo obranné, co redukuje zranění (ale nevím nevím, zbroj v magii světla má asi podobný efekt). Ty další kouzla jsem ani nezkoušel, nebylo tak nějak moc na co. Zkoušel jsem Kruh zimy, což má výhodu podobně, jako Ohnivý příval, že má velký dosah - zraňuje velkou plochu, i za "roh", jenže zranění je kolem 45, takže to moc efekt nemá.

Magii světla a temnoty jsem nepochopil. Obojí mi přijde nepoužitelné na boj (krom těch podpůrných a obranných kouzel). V obojím mám velmistry, ale nevím no.

No ale když to vezmu celkově, tak trpasličí mág je nejlepší postavou ve hře. Je velmistrem v nejužitečnějších magiích (ohně - pro útok, světla - pro obranu a léčení, země - pro podporu a léčbu). Ideální skupina by tak nejspíše byla složena ze 4 trpaslíků mágů :). Jenže je třeba magie temnoty kvůli šeptajícím stínům a hledání skrytých míst, takže se zřejmě hráč neobejde bez někoho, kdo temnou magii umí. Tedy magická skupina (čistě) by byla asi nejlepší 3xtrpaslík, 1xmag).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1179 kdy: Únor 17, 2014, 15:55:09 »

4flash: Díky :) Achievement za to je, ale týká se jen 100% projití venkovní mapy. Jako celek to je hezké, hned jsem si u mapky vybavil, co jsem kde potkal.

4Milhaus: Bonusy nad hodnotu 25 se počítají normálně dál. Měl jsem u sebe prsten +3 Magie ohně a poškození krásně papírově sedělo. Někerá kouzla u vzduchu mě přijdou spíš buglá. Ten Cyklón sice nic moc, ale protože jsem na tom byl tak jak jsem byl, tak každý bod zranění byl dobrý :D

Některá mistrovská/velmistrovská kouzla mě přijdou spíše jako vtip, zrovna ta Masivní deformace s 15% ubraných životů. Ale zas je to kompenzováno silou těch nižších skupin kouzel země. Magie vody mi přijde užitečná proti nepřátelům s více útoky za kolo. Tsunami v ní by taky nebylo nejhorší, ale efekt posunutí nepřátel vzad má smysl jen pokud není družina obklíčena. V Magii světla se mi útočná kouzla nehodila k ničemu, Magii temnoty jsem měl jen ve svitcích a použití jsem pro ně nenašel.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1180 kdy: Únor 17, 2014, 16:26:55 »

Ten achievment za 100% mapy mam, ale podle me se to netyka ctverecku, jako ze se musí obarvit všechny, jen lokaci, protože ja je vybarvane všechny urcite nemam:)
IP zaznamenána

Lukas

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1181 kdy: Únor 17, 2014, 16:31:22 »

ahoj, mam problém s úkolem: Partneři ve zločinu. Truhlu černého tesáku jsem získal dříve než jsem ji měl najít a teď se mi nejde dodělat úkol, Nevíte co s tim? Předem dík.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1182 kdy: Únor 17, 2014, 17:12:00 »

Mě se zdá, že tam musíš jít na loď, která je kousek od toho dungeonu kde je ta truhla. Tam si promluvit s přeživším, získat heslo a jít do té jeskyně znovu (i přes to, že máš truhličku u sebe). Pak by se měl úkol zapsat jako splněný a posunout tě dál - tj další fáze je odevzdat truhličku. Tedy alespoň takto jsem to měl já.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1183 kdy: Únor 17, 2014, 17:14:45 »

Citace: Elemir
4Milhaus: Bonusy nad hodnotu 25 se počítají normálně dál. Měl jsem u sebe prsten +3 Magie ohně a poškození krásně papírově sedělo. Někerá kouzla u vzduchu mě přijdou spíš buglá. Ten Cyklón sice nic moc, ale protože jsem na tom byl tak jak jsem byl, tak každý bod zranění byl dobrý :D

Některá mistrovská/velmistrovská kouzla mě přijdou spíše jako vtip, zrovna ta Masivní deformace s 15% ubraných životů. Ale zas je to kompenzováno silou těch nižších skupin kouzel země. Magie vody mi přijde užitečná proti nepřátelům s více útoky za kolo. Tsunami v ní by taky nebylo nejhorší, ale efekt posunutí nepřátel vzad má smysl jen pokud není družina obklíčena. V Magii světla se mi útočná kouzla nehodila k ničemu, Magii temnoty jsem měl jen ve svitcích a použití jsem pro ně nenašel.

pro mě je momentálně užitečnější, pokud jsou nepřátelé co nejblíž :). Ta strategie se krapek změnila, od začátku. Pokud mě "obklíčí", je to doslova výhra :). Celkově mě ta hra už nyní příjde relativně snadná. Od té třetí kapitoly už nemám s nepřátely většinou problémy. Jen jsem ta útočná kouzla docela dlouho podceňoval, třeba tu magii ohně jsem se ani původně nechtěl učit.
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1184 kdy: Únor 17, 2014, 17:18:49 »

Citace: Lukas
ahoj, mam problém s úkolem: Partneři ve zločinu. Truhlu černého tesáku jsem získal dříve než jsem ji měl najít a teď se mi nejde dodělat úkol, Nevíte co s tim? Předem dík.

Zkus znovu projít místa, které jsi měl navštívit, až po zadání úkolu. Tj. neprve vrak, poté 2. patro Lebkové skály.

Citace: cenda
Hej našel někdo ten obouruční Vaylethuv palcat nebo jak se menuje?

Ano, je v 1. patře Noční hlídky (jeden ze závěrečných dungeonů hry).
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 77 78 [79] 80 81 ... 111