Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:37:27
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Hudba do MM6  (Přečteno 13731 krát)

ZecK

• Pokročilý
Hudba do MM6
« Odpověď #15 kdy: Únor 28, 2013, 15:30:47 »

Sám si vzpomínám, že když jsem ještě měl svůj první pc s Win 98 SE, tak v MM 8 (jiný díl jsem tehdy ještě neměl) mi hra sice fungovala i se zvukama, ale zase velmi ráda mrzla a nezbylo nic jiného než tvrdý restart... Co se týká stability, tak asi nejlepší zkušenosti mám právě paradoxně s Windows 7.

Provedl jsem akorát test s MM6 a MM8 a jediný zlepšení je v tom, že se na Xonaru přestala sekat hudba ve Svobodném přístavu. Pravda nezkoušel jsem všechny dungeony, ale nepředpokládám, že by se někde vyskytly jiné problémy.  Jinak oba díly beze změny. Laborovat s ovladači se mi kvůli zprovoznění chůze moc nechce (instalovat různé verze), protože už jednou se mi "povedlo" takhle totálně rozdrbat Windows a nezbylo nic jiného než nová instalace.

Akorát mám jednu malou poznámku. Na play CD je jedna hudba, nemýlím-li se. Ostatní zvuky (zvuk chůze, výstřel šípu,...) by měly být uložený v pc. Ten kodek někdy zkusím, adresu jsem si uložil (díky), teď stejně nemám na nějaké větší hraní čas...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #16 kdy: Únor 28, 2013, 17:24:51 »

Na procesorech AMD K6-2 apod. byla obecně potíž s instalací, kdy nefungovalo korektně ověření systému, ale kupodivu to šlo normálně odkliknout a dál už hra šlapala jak má (DirectX 7). Takhle to šlo i dále až do chipsetu NForce2 (šlo to i na chipsetech KT-xxx až do verze tuším KT-6xx, KT-8xx už nepodporují Win9x). Od NForce2 už jsem používal i Windows XP a zvuky už nešly. Bohužel si teď na 100% nevzpomenu, jestli na Windows 98 v této kombinaci bylo vše bez problémů nebo už se začalo taky něco rýsovat. Všechno tohle se týká procesorů od AMD. Nic nemrzlo, nic nepadalo. Verze DirectX 8.x až 9.0c. Otázkou je, kde se co zlomilo, vyjma známého problému s DirectX vs nt-jádra.

Na CD je jen hudba a video. Zítra už snad dorazí zvukovka, tak se tím zkusím zas chvíli zabývat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #17 kdy: Březen 03, 2013, 09:49:19 »

Karta sice dorazila už v pátek, ale jako naschvál mi při její instalaci spadl systém a vzal sebou i oba SATA disky ... V noci se mi podařilo vytáhnout poslední data z havarovaných disků, takže to budu muset dát nejdřív do pořádku. Zkusil jsem Audigy 2 zatim na provizorní instalaci a nějak si nejsem jistý stabilitou. Njdřív budu muset prověřit, jak je na tom karta samotná.

Zkoušel jsem i hrátky s Binkem, ale zatím nic prokazatelného. Zvuky chůze mi v MM7 v GOG verzi nakonec asi jdou přirozeně. Hudba v pořádku jak u sedmičky, tak i u šestky, ale to je jasné.
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
Hudba do MM6
« Odpověď #18 kdy: Březen 03, 2013, 10:29:07 »

Jestli máš v pc i integrovanou kartu, a zároveň Windows XP, tak se můžou třískat ovladače. Je nejlepší integrovanou kartu zakázat v BIOSu a nebo přejít na sedmičky, který sice nativně budou používat jen jednu kartu (jako výchozí), ale snesou i další.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #19 kdy: Březen 03, 2013, 12:49:41 »

Už jsem jí vypl a natáhl systém z image, takže by to teď nemělo být s ničím v konfliktu. Zatím nemám aktivní ani zvukovku na grafice. Systém byl asi i načatý, docela jsem záváhal, když jsem v něm zkoušel ještě něco opravit. Naštěstí jsem vytáhl vše, jen mě to stálo nákup externího disku :D (což moc v plánu teď nebylo). Sedmičky už delší dobu zvažuju, ale zatím jsem se ještě plně nerozhodl.
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
Hudba do MM6
« Odpověď #20 kdy: Březen 03, 2013, 13:26:34 »

No exterák se neztratí :) Taky mi trvalo než jsem se rozhoupal k sedmičkám, ale docela jsem si na ně zvyknul a dneska už je považuju za lepší systém jak XP, i když pár much taky mají. Kdyby se Ti to nepovedlo vytáhnout, tak disk připojit do jiného pc a pak se bude chovat jen jako datový a mělo by jít vytáhnout vše bez ohledu na nefunkční systém.

Jak je načatý systém, tak asi na nic nečekat, zálohovat data a hupky šupky formát disku a čístá instalace. Ono to ani nezabere moc času.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #21 kdy: Březen 03, 2013, 13:52:10 »

Oba disky měly spadlé MBR tabulky, s tím už toho moc udělat nejde. Ani v Linuxu, protože oba byly formátované na NTFS, takže na větší zásahy jsem si netroufl, abych to ještě nezhoršil. Vytáhl jsem to pak jedním programem pro obnovu dat. Formát disku jako takový už pár let neprovozuju, místo toho jsem se naučil vytvářet image disku s přednastaveným systémem. 5 GB instalace tak zabere cca 5 minut a dál už se můžu soustředit jen na obnovu uživatelského software, protože mám před sebou plně funkční systém. Výhodou je hlavně to, že mě to neotravuje s aktivací, poněvadž to jede pořád na tu původní. Nevyplatí se to jen v případě, když se dost často obnovuje hardware.
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
Hudba do MM6
« Odpověď #22 kdy: Březen 03, 2013, 22:31:17 »

Diskům, kterým se rozsypou MBR tabulky, bych už moc nevěřil.

Vím, co myslíš, používal jsem to taky ještě na starém pc, hlavně když jsem s počítačem ještě moc neuměl, co chvíli jsem metodou pokus - omyl něco rozdrbal.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #23 kdy: Březen 04, 2013, 07:58:32 »

Neni důvod jim nevěřit, zapíše se nová a jede se dál ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
Hudba do MM6
« Odpověď #24 kdy: Březen 04, 2013, 10:25:51 »

Vlastní zkušenosti, jakmile se mi rozpadla MBR tabulka, tak během maximálně tři měsíců odešly úplně. A to se mi stalo už 3x. Ale jsem rád, že aspoň někdo má štěstí na lepší kousky :))
IP zaznamenána

warzen

• Host
Hudba do MM6
« Odpověď #25 kdy: Březen 05, 2013, 18:54:12 »

dik za rady mam patch Greyface ze stranek i s cestinou, hudbu mam ve slozce pojmenouvanou 2-16. ale nemam herni CD v mechanice vsechno jsem delal pres image. zvuk mi jde vsechen krome hudby.  Kompatobilita na windows xp nepomohla.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hudba do MM6
« Odpověď #26 kdy: Březen 05, 2013, 22:37:29 »

No, mm 6/7/8 s tim patchem by neměl chtít CDčko vůbec, ani v mechanice, ani nikde jinde, takže v tom nemůže bejt problém. S češtinou nemám zkušenosti, moje angličtina je naštěstí velmi solidní.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Hudba do MM6
« Odpověď #27 kdy: Březen 06, 2013, 11:54:33 »

když tam nemáš nikde herní CD s hudbou, tak se nediv, že Ti hudba nejde. Na něm je hudba uložená. Tak ten image herního CD dej do virtuální mechaniky, grayface umožňuje hrát hru bez herního Cd v mechanice, ale pak nejde hudba. Aspoň u mě to tak funguje.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hudba do MM6
« Odpověď #28 kdy: Březen 06, 2013, 14:37:58 »

Ale jo, měla by mu jít. Ten patch to umožňuje. Však to píše, že jí má ve složce. Já to tak mám taky. Normálně mi to hraje (pravda, mám jí většinou vypnutou).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #29 kdy: Březen 06, 2013, 18:34:54 »

Počkat, teď jsem se v tom ztratil i já :D Jak můžete mít hudbu ve složce, když se jedná o hudební stopu? Pochopil bych, že je tam zkonvertovaná ve formě mp3, což Sergej i píše, ale ... pište mi to tu srozumitelněji, takhle nám v tom vzniká maglajz :D

Ta rada s adresářem s mp3 je už stará, ale taky to zrovna 100% nefungovalo. V GrayFace je to nejspíš dořešeno a GOG verze to jen vylepšila. V mm6.ini pak musí být položka PlayMP3=1 (defaultně je totiž 0).

Jinak jsem se teda nechal "ukecat" a GrayFace nainstaloval a ... držte se, zvuky chůze apod. fungují u mě taky normálně :)
IP zaznamenána
This is the end ...