Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:38:01
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 243459 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #180 kdy: Březen 31, 2013, 20:16:34 »

U mě se na tom komixu ukázalo, na co jsem se v předchozích letech v angličtině vykašlal :D Jak je ten text hutnější, tak se snáž ztrácim. Třeba mě to nakonec donutí se angličtině začít věnovat opravdu poctivě :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #181 kdy: Duben 01, 2013, 23:39:22 »

Jo, Redcloak a jeho elementálové... ten chlap má styl. Jedna z mejch oblíbenejch postav. Způsob, jakym vytřel s Tsukiko byl opravdu dokonalej. Vaarsuvius je dobrej/á, Belkar je totálně super, pak ještě do určitý míry generál Tarquin a Malack. Samozřejmě mě pobavil náš "chaoticky dobrej" rebel Zz'dtri :-D.

A podle tohohle se řídim v BG1: Sacrificing minions: is there any problem it cant solve?
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #182 kdy: Duben 02, 2013, 00:01:24 »

Ták, konečně jsme lovili vlkodlaky, ale ve druhym díle, v prvnim už jsme to vzdali. Jsme tentokrát mnich a je to... no... docela fraška :-D. Vypustim licha, a on udělá šup, symbol smrti/paralízy, 3x prst smrti, 3x maze, další smrtící kouzla, horrid vilting, ... a můj mnich?  "Hmm, lich, má imunitu na magický zbraně, tak se tu postavim a počkám, až mu to vyprchá" (stojí na místě a šťárá se v nose). Vážně, moje odolnost proti magii je momentálně 88%. Mám v perkách takovou tu legraci, co zvedá odolnost proti damage o 40%. Když to pustim 3x, tak mě nepřátelé docela hezky léčej, zvlášť rudej drak.

Pobavili mě Cowled wizardi. Prej že mám jít ztrestat nějakýho maníka, co zabil dva jejich členy. Fakt super organizace, levá ruka neví, co dělá pravá. Já tam schválně kouzlim ve městě, zabíjim je, dokud se objevujou, a pak si k nim jdu suvereně pro q... a oni nic :-D.

Vyřešila jsem nějaký druidy, a nějakýho stínovýho parchanta (byl tam černej drak, důraz na slovo "byl"), teď asi půjdu dělat zas q pro ty mágy, aby mi odpustili, že jsem je farmila na svitky :-D. Vážně, sice je to sólo, ale můj instinkt hrabat se projevuje ve velký míře.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #183 kdy: Duben 02, 2013, 01:27:19 »

zrovna dneska jsem viděl ten strip s titanovejma elementálama :D asi jsem si natrhl bránici

ta sólo hra není v BG2 taková výzva jako jsem si myslel.. když to porovnám s IWD2 (a jestli zmíníš tvýho nabugovanýho mágo-paladincosi drowa, jenž musel být automaticky zákonně dobrý, tak nejsi o nic lepší než Zz´drit :D)... přijde mi, že v té starší edici je strašně jednoduchý udělat OP postavu, která je téměř nedotknutelná, a v BG2 obzvlášť, protože tam se dá přijít ke špičkovejm předmětům docela brzo
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #184 kdy: Duben 02, 2013, 01:39:37 »

Ale Zz'dtri neni chaoticky dobrej :-p. Ale jako parodie to bylo super. Pravda, Drizzta jsem taky vždycky viděla spíš jako chaotický zlo :-D.

Jo, no, ta hra se dá fakt uplně rozbít. Člověk si ze začátku myslí, jak je to těžký, a pak trochu okoukne pravidla a zjistí, že je to naopak... Jako mm. Taky, když jsem to jako hodně mladý tele hrála s naeditovanejma postavama, tak jsem chcípala pořád. Teď? Stačí mi banda lowláků a dokážu totéž a mnohem víc.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #185 kdy: Duben 04, 2013, 00:58:17 »

teď jsem projížděl seznam rpg na gamebanshee.com a narazil jsem tam na System shock 2.. tuhle hru jsem chtěl dohrát už hodně dlouho, bohužel jsem měl nějaký technický problémy.. je to 1st person scifi hororový rpg.. uvažoval jsem, že bych si to zahrál, ale po přečtení té stránky a pár vynořených vzpomínkách jsem opět v rozpacích, hráli jste to někdo?
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #186 kdy: Duben 04, 2013, 02:30:58 »

To jméno mi něco říká. Zeptám se bratra. Myslim, že to bude znát. Ale evidentně se to u nás neujalo, a že my hrajem i hoodně starý hry :-).
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #187 kdy: Duben 04, 2013, 14:10:26 »

IWD2 si s noťasem nějak nerozumí.. tahle hra vždycky dělala problémy a i na standartním good old PC nejela úplně tak plynule
po dohrání BG2 teď nějak nevím co dřív, respektive se mi nechce nic, stáhl jsem si i Golden land, ale za 10 minut jsem ho smazal, to se mi stává docela často
vzpomněl jsem si na zlaté doby kdy jsem hrál hry v prohlížeči a vybavilo se mi tohle :D http://www.superhry.cz/games/941/ krokovací tahový RPG, na pár hodin to člověka zabaví
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #188 kdy: Duben 04, 2013, 18:18:03 »

U IWD2 mi blbl jenom začátek v Targu, pak už to docela šlo. Divím se, že s tím za ty leta nic neudělali ... teda vynechám budoucí IWD:EE :)

Co jsem si udělal seznam her k dohrátí, tak mám opačný problém. Nemůžu se rozhodnout, čím budu pokračovat. Dneska se mi podařilo sehnat ke Golden Landu jedničku (Zlatogorie) a datadisk ke dvojce (Holodnie Nebesa alias Cold Heaven, jak mi gúgl přeložil z ruštiny do češtiny :D). Jediným problémem je ta azbuka :) Ale hlavně už mám jasno, jak to s Golden Landem vlastně bylo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #189 kdy: Duben 05, 2013, 09:48:12 »

Tak jsem včera byla s nějakym stalkerem v nějaký cestující kouli, byli jsme na exkurzi u démonů a vzali jsme si nějaký srdce na památku. Jinak jsme na to kašlali, protože jsem musela akutně hrát mm6. Konečně mám přes třicet levelů, bílou magii na 10+5 a ta hodina moci konečně stojí za to. Už jsme vrahouni. Pozabíjeli jsme vlkodlaky, zabavili jsme mordreda máme svatou reputaci.

Bratr už zase hraje Vampire: The masquerade - redemption. Sice si strašně stěžuje na ovládání, ale evidentně ho to baví. O System shocku valný mínění nemá :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #190 kdy: Duben 05, 2013, 10:56:08 »

O System Shocku jsem taky slyšel jenom mluvit, podobně jako o MDK. Dokud nedohraju to, co mám v plánu (seznamu), tak ani nemůžu pomýšlet na nic jiného :D Určitě nemám v úmyslu svojí sbírku jakkoliv zvětšovat, takže u řady her asi zůstane jen to z doslechu ...

Edit: že na to teď koukám Yuyano, nejsi náhodou taky ze severu :D Až teď jsem si všiml, že se mi na fóru vesele zobrazujou IP adresy.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #191 kdy: Duben 05, 2013, 11:06:34 »

Kolín. A tohle neni moje IP, ale IP mojí šéfový :-D. Snad to nečte :-p.

Každopádně dneska plánuju znovu pročíst některý pasáže ze Salvatorovo knížek, protože Jarlaxl je prostě dokonalej. Pak chvíli mm a možná se dostane i na dlaší kus mnicha.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #192 kdy: Duben 05, 2013, 21:38:34 »

nainstaloval jsem si Temple of elemental evil.. je to D&D 3.5 párty hra, akorátže boje jsou v čistě tahovým režimu
při tvorbě postav jsem byl docela překvapenej... jako úplně první si vybíráte přesvědčení celé družiny, podle čehož se pak ovlivňuje jaký přesvědčení můžou mít vaše postavy :D členové můžou mít jenom takový přesvědčení jako přesvědčení party + ty nahoře/dole vlevo/vpravo... asi spíš roleplayingová vychytávka, nevím jestli to má větší vliv na hru
další mě zaujalo, že se tady netvoří standartně jak jsme zvyklí, ale začíná se přesvědčením a staty, tady je další blbinka :D můžete si vybrat jestli chcete staty rozdělovat ve stylu IWD1, nebo IWD2.. takže rollovat, nebo rozdělovat na pevno s penalizací za vysoký čísla
u rollování je velice krutá věc.. nemůžete u čísla ubírat ani přidávat a není možnost save roll.. prostě vám to narolluje 6x 3d6 čísel a jediný co můžete vybrat je to, ke kterýmu statu hodnotu přidělíte
pak další blbinky typu výška postavy a vlasy... že by výška taky něco ovlivňovala? nevím.. každopádně malý rasy tady mají postih na běhaní
pak si člověk může zvolit náboženství, ale to je důležitý jenom pro kněze
skill pointů má člověk na rozdávání a neví co s nima, spousta přidanejch featů, jenž souvisí převážně s tahovým režimem boje, člověk si tady musí dávat pekelně pozor na příležitostní útoky za bezhlavé běhaní kolem nepřátel a dlouhé zbraně mají 2x větší dosah, což je velká taktická výhoda

zaujalo mě jak jsou tady vymazlený vývoje postav.. druid si může přidat do vínku schopnosti kouzlit ve zvířecí formě, hraničář se postupem času specializuje na 2 zbraně, nebo luk atd.

co se týče grafiky tak to je na tu dobu obstojný, ale co mě neskutečne pije krev je pohyb postav.. než můžou daným směrem jít, tak se otáčejí.. strašný zdržování hlavně při prozkoumávání první vesnice, která je na můj vkus až moc velká, souboje taky nejsou zrovna med a nějak jsem nepochopil herní mechanismy.. je tam hromada čudlíků a já ani pořádně nevím co je co, uvidím jestli mě to chytne
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #193 kdy: Duben 05, 2013, 22:02:08 »

Je to tak 12 minut, co jsem nainstaloval Pool of Radiance II ... :) Greyhawk bohužel nemám, tenkrát jsem to nějak nestihl, ale mají ho na GOGu. Už jsem o tom párkrát přemýšlel, tak na něj asi taky nakonec dojde řada.

Jinak specielně pro Yuyanu ... kdo myslíš, že byl v intru Pool of Radiance II? No přeci samotný Elminster :D Věděl jsem, že jsem ho už někde viděl hrát nějakou podstatnější roli ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #194 kdy: Duben 06, 2013, 22:08:35 »

Ok, speciálně na vaší počest jsem se vykašlala na základní BG2 a začala jsem ToB. Takže si uděláme malou rekapitulaci.

Na počátku Bůh stvořil kapesní dimenzi. Potom (po zkušenostech s Imoen) stvořil Muže. No a potom se vydal do světa, zabít nějaký bosse. Takže:

Nejhorší nepřítel, kterýho jsem zatim potkala... jsou mindflayeři. Tady teda čestně přiznávám porážku, jsou to pěkný svině.

Drowka, jejíž jméno si za Boha nepamatuju: Předkolo se sochama bylo mimořádně otravný, i když jednoduchý. Samotná bossině mě poněkud zaskočila svejma schopnostma, takže jsem musela dát load a jít do ní znovu. Použila jsem nějakej ten whirlwind, abych z ní rychle dostala její ochraný kouzla a ukopala jsem jí k smrti. Chvála Bohu, šo to rychle. Docela mi škodila.

Draconis: První kolo: Dal timestop a začal do mě sekat.  Myslela jsem, že umřu... smíchy. Ten typan měl nemagický zbraně. Mniši jsou od 20lv imuní. Nastackovat hardiness, dorazit, a druhý kolo. Neustále mě posílal po podlaze a strašně mi zasekal počítač (nevim proč). Každopádně mu to nepomohlo.

Abiga... (jak že se to jmenuje?): 3x hardines, 1x whirlwind, konec prvního kola. 2x whirlwind, konec druhýho kola. A to jsem to poprvé loadla, protože jsem se bála na něj jít nevyspaná. No nic.

Každopádně souhlasim s tim, že s -12 THAC0 jde každá druhá rána vedle. Řešení je dávat strašně moc ran :-D.

Současná armor: -18 až -19, podle vybavení. Bohužel mám jen +1 plášť, lepší jsem nenašla. THAC0 -12. 4 útoky za kolo. Slayera jsem ještě nepoužila, už tak se stydim, že ty chudáky zabíjim... Příště zkusim něco bez imunit a bez hardiness :-D. Ale když už to člověk má, tak se špatně odolává :-).

Oh, a trapásek na závěr: Nějaká magická mrcha mi strhla odolnost na magii na 15%, hodila na mě fear a poslala kýbl minionů + do mě začala šít kouzlama. Běhala jsem tam ve fearu snad tři minuty, zatim co se mě všichni snažili zabít. No, nepovedlo se jim to, kombinace regenerace a vysokýho armoru mi zachránila život :-D.
......

Feh, Elminster, ta krysa :-D. Už na mě taky mluvil. Tak jsem se přemohla a chovala jsem se slušně, abych šla bratru Sarevokovi dobrym příkladem.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 78