Hele, já nevim, mám tormenta s těma patchema od fanoušků, šlape skvěle, chyby nikde, jo magie zlobí, ale já nekouzlim a většina nepřátel taky ne. Navíc při kouzlení stojí čas, takže to hratelnost nesnižuje. Teď jsem někde našla návod, jak by to možná šlo odstranit, takže to zkusim a možná si po dlouhý době vychutnám krásný efekty kouzel :-). Vim, že už nám to kdysi šlapalo dobře. Icewind taky nemám důvod měnit.
Prostě ať si svůj špatnej projekt nacpou zezadu do kalhot.
Mimochodem D. Simpsonův návod na Torment považuju za mistrovský dílo, takže si od něj teďka stahuju návod na BG, kdybych uvázla. Fakt je, že jeho návody se vyplatí číst, i když si člověk myslí, že hru dokonale zná. Jeho pojednání o pravidlech AD&D mi taky svýho času pomohlo. Pravda, pouze pro angličtináře.
Rozjela jsem to tutu, už od pohledu na menu a poslechu titulní hudby bylo jasný, že kvalita je někde jinde. Text je čitelnej a zvuky jsou v pořádku. Videa jedou krásně a dokonce jdou odkliknout. A, jo, moje postava zaznamenala nějaký zkušenosti navíc :-D. Asi se ze změny herního prostředí hodně poučila. Bohužel nejedou cheaty, takže nemůžu setXP zpět na normální hodnoty.
Pohledný půlelf pronásledoval příšery pro pouhé potěšení.
Chachacháááá, jsme půlelfí ranger/klerik. Znamená to, že budeme mít podstatně míň kouzel než dualclass, ale zase dostaneme i bojovnický perky. Staty 18/97, 18, 18, 10, 18, 7. Nejsme moc sexy, no. Ale rozbijeme držku každýmu, kdo se nám to odváží říct :-D. Mohla bejt i síla 18/00, ale to bych musela dát ten intelekt hodně nízko, a já nemám ráda představu, že moje postava je retard :-). Prostě obětujeme +1 THC0 za můj lepší pocit...
Mimochodem... zkoušla jsem dělat multiclass bojovníka/klerika. Takže.
Bojovník klerik multiclass:
++ ovládání zbraně
+++ bojovej styl
plátovka
kněžský kouzla
rychlejší expení
Ranger klerik multiclass:
++ ovládání zbraně
+++ bojovej styl (dvě zbraně)
plátovka
kněžský kouzla
druidský kouzla
plížení a nějakej ten rasovej nepřítel
Vidíte to, co vidim já? Bojovej styl a ovládání zbraně jsou uplně stejný! Ranger/klerik má stejný schopnosti se zbraněma, jako čistokrevnej ranger. To jsem nečekala. Já bejt bojovník/klerik, tak reklamuju vlastní classu.
Samozřejmě bojovník má proti rangerovi výhody, to zas ne že ne. Expí o něco rychleji a má větší max level, takže tim se zlepšuje THAC0, záchraný hody a HPčka. Ne o moc, furt je to multiclass a klerická část je stejná, ale přeci jen o něco. Původně jsem si myslela, že má bojovník lepší THAC0, ale nemá, jedou podle stejnejch tabulek, rozdíl je jen ten level.
Celkově je ranger nejhorší classa ze všech, o tom se nedá diskutovat. I v IW2, kterej je podle třetí edice pravidel. (A půlelfové by měli sepsat nějakou petici a najmout právníky, jsou diskriminovaný, alespoň teda ve třetí edici.) Ranger by měl mít zvíře. (Stejně tak druid.) Proč ho nemá? Tý classe by to pomohlo. Každopádně ranger říznutej klerikem patří naopak mezi ty dobrý, což je jeho jediná spása.
Edit:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Highland_Cattle_bull.jpg tohle by byl super zvířecí společník. No neni sladkej? Akorát nemůžu zjistit, jak rychle to běhá. Zato už vim, jak rychle běhaj hyeny a šneci a sloni a....
Mimochodem... dlouho jsem uvažovala, proč se mi pořád objevuje v inventáři zlomenej meč. A kam pořád mizí moje válečný kladivo. Pak mi došlo, že zlomenej meč je symbol pro zničenou zbraň a že můj přírodumilující léčitel ranger/klerik tříská vlky tak zuřivě, že o ně rozbil už tři kladiva. Jo, a jeden palcát. Průměrná rychlost je jedna zbraň na tucet vlků. Síla.