Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:53:14
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 243176 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #105 kdy: Březen 14, 2013, 01:11:24 »

Lionheart: Konečně jsem dorazil do pouště. Level 36, 287 volných bodů, 232k peněz. Celou druidí svatyni jsem vydržel tahat sebou i Sira Rogera Templetona. Bylo to o nervy, čekal jsem nějakou pointu, jenže nepřišlo nic :) Je to takový tichý společník, jen na počátku pouště měl krátkou hlášku. Po tom jednom minulém příspěvku jsem měl obavy ze škorpiónů, ale celkem to jde, jenom parťáka jsem musel vyhodit, pořád se cpal dopředu a tady to opravdu tolerovat nejde. Neposlouchající parťáci v BG nebo v IWD jsou proti tomu nic :D

Edit: Poušť je za mnou. Škorpióni byli nakonec opravdu dobří, nečekal jsem, že to bude vyváženo kvantitou :D Byli prakticky na každém kroku. Vymlátil jsem to komplet i s písečnýma duchama. Hezky to hned skočilo o další dva levely. Templetona jsem dovedl k saladinovu rytíři, ať mu neni smutno, kluci si určitě rádi popovídaj ;). O kousek dál jsem sejmul Azi Dahaku. Prima dráček, jenomže mám plný batoh léčivých lektvarů, tak jsem použil jen ty slabší (24 + jeden silnější) a v klidu ho usekal (rány nic moc, ale on taky zrovna přeborník nebyl). Na patře s assassiny jsem skočil na level 39, což už činí celkem 341 volných bodů a nejspíš bych mohl zvednout jednoručky na 300. Ale nechám to ještě být. Assassini nejsou kupodivu tak tuzí, ovšem je to podobné jako v Anglii, jdou ve skupině a s podporou střelců, navíc je tu nevýhodný "terén". Zbraň stále nic, pořád používám stejný mečík - to co měl ten obchodník v poušti bylo sice hezké, ale drahé a ne o moc lepší. Je zajímavé, že cenou se nedá vůbec řídit :). Doufám, že dnešní noc už se dočkám konce :D
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #106 kdy: Březen 14, 2013, 12:29:14 »

tak jsem slušně pohnul s BG2.. trademeet hotovo, kromě té trolí jeskyně.. nějak si tam nerozumím se spektrálníma trolama, co se mi objeví za zády a vysajou sílu, pak se tam vrátím až půjdu do windspread, klíčovým předmětem tady byl scimitar Belm, který přidává jeden útok, , další důležitá zastávka bylo astrální vězení kde jsem osvobozoval Haer´daevise, nacházela se tam hromada senzačních věcí - boty rychlosti, krátký meč co přidává další útok navíc a dlouhý meč s imunitou na omámení a vysávání života... je strašně moc předmětů, který bych si chtěl skladovat na speciální použití později ve hře, ale kvůli absenci vaku to prostě musím prodat.. kdyby po návratu ze Spellholdu ty věci ještě byly u obchodníků, tak si ja asi oběhnu to poskupovat zpátky... problém byl už hned po vstupu, kdy ten jeden yuanti kněz házel stuny a ten druhej do toho fire strike, tak se mi tak na desáte pokus podařilo přinutit ať to hážou na vyvolanýho barbara, další tužší byl master of thralls.. byly to boje na 5 vteřin kdo s koho
finální Cambion byl ale těžce o nervy :D power word stun, Abiho vysychání a ještě něco co mě zabilo hned aniž by se mě to ptalo na záchranný hody, nejspíš PW: Kill, viděl mě ve stalthu, takže momenty překvapení moc nebyly.. tak jsem aspoň nějak odlákal ty Umberhulky a pak ho donutil ať si pár kouzel vytříská na vyvolanýho efríta, pak se Cambi zasekl do fáze, kdy začal vyvolávat miniony, tak jsem k němu naběhl, prokoukl mu iluze a rozsekával

zase mě chytl takovej ten hráčskej záchvat, kdy hraju a najednou jsou tři ráno a přijde mi, že jsem promrhal celej den a nic hotový... vůbec se mi to nelíbí.. zrovna když jsem se naučil chodit spát o půlnoci a vstávat v devět
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #107 kdy: Březen 14, 2013, 18:34:54 »

Cambioni a spol. vidí i do stínu (teda vůbec mě překvapilo, kolik potvor to umí), taky jsem k němu musel naběhnout, ale přeci jen jsem byl už na docela vysokém levelu, takže jsem to ustál - on se vlastně za mnou vydal sám. S těma botkama je ale hned život zas o kus lepší :D

Napadlo mě, že bychom mohli ty témata oddělit z tohoto threadu, aby se nám to  tu nemíchalo. Je tu dost tipů apod. jenomže se to rychle ztrácí v ostatním textu :) Klasicky by si každý zavedl thread, s názvem začínajícím nickem a po pomlčce název hry (v závorce datadisky atd.). První příspěvek by byl informační a editoval by se při změnách, např odkazy na konkrétní příspěvek s tipem, nebo začátek za jinou družinu apod. Jedna hra vs jeden uživatel do stejného threadu. Co myslíš? Zítra mám čas, tak bychom stopli na nějakou chvíli fórum a ručně bych to rozhodil a dál by se pokračovalo podle dohodnutého.

Lionheart: Jinak hned jak jsem vstal, tak jsem dojel v Lionheartu patro assassinů, zalitoval, že nemám specializaci na střelbu a přešel o patro níž a ... zalitoval absence střelby ještě víc. Nechce se mi body ještě rozdělovat, nakonec jsem zjistil, že až na 40. levelu mám dostatek na 300 bodů do jednoruček (ne čistě, mám i helmu +8 bonus, rálně tedy cca 293). Ovšem zkusmo jsem zjistil, že 180 bodů do diplomacie mám v pohodě, což bych si chtěl právě nechat otevřené. Střelce assassinů teda zatím řeším tak, že si najdu vhodnou pozici, odkud je můžu střílet aniž by oni "viděli" mě. Dokážu si živě představit, jak snadno se vývoj postavy dal zvorat a byl bych teďka v pytli :D Proběhnout druhým patrem totiž tak snadno nejde, dokud to tu alespoň nezredukuju. Jinak bych tu utratil snad všechny léčivé lektvary.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #108 kdy: Březen 14, 2013, 23:59:19 »

mno, jestli se ti chce roztřídit tenhle thread.. já na tyhle věci moc nejsem... koupil jsem si kroužkovou zbroj a už cca půl roku se snažím doplíst rukávy... říkal jsem si jak tenhle semestr budu dělat protokoly průběžně, první jsem udělal jenom půlku a od té doby přibyly další 4

vůbec nevím jak jsem se k finálnímu bossovi dostal... žádný velký problémy si nepamatuju, prostě jsem se nasral a proběhl to, možná jsem měl vyvolanýho magickýho templáře co je zaměstnávala

tak jsem lvl 24, AC -11, udělal jsem takovej podvůdek, nahodil svitek ochrany proti nemrtvým a jelikož kangaxx se bál na mě promluvit, tak jsem mu ukradl prsten, už začínám mít problémy, protože někteří jsou na +2 zbraně imunní, spousta mágů na mě háže protivný kouzlo maze.. po menších problémech jsem dodělal tu kouli ve slumech a nahodil si use all item, načež jsem utratil asi 100 000 za equip :D můžu teď používat i svitky,  což mi umožní mágům dispelovat tu protivnou kamennou kůži  a buffnout se pořádně před drakama, teď už moc problémů neočekávám

ještě dodatek: tak maze je pořád problém :D... šel jsem na most vymlátit tu epickou bandu za tajemnýma dveřma... twisted rune se myslím jmenujou.. beholder, mág, lich, upír a pak nějakej týpek, kterej vypadal, že se tam objevil náhodou, protože byl úplně levej, stačilo nahodit ochranu před nemrtvýma a pohoda, lich zařval, beholder zařval než mě mohl dispelnout ochranu, upíra zabila mágyně když na mě seslala pád meteorů a pak přivolala pit fienda, ale já měl perma ochranu před zlem a ona ne :D takže si vyplýtvala všechny kouzla na něj a já jenom stál a koukal
vzhledem k tomu, že tři nejbrutálnější zbraně ve hře jsou hole (jedna dropnutá práve z mágyně) http://mikesrpgcenter.com/bgate2/weapons/quarterstaffs.html tak bych ti chtěl navrhnout zkusit hru za hraničáře stalkera dual classnutýho na priesta - měl bys backstab (zase ale jenom x2), drtivý zranění řeší golemy a nemrtvý bys jednoduše poslal do pekel a ještě má stalker nějaký základní magičský kouzla, no každopádně by to mohlo být zajímavý
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #109 kdy: Březen 15, 2013, 01:46:25 »

Lionheart: Uf, mám to za sebou :) Trochu jsem se ještě zdržel návratem k obchodníkovi. Kyselinovou lázní jsem musel nakonec proběhnout v pravém slova smyslu - kopl jsem do sebe lektvar na ochranu proti šípům a cestou se udržoval lektvary zdraví (stálo jich to plných 6 velkých). Jen tak tak jsem si stihl odemknout a couvnout zpátky o patro výše. V těhle hromadných bojích je to docela nepřehledné, zdraví se mi blbě hlídá. Naštěstí byla tahle místnost malá. Další dvě patra byly v pohodě, jen klasický boj tváří v tvář.

Jak už jsem psal, rozhodl jsem se ještě donést přebytky ke kupci a koupit případně pár respawnovaných lektvarů (obnovujou se jim dost pomalu ...). Nahodil jsem na sebe předměty s odolností proti ohni, neboť svého nepřítele už znám :) a vydal se zpět. Level 43 (kousek před 44), HP 320, Mana 228, 413 volných bodů a dobrých 5-6 nevybraných perků. 36 velkých lektvarů léčení, 3 malé a 34 hromadného léčení.

Po vstupu ke starci jsem hned zaleveloval díky těm zk, co jsem hned dostal, takže dalších +18 dovednostních bodů k dobru. Nechal jsem vše beze změny. Starce jsem naštval a on na mě hned poštval draka :D A ejhle, jednoručkou se nechytám, neb se k drakovi ani pořádně nedostanu. Zkusil jsem ještě jednoručky zvednout na 300, ale nic moc. Co naplat, rychlokurz střelby za zbylé body + perky (dostal jsem se na cca 165)  a najednou pohodička, drak se opravdu nehne a čas od času se jen vyléčim. Vyplatila se mi kuše, kterou jsem našel někde u druidů v Anglii, má bonusových +9 zranění.

Bohužel Leoardo a ten druhý padli, protože to trvalo moc dlouho, než jsem přišel na vhodnou taktiku. Spotřeba lektvarů byla rovných 26, ale opět kvůli těm chybám. V tuhle chvíli mě zamrzelo, že jsem se na lukostřelbu nedal hned a mohl jsem vůbec mít cestu chrámem snažší rovnou.

Nedalo mi to, nahrál jsem save znovu a docvičil pro změnu diplomacii (hodně to jde upravit perkama). Perfekt, 180 bodů, cca 6 obratů dialogu a konec, stařec umře sám. Nejspíše přesně takhle to mělo být, poněvadž jsem byl nejvíce pochválen :) a hlavně to zapadlo do souvislostí s předchozími dialogy z Montaillou. Za zbylé body by pořád šlo vytrénovat střelbu.

Suma sumárum, čistý melee se nevyplatí, takže těch 200 bodů bylo dostačujících pro celou hru. Naopak se ukázala síla střeleckého útoku. Tudíž velice úzká specializace v boji by se bývala pro mého čistokrevného vymstila. Magie šla úplně stranou, ale body by na ní bývaly byly, ovšem jsem rád, že už to mám za sebou :D Ještě sepsat nějakou tu rádobyrecenzi ...

BG: Tak to ti to šlo taky rychle, bylo to odhadem těch 15 hodin? Zbraně +2 byly problém, v Athkatle se před Podtemnem opravdu nic moc sehnat nedá. Dobré je sundat i tu partičku v chrámové čtvrti v domku vedle paladinů. Shangalar a spol. byla zábavička, mě tam rozhodil zrovna ten beholder, protože mě dispelnout stačil :D Ta upírka pak byla problém, protože ji trefíš až zbraní +3. Kouzelnice provedla podobnou pitomost i u mě, jakmile vypatlala Maze na démona, tak jsem na ní naběhl jako správný gentleman.

Hraničáře zvážim, nakonec ono by to pořešilo jednu tu část subquestů, co mi chybí :) Navíc mám z jedničky už dávno připravenou roztomilou hraničářku :D Vzal bych do družiny potom asi i Cernda, vykompenzoval by mi absenci zloděje s pastmi v ToBu a konečně bych měl možnost se s ním lépe seznámit.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #110 kdy: Březen 15, 2013, 03:05:21 »

hmm, nevím.. hraju to teď 3. den? asi.. už ztrácím pojem o čase
teď jsem dojel kult oka a pak si to na férovku rozdal se stínovým drakem... stálo mě to 5 pokusů než jsem našel správnou taktiku: svitek tenserovy proměny ze mě udělal mašinu na zabíjení, k tomu jeden lektvar na lepší AC, ve finále jsem měl -21 a 240 hp, když si nahodil ochranu proti magickým zbraním a kamennou kůži, tak jsem vypatlal další svitek na prolomení magických ochran, k tomu ochrana proti kouzlům z té hole (pohlcení 30 lvl na 8 hodin.. doslova kouzelné) asi si těch svitků na prolomení ochran zkusím sehnat víc.. už mi chybí jenom windspread hills s Firekraagem, pak ještě ze zášti dorazím ty trolly v druids grove, Illithidy ve stokách a pokročím v příběhu, možná bych i mohl stihnout vylízt z podtemna
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #111 kdy: Březen 15, 2013, 08:50:14 »

Tematický obrázek k Ireho dungu... http://epantiras.deviantart.com/art/BG2-Secret-Experiments-116769827

Tak jsem se rozhodla učinit BG milost a zkusit ještě jedničku. Udělala jsem rangera a časem to vidim na priesta. Samozřejmě proto nemělo význam bejt lučištník, že :-p. Já teda vim, že kněží nepotřebujou inteligenci, ale že navíc používaj jen tupý zbraně... :-D Takže jsme stalker. Kouzla navíc a nějaký plížení, no neber to. Každopádně jsem vyrazila z party Imoen, protože jí nesnesu. Jestli vemu někoho jinýho se teprve uvidí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #112 kdy: Březen 15, 2013, 11:02:45 »

Budeš chtít taky vlastní thread? Za hoďku začnu tvořit, tak bych to vzal při jednom.

Mě se líbila parodie na romance, viz http://epantiras.deviantart.com/art/Bioware-Romances-95258617
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #113 kdy: Březen 15, 2013, 11:19:36 »

Tady se něco rozdává? :-D To je lákavý, ale to abych ale taky psala nějaký hodnotný příspěvky, co? :-D

Stejně, dlouho jsem měla pocit, že bych chtěla nějakou novou hru, a teď, když mám před sebou hru, kterou neznám, a tudíž je pro mě nová, tak nevim, co dělat a radši jdu hrát Get Medieval :-D. Nejsem divná? Asi jsem. Taky jsem dala novej rekord v Gianě. 82 tisíc, a po takový době, co jsem to nehrála. Začínám se lepšit. Je na čase, sakra, jsem to hrála už snad v šesti letech. Je fascinující, jak se mě držej zlozvyky, který jsem si pořídila jako dítě, například příliž vysoký skoky, který mě připravujou o čas.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #114 kdy: Březen 15, 2013, 14:02:17 »

uuf.. tak jsem si dneska přivstal a zabil Firkraaga... byl ještě jednodušší než ten stínovej, protože nevysával lvly a taky si zapomněl nahodit ochranu před magickými zbraněmi, s carsomyrem a whirlwindem (swash ho má místo assasination) jsem ubil Kangaxxe, pak ještě pár chujovinek, vyrobit si zbroje z šupin
AC v základě -17, 4 útoky, THAC0 v mínusu,možnost používat všechny svitky, nějak mě to teď přestalo bavit... Scarlet ninja-to vyřešilo problém s mágy - staří se k němu připlížit, jednou ho praštit, aplikovat poison a buď ho to na 2 kola interruptuje úplně, nebo ho to dorazí i přes kamennou kůži zatímco s na něj dívám...stojím teď u stínových zlodějů a připravuju se na Bodhi, dám si asi nějakej čas pauzu, bylo toho moc za ty tři dny

Baldurs gate taky není zrovna přívětivá hra, co se týče role playingu za zlý postavy... pořád nějak nemůžu najít charakter své postavy :D dal jsem si neutrální zlo, protože zmatený bych nezahrál vůbec (spíš bych na to neměl srdce) a zákonný zlo je příliš rafinovaný a přijde mi až neproveditelný
takže si to představuju tak, že moje chamtivost a rafinovanost mě naučila, že za cesty dobra jsou větší odměny a heroická reputace je jenom zástěrka... jakmile mi vyrvou kus duše, tak plánuju jít úplně berserk a stane se ze mě strašná svině.. půlčík co od obyčejného kapsáře a podvodníčka získal moc a neunesl to, načež mu totálně ruplo v bedně, to ujde, ne? :D aspoň mám dalš postavu do své forgotten realms ligy
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #115 kdy: Březen 15, 2013, 16:04:25 »

Roztříděno do samostaných threadů, odteď bych sem psal už jen plány, krátké souhrny, seznamy apod. + takové ty obecnější věci, jako jsou třeba komiksy, odkazy a další.

Edit: Příspěvek Yuyany jsem přesunul k JCMurphymu :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #116 kdy: Březen 17, 2013, 12:45:37 »

Ták, jsem včera poprvé delší dobu hrála BG 1 (nějakou vylepšenou edici) a přišla jsem vám sdělit názor. Nejsem si jistá, jestli se to kvalifikuje jako krátkej souhrn :-p.

Nejprve první dojmy z celkovýho zpracování hry.
Co mě opravdu vyděsilo je absurdní (a nezměnitelný) rozlišení, díky kterýmu jsou písmenka opravdu malinký a musim na ně hodně mžourat. Při tom množství textu je to docela špatný. Jsem zvyklá si písmo zvětšovat, když na počítači čtu, tady to jaksi nejde. Vede mě to k ignorování textu a následnýmu čtení deníku, kterej je čitelnej.
Videa jsou kompletně zasekaný, což mě při jejich kvalitě zaráží, a nejdou odkliknout. To hloupý video, který je u smrti, už jsem viděla mockrát.
Zvuky. Nějak je postrádám. Slyšim ptáčky, slyšim les, ale neslyšim zvuk boje. Netušim proč.
Taky bych ráda řekla něco ošklivýho o stabilitě hry.
No, neodradilo mě to. Jsem odolná.

Tak a teď k mýmu hernímu postupu.
Oběhala jsem nějaký úkoly v prvotnim městě (dá-li se tomu říkat město) a následně jsem byla poslaná za svym adoptivnim otcem. Všichni mě oslovujou "dítě", což mě zaráží, protože člověk může hrát za trpaslíka s plnovousem po kolena, nebo za elfa, který podle pravidel dospívaj ve věku, kdy lidi umíraj stářim :-D.
Imoen jsem samozřejmě poslala do prčic (a oslovila jsem jí dítě, jak jinak. Moje postava to viditelně už považuje za standartní oslovení, je chudák zblblej) a vydala jsem se s otcem do lesíka, kde ho zabili.
Fascinuje mě, že se NPCčkům představujeme jako skupina dobrodruhů. Zaprvé si nemyslim, že člověk, kterýmu na cestě zabijou otce a musí utíkat před vrahama je dobrodruh :-D a zadruhé nejsme skupina. Stále ještě jsme sólo, a nějak jsem nenašla postavu, která by mě zaujala natolik, že bych jí vzala. A že mi cpou společnost na každym rohu. Je velkej výběr společníků, to zase jo.

Ze začátku jsem byla trochu zmatená, nevěděla jsem, co počít, a tak mě napadlo, že se podívám do návodu, jestli tam jsou nějaký tipy. Otevřu škorpionsčítr a ... ne, fakt, zkuste si ten návod přečíst, jestli z toho budete moudrý, tak já tedy ne. Takže zpět do hry.

Byla jsem poslaná do nějaký přátelský putiky, ale to bych nebyla já, kdybych to nevzala trochu oklikou. Dostala jsem se až dolů, kam až to mapa dovolila, cestou jsem zabila všechno, co jsem dokázala. Na nějakym čtvrtym levelu jsem čistila doly od koboldů a na jejich konci jsem zabila maníka, ze kterýho dropnul prsten za pět tisíc. Vážně, pět tisíc? To v tu dobu asi ztrojnásobilo můj majetek. Po návratu do městečka mi za odměnu zvedli reputaci a poslali na mě vraha. Už druhej kouzlící vrah, kterej mě tam napadl. Naštěstí kouzlící vrazi se ve městě řešej snadno. Počkáte, až začnou kouzlit, projdete dveřma... Ono to znehybnení má velmi dlouhej cast. Je zajímavý, že kdybych zkoušela jejich taktiku "znehybnit a bodat" já, tak to neprojde, buď resistnou, nebomě trefěj a zrušej mi kouzlo.

To je vůbec takovej problém, s tim trefovánim. Mám sílu 18/93 (ostatní staty 18/18/10/18/9), mám dva body v ovládání zbraní a tři body v obouručnim stylu. Přesto útočim jak slepá. Kouzelníci mě zabíjej jako divý, šup, misilky a už vidim animačku s rukou. Že uhejbaj bojovníci, obratný zvířata, fajn, to chápu. Ale mág? Kolik může mít armor? Určitě nemá rozostření, nebo podobný kouzla. Ví někdo, podle čeho se počítaj resisty? Já tedy ne.

A na závěr některý potvory, který považuju za zajímavý.
Napadl mě vampiric wolf :-D. Můj bože, a s celou smečkou. Tak jsem musela dát load, protože nebyl zranitelnej mejma zbraněma, a dával mě na nějaký dvě rány :-D.
Taky jsem potkala ogra. Ten byl rychle hotovej, je můj favorizovanej nepřítel. Navzdory faktu, že moje postava nikdy žádnýho neviděla.
Pak tu byl přízračnej pavouk, kterej do mě skočil, když jsem šla zabít skupinku banditů. Měla jsem nemagický zbraně, takže jsem s pavoukem na zádech vybila bandity, chystala se lootnout vůdce a utéct z lokace... a vůdce měl u sebe +1 kladivo :-D. Štěstí pro mě, smůla pro pavouka.

Teď mám pět stalkerovskejch levelů, dvě +1 kladiva, boty resistu na elektřinu a prsten +1 AC. Už se docela schopně plížim, asi to budu trochu využívat. Každopádně to stále ještě dost selhává.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #117 kdy: Březen 17, 2013, 15:48:47 »

Přemýšlel jsem to přesunout spíš do threadu o BG, když už tu máme jeden samostatný :)

Podle popisu to vypadá buďto na BG:EE nebo Trilogy (mohlo by být i TuTu ... krom toho prvního stejnak ostatní neznám :)). Já si nemůžu pomoc, ale u BG:EE jsem odvázaný moc nebyl, ale to si můžeš přečíst právě v tom samostatném threadu.

Kouzelníci jsou dost náchylní na střelbu, tady prostě skupina 3 střelců udělá své. Nebo mít vlastního mága a sázet plošný kouzla. Časem narazíš na skupinku 4 červených a ty jsou na fireball jak dělaní. Útěk před kouzly je dobrá taktika, bohužel v těhle upravených verzích se hned všichni vrhnou přes dveře za tebou, takže pokud je tam mág krytý 2 bojovníky, tak je to na malém levelu opruz. Společníky si jinak rozmysli co nejdříve, protože hra leveluje s tebou a samozřejmě hází dle pravidel - neni nic horšího, než si najmout mága na 6. levelu s 14HP. Druhá věc je, že od určité části hry už některé ani najmout nepůjde.

Rad se držet nemusíš, do Friendly Arm Inn se chodí jen pro Jaheiru a Khalida + je tam pár jednodušších úkolů. Někdy to taky beru rovnou do Nashkelu a do dolů. Vždycky mám skupinu, takže se to odvíjí do povolání hlavního charakteru. Kousek od Nashkelu je totiž jeden z výborných kleriků.

Vampyric wolf je dobrej, ale nikdy jsem nepotkal skupinku větší jak 2 kusy :) Většinou kolem nich lítaj jiné bojové verze. Příjemné na nich ovšem je, že je za nich tolik zkušeností. U hraničáře se mi spíš osvědčilo vzít zaměření na pavouky. Ale ogrů si taky užiješ, hlavně těch kouzlících.

Příběh je holt už takový, z toho oslovení si nic nedělej, Gorion neni/nebyl zas tak mladý ;) U těch ostatních (mnichů) už to divné je, podobně jsem se cítil se svým fousatým trpaslíkem :D Nehledě na to, že ve dvojce existuje romance s Jaheirou, která je znatelně starší, má tu toho hodně za sebou a ke všemu je na levelu 2 ... Nijak bych to neřešil :D

Edit: Ten návod znám, to je oblíbená éra, kdy se tam všichni předháněli, kdo udělá nejvíce návodů za měsíc :) Druhá věta je samozřejmě kec, v BG1 to mají kupodivu bojovníci lehčí pořád :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #118 kdy: Březen 17, 2013, 23:22:18 »

Ano, nebyla to smečka vampiric wofů, byli dva + jiný druhy :-). Už nejsou.

Mám 7 levelů a začala jsem dělit nepřátele na dvě skupiny. A) málo expů, a B) nedokážu zabít :-D. Na luk si moc nezvykám, no. Občas ho použiju, právě na ty mágy, ale když jsou k dispozici dveře... On jde samozřejmě za mnou, ale už nedokouzlí znehybnění, a to stačí. Je to sviňárna, a vidět, jak mě mág dvě minuty hnípá holí...  Kdyby to bylo třeba deset vteřin, max dvacet, ale ono je to několik minut... V podstatě je mi jedno, jestli na mě kouzlej znehybnění, nebo prst smrti.

Jsem na cestě do nějaký pevnosti a musim ti dát zapravdu, pavouci jsou všude. To já samozřejmě nevěděla dopředu, proto jsem vzala ogry. Vždycky se snažim vybírat specializaci na něco silnějšího, co má šanci způsobit problémy. Logicky. Ogry dobře znám a vim, že v těhle hrách bejvaj, no. A kouzlívaj, takže bonus do trefování bejvá dobře využitej.

Ty romance jsou vůbec nějaký divný. Postavy, který jsou romancovatelný, jsou poněkud nekritický. Ty parodie to vystihovaly dost přesně.

Každopádně moje plížení je na 110 a už jsem i backstabla nějaký nepřátele. Mága a klerika, obtěžovali mě tím, že společně sesílali fear a znehybnění.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #119 kdy: Březen 18, 2013, 06:40:32 »

Vzpomněl jsem si, že vampirick wolfů (opravuji i, měl jsem mylně za to, že se píše s y :)) je plná ještě jedna zřícenina - škola Ulcaster. Dobré jsou na expení ještě sirény na západním pobřeží a flesh golemové tamtéž + u jednoho mága jako ochranka, nebo haldy bazilišků na SV. Na druhou stranu už máš vysoký level, takže je to jedno, dosáhnout lze jen 161k zk, tedy u tebe levelu 8.

Pavouci jsou kupodivu v BG1 dost nebezpeční kvůli otravě. Mají dobré skóre úspěšnosti a hlavně na nízkých levelech je to i pro družinu dost často konečná. V Beregostu je prima úkol s vyčištěním jednoho domku, což je dost o štěstí i s lektvary protijedu. Právě tady se taktika útěku přes dveře vyplatí, jenomže v původní BG tě nepřátelé dál nepronásledovali, takže se dalo venku v klidu vyléčit.

Mág a klerik měli v jedničce jednu nepříjemnou vlastnost, jednou je zrcadlení (ta řada pěti až šesti kopií) a druhou je právě fear. Třetí méně úspěšné bylo ovládnutí (to pro změnu mistrovsky zvládaj sirény). Jinak mi nikdy nepřišli moc silní ani že by měli výdrž. Obvykle si totiž zajdu za Drizztem a seberu mu scimitar, takže s tím se pak zabíjí dobře :) V BG:EE netušim, tentokrát jsem vydržel s mečem +2 z Nashkelu.

Jestli tou pevností, kam míříš, je Durlagova věž, tak vřele doporučuju u obchodníka před ní a vlastně i jinde, nakoupit svitky ochrany před nemrtvými ;) Ne že by to bylo potom jednodušší, ale budeš mít o třetinu lepší šanci :D Svého času jsme to jeli ve dvou v multi - já paladin, kolega zloděj. Zabralo nám to celou noc. Ani jsme moc neumírali, ale prosekat se až nakonec zabere dost času. S lukem to moc nejde, ale zas to plížení se ti určitě hodí. Ostatně oceníš ho i jinde, měl jsem v družině naposledy Kivana, to je obyč. hraničář a dost tím dokázal rozhodit mágy, bohužel mu chyběl ten backstab. V tom se naopak ukázala velmi dobře Imonen :D
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 78