Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:58:38
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 243101 krát)

JCMurphy

• Starší člen
Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #90 kdy: Březen 09, 2013, 22:20:44 »

ok, tak ještě jednou :D po dokončení krypty se nemůžeš k těm úkolům vrátit... buďto je uděláš teď, nebo nikdy

co se týče BG, tak jsem vytvořil postavu, nainstaloval widescreen mod + zvětšení fontu aby se to dalo číst
nejsem si jistej, jestli to za toho čistokrevnýho swashbucklera půjde :D nemá bonusový útoky jako válečník, THAC0 má oproti nim poloviční a i když dostal specializaci, tak mu ani ten půlútok nedopřáli
budu muset rychle pro scimitar belm a až budu mít epický levely, tak scarlet ninja-to má taky bonusový útok + otravu, tím bych se dostal na 4 útoky v základu, backstab sice nemám, ale i tak se to hodí abych se připlížil k lučištníkům a dostal bonus k útoku

jak dlouho ti trvalo získat epický dovednosti při solo hře?
on teda zloděj naštěstí expí snad nejrychlejc, doufám, že když udělám nějaký ty nebojový questy, tak to půjde, ale zatím jsem neskutečně zranitelnej

vyčistil jsem první patro Irenicova vězení, ty protivný mephity u džina jsem obešel s plížením
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #91 kdy: Březen 10, 2013, 07:30:46 »

Jo takhle, tak to jsem tě předtím nepochopil :D Ještě že si mě zarazil, takže naložim odhozené předměty a pošupajdim zpět do města.

BG2: Jako bojovník jsem strávil asi 4 hodiny hraní, než jsem dosáhl na level 12. To šlo rychle, protože úkolů pro bojovníka je v Athkatle dost - cech otrokářů, beholderův kult apod. Spíš zdržuje to obíhání + jsem se na řadu míst vracel ještě jako zloděj kvůli truhlám a pastem. Po dualclassu se to opravdu zrychlilo, asi další 6-7 hodin než jsem si to vyříkal s troly v De'Arnise, druidí hájek (? - teď si nejsem jist přesně pořadím) a se stínovým drakem (tady mě zbrzdily hlavně nemrtví, teda konkrétně lichové, to jsem chtěl být ještě férový :D). Pak jsem vlezl k Firkraagovi a tam jsem už obdržel bodcové pasti, takže odhadem 12-13 hodin (max. 15). Celkem by to odpovídalo průměru 4-5 hodin denně, což by mohlo být.

Bez backstabu si to moc představit nedokážu, hodně mi to pomohlo u trolů, De'Arnise jsem díky tomu prošel velmi rychle. V podstatě jsem šel jen kupředu. Podobně druidí hájek. Z počátku se určitě vyplatí jít si to vyříkat s otrokáři, protože je všude plno truhel a pastí k otevření. Potom vyřešit vraždy na Mostě nebo Mekrathova laboratoř ve stokách. Perfektně se expí u lichů. Zloději mají v expení opravdu značnou výhodu.

Edit Lionheart: Ještě že si mě vrátil, býval bych komplet minul Nostradama :) Udělal jsem vše, co ještě šlo (vyjma 2 subúkolů pro inkvizici v Montaillieu) a zůstal mi jen Shakespeare v Barceloně (mám malou výmluvnost pro ukecání lichváře a zabíjet se mi ho nechce). Ten zůstane asi nesplněný. Jinak kryptu mám za sebou. Jenom mám menší problém, zkoušel jsem vše možné a mistrovství ve zbraních mi hra nenabídne. Možná to souvisí s jinými, ale zatím jsem nenašel s jakými perky.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #92 kdy: Březen 10, 2013, 17:30:19 »

si ani nepamatuju, že se šlo vrátit do Barcelony :D já tam měl vždycky všechno hotový než jsem ji opustil
teď nevím jestli myslíš quest s jeho dluhem, nebo múzou
a proč jsi neudělal tu inkvizici? nic to neovlivní..

tak jsem dneska vylezl z Irenicova vězení... bohužel jsem já trouba nechal páčení zámků jenom na 70, takže teď budu muset spoustu věcí obíhat zpátky, další problém mám s inventářem, je pekelně malej... jsou ve hře vlastně ty tašky na lektvary? nějak jsem ještě na žádnou nenarazil
koupil jsem si jako první věc brnění s AC 3, imunitou na zmatení a 15% resisty na elementy za 12 000, jelikož hraju za zlou postavu, tak ze mě obchodníci moc radost nemají, prsten na charisma to tak nějak vyvažuje
trošku mě mrzí, jak se mi nalosovaly bhaalspawn abilitky... 2x larloch, 2x vampire touch a 2x horror... doufal jsem v aspoň 1x boží sílu a zpomalení jedu
přepínám si mezi obtížnostma abych za level měl maximální hp, teď se snažím dostat ten plášť ze stok, co mě umožní proměnit se v trolla a želatinu
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #93 kdy: Březen 10, 2013, 19:09:26 »

S cestováním je to zajímavé, dokud neuděláš kryptu, tak můžeš kamkoliv. Bylo krom toho hezké, zajít si zpět do éterické pláně pro meč. Byl to tu samý nemrtvý, ovšem o level níže. Skoro mě ani neškrábli :) Konečně jsem se tak někde vyřádil.

Jednalo se o úkol s dluhem, ten první jsem udělal. Nakonec mi chyběl samozřejmě i úkol se srdci titánů (dříve zmiňovaný bug). Inkvizici jsem vynechal z principu, moc se mi zadání těch úkolů nelíbilo :D Amulet jsem teda šlohl. Měl jsem i trochu obavu, aby mi to neskočilo do děje. Na mapách jsem toho taky zas tolik neminul, investice do zlodějiny se opravdu vyplatila. Backstab jsem vynechal a po kryptě semi podařilo získat i Mistrovství zbraní - je potřeba ve skutečnosti level 27, nikoliv 26, jak píšou na GameBanshee.

S pěnezma jsem se dostal nad 172 000, kupuju jen lektvary na léčení a ty si pečlivě schovávám. Použil jsem jich pár jen u Nostradama a v kryptě na konci (mistrovský zloděj byl opravdu jedlý :D). Abych nezapomněl, skupuju i střelný prach. V druhé části Barcelony jsem dosáhl na level 30, body zatím ještě nikam necpu. Zůstal jsem jen u jednoruček, zbytek raději šetřím, kdybych narychlo potřeboval něco konkrétního. To, že se to teď zvrhlo v čistou akci, by mě ani tolik nevadilo. Vadí mi jiná věc. Ono to neni ve skutečnosti na nějakou dynamičtější akci stavěné. Všude samé skupinky nepřátel a co pár kroků se léčim. Docela to zdržuje.

K BG: Tašku bys měl sehnat na Promenádě a jednu má snad i zloděj ve stokách. Horší je to s pouzdry na svitky, obojího je v Athkatle poskrovnu. Z počátku jsem přebytky řešil tak, že jsem je nosil do budovy otrokářů. Netvoří se ty bhaalspawny spíš podle přesvědčení? Já nikdy larlocha apod. neměl.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #94 kdy: Březen 11, 2013, 12:22:10 »

na promenádě jsem právěže našel jenom jedno pouzdro na svitky, lektvary mě štvou víc.. taky by se hodil nějakej ten nekonečnej vak na předměty.. já doufám, že s penězama to zas tak vostrý nebude, přeci jenom na výbavu jedné toho tolik padnout nemůže
zjistil jsem, že toho rakshasu nezabiju, lockpick mám malej, musím zvažovat další kroky

kde jseš teď? v poušti plné radioškorpiomutantů a la Fallout? tam mě to sralo snad úplně nejvíc
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #95 kdy: Březen 11, 2013, 14:32:32 »

Heh, je spousta her, kde by člověk užil nějaký otroky, který by mu nosili zavazadla. Můj paladin miluje otroky-nosiče. Nejlepší je gothic a jeho neomezený inventáře, i když ve dvojce je pak potíž něco najít.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #96 kdy: Březen 11, 2013, 15:21:58 »

Vím, že jsem tu brašnu sháněl docela dlouho, zkus ještě nějaký chrám. Vybavuju si, že u klasických obchodníků to nebylo. Pouzdro na svitky měl určitě obchodník se svitky na Promenádě, samozřejmě ten mě tenkrát napadl až jako poslední :) Docela vybavená byla tuším i ta zlodějka, co ji večer najdeš u Janova domu. Bezedný vak bohužel neni, buďto Watchers Keep nebo počkat až do Brynlaw :) Peníze jsou v pohodě, naučil jsem se rychle prodávat vše, co jsem věděl, že potřebovat nebudu, takže ty naskakovaly rychle. Přitom toho neni ani potřeba moc nakupovat, nejvíc toho sebrala výroba artefaktů.

Lionheart: Bohužel ne, jsem v druhém podlaží u druidů v Anglii a docela prskám :) Připojil se ke mě nějaký týpek, od čehož jsem očekával výraznou pomoc (zkušenosti se nedělí), ale místo toho mu dělám chůvu a skapávám častěji. Budu ho muset vyhodit a holt pokračovat dál sám. Je to tu docela přehnaný se střelcema, byť bych to byl schopný ustát, tak ti magoři jsou skutečnou oporou šermířům, kteří mě pak docela v pohodě rozsekaj. Připadá mi, že ta hra tohle dělá záměrně, ať jsem jakkoliv silný nebo si k tělu pustim jen jednu max. dvě potvory, tak mi vždycky konstantně usekaj stejný podíl HP. Jako bych byl penalizován. Přitom třeba boje s přesilou hadích asssasinů jsem za pomoci léčivého kouzla docela ustál. Postup je teda velmi pomalý, jenom půl hodiny mi trvalo přejít přes teleport do Anglie. Dneska bych rád došel do pouště :D Chtělo by to splašit nějaký pořádný mečík nebo palcát. Magii se stále vyhýbám, pomalu se připravuju, že finále asi nedám ... holt asi dojde na diplomacii :D
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #97 kdy: Březen 12, 2013, 11:58:01 »

tak jsem se rozhodl tu postavu v BG losovat dokud nebudu mít pořádný bhaalspawn a taky zvednout lockpick, ať se pak nemusím moc vracet...
jeden draw upon holy might by mě solidně buffnul, takže bych měl o 2 lepší thaco, o 7 dmg o 1 AC a ještě +1 záchranný hody, což je pekelně dobrý, pak jeden larloch na interruptování kouzelníků, neutralize poison bych toleroval, ale asi nebudep odmínkou vzhledem k tomu, že všechny lektvary mám pro sebe, potom aspon jeden horror a jeden vampiric touch, kterej bych pak kombinoval s tou rogue abilitkou na +20 hp, takže bych se dokázal na chvilku buffnout přídavnejma 50 hp kdyby byl průser a to se určitě vyplatí :)
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #98 kdy: Březen 12, 2013, 19:39:09 »

Dobrá postava se vyplatí, mě by ale asi šlehlo prolízat Irenicův dungeon pořád dokola. Za ta léta se z toho u mě stala nejmíň oblíbená část hry. Osobně bych to příště chtěl zkusit s nějakým dualclassem klerika a teprve před Podtemnem bych dobral další 2-3 postavy. Vzal bych to samozřejmě hezky od jedničky.

Jinak Lionheart jsem teď pustil k ledu, pokračovat budu až zítra :) Včera jsem nakonec skončil u Sedmi samurajů, takže takový hezký filmový večer.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #99 kdy: Březen 13, 2013, 08:41:07 »

Tolik oblíbený ranger/klerik? Nebo fighter/klerik? (Rogue/klerik? To jsem nikdy nezkoušela :-).) Dualclass je praktickej, protože má hafec kouzel, no :-) (neboj Jacku, stejně tě miluju). Mě osobně ale to BG dost obtěžuje tim nesmyslnym zvedánim obtížnosti. opravdu si nejsem jistá, co bych měla dělat, abych přežila. Tedy... já jakš takš přežiju, ale člověk pořád jen spí... je to normální? Taky stále spíš?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #100 kdy: Březen 13, 2013, 09:28:28 »

Přemýšlel jsem nejvíce o kombinaci zloděj/klerik (jako multiclass - tady se právě rozhoduju, jestli to nebo klasika dualclass bojovník/klerik). O ranger/klerik jsem četl, nemuselo by to být špatné, ale zloděje se vzdát jen tak nechci. Z počátku je to spaní po každé bitvě hrozné, ale jakmile přijde první "výplata", tak se to dá řešit v chrámech a lektvary, později trolím pláštěm a nakonec i gaxxovým prstenem, což už je hodně znát. Proto bych to rád překlenul tím klerikem, navíc jsem našel zálibu v tupých zbraních, což mi nedávno ukázal můj barbar. Klerik sice nemá z počátku takové výhody jako zloděj v levelování, ale ve střední části vývoje ho hodně vynahradí turn undead a nemrtváků je v Athkathle a okolí dost. Tohle bylo pěkné v IWD, tam jsem se přímo vyřádil :D

Ono na druhou stranu je to dost předčasné, když to vemu, tak mi ještě chybí dohrát BG právě za rangera a mága, kvůli vedlejšákům. Plus potřebuju konečně dojet romanci s Viconií, jenomže to je pro mě dubl klerika a ještě ke všemu v né zrovna vhodné podobě.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #101 kdy: Březen 13, 2013, 11:25:59 »

tak jsem místo náhodného rollování bhaalspawnu použil editor a místo larlochů si dal divine power, zrovna jsem si přehodil z pickpocketu 30 bodů do lockpicku a udělal takovou menší prasárnu... kopneš do sebe 3 lektvary zlodějiny, pokradeš nejdražší svitky v adventurers market, zrovna prsten regenerace od toho majitele a pak ve stokách tomu chlápkovi prodáváš a kradeš svitky, dokud tě to množství peněz neunaví :D koupil jsem si opasek na sílu 19 a svět je hnedle veselejší místo
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #102 kdy: Březen 13, 2013, 12:10:09 »

Já včera zkoušela po dlouhý době Icewinda jedničku a ta umělá debilita byla nad moje síly. Vážně, pošlu postavu útočit na kouzeníka. Kouzelník střelí mojí postavu kouzlem. Postava se zarazí a čumí. Nebo. Chci seslat ohnivou kouli na trolla. Postava jde a seká do něj mečem (fakt nechápu).  Ok, tak tedy kouzlo ne. Nakliknu ohnivej olej, chci ho hodit... ne, zas jde mečem. Mezi tim troll vstane... Vim zcela jistě, že já klikala dobře, protože se mi to nakonec povedlo, na třetí pokus.
Nacházení cesty je fakt únavný, nedivim se, že to lidi sólujou, protože přinutit postavy, aby prošly dveřma... ne, to nelze. Navíc musim každý postavě naklikávat nepřítele, protože když zabije jednoho, tak se zastaví a nechá do sebe sekat...

Dvojku už hrát nemůžu, jak jsem psala, můj paladin/klerik/kouzelník/mnich mě dokonale rozmazlil :-D. To neni postava, to je atomová bomba. Zajímavý je, že uctívá hned několik bohů, ale zdá se, že to nikomu nevadí :-D.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #103 kdy: Březen 13, 2013, 22:32:12 »

já dal postavám nějaký jednodušší skripty typu když do tebe sekají tak nečum a předstírej, že se bráníš a na boje, kde bylo potřeba víc taktiky jsem vypl AI a všechno pěkně manuálně..hlavně nesmím mít víc jak 3 melee postavy.. to je potom fakt o nervy
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #104 kdy: Březen 13, 2013, 23:43:41 »

No, já víc jak 4 postavy nevedu, protože to je o nervy bez ohledu na melee. Ale dřív jsem to normálně hrála, několikrát jsem to i dohrála, včetně datadisků, tak nechápu, proč se to najednou chová takhle divně. Měla jsem všechny postavy melee, a prostě to šlo. Teď to nejde. Jsou to starý postavy, maj tunu levelů, ale umíraj a náhodně mi pobíhaj po mapě. Normálně ignorujou povely a pořád do sebe bouraj.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 78