Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:45:56
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242988 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #915 kdy: Listopad 30, 2021, 19:11:18 »

Jo jo, to je ta sranda s laptopovejma procesorama, můj má v základu 2,20, turbo na 4,10. Ale ne že by se mu do toho chtělo, pro nějakej Gothic! Ne ne! :-D Ale toho Morrowinda jsem teď nainstalovala a je to čistý, jsem uplně paf. Jsem v pokušení to rozehrát a sledovat, jak dlouho mi bude trvat, než začnu zneužívat alchemku, až se ze mě bude kouřit. Naklikala jsem si hezkou darkelfí rogunku, uvidíme, uvidíme. Nesmim teď moc hrát, protože neumim sedět u počítače a moje páteř je v řiti :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #916 kdy: Prosinec 01, 2021, 21:19:18 »

Cardhalii mám za sebou a teď nastalo chvilkové napětí, co dál? Už hezkou řádku let našlapuju okolo Yendorian Tales, které jsem rozehrával už kdysi dávno a před pěti lety to vypadalo, že se v nich konečně taky někam posunu. S Cardhalií se ovšem vyloupl jiný trestuhodný český rest a tím jsou Brány Skeldalu. Viděl bych to tak, že to budou moje dvě priority do konce roku.

Nicméně dneska jsem zkusil ještě něco jiného. V rámci příprav na Amiga hry jsem se zlehka pustil do The Shadows of Sergoth. Je to novodobý počin, který se původně objevil ve verzi pro počítače Amstrad a později byl přepsán pro Amigu. Já se potom o tom rozepíšu více, tedy v rámci deníčku, nyní jen v rychlosti. Minimum je akcelerovaná Amiga 1200, ale mě se osvědčilo sáhnout rovnou po Amiga 4000 (samozřejmě v rámci nastavení ve WinUAE). Rozehrál jsem to z obrazů disket, zatím jsem se nepokoušel o HDD instalaci. Hra běží celkem svižně, ale po Cardhalii je to docela nezvyk.

Hraje se za jeden jediný charakter, který se vyvíjí podobně jako u pravidel D&D 3. Boje jsou realtime, ale jaksi u nich nefunguje combat waltz. Hned úvodní netopýři se ukázali natolik rychlí, že po útoku nestihnu úkrok - hra nejspíš čeká na dokončení animace seku a pak trvá, než zareaguje na povel k pohybu. No, to není zrovna zjištění, jaké bych si přál :) Další věcí je kouzlení. Kouzlit může každá postava, ale brzy jsem narazil na problém, který se nejprve jevil jako bug. Ke kouzlení je potřeba postavě nasadit kouzelnou knihu, což jaksi nešlo. Teprve po pár desítkách minut dumání jsem zjistil, že postava přitom nesmí držet zbraň! Kniha jde do levelé ruky a v pravé se objeví aktivní kouzlo, čemuž by ta zbraň právě bránila. Mezi fyzickým bojem a kouzlením je tedy nutné přehazovat mezi knihou a zbraněmi - obojí najednou použít nejde.

Úvodní dojem ze hry zatím dobrý. Přítomná je i automapa, takže by to mohlo docela svižně odsýpat.

IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #917 kdy: Prosinec 02, 2021, 15:47:02 »

Steam mi v pátek řikal: Kup si Grim Dawn, je to jako Diablo II, bude se ti to líbit. Tak řikám: OK, a odešla jsem to koupit na GOG. ... :-D Chudáci na Steamu, poprvé mi doporučili něco, co se vzdáleně dotýká mýho vkusu. Ale což, na Steamu mám Disciples sérii, a Dragon Age, a taky *** **** *. Nejsou diskriminovaný.

Každopádně ta hra JE opravdu jako diablo. Sakra, ta hra je VÍC diablo než diablo. Nejdřív jsem zkusila střelce, protože mám z diabla panickou hrůzu z melee charů... :-D, ale po nějaký době jsem dopěla k závěru, že to neni to, co jsem chtěla hrát.

A rozjela jsem rogunu. Po chvíli jsem jí k roguně přifařila jako druhou classu arcanistu (volíte vždycky kombinaci dvou povolání, takže Nightblade+Arcanist=Spellbreaker). Trochu jsem se bála, jestli to bude fungovat, protože roguna+mág je trochu úchylná kombinace a většina vybavení vypadá, že počítá spíš s fyzickejma rogunama... ale když ta roguna na tom obrázku vypadá tak inspirativně studená... Taky mi při první hře napadal nějakej frost damage eq a škoda ho, protože střelec je ohnivej. (Inventář funguje jako PlugY na Diablo dvojku, a i to vypadá dost podobně :-D, prostě je tam sdílená truhla pro všechny chary.)

Zatim se zdá, že hra normálně počítá s tim, že si člověk vybere úchylnost, a neni to tak, že máte dvě classy co si nerozumněj a smolík. Chlapec jede jak fretka. Vážně, v porovnání s tou první postavou, tahle ty nepřátele žere i nosem. Takže zatim spokojenost.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #918 kdy: Prosinec 02, 2021, 18:17:07 »

To je tedy klon spíše titan questu, který je klonem diabla, ale hráč vždy kombinuje dvě třídy.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #919 kdy: Prosinec 02, 2021, 18:33:51 »

Zapíšu si :-D.

Mimochodem hra mi drze nabídla DLC obsah. Mám 23 LV, sakra. Ještě že mi hned z první truhly... vypadl epickej (technicky legendární, ale je to fialový) palcát pro 50 LV, takže vim, že tam asi nemám co dělat, a stáhnu se do bezpečí.

Mimochodem... palcát:
2021-12-02_1828_2.png
* 2021-12-02_1828_2.png (253.19 kB. 452x621 - prohlédnuto 734 krát.)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #920 kdy: Prosinec 02, 2021, 23:30:48 »

Oh, bože. Vlezla jsem do nějakýho dungu, nepřátelé maj kýbl bonusů, o 6 LV víc a nejde se teleportovat pryč. Fretka je až po uši v rejži. Ale bojuje statečně.

Edit: těch 6 LV beru zpět. Kéž by.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #921 kdy: Prosinec 03, 2021, 17:08:28 »

Cha! Věděla jsem, že mi to jméno něco řiká. Titan Quest mám. Už pěkně dlouho. Buď byl zdarma, nebo to bylo v nějakym balíčku. Takže je v pořadí. Fuuu, tolik her a tak málo času.

Mimochodem první smrt, 36 levelů, drobná nepozornost a stunující boss s hromadou minionů. Jsem silně rozladěná.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #922 kdy: Prosinec 03, 2021, 18:24:32 »

Yuyu: Titan Quest hál tuším JCMurphy.

No a já jsem lehce pozměnil plány, protože mi na The Shadows of Sergoth něco technického nesedí, takže budu nejprve bádat. Namísto toho jsem si vzpomněl na jinou hru. Schválně, kdo pozná, odkud tento kousek příběhu je?

Dvě desetiletí po Černé válce se znenadání probudil spící pes. Bylo to zatoulané zvíře, na kterém si stařešina Fenn testoval SoulFreezer den předtím, než ho představil Dvergarovi. Od toho dne ležel pes ve svém pelechu, nehybný jako kámen. Když Fenn viděl, že pes vstává, protahuje se, zívá a třese se, dal mu trochu masa a misku s vodou. Poplácal ho po hlavě a odkulhal do mé chalupy vzdálené půl míle.

"Ach, Maatoku, jak málo jsme věděli o silách, s nimiž máme co do činění," povzdechl si a nepřítomně šťouchl holí do žhavého polena v krbu.

"Ano, Fenne," souhlasil jsem a podal mu hrnek horkého moštu. "Ale udělali jsme, co jsme museli. V současné době nevidím důvod k obavám. Estoroth je stále bezpečně zavřený kdoví kde. Jen doufám, že si nenašel další nevinné lidi, které by mohl mučit v Podsvětí."

Uplynul však pouhý týden, než se ve velké Síni ročních období znovu rozezněl poplach. Toho dne jsme se dozvěděli, jak žalostně jsme podcenili Estorothovu vůli.

Jerrod, mladý misionář, se právě vrátil z jihu. Cestou procházel kolem míst Černé války a zastavil se, aby vzdal hold Čtyřem šampionům.

"Jerrode," pomohl mu Gunther, "pověz nám, co jsi viděl."

"Byla to trhlina," řekl Jerrod vzrušeně. "Trhlinu ve zdi! A uviděl jsem tvář, strašlivou tvář ... a utekl jsem." Sklopil zrak a podíval se na své sandály, neboť se styděl za svou zbabělost.

"Kolegové z cechu," Gunther vstal a postavil se čelem ke shromáždění, "musíme předpokládat, že mezidimenzionální trhlina vytvořená Vortexem se začíná otevírat. A jak nám řekl Fenn, magie SoulFreezeru mohla ztratit svou moc nad tak silným tvorem, jakým je Estoroth, už před deseti lety. Musíme se připravit na Estorothův návrat a musíme se mu postavit čelem."

Sepisuji tuto historii a čekám v naději, stejně jako my všichni. Byli vybráni čtyři noví šampioni, které rada vyslala do hrobky svých předchůdců, aby získali zpět očarované zbraně. Dvacet let výzkumu přineslo nová kouzla, lepší a silnější než ta, která byla použita v Černé válce. Bojovníci-mágové použijí nová kouzla k očarování artefaktů a pak vyčkají na otevření trhliny. My ze Čtyř cechů jsme si jisti, že tentokrát bude Estoroth a jeho zlo definitivně zničeno. Pokud se mýlíme, nečekáme návrat našich hrdinů, ale příchod Estorotha a válku - Rudou válku.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #923 kdy: Prosinec 03, 2021, 19:40:15 »

Hned z první věty je mi jasný, že vůbec nevim.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #924 kdy: Prosinec 03, 2021, 23:14:11 »

To je v pohodě, záměrně jsem použil jen výsek z příběhu, abych příliš nenapověděl ;)

I když teď koukám na DH na popis dotyčné hry a přemýšlím, jestli to má být seriózní popis nebo pokus o žert?! Předlohou hry XY byla stolní hra na modelu tužka & papír ... kterej dement tohle vyplodil?? To, že netrefil ani příběh, už raději vynechám. Tak nějak jsem si na kombinaci DH vs dungeony už zvykl ... bohužel :/
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #925 kdy: Prosinec 04, 2021, 01:31:37 »

Titan Quest je z roku 2006, tedy 15 let stará hra. Nicméně ji nedávno vylepšili a pak začali dělat nová dlcčka. Zrovna dneska pro něj vyšlo nové dlc :D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #926 kdy: Prosinec 13, 2021, 21:27:53 »

Black Crypt se pomaličku blíží ke konci a už se pomalu rozkoukávám dále. Na Amigu vyšlo i pár českých dungeonů, tak jsem si říkal, že bych to mohl prubnout. Hned ten první mi ovšem dal lehce zabrat s instalací, poněvadž to moc intuitivní zrovna nebylo :) Prý to jde nainstalovat i na HDD, ale to se mi jaksi nezadařilo. Diskety mě pro změnu vyprudily určitou nelogičností, ale hra mě naštěstí v krizi nejvyšší upozornila, že bych si měl vytvořit save disketu :D Jo, a o co šlo, že? Ve stínu magie ... Ten druhý je sice český, ale tak trošku kombinovaně, ten jsem zatím nezkoušel.

Instalaci a zprovoznění určitě do ostrého startu vypiluju. Už tu mám čtvereček plný poznámek, tak to by bylo, aby to nebylo. Každopádně se mi plány zas nechtěně přifoukly, protože na Amize mám v plánu stále ještě Abandoned Places a Crystal Dragon. Prokletá trojka Revolt of Don’s Knights, Rytíři Grálu a Prokletí Eridenu je naštěstí pro DOS, a nikam neuteče.

A teď jsem si vzpomněl, co jsem chtěl po Cardhalii dohrát, protože už to taky čeká několik let ... Albion! Úplně mě to vypadlo z hlavy :D No, já to asi vezmu až s jeho předchůdci při jednom.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #927 kdy: Prosinec 14, 2021, 06:38:41 »

Mno, bude to zajímavé. Druhou hrou je Magic Island, ten se pro změnu odmítl na disk nainstalovat hned. Ale u toho půjde asi o jinou chybku. Což mi tak připomíná, že bych si konečně měl udělat nějaké poznámky k WinUAE a AmigaOS, abych to pořád neobjevoval stále od znova :D Léta tu mám provizorní HDD instalaci, ještě z dob, kdy jsem zkoušel Blade of Destiny, a ta nebude asi provedena ideálně. CD verze hry jinak funguje normálně.

Každopádně mě u obou her zaujala diskuse na OldGames, tedy ten monolog :) Ani jsem to raději nečetl, luštění těhle výplodů už jsem si užil jinde :D

Edit: ha, alespoň na DH jsem konečně našel nějakou nezabordelenou diskusi :) No a hned odkaz na Hall Of Light ... tedy, já ten web znám, ale až teď jsem si všiml, že ve sloupečku Chip je napsán požadovaný grafický čip. A kdybych se býval podíval lépe už před Black Crypt, tak bych si té chyby s AGA čipem všiml dříve, ale není nad to, si na to přijít sám :D

Edit 2: na OldGames jsem najel dolů až k poznámkám od Freddieho a jak vidno, nejsem s tou instalací na HDD sám. Navíc to vypadá na podobné nastavení, na jakém už jsem testoval Ve stínu magie (musel jsem použít exaktní emulaci cyklů, jinak mi to házelo různé grafické artefakty, ale k tomu se pak ještě dostanu).
« Poslední změna: Prosinec 14, 2021, 07:31:05 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #928 kdy: Prosinec 18, 2021, 03:00:06 »

No, trochu se to zadrhlo :) Část technických obtíží jsem pořešil, ale vyladěno ještě nemám. Ve stínu magie už asi v pohodě, ale Magic Island má jednak dvě verze a pak ta hra se trošku zvláštně chová. U ní budu muset asi opravdu sáhnout po CD verzi. Zvažuji tedy, že to zatím komplet odložím a místo toho vezmu jinou hru na seznamu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #929 kdy: Prosinec 29, 2021, 15:36:26 »

@Elemir: psal jsi, že jsi měl rozjetý The Shadows of Sergoth, to jsi koupil a pak to nějak nakonfiguroval pod WinUAE? Chtěl bych to rozjet, ale nějak se mi nechce tápat, jak to vůbec zprovoznit :-)

Edit: aha, tak koukám, že jim u floppy přibylo 10 in stock.
« Poslední změna: Prosinec 29, 2021, 18:02:17 od Ringo »
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 78