Yuyu: Titan Quest hál tuším JCMurphy.
No a já jsem lehce pozměnil plány, protože mi na The Shadows of Sergoth něco technického nesedí, takže budu nejprve bádat. Namísto toho jsem si vzpomněl na jinou hru. Schválně, kdo pozná, odkud tento kousek příběhu je?
Dvě desetiletí po Černé válce se znenadání probudil spící pes. Bylo to zatoulané zvíře, na kterém si stařešina Fenn testoval SoulFreezer den předtím, než ho představil Dvergarovi. Od toho dne ležel pes ve svém pelechu, nehybný jako kámen. Když Fenn viděl, že pes vstává, protahuje se, zívá a třese se, dal mu trochu masa a misku s vodou. Poplácal ho po hlavě a odkulhal do mé chalupy vzdálené půl míle.
"Ach, Maatoku, jak málo jsme věděli o silách, s nimiž máme co do činění," povzdechl si a nepřítomně šťouchl holí do žhavého polena v krbu.
"Ano, Fenne," souhlasil jsem a podal mu hrnek horkého moštu. "Ale udělali jsme, co jsme museli. V současné době nevidím důvod k obavám. Estoroth je stále bezpečně zavřený kdoví kde. Jen doufám, že si nenašel další nevinné lidi, které by mohl mučit v Podsvětí."
Uplynul však pouhý týden, než se ve velké Síni ročních období znovu rozezněl poplach. Toho dne jsme se dozvěděli, jak žalostně jsme podcenili Estorothovu vůli.
Jerrod, mladý misionář, se právě vrátil z jihu. Cestou procházel kolem míst Černé války a zastavil se, aby vzdal hold Čtyřem šampionům.
"Jerrode," pomohl mu Gunther, "pověz nám, co jsi viděl."
"Byla to trhlina," řekl Jerrod vzrušeně. "Trhlinu ve zdi! A uviděl jsem tvář, strašlivou tvář ... a utekl jsem." Sklopil zrak a podíval se na své sandály, neboť se styděl za svou zbabělost.
"Kolegové z cechu," Gunther vstal a postavil se čelem ke shromáždění, "musíme předpokládat, že mezidimenzionální trhlina vytvořená Vortexem se začíná otevírat. A jak nám řekl Fenn, magie SoulFreezeru mohla ztratit svou moc nad tak silným tvorem, jakým je Estoroth, už před deseti lety. Musíme se připravit na Estorothův návrat a musíme se mu postavit čelem."
Sepisuji tuto historii a čekám v naději, stejně jako my všichni. Byli vybráni čtyři noví šampioni, které rada vyslala do hrobky svých předchůdců, aby získali zpět očarované zbraně. Dvacet let výzkumu přineslo nová kouzla, lepší a silnější než ta, která byla použita v Černé válce. Bojovníci-mágové použijí nová kouzla k očarování artefaktů a pak vyčkají na otevření trhliny. My ze Čtyř cechů jsme si jisti, že tentokrát bude Estoroth a jeho zlo definitivně zničeno. Pokud se mýlíme, nečekáme návrat našich hrdinů, ale příchod Estorotha a válku - Rudou válku.