Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 14:24:07
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242268 krát)

kloudici

• Mladší člen
  • **
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #750 kdy: Listopad 07, 2020, 22:13:34 »

Dohrála jsem The Witcher: Farewell of the White Wolf, líbilo se mi to, hlavně ty různé, vtipné hlášky, je to něco jiného, než "normální" hra, pro mne to byla příjemná změna. Zaplaťpánbůh - po těch peripetiích, které jsem absolvovala s pokusy o zprovoznění by mě asi klepla pepka, kdyby to byla nějaká blbost a mně se to nelíbilo :D (tím ještě jednou děkuji Elemirovi a Milhausovi za rady a pomoc během těch hafo pokusech o zprovoznění)  :)
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #751 kdy: Listopad 08, 2020, 22:08:55 »

V pátek jsem na chalupě dorazil Black Crypta a co je na tom parádní je to, že i když před těmi x lety, snad 18 nebo 20, kdy jsem to dojel poprvé a měl jsem o té hře hodně vysoké mínění, tak mě teď přesvědčila, že je ještě lepší, než jsem si myslel tehdy :-) Zařazuji jasně do TOP10 nej RPG na osobních počítačích.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #752 kdy: Listopad 08, 2020, 23:15:23 »

Oběma gratuluji k dohraným hrám :)

kloudici: opravdu není zač :) K Farewell of the White Wolf jsem nedávno shlédl jednu zahraniční recenzi a byla velmi pochvalná. Obsah byl víceméně shodný s tím, co jsem na hře vyzdvihoval sám, takže mě potěšilo, že jsme si všímali stejných věcí, potažmo na nás ten mod zapůsobil hodně podobně. Byla by opravdu škoda, kdyby sis ho nezahrála. Jako změna to bylo opravdu prima.

Ringo: a herní čas odhaduješ na jak dlouho?
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #753 kdy: Listopad 09, 2020, 09:49:52 »

V pátek jsem na chalupě dorazil Black Crypta a co je na tom parádní je to, že i když před těmi x lety, snad 18 nebo 20, kdy jsem to dojel poprvé a měl jsem o té hře hodně vysoké mínění, tak mě teď přesvědčila, že je ještě lepší, než jsem si myslel tehdy :-) Zařazuji jasně do TOP10 nej RPG na osobních počítačích.

Black Crypt bola moja prvá hra ktorá mala automaping. Hral som ju ešte na Amige kde mala aj slušnú hudbu. Družinu som mal väčšinou klasickú - bojovník, druid, mág a klerik.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #754 kdy: Listopad 10, 2020, 13:03:00 »

Pomalu jsem se prokousal 4. epizodou Heretica a musím říci, že tempo hry se poněkud zvolnilo :) Hned úvodní level je docela drsný (obsahuje bosse 1. a 2. epizody), takže mi jasně ukázal, že 4. a 5. epizoda jsou prostě bonus pro ty, co dohráli základní obsah a chtějí o něco více akce. Nijak mi to nevadilo. Hrál jsem to stylem jeden level, pak jsem si šel dělat něco jiného a další level jsem si dal až tehdy, když se mi zase chtělo.

Popravdě, první tři epizody vyjdou na zhruba 6-7 hodin a i v těch už se něco málo začne opakovat. Další epizody by tedy mohly působit jen jako natahování herní doby, takže se nedivím, že autoři šli cestou vyšší obtížnosti. Nicméně každý level je stále dost unikátní, dokonce jsem se 2x lehce zasekl, protože nebylo zcela jasné jak dál.

Akorát mě překvapila jedna věc. U Heretica se píše, že každá epizoda obsahuje 9 levelů, ale už u City of the Damned mi přišlo, že jsem se na konec dostal rychleji (na globální mapce ještě nebylo odškrtnuté vše a už jsem byl ve finále). V Hell's Maw jsem si proto začal levely počítat a skutečně jsem se dopočítal o level méně. A naopak, v The Dome of D'Sparil jsem měl skutečně 9 levelů. Podobný nesoulad byl i teď v epizodě The Ossuary. Na Heretic Wiki jsem si pak našel, že jeden z levelů každé epizody je vždy secret, takže za normálních okolností si hráč skutečně projde jen 8 map.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #755 kdy: Listopad 10, 2020, 16:14:14 »

Presne. Tak ako Hexen aj Heretic má secret levely. Inak Heretic je viac akčný a pripomína skôr DOOMa. Stačí sa len prebojovať a nájsť tri kľúče a šup do ďalšej úrovne :)
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #756 kdy: Listopad 10, 2020, 21:04:47 »

2 Elemir: Hrál jsem to tři týdny pozvolného hraní, ale kdybych se do toho jako vetnul a hrál nonstop, tak myslím, že by se to za 25 hodin stihnout dalo. Ono je to větší než Beholder a je tam větší kombinatorika, ale na druhou stranu to má docela spád, i díky automapě. Ale mě se hodinový odhad dělá vždycky strašně blbě, protože mám momenty, kdy hru sice spustím, ale dost u toho lelkuji, ona jede, udělám tam pár kroků a pak je třeba dělat něco jiného, tak od toho na chvíli odběhnu....kafe, procházka po zahradě, otevření pivka, mrknutí se do mobilu co nového ve světě a tak :-)

Jinak zkouším Shadowcaster. Uvidím, jestli zůstane jen u zkoušení, jako kdysi dávno, nebo se do toho opravdu ponořím.
« Poslední změna: Listopad 10, 2020, 22:28:12 od Ringo »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #757 kdy: Listopad 11, 2020, 10:50:25 »

ShadowCastera si dám zřejmě až po Hexenech a snad se taky pohnu někam dále :) Zrovna teď jsem dojel Heretica, takže další v pořadí by měl být první Hexen, ale ještě uvidím.

V Hereticovi jsem nakonec v pozdějších epizodách objevil pár levelů, které by mohly zhruba odpovídat tomu, co mi utkvělo v paměti z té hry X a je tedy možné, že to tenkrát opravdu byl Heretic, ale asi jsem začal právě jednou z těch pozdějších epizod, což nebyl zrovna ideální start. Každopádně mám za sebou jeden z FPS restů a teď zpětně lituji, že jsem se Hereticovi nevěnoval už dříve. Doom II to u mě asi nepřekoná, holt DII byl první a prošel jsem si ho mnohokrát, ale leveldesign, příběh a atmosféra je v Hereticovi lepší. Navíc to není tak úplně přímočaré. Hledání přepínačů je občas trošku složitější, ale ve hře je zase hezky podrobná mapka, takže s její pomocí je to zase o fous jednodušší.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #758 kdy: Listopad 14, 2020, 17:52:14 »

Dneska jsem rozehrál Hexena a je znát, že čas notně pokročil. Rozehraného jsem ho měl už jednou, ale nejsem si jistý, jak daleko jsem se vlastně předtím dostal, protože krom úvodu další lokace jaksi nepoznávám :D Nicméně mě to zatím moc nechytlo - tohle jsem měl opravdu hrát před léty, dokud to mělo smysl. Nelineární začátek je fajn, ale je to moc pobíhání najednou. Budu to muset hrát s většími přestávkami.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #759 kdy: Listopad 14, 2020, 18:59:15 »

Já dneska dohrál Future Wars, což je adventura od Delphine, kde grafiku má na svědomí Erik Chahi (autor Another World). Výborná záležitost až na ten závěrečně kvapík, kdy je třeba do 6 minut nalézt v bludišti pater a žebříků nahoru a dolů jednu místnost a pak ještě východ úplně ven. Masakr. I s návodem jsem to stihnul 30 vteřin před limitem :)

Nainstaloval jsem svůj vlhkej sen z časů Excaliburu. Special Forces :)
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #760 kdy: Listopad 14, 2020, 22:07:37 »

Dneska jsem rozehrál Hexena a je znát, že čas notně pokročil.

Hráš to v DOSBoxe, alebo cez Doomsday Engine ?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #761 kdy: Listopad 14, 2020, 22:30:14 »

Klasicky v DOSBoxu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #762 kdy: Listopad 15, 2020, 13:02:45 »

První epizoda za mnou a fakt si začínám připadat jako sklerotik :D Byl jsem si naprosto jistý, že Hexena už jsem jednou rozehrál (vyjma dema) a po prvním levelu jsem skončil někde v divočině v nějakých ruinách vesnice/města. Jenomže to tu vůbec není :D Mě se asi fakt smotalo hned několik her dohromady. Ono už jen při průchodu první epizodou jsem si uvědomil, že takhle to tenkrát vůbec nebylo, žádné hrátky s portály atd. Tohle jsem viděl v podstatě poprvé (demo končilo někde u prvního portálu, takže v něm jsem ze hry mnoho neviděl). S dvojkou se mi to taky neplete, protože já si u toho vybavuji grafiku Hexena I, dvojka už je o kus dále. No, to je ta letitá pauza v FPS, teď abych si to pro osvěžení paměti zahrál snad všechno :D

Jinak ke hře ... Epizoda 1: Seven Portals mi zabrala 2,5 hodiny, což je vzhledem k celkové velikosti hry asi standard. Seven Portals nejsou ve skutečnosti nijak rozlehlé, určitě by to šlo proběhnout rychleji, ale oproti Hereticovi zde přibyly časté hrátky s pákami. Už to tedy není jen o sbírání klíčů, ale je potřeba i dost pendlovat a hledat. Hra není vysloveně skoupá na slovo, sem tam i prozradí, co se po zatažení za páku asi stalo, plus velkým pomocníkem je mapa, kde je vidět aktuální stav dveří atd. Cestou jsem objevil i level, který má být secretem a tady přibyla ještě jedna mechanika, kdy jsem musel jeden předmět z inventáře aktivně použít na jednom konkrétním místě levelu. Nic složitého, byla to jediná věc, kterou jsem navíc našel přímo v tomto levelu a souvislost mi velmi rychle došla.

Tady bych rád navázal na jednu z diskusí u Ringa, kde si jeden nejmenovaný hráč stěžoval na složitost puzzlů u Hexena ... no, složité rozhodně nejsou, ale někdo by je mohl označit za otravné, protože to pendlování zdržuje možná více, než by bylo zdrávo. Potíž bude zřejmě na vysokých obtížnostech, protože v Hexenu se potvory průběžně spawnují, takže i vyčištěné lokace se za chvilku začnou znovu plnit - čím více pendlujete/tápete, tím častěji musíte bojovat, tím větší bude spotřeba lektvarů atd.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #763 kdy: Listopad 15, 2020, 15:15:57 »

Klasicky v DOSBoxu.

Ono je to príbehovo jedno, akurát vzhľadovo tá hra vyzerá v Doomsday Engine peknejšia.

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #764 kdy: Listopad 15, 2020, 17:43:46 »

Jo tak, grafika mi ani tak nevadí, spíš ten gameplay jako takový. Na to, jak jsem se kdysi na tu hru těšil, tak ve mě zůstalo určité očekávání, které by ta hra tak ještě před 15 lety nejspíše splnila, dnes už to tak jednoznačné není. První epizodu jsem musel vzít na 3 zátahy, protože najeden zátah bych u toho asi nevydržel. Možná se to dál ve hře zlepší, ale spíš jsem si měl dát větší pauzu po dohrátí Heretica.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 78