Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 15:28:31
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242335 krát)

Richmond

• Zasloužilý člen
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #735 kdy: Listopad 01, 2020, 17:57:40 »

Jo plány a realita, to jsou holt dvě nekompatibilní mrchy :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #736 kdy: Listopad 02, 2020, 09:49:27 »

Zatím jsem podle plánu dojel EA Baldur's Gate 3, mod k Zaklínači 2, ale u toho dalšího mě naštěstí dostihly odklady :D Solasta je jenom EA, takže si počkám na plnou verzi, Cyberpunk 2077 se posunul na prosinec, přičemž mě ta hra zajímá čím dál méně, takže spíše až po novém roce, no a na Vánoce si nechám Greedfall. K Pathfinderovi se vrátím až po Divinity: Original Sin 2.

Dneska večer budu zas pokračovat v Might and Magic 2 a na volna, kdy doma nemám kolem sebe tolik prostoru na kreslení map, si říkám, že bych měl konečně pokořit Heretica a sérii Hexen. Tohle má u mě asi větší prioritu, než to v prvním odstavci. Nějak jsem zlenivěl a zpomalil a to není dobře :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #737 kdy: Listopad 03, 2020, 16:38:18 »

Pomalu jsem tedy rozjel Heretica, no a protože jsem zprvu nenašel volbu save, tak jsem si první levely hned taky zopakoval ... hru jsem poprvé prostě jen ukončil v domnění, že to má tedy checkpointy po dokončení levelu a ono houby, ona ta volba save je ukrytá jinde, než bych čekal :D Po mnoha letech jsem také sáhl po nízké obtížnosti - když to bude odsýpat, tak je reálná šance, že to i konečně dokončím.

Nejhorší na tom je, že po Hexenovi bych rád konečně dojel i ShadowCastera a pak mám ještě jeden rest na tomhle typu enginů, ale teď abych nekecal, snad se mi to neplete právě se ShadowCasterem - taky se v tom mlátí postavička ala středověk, ale taky je to čistokrevná FPS (jméno si však teď nevybavuji). Čeká mě toho tedy tak akorát a to jsem ještě vynechal Shadow Warriora, kterého si dám někdy v budoucnu.

Edit: Witchaven je to je :)
« Poslední změna: Listopad 03, 2020, 16:51:31 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #738 kdy: Listopad 03, 2020, 16:59:28 »

Witchaven...nepochopil jsem, proč to dali to crpg booku (a třeba Black Crypt nikoliv) :) Tak snad najdeš důvody, které to opravňují! :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #739 kdy: Listopad 03, 2020, 18:46:45 »

Máš pravdu, o tom jsme vlastně diskutovali u Ringa. Witchaven si jen matně vybavuju, nikdy jsem ho ale asi ani nezkoušel hrát, narozdíl od Shadow Warriora, takže to bude pro mě o to více zajímavé sledovat.

Z těch starých FPS mi do restů chybí ještě Rise of the Triad, to jsem taky zkoušel mnohokrát, ale nikdy mě to moc nechytlo. A pak samozřejmě Die by the Sword. Pak už přišlo to divné full 3D a to bych asi dneska už nedal, byť třeba Kingpina bych ještě rád zkusil. Už před řadou let jsem takhle vzdal Urban Chaos a to byla hra, na kterou jsem se tehdy vysloveně těšil, jenomže se ke mě dostala bohužel se zpožděním.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #740 kdy: Listopad 04, 2020, 15:20:03 »

Tak epizoda 1 je za mnou, ani jsem to tak rychlé nečekal :) Připomnělo mi to prvního Dooma, kdy bylo u každého levelu krásně vizuálně zobrazené, jak daný level souvisí s globální mapou. Nakonec musím říci, že Heretic má něco do sebe, což mi tenkrát nepřišlo (určitě jsem hrál jinou epizodu). Levely jsou nápaditější a pohlednější, a je tu mnohem lépe zúročena vertikální členitost levelů. Pohyb kamery nevyužívám, byť změna pohledu je nyní přímo zakomponována v enginu hry, holt v tomhle jsem zvyklý na fixní pohled z Dooma II, takže nemám potřebu na tom nic měnit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #741 kdy: Listopad 05, 2020, 19:30:37 »

Finišuji Black Crypt a drobný rozhovor s jedním z jejich tvůrců na facebooku ve mně vyvolal takové zvláštní mrazení v zádech a touhu zmáknout celou tvorbu Ravenů, že vážně uvažuji o rozehrání Shadow Castera a jak nejsem na ty 3D střílečky, že bych tomu Hereticu a Hexenu dal taky šanci, ale je jasné, že to nebudu umět :-) Ale když jsem se kdysi vlomil do Outlaws a Dark Forces a dost se mi to líbilo (byť ani jedno jsem nedojel teda do konce), tak třeba to půjde i s Hexenem a Hereticem :-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #742 kdy: Listopad 05, 2020, 19:33:30 »

Hm, tak jsem nějaký zmatený. Už jsem v polovině 3. epizody a ta hra celkově vypadá jinak, než si pamatuji. Já jsem si tehdá pod názvem Heretica asi zafixoval úplně jinou hru :D Poznávací znamení je, že geroj v té hře má ve výbavě železné rukavice, ze kterých srší ohnivé koule (v Hereticu jsou sice taky rukavice, ale z nich jdou blesky). I ten vizuál je tady mnohem blíže k Doomovi, kdežto v tom, co si vybavuji já, je to spíše podobné hrám na Build enginu. Heretic, tedy to, co hraji teď, se mi totiž dost líbí, z toho druhého jsem měl naopak smíšené pocity ... ono to nakonec bude určitě něco z toho, co mám zapsané dále v pořadí, už to přesně vidím :D

Ringo: taky jsem měl obavy, ale se stáhnutou obtížností se to hraje hezky plynule. Zatím jsem natáhl bačkory jen když jsem opravdu nedával pozor.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #743 kdy: Listopad 05, 2020, 22:24:32 »

Epizoda 3 za mnou a podle toho, co jsem četl, by mělo jít o závěr první části "trilogie". Skončilo to prima bossfightem, po těch dvou předchozích jsem čekal něco podobně lehkého, ale D'Sparil byl docela vytuhlý a hlavně celý souboj měl dvě části. Sice v něm lze ukládat, ale jak jsem podcenil nepřítele, tak jsem si zbytečně vyplýtval zásoby zdraví hned na úvod. Zbývají ještě dvě epizody a pak bych měl naskočit do Hexena.
IP zaznamenána
This is the end ...

jvempire

• Nováček
  • *
« Odpověď #744 kdy: Listopad 06, 2020, 21:21:14 »

A nemyslel jsi tedy původně Witchaven?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #745 kdy: Listopad 06, 2020, 21:37:37 »

No, to si právě nejsem jistý. Witchaven by to teoreticky být mohl, ale když koukám na screenshoty, tak bych řekl, že to prostředí ano, ale ty potvory byly graficky jiné. Blbé je, že to je halda let a nejspíš to nemám už ani v zálohách.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #746 kdy: Listopad 07, 2020, 09:17:09 »

Čo si spomínam tak Heretic má 7 druhov zbraní, ale použitím kúzelnej knihy sa ich funkcie a účinnosť menia. Napríklad tie rukavice namiesto modrých bleskov vrhajú červené plamene.

Inak pre mňa je výborný Hexen. A má aj super datadisk "Deathkings of the Dark Citadel"
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #747 kdy: Listopad 07, 2020, 10:45:00 »

Jako je možné, že se mi to pomíchalo všechno dohromady :D Ono jak jsem hrál tenkrát dost Duke3D, tak se mi to zřejmě spojilo, protože Heretic je taky celkem projasněnější oproti Doomovi nebo Quakovi.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #748 kdy: Listopad 07, 2020, 15:45:09 »

Jako je možné, že se mi to pomíchalo všechno dohromady :D Ono jak jsem hrál tenkrát dost Duke3D, tak se mi to zřejmě spojilo, protože Heretic je taky celkem projasněnější oproti Doomovi nebo Quakovi.

Duke3D bola klasika. Ešte ma napadajú Rise Of The Triad, Blood alebo Shadow Warrior. Samostatnou kapitolou boli Painkiller a Will Rock. Výborný bol Hexen II a jeho datadisk kde boli aj nejaké hádanky.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #749 kdy: Listopad 07, 2020, 19:52:35 »

Blooda jsem nikdy nezkoušel, Painkillera naopak jo a docela mě bavil. Will Rock mi nic neříká, v téhle době už jsem FPS moc nehrál, takže toho znám jen málo. Shadow Warriora si určitě dám, u Rise of Triad ještě nevím, ale mám je.

Hexeny mám oba, na jedničku už se chystám hodně dlouho, ale vzal jsem to právě rovnou od Heretica. Pořád jsem to odkládal, až se bojím, že jsem to přepískl - snad mě to nezklame ;)
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 78