Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:01:41
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242565 krát)

Richmond

• Zasloužilý člen
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #690 kdy: Červen 13, 2020, 16:24:52 »

Mně tedy pokračování po dohrání hry nikdy nenapadlo. Asi psychickej problém, že jako mám zástup jiných her a že bych se jako neměl věnovat pokračování něčeho, co jako nemá nějaký pořádná konec (nebo má?).

Aktuálně rozehrány Pilíře věčnosti a ty souboje mě tam úplně iritují. Všechon musí vybuchovat, samá duha, tisíce barevných spršek a přehled o souboji nulovej. Je to fakt hodně špatný. Přitom ten zbytek mě celkem baví. A i proto jsem rozehrál Heroes of Might and Magic I, kampaň je docela tuhá řekl bych :) Ale souboje libové, to je úplně jiný liga než ty Pilíře :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #691 kdy: Červen 13, 2020, 20:19:51 »

Ne-e, je to úplně to samé, co byla původní hra, takže jedeš celý příběh od začátku do konce, akorát Geralt je jakoby silnější. Mě jenom zajímalo, co ten NG+ má znamenat, tak jsem to zkusil. Čekal jsem něco na způsob Diabla, kdy se postupně jede od nižší obtížnosti po vyšší, ale tohle opravdu asi žádný hlubší význam nemá, jen ten pocit, že Geralt je level 80 atd.

k PoE už jsem se od poslední rozehrávky nevrátil a asi se ani jen tak nevrátím. Místo toho určitě dojedu Divinity OS 2. Efekty kouzel apod. by mě ani nevadily, to je v NWN 2 taky, ale ten svět ... Zkus kdyžtak Bard's Tale IV, to mi fakt z těch moderních cRPG staršího střihu přijde nejlepší.

HoMM I mám stále rozehrané, mě právě dostala obtížnost soubojů. První dvě mapy kampaně v pohodě a najednou veeelká zrada :D Jednou si na to budu muset udělat čas a konečně se do toho pořádně ponořit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #692 kdy: Červen 13, 2020, 21:20:31 »

BTIV asi skoro určitě někdy dám, jen nevím, jestli by to mj počítač utáhnul (byť jsem docela upgradoval).
A s tím Homam1 přesně jak píšeš. První dvě celkem na pohodu, u třetí jsem už loadoval, protože mi nepřítel našel dřív ten cílovej artefakt. aktuálně mám rozehranou 4.scénář a tam je to taky peklo. Ovšem návykový to je fest, občas zírám, že utekly 2 hodiny.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #693 kdy: Srpen 16, 2020, 10:26:58 »

Tak jsem dokončil poslední scénář v Heroes of MaM 1. Těch scénářů je celkem akorát, poslední je docela tuhej. Ale konečně jsem splnil jeden z velkých restů, tedy dokončit kampaň alespon v jednom z dílů téhle série. Už to byla ostuda :)

Své úsilí tedy vrhám zpět do Pilířů věčnosti, kde jsem odhadem tak v jedné čtvrtině. Neprozřetelně jsem rozjel o dovolené i MaM IV, ale tam nebude vadit přestávka, vše mám pěkně opoznámkované v texťáku :)
IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #694 kdy: Srpen 27, 2020, 12:52:24 »

Ahoj lidi. Napadlo mě, že si po letech zase zahraji Elder Scrolls III, tak jsem si pořídila digitální verzi a hraju, ale asi jsem totální tupoun - nejsem schopná přijít na to, jak mám bojovat (třeba s mečem), dokážu se vyzbrojit (tasit meč), ale nedokážu ho používat. Zrovna tak neumím použít paklíče. Tak pokud někdo víte, jak na to, tak za každou radu budu moc vděčná.
IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #695 kdy: Srpen 27, 2020, 15:42:57 »

Vyřešeno, můžete smazat můj příspěvek.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #696 kdy: Srpen 27, 2020, 22:23:48 »

Ahoj, nesmažu :) Spíš napiš, v čem spočívalo řešení - neboj, taky jsem se párkrát nachytal. Je pravdou, že Morrowind má na dnešní poměry už poněkud zvláštní UI atd.
IP zaznamenána
This is the end ...

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #697 kdy: Srpen 28, 2020, 07:38:56 »

Změnila jsem nastavení kláves, v tom původním to nevím proč, nefungovalo. Pro "Použít" jsem změnila klávesu na jinou, pak znovu nastavila zpět na levé myšítko a už to funguje. Ale celkově v tom mám ještě guláš, musím vyzkoumat, jak nastavit rychlé klávesy, jak používat kouzelné svitky, atd. Hodil by se nějaký tutoriál, ale nikde jsem ho nenašla. Je to holt už strašně dávno, když jsem to hrála, snad se do toho zase vžiju :D
A ještě bych potřebovala zjistit, kam se ukládají natípané screenshoty.
« Poslední změna: Srpen 28, 2020, 07:52:42 od kloudici »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #698 kdy: Srpen 28, 2020, 09:49:21 »

Screenshoty by se měly ukládat přímo do hlavního adresáře Morrowind, tedy do místa, kde je hra fyzicky nainstalovaná (nikoliv do dokumentů apod.).
IP zaznamenána
This is the end ...

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #699 kdy: Srpen 28, 2020, 10:18:12 »

Tam je právě nemám, mně se ta hra nainstalovala nějak podivně, nechtěla jsem ji instalovat do Program Files(x86), ale do nové složky Hry/ the Elders Scrolls na disk D, ale nainstalovalo mi to úplně jinam. No to je jedno, stejně tak nemůžu zjistit ani kam to ukládá savy, kašlu na to. Ale díky za snahu poradit :)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #700 kdy: Srpen 28, 2020, 11:24:47 »

A přes co jsi to instalovala? Přes steam nebo něco podobného?
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #701 kdy: Srpen 28, 2020, 18:21:44 »

Pak to pravděpodobně budeš mít ve složce
D:\hry\SteamLibrary\steamapps\common\ a v ní bude hlavní složka hry, ve které budou screeny a asi i savy.

popřípadě pokud si na Dčko nainstalovala i steam jako takový (ten program), pak ves složce
D:\hry\Steam\steamapps\common\

ale prostě steam všechny hry instaluje do téhle cesty složek
IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #702 kdy: Srpen 28, 2020, 18:25:00 »

Jo, přes Steam. A takhle mi to nainstalovalo - úplně mimo cesty, kterou jsem zadala:
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #703 kdy: Srpen 28, 2020, 19:00:03 »

to se díváš na umístění ikony steamu v nabídce start.

V tom okně, když jej máš otevřené, klikni vlevo dole na "Místní disk D"
Tam pak najdi ty cesty
D:\hry\SteamLibrary\steamapps\common\
nebo
D:\hry\Steam\steamapps\common\

nebo něco podobného. (záleží, jak si nastavila cesty při instalaci steamu jakožto programu a jak si nastavila cesty při instalaci TES.)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #704 kdy: Srpen 28, 2020, 19:08:52 »

Když klineš pravým tlačítkem myši na toho zástupce Steam a necháš zobrazit Vlastnosti, tak bys měla vidět cestu, kde je Steam nainstalovaný a tím pádem i ty zmiňované adresáře steamapps\common\ .
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 78