Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:10:33
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242875 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #600 kdy: Srpen 20, 2019, 23:11:18 »

Lands of Lore je můj žhavý kandidát. Kousek ode mě je zrovna figurka Jean-Luc Picarda a samozřejmě nemohu nevzpomenout, že Patrick Stewart daboval nějaké hlasy v LoL ;) Ostatně mám tu právě tu edici LoL na CD, kde je Patrick Stewart zobrazen.
IP zaznamenána
This is the end ...

jvempire

• Nováček
  • *
« Odpověď #601 kdy: Srpen 21, 2019, 15:25:07 »

Hlasuju pro 1xPool of Radiance a 1xBlack Crypt.  :)

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #602 kdy: Srpen 21, 2019, 19:49:33 »

Takže zatím je to:

1. Pool of Radiance (2 hlasy na 1. místě)
2. Black Crypt (2 hlasy na 2. místě)
3. Lands of Lore (1 hlas na 1. místě)

V pátek bych to definitivně rozhodl.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #603 kdy: Srpen 25, 2019, 19:45:22 »

Mno, takže výsledek je jasný ... trochu jsem doufal ve větší účast, ale co se dá dělat :) Do Pool of Radiance se tedy vrhnu někdy v průběhu následujícího týdne. Shodou okolností dočítám tetralogii Neverwinter od Salvatoreho, takže to má momentálně přednost. Každopádně to bude pro můj notebook mnohem přijatelnější, než emulace ve WinUAE, takže Black Crypt bych pak rozjel na stolním PC někdy v závěšu po PoR. Nakonec bych nechal Lands of Lore a pak uvidím podle času, který bude zbývat do konce roku. Budu totiž muset udělat něco se všemi těmi hrami, které jsem načal a nedokončil.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #604 kdy: Srpen 25, 2019, 20:37:03 »

Vidím že už je rozhodnuté. Dostal som sa sem až dnes. Určite by som hlasoval za Lands of Lore. Túto hru som mal moc rád a dokonca som plánoval napísať denník :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #605 kdy: Srpen 26, 2019, 00:21:32 »

Klidně se do deníku pusť. Já si LoL nechám asi opravdu až na konec.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #606 kdy: Srpen 26, 2019, 07:27:49 »

jj, ale uvidím koľko bude času. Teraz sa plne venujem Demon's Souls, potom mením PS3 za PS4 a čaká ma ešte Bloodborne ;)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #607 kdy: Srpen 26, 2019, 07:41:32 »

Tak to budeš mít za chvilku projeté ;) Já si cvičmo zakoupil Dark Souls v remastered verzi a japončíci mě definitivně ujistili v tom, že jejich způsob tvorby obtížnosti je něco, co mě opravdu nebaví :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #608 kdy: Srpen 26, 2019, 10:16:39 »

Tak na Pool of Radiance se mocinky těším! Ani Ti nedokážu poradit, jestli napřed číst knížku nebo hru a knížku až potom. Samozřejmě bez knížky se dá stopro hrát. Já četl knížku až pár let po dohrání hry a mně se tedy líbíla, navíc spousta věcí tam je trochu více vysvětlena.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #609 kdy: Srpen 26, 2019, 10:54:51 »

Sériu Dark Souls mám už prejdenú, jednotku dokonca 2x (Prepare to die edition).
Demon's Souls je ale trochu iná. Začínaš v tzv. Nexuse kde sú portály do iných svetov podobne ako je v hre Underworld Ascendant. Ale v jednotlivých svetoch existuje takzvaná world tendency. Každý svet môže byť v čiste bielej alebo naopak v čiste čiernej tendencii. A medzi týmito krajnými polohami je ešte 6 medzistupňov. Ak máš živú formu a v nejakom svete zomrieš, tendencia sa tam posunie do čiernej. Naopak ak tam zabiješ bosa, alebo fantóma tak sa posunie viac do bielej. Ak má svet bielu tendenciu, nepriatelia sú jednoduchší a otvoria sa niektoré lokácie kde sa ináč nedá dostať.  Naopak v čiernej tendencii dostávaš viacej lootu a duší. Takisto niektoré NPC, bosovia, alebo itemi sa objavia len v určitej tendencii. Na hráčovi je potom taktizovať napríklad aj tak že sa naschvál zabije v Nexuse (ktorý je vždy neutrálny), preto aby si zhodil živú formu. Túto hernú mechaniku nepochopil napríklad ani známy streamer Agraelus ktorý so souls hrami začínal a jednoducho si na Demon's Souls vylámal zuby :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #610 kdy: Srpen 28, 2019, 06:53:36 »

Richmond: do knihy bych se asi nepouštěl, já jsem rád, když přelouskám ty různé úvodní povídky v manuálech, ale na knihu v aj se opravdu necítím. Co jsem koukal, tak ta knížka je docela tlustá :) Našel jsem tedy ještě herní modul pro stolní hru, ale to se týká už té novější hry. Možná časem se k tomu dokopu.

Tono: já jsem koukal akorát na nějaký gameplay na Games a teď si nejsem jistý, jestli to tam ten týpek zmiňoval. Ale ten tomu rozuměl, takže bych se ani nedivil. Já si myslel, že bych dal alespoň jedničku DS, ale nejspíše už to nechám být :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #611 kdy: Srpen 28, 2019, 12:29:18 »

2Elemir: Dark Souls série není vzorová pro japonskou tvorbu a už vůbec ne pro jRPG. To skoro vypadá, že jsi japonskou tvorbu shodil tak, jako já kdysi, protože jsem si myslel, že takovým mustrem pro japonské RPG je plošinková Zelda 2, jak mě dezinformovaly herní časkáky v první polovině 90. let :-), proto jsem léta vůbec neměl tendence se japonské tvorby vůbec dotknout. No, alespoň mám ale teď co hrát díky tomu na staré kolena, a nejen hrát, ale i sbírat  :-)

Ty Dark Souls jsou asi spíše evropského ražení než typického japonského.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #612 kdy: Srpen 28, 2019, 12:51:59 »

2Ringo: já měl na mysli opravdu jen tu obtížnost. Souls hry vytvořily vlastní kategorii, která sice na té západní tvorbě staví, ale japonci se u toho vyžívají v extrémech. Jsou to ty vícefázové souboje, kdy musíš bossáka 50x trefit ve správný okamžik a ten se ti naskytne 1x za 5 minut a do toho ti bossák 3x změní bojovou taktiku :D Na téhle vlně pak jede další řada her jako je Nioh atd. CDPR to zkusili v DLC Srdce z kamene pro Zaklínače 3, ale jinak se to na západě v RPG moc nevidí. Je to už hodně o šikovnosti samotného hráče a přesně kvůli tomu jsem se před haldou let vykašlal na novější 3D akce.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #613 kdy: Srpen 29, 2019, 06:26:53 »

Teď jsem si v rámci příprav začal procházet materiály ke Gold Box hrám a všiml jsem si, že u Pool of Radiance je Adventurer's Journal. Obsah mi přišel trošku podezřelý, protože se to navenek tváří jako deník, který odpovídá něčímu průchodu hrou. Původně jsem si totiž myslel, že je to něco jako A safe passage through Britannia u UU2, ale pak jsem si všiml, že Adventurer's Journal je přiložený třeba i ke Gateway to the Savage Frontier.

Tady jsem si navíc u mapy všiml, že je označena jako záznam v deníku a v tu chvíli mě napadlo, jestli se to nečte až v průběhu hry? Protože na některých screenshotech ke Gateway to the Savage Frontier je v dialozích odkaz na konkrétní záznam v deníku, tak mě napadlo, že to bude asi tohle. Nerad bych se pustil do čtení něčeho, co se samostatně ani číst nemá :)

Edit: tak jsem si našel, že si mám Adventurer's Journal přečíst před hrou a nejlépe se seznámit i s patřičným modulem pro P&P hru (kvůli pozadí příběhu, reáliím apod.).
« Poslední změna: Srpen 29, 2019, 07:56:34 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #614 kdy: Srpen 29, 2019, 08:27:19 »

No pozor! Adventure Journal číst před hrou ano, ale nečíst ty deníkové příspěvky! Na ně Tě bude upozorňovat až hra podle toho, k jaké události dojde.
Ještě dám tip - na oldgames.sk je přímo diskusní fórum k celé sérii, ale to už asi víš :) Určitě prostuduj statistiky a vlastnosti všech ras a povolání, ať si zvolíš správné kombinace, protože já třeba tomu tenkrát nevěnoval velkou pozornost, tvořil jsem to dle citu a pak jsem měl postavu, která měla limit 5, úrovně :) protože jsem si zvolil kombinaci rasa/povolání, která holt se dál nerozvíjela. To není špatně, je to holt limit AD&D 1.verze :)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 78