A hele, máme tu krásnej novej topik na slohovky :-D.
Já v IWD1 magii moc nepoužívala, ona toho ta moje skupina ani nebyla moc schopná :-D. (Ano, ano, nerada kouzlim :-p.)
Složení skupiny bylo tim pádem jasný. Vzhledem k pociťovaný potřebě odpasťovače byl prvním členem už zmiňovanej bojovník/zloděj/mág. Bezesporu nejlepší postava celý party, borec, dokázal odpastit cokoliv, na co jsem narazila, měl armor jako hovado a velmi solidní damage, i když na čistokrevnýho bojovníka neměl. Na druhou stranu vydržel několikanásobně víc.
Ono se zdá, že má míň HPček, ale zas má všechny ty kamenný kůže a zrcadlení a pak na něj hodíte plátovku a nesmrtelnost je tu, dámy a pánové. Pak je tu fakt, že se dá v boji ta plátovka kdykoliv sundat, takže si to můžete znova zakouzlit a nasadit jí zpět :-D. Prostě dokonalej tank.
Další byl dokonale čistokrevnej bojovník, držitel prvního místa v damage. Měl bejt tank, ale nějak to tak úplně nevyšlo :-).
Priest. Opět čistokrevnej, bohužel. Měla jsem mu dát nějaký bojovnický levely.
Druid. Obrovský zklamání. Prakticky nepoužitelná postava s prakticky nepoužitelnejma proměnama a kouzlama, který jsem 90% hry nedokázala využít. Jen vodní elementál, kterej měl díky zbroji a bardovi imunitu na zbraně šel použít, jednou mě to zachránilo :-p.
Bard. 98% hry jen zpíval, prakticky použitej jako totem.
Taktika jasná, priest a oba bojovníci vpředu, bard za nima a druid mimo, aby nepřekážel.
V BG2 jsem hodně váhala nad sestavou party. Samozřejmě jsem nemohla akceptovat ty stvůry, který mi přidělili tvůrci hry a pustila jsem se do tvoření celý skupny (fuj toho klikání nazačátku). Taky jsem musela extrahovat zvuky a portréty z Icewinda, abych měla svoje lidi, na který jsem zvyklá :-D. Tady bohužel parta bez mága nefungovala, ta hra ja hrozná. Její způsob "zvyšování obtížnosti podle levelu" je úplně nemocnej. "Hee, ona má level, pojďme jí dát do cesty skupinku mágů s IK kouzlama!" Díky tomu se dostáváme do situace, kdy jsou boje bez mágů směšně lehký a boje s mágama téměř nedatelný.
Každopádně teď hraju Tormenta. Nepočítám po kolikáté. Protože Torment je nejlepší.