Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 04:18:25
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 63 64 [65] 66 67 ... 75

Autor Téma: Hádankářský koutek  (Přečteno 159748 krát)

bubak

• Host
Hádankářský koutek
« Odpověď #960 kdy: Březen 22, 2013, 17:11:04 »

Angelo Scola? je je to tip
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hádankářský koutek
« Odpověď #961 kdy: Březen 22, 2013, 17:25:18 »

Nikoho podobného si z mm7 nevybavuju ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hádankářský koutek
« Odpověď #962 kdy: Březen 22, 2013, 17:48:22 »

To víš, tady nikdo na papeže nekouká :-D. Já sice ráda hraju za kněze a paladiny, ale k náboženství mám odpor :-D. Ne k víře v Boha jen k náboženství.
IP zaznamenána

bubak

• Host
Hádankářský koutek
« Odpověď #963 kdy: Březen 22, 2013, 17:48:27 »

hmm tak jdu instalovat :-) beztak jsem si to chtěl znova zahrát, teď jde o to že sledování představitelů církve není můj koníček.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hádankářský koutek
« Odpověď #964 kdy: Březen 22, 2013, 19:15:08 »

Nj, ono ani tak nejde o sledování představitelů církve jako o obecný rozhled ;) Při inauguraci současného papeže totiž došlo k jedné zajímavosti, neboť pozval někoho, kdo obvykle zván není a tím byl zástupce řecko-katolické církve, patriarcha Bartoloměj. Jó, za 50 let to bude psáno v učebnicích ... Ne že bych u té televize seděl, katolická církev je mi celkem cizí, ale tohle mi neuteklo :) Mimochodem, postava z mm7 je Bartholomew Hume, který povyšuje mnichy na zasvěcence.

Tak zkuste dát jinou.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hádankářský koutek
« Odpověď #965 kdy: Duben 06, 2013, 06:39:57 »

Nikdo se k tomu nemá, tak to zkusím znovu :)

Včera jsem při čekání otevřel cluebook k Might and Magic 3 a narazil na sekci hrdinů. Někteří z nich se později objevili i v Heroes of Might and Magic 2, ale u jedné z žen mě zaujalo její povolání, neboť je to úplný protiklad proti Heores 2. O kterou ženu se jedná? Jenom lehce napovím, podobná konverze neni ve skutečnosti tak vzácná, ve trojce Heroes ji zažijeme prakticky hned 2x.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
Hádankářský koutek
« Odpověď #966 kdy: Duben 28, 2013, 11:08:31 »

Luna se ze sorcky změnila na elementalistu, ale to není zas tak radikální změna, takže mám hledata dál?

edit: a hele... v Heroes IV je z ní šílenej death knight, že by ses jenom přepsal v číslech? ona je blbost aby se hrdina z H3 později objevil v H2
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hádankářský koutek
« Odpověď #967 kdy: Duben 28, 2013, 11:13:00 »

Jde jen o samotné Heroes 2.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hádankářský koutek
« Odpověď #968 kdy: Červen 02, 2013, 06:52:33 »

To ten čas ale letí :) Málem bych zapomněl, jaká je vlastně správná odpověď :D Když se tedy nikdo neozval, tak to prozradím. Onou postavou je paladinka Charity, která v HoMM II vystupuje už jako nekromancer. Podobný osud potkal třeba i Lorda Haarta.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hádankářský koutek
« Odpověď #969 kdy: Červen 02, 2013, 13:22:02 »

Jo jo, koncept paladina, kterej se stane nekroušem, je poměrně populární :-D. Zajímavý, že naopak to člověk tak často nevídá :-). Mě by to tedy oslovilo :-).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hádankářský koutek
« Odpověď #970 kdy: Červen 02, 2013, 14:06:32 »

Podle mě to úzce souvisí s vírou, kdy předchozí jednání postavy neni nikdy promlčeno, tedy má škraloup, který už si ponese jednou provždy - jeden jediný přešlap a holt statut paladina padá navždy. Na druhou stranu je zajímavé, že v církevním pojetí (tom reálném), určité postavě předchozí reputace/jednání nijak nebrání stát se svatým :) Stačí se jen po zbytek "života" jako svatý chovat. Je to docela v ostrém kontrastu i s knězem příslušného vyznání. Ten si může ve jménu svého boha dělat prakticky cokoliv a pád mu nehrozí. U MM si ale myslím, že paladin vzešel z postavy templáře, kde by ta zpětná konverze šla, jenom se to drží zuby nehty starwaroské koncepce - z temnoty neni cesty zpět :D Nebo snad, z temnoy se nikomu dobrovolně nechce ... ?
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
Hádankářský koutek
« Odpověď #971 kdy: Červen 02, 2013, 23:45:22 »

hmm, nemůžu si teď vzpomenout na žádnej případ vykoupení zlouna, snad jenom Kimbley z Fullmetal alchemist se zachoval čestně když zabránil většímu záporákovi zabít hlavního klaďase (a to byl Kimbley špičkovej psychopat a vrah :D)
a mám pocit, že Nekromanceři v Heroes V a VI jsou koncipovaní víc jako klaďasové
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hádankářský koutek
« Odpověď #972 kdy: Červen 03, 2013, 10:29:47 »

Už v mm8 je jasně řečeno, že mezi klerikama a nekromantama neni moc rozdíl, ale to je spíš v neprospěch kleriků, než naopak.

Pravda, jsou případy napravenejch záporáků, ale málo kdy bejvaj dobře udělaný. Nemám ráda, když totální psychopat náhle otočí, protože klaďák chudák nemá šanci :-p. Nebudeme mluvit o situacích, kdy takovej záporák v náhlym stavu osvícení obětuje život za klaďáka :-D.
Mě šlo přávě o ten konkrétní případ paladin => nekrouš, kterej vídám celkem pravidelně, ale naopak ne. Když se záporák napraví, zpravidla se drží svýho a je z něj hodnej assassin nebo hodnej nekrouš... :-D Hej, to ale neplatí. Já chci paladina.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
Hádankářský koutek
« Odpověď #973 kdy: Červen 03, 2013, 18:16:32 »

z nemrtvýho paladinem :D to by bylo určitě pekelně zajímavý... napiš o tom knížku, mohl by třeba spolupracovat s Jarlaxlem a zabít Drizzta
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hádankářský koutek
« Odpověď #974 kdy: Červen 03, 2013, 18:20:01 »

Hehe, když jsme tu v hádankářskym koutku, tak bysme si mohli dát tipovačku, který postavy z prvních dvou trilogií přežily poslední vydanou knížku. Já napočítala dvě. Zanedbejme Gompha, protože ten přežije všechno.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 63 64 [65] 66 67 ... 75