Ahoj, je to sice půl roku staré, ale můžu se přidat?
Mám na to takovou teorii, že Pradávní jsme prostě my, lidé, ale aspoň tak v roce 5000 pozemského času, technicky velmi vyspělí. Kolonizujeme vesmír pomocí lodí (zeměploch :-) VARN, CRON, XEEN atp. A Děti jsou prostě lidé nebo lidem něco velmi, velmi blízkého, které jsme na lodích - jak to říci - "vypěstovali" s ostatními rasami, faunou i flórou. Necháváme je, aby se vyvíjeli, jen je pozorujem a učíme se tak o vzniku života a civilizace. Tyhle lodi jsou ale jen přestupní stanice, každá má za úkol automaticky najít plnohodnotnou planetu s podporou pozemského typu života. Jsou i jiné typy lodí, třeba XEEN (ten je připraven k transformaci na sféru a čeká se, až to sami obyvatelé objeví).
Hrobka VARN by asi byla jakýsi obrovský výsadkový modul z lodě VARN, který se v určité vzdálenosti od planety oddělil z lodě a třeba ještě rok či dva putoval, než přistál na Enrothu.
Ale je to samozřejmě jen moje představa a hlavně si myslím, že JVC nechal hráče, ať si sami domyslí, co není řečeno, podle své fantazie. Nakonec když vezmeme celou historii Pradávných, Dětí, Coraka a Sheltema, Ironfisty, tak je tam prostě tolik nesrovnalostí, že dohromady to nefunguje. Z čehož vznikají na všech fórech nekonečné diskuse bez výsledku. Asi jako když se fandové Červeného trpaslíka vztekají, že tohle nebo tamto nesedí - autoři to prostě vymýšleli hlavně pro zábavu, sága na pozadí je spíš omáčka, i když v případě M&M hodně hutná (a smetanová :-)
No, ale stejně by bylo pěkné domyslet to tak, aby všechno sedělo do posledního detailu...
Ještě bych měl otázku do placu - jak se podle vás jmenuje planeta, na které se odehrávají 6-8? Ono to taky nejspíš nikde není oficiálně řečeno. Slyšel jsem, že Enroth, stejně jako největší kontinent. Taky jsem slyšel Colony. Máte někdo jiné informace?