Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:22:29
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Další díl Might and Magic  (Přečteno 11884 krát)

schveider

• Nováček
  • *
Další díl Might and Magic
« kdy: Říjen 28, 2008, 19:18:50 »

Napadlo me udelat takovy maly pruzkum(na oziveni fora :-D), jak by se vam libilo dalsi dil MaM?
Me osobne by to pripadalo jako skvely napad, koneckoncu Ubisoft dokazal vyborne zajistit HoMaM V a celkem slusne i Dark Messiah, ktery mel podle meho nazoru skvely level design a ten mi pripomel stare dobre casy :-).
Ocenim jakekoliv prispevky
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: Říjen 30, 2008, 00:21:21 »

Přispěju tedy první :). Taky bych byl rád, kdyby se Ubisoft nenechal dvakrát přemlouvat a začal na skutečném Might and Magic pracovat. Obávám se však, že Ubisoft má docela strach z konkurence na poli RPG a stále se bude snažit spíše pracovat na akčnějších titulech, jako byl právě Dark Messiah. Podle mě v tom vidí snažší cestu, jak dosáhnout úspěchu, než hráčům nutit cokoliv, u čeho by museli více přemýšlet :). Je na škodu, že v Ubisoftu rozhoduje marketing nad přáním hráčů. Možná jiná společnost by se toho ujala celkem ráda, ale bohužel práva na svět Might and Magic patří právě Ubisoftu a ten si je ponechá už jen kvůli HoMM. Je to už nějakou dobu zpět, co začali informace o pokračování ságy MaM prosakovat z důvěryhodných zdrojů, ale oficiálně zatím nic oznámeno nebylo. Budeme muset a vyčkat a možná nás nakonec i překvapí.
IP zaznamenána
This is the end ...

schveider

• Nováček
  • *
« Odpověď #2 kdy: Říjen 30, 2008, 21:05:28 »

Myslim, ze by bylo skvele, kdyby Ubisoft sveril praci nejakemu ze zkusenych studii, jako je Bioware, u nehoz je temer 100% pravdepodobnost, ze hra bude pecka a Ubi by se nemusel obavat o svou ziskovost.I kdyz ono se mu neci co divit, jelikoz mu na paty slapou distributori jako EA
IP zaznamenána

Ondras

• Host
« Odpověď #3 kdy: Listopad 21, 2008, 17:46:40 »

Nebylo by špatné kdyby někdo udělal remake "starých" dílů MaM I-V, alespoň podle mě...
IP zaznamenána

Petr

• Host
« Odpověď #4 kdy: Listopad 25, 2008, 18:11:25 »

Desátý díl by byl výborný.Svět Might and Magic je populární a zajímavý.Nový grafický kabát,fantasy chorálový soundtrack,zachování interface a systému levelování jako v VI,VII,VIII.RPG kde můžete mít více lidí v partě a v first person vidění tady dlouho nebyla.Díval bych se směrem na východ(Rusko),viz.Fantasy wars(v podstatě remake Fantasy general).Myslím že jen ruští vývojáři by do něčeho takového šli.
To Ondras:skoro remake je na světě(z Ruska)http://eshop.megahry.eu/Heroes-of-Malgrimia_g1915.html
IP zaznamenána

torment

• Host
« Odpověď #5 kdy: Listopad 25, 2008, 19:07:47 »

MaM je klasika a je škoda, že desítka ještě není. gothic 3 mě sklamal tak hraju celou ságu MaMu zase znova. už dlouho nevyšlo tak skvělé rpg jakym je MaM 6,7,8, planescape, nebo fallout 1-2,
IP zaznamenána

schveider

• Nováček
  • *
« Odpověď #6 kdy: Listopad 27, 2008, 10:16:27 »

to Ondras:Já si myslím, že předělávat hru není zas tak jednoduchá záležitost a většinou dochází k častým odchylkám od původních konceptů a často se pak i zjistí, že hra nemá tu původní dobrou atmosféru a je "prázdná".
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 16, 2008, 13:44:46 »

Robi sa na jednej hre. http://www.theorbandtheoracle.com/ ale je to viac menej z Dungeon Lordu a autor hry robil na Wizardry seriach takze zas M&M svet to nebude ale styl podobny hadam hej.. sa celkom tesim :)
IP zaznamenána

Maranwien

• Nováček
  • *
« Odpověď #8 kdy: Březen 01, 2009, 18:37:11 »

Nový díl by mi udělal hroznou radost, ságu MaM považuju za nejlepší hru na světě.. Mám ale obavy, že by hra byla sice plná strašně super 3D efektů a všeho možného, ale krásná atmosféra a příběh by byl pryč.
IP zaznamenána

schveider

• Nováček
  • *
« Odpověď #9 kdy: Březen 26, 2009, 22:08:18 »

mimochodem, zdá se, že se projekt Might and Magic Tribute dal opět do pohybu, jelikož je vyvíjen nový engine pomocí XNA, takže je se na co těšit :-)
IP zaznamenána

bagr

• Nováček
  • *
« Odpověď #10 kdy: Březen 27, 2009, 22:35:35 »

Zdravím
Tak na Might and Magic Tribute bych moc nespoléhal.
Ale jsou tu 2 ještě více zajímavé projekty.
* Tak za prvé už se tvoří další díl aneb Might and Magic 10, více info viz stránky projektu: http://www.mm10.webs.com/ a nebo threat na celestialheavens fóru.
* A dál se tvoří ještě projekt Might & Magic: The new order a ten je ještě zajímavější. Už je v celkem pokročilém stádiu, což můžete vidět tady na videu: http://www.youtube.com/watch?v=bHNzWfqfSqU a nebo si na stránkách projektu můžete dokonce již hratelné demo stáhnout a odzkoušet: http://www.mightnmagic.glt.pl/
Takže to vypadá že se máme skutečně na co těšit.
IP zaznamenána

schveider

• Nováček
  • *
« Odpověď #11 kdy: Duben 16, 2009, 15:59:29 »

No já nevim.Je sice pravda, že se vyvíjí už hezkou řádku let bez většího pokroku, nicméně ten, který se stal v řádu posledních několika měsíců je opravdu markantní.A vzhledem k tomu, že se autoři nevzdali svého záměru po několik let řekl bych, že Tribute bude dotažen do konce.Otázkou je zda to bude za našeho života :-D.
A co se týče The new order, tak vím, že mají málo grafiků a tento stav se po dlouhou dobu nezměnil, tudíž se obávám, že skončí tak jako většina fanouškovských projektů.Přesto netvrdím, že nemají potenciál, ba naopak.
IP zaznamenána

schveider

• Nováček
  • *
« Odpověď #12 kdy: Duben 16, 2009, 16:02:24 »

A ještě jeden malý odkaz na thread MMT fóra obsahující info o novém enginu
http://www.castlegobs.nl/forums/index.php?showtopic=1694&st=0&#entry15763
IP zaznamenána

Dead Boss

• Host
« Odpověď #13 kdy: Duben 19, 2009, 21:39:43 »

Hmm. Dúfam, že v ďalšom diely MM bude opäť Roland, Archibald a celá Ironfistovská família. Bez nich MaM už proste nie je ono.
IP zaznamenána

Minoa

• Nováček
  • *
« Odpověď #14 kdy: Srpen 26, 2009, 13:51:19 »

No já nevím sice MaM 9 není špatná ale taková 6 a 7 jsou prostě lepší... No prostě mě přijde že ty starší hry jsou lepší než ty novější. MaM 9 už pro mě není ten správnej Might and Magic... :)
IP zaznamenána