Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:08:51
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Hra za jedinou postavu  (Přečteno 14809 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #30 kdy: Listopad 28, 2012, 14:03:23 »

Ráda bych tu sepsala jakejsi seznam postřehů, který jsem během hry mm8 získala a který často změnily můj názor na některý povolání. Například jsem měla vždycky dojem, že rytíř je na nic. To byla samozřejmě v mm6 realita, ale je to tak i tady?

Lich. Můj původní oblíbenec. Na sólování silně nedoporučuju. Pokud má manu, tak pravděpodobně nemá HPčka.
Úspěšnej ve větších skupinkách jako healer. Obvykle ho až na Regnu vůbec nepoužívám. Beru granta vody a alchymie a zbytek bodů do černý magie. Alchemka je schopná zatočit s většinou negativních stavů a umí i hezky doplnit hpčka (bílej lektvar od granta s 25tibodovym bonusem vám vyléčí i trolla). Vysátí duše je dobrá varianta Mocný léčby. Vyplatí se hlavně při útoku na větší skupinku. Střepiny z blízka taky bolej, ale je lepší to "blízko" moc nevyhledávat. Proto považuju draky za ideální společnost pro vašeho kostřivce. Taky uměj lítat, takže nepotřebujete magii vzduchu. Skupinka kostřivců je kupodivu taky fajn.

Klerik. Myslela jsem si, že sólo půjde líp. Má málo HPček. Je to jediná výhrada, kterou proti němu mám, ale je to zrovna docela významnej problém. Nosim koženou zbroj. Má na experta eliminování penalizace místo poloviční penalizace a ta artefaktní s +30odolnost a manageren má stejnej armor, jako kroužkovky (a lepší ench). Neodhalila jsem smysl magií ducha a mysli. Ve skupině je asi celkem prospěšnej, ale rozhodně ne nepostradatelnej. Dobrej na podporu fyzickejch povolání a na healování vašich stále umírajících lichů.

Temnej elf. Tohle je postava, kterou bude parta tak maximálně brzdit. Šílenej kulomet disponující magiema. Udržujte zrychlené. Pravděpodobně nejsilnější a nejpraktičtější povolání (navíc solidně odolný). Nacpěte hodně bodů do luku a sledujte tu souvislou hadici střel. Decentně silnej i z blízka. Obchodníka bych ignorovala, peněz je dost. Magie ohně (haste), magie vody (brána), elfí magie (cestovní kouzlo).

Rytíř. Certifikováno pro sólo hru. V boji nemá chybu. (Ne, fakt nemá.) Doporučuju kopí (třeba artefakt s lifedrainem, má slabší damage a bere štěstí, ale ten lifedrain za to stojí, kombinujte s modrou čepičkou) a naučit alespoň trochu se štítem (v drtivý většině her najdu ten velkej disk s imunitama na negativní stavy), pak je to nezastavitelný. V rozdělení bodů střídám Armsmastera a kopí, plátovka a štít grant... potřebuje to ještě něco? Jo, trocha posilování. Pokud nemáte lifedrain, prostě pobijte všechno a jděte spinkat.

Troll. Ošklivej portrét. Je to jediná vada? Skoro. Samozřejmě si místo něj můžete editorem nastavit Cauri. Mejska je super zbraň, nacpat hodně bodů, ať se soupeřům pořádně motá palice. Temný trpaslíci nejdou paralizovat, ale rubínoví draci jo. Další adepti na topení bodů jsou armsmaster a posilování, obzvlášť, pokud nemáte lifedrain. Teď se dostáváme k vadě a tou je fakt, že jediná imunita na stun je pro vás hůl, která nepadá zrovna s radostí a navíc s ní nejspíš neumíte, protože paralíza je lepší, než armor navíc. Tedy paralíza od vás, ne do vás.

Minotaur. Dobrej. Pořiďte mu Vulkán nebo podobnou hračku, budou Vánoce. Pokud máte programovatelnou klávesnici, udělejte si makro na heal, ať u toho můžete nerušeně svačit. Pokud jste nalezli sekeru s lifedrainem, tak mi jí sakra pošlete, protože já ne. Máte plátovku na mistra, tak toho využijte. Jinak známá kombinace zbraně a armsmastera. Magie těla expert 4 body + zmiňovaný makro a nějakej manaregen a bude dobře.

Upír. Nehraju za ně z principu, nechávám Korbua odpočívat.

Drak. Ok, tohle se bez editoru sóluje blbě. I s editorem se to sóluje blbě. Žádný zbraně (tedy žádnej lifedrain), žádný mlácení kouzlících potvor přes zeď (je to velmi férová postava), a počítejte s tím, že potkani vás zabijou, protože to neumí útočit dolu. Zas umí lítat a venku ho nic neohrozí.
Do skupin je úplně ideální, hlavně proto, že nepotřebuje žádný vybavení a přesto je decentně silnej.
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #31 kdy: Listopad 28, 2012, 22:45:24 »

Poznámka k Lichovi: Opomněla jsi nejsilnější dvě kouzla, Armageddon a Dračí dech. Armageddonem se dá velice rychle získat obrovské množství levelů, Dračí dech dává masivní plošný damage a narozdíl od střepiny lze stát hodně daleko.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #32 kdy: Listopad 28, 2012, 23:43:15 »

Jistě. To neměl bejt výčet užitečnejch kouzel (i když to tak u licha možná vypadalo, nechala jsem se unést :-)). Pokud jsou zmíněný konkrétní kouzla, je to obvykle proto, že si danou magii beru kvůli nim. Samozřejmě pro začátečníky je to dobrá rada.

Když jsme u toho, nikdy nepoužívám armageddon a dračí dech vlastně taky ne. Ano, jde tím získat tuna expů (nejen za licha, ale i za temnýho elfa :-p), ale i s tou tunou expů je lich při sólový hře hůř použitelnej. Vlivem ceny kouzel je brzy bez many a životy mu mizej taky hezky rychle. Potřebuje skutečně vysokej level (proti ostatnim), aby si moh dovolit něco většího.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #33 kdy: Prosinec 02, 2012, 00:39:14 »

Tak jsem dnes (tedy už vlastně včera) po nějaký době hrála, klerik vymlátil všechny roviny a krystal a velkou část roviny mezi rovinama a já už neumírám. Dávám rány i za 90, což je jen o 30 míň, než pan rytíř. Pravda, občas se healuju za sloupkem, ale nejsem náchylná na vybavení, nepotřebuju lifedrain, jde to pěkně. Myslim, že to můžu směle prohlásit za dohraný, protože už nevim, co by mě ještě dokázalo zastavit.
IP zaznamenána