Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:12:34
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Čeština pro World of Xeen ke stažení  (Přečteno 10214 krát)

Majk

• Pokročilý
Čeština pro World of Xeen ke stažení
« kdy: Prosinec 04, 2011, 18:58:12 »

Pro všechny pravověrné fanoušky Might and Magic jsem vyrobil takový předčasný vánoční dárek - češtinu pro World of Xeen (tedy čtvrtý a pátý díl dohromady). Poprvé v historii si tak můžete zahrát starší než šestý díl v rodném (či bratrském) jazyce.

Nešlo přeložit úplně všechno, ale řekněme, že tak 99% hry ano. Přeloženy nejsou např. názvy a vlastnosti předmětů (viditelné v inventáři a v obchodech), protože u nich nelze překročit délku originálních řetězců a kolikrát by to znělo dost blbě (např. "sek" místo "axe" nebo "prst" místo "ring") a ničilo by to zážitek. Z podobných důvodů nejsou přeložena veškerá akční tlačítka (jako Sell, Equip nebo Load, Save apod) nebo názvy ras a povolání. To jsou ale myslím věci, které si dokáže bez problému přeložit i neangličtinář. Jinak prakticky všechno přeloženo je, rozhodně všechno, co se odehrává přímo v herním světě.

Čeština funguje na disketovou (a tedy i GOG) verzi, na CD-ROM verzi zatím ne, tu udělám někdy v budoucnu - stejně jí nejspíš má jenom minimum lidí.

Tak vám přeju příjemné zážitky a doufám, že tím pár lidí přemluvím k hraní starších dílů - protože to opravdu stojí za to!

Češtinu stáhněte na
URL
nebo
URL
IP zaznamenána

Majk

• Pokročilý
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 04, 2011, 18:58:49 »

He, nějak to zablblo - nepodepsalo mě to. :-D
Majk

Edit Elemir: Opraveno :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 07, 2011, 06:42:46 »

Ahoj, dobrá práce. Staženo mám, tak to ještě vyzkouším :) Jestli chceš, můžu to dát i sem do downloadů.

Ponechání uvedených anglických výrazů určitě nikomu vadit nebude, to se dá dohledat i zde. Ty ostatní jazykové mutace WoX se nejspíše dělaly přímo už v NWC.

Jenom bych měl na tebe dotaz k tomu importu. Mě se tak před rokem podařilo soubory z datového souboru jen vyexportovat za pomoci nějakého toho algoritmu, co zveřejnili na wiki, takže jsem je sice mohl luštit, ale zpětně s importem jsem si už neporadil. Takže jsi to dělal manuálně, nebo už je k tomu i editor? Vím, že u trojky byl pak problém s neznalostí příslušného hashe k souborům, ale dál už jsem to pak nesledoval.
IP zaznamenána
This is the end ...

Majk

• Pokročilý
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 07, 2011, 07:30:15 »

Ahoj, budu moc rád, když to dáš do downloadů, ale objevil jsem pár chybek, takže jak se dneska večer vrátím z práce, vypustil bych opravenou verzi (a doufám i verzi pro WoX CD-ROM).

Na export/import už existuje prográmek (taky jsem si dřív postavil vlastní exportér pomocí toho algoritmu, ale zpětně mi to nešlo) a už dokonce umí zabalit i soubory pro Terru (jen se pak na rozdíl od WoX musí ještě patchnout exáč) - někdy v budoucnu chci určitě udělat i češtinu pro trojku. Tady je odkaz:
http://games.playazlounge.net/
(až dole na stránce, Xeen CC Packer, nicméně i další nástroje jsou zajímavé).

Mimochodem nevím jestli tu nějak zablblo MiniBB nebo co se stalo, zkrátka registroval jsem se, to proběhlo úspěšně, ale nepřihlásí mě to. Nic se neděje, jen už logicky nemůžu použít svůj nick, tak zkusím dál přispívat jako neregistrovaný s podtržítkem za nickem... abych tu neposílal zprávy jako Anonymní. :-D
IP zaznamenána

Majk

• Pokročilý
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 07, 2011, 17:24:51 »

Tak tady je opravená verze 1.1. Snad už neobsahuje nějaké významnější chyby. Kdyby kdokoliv něco podstatnějšího našel, dejte vědět. :-)

Pro disketovou/GOG verzi:
http://www.uloz.to/11603048/cestina-pro-world-of-xeen-ver11-zip
nebo
http://www.edisk.cz/stahni/74610/cestina-pro-world-of-xeen-ver11.zip_14.56MB.html

a pro CD-ROM verzi:
http://www.uloz.to/11603108/cestina-pro-world-of-xeen-cdrom-ver11-zip
nebo
http://www.edisk.cz/stahni/74831/cestina-pro-world-of-xeen-_CDROM_-ver11.zip_14.42MB.html
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 16, 2011, 13:51:17 »

Omlouvám se za opožděnou reakci, nemohl jsem se teď delší dobu dostat k práci na webu. Zkusím se k tomu dostat večer, případně v průběhu víkendu. Bude toho trošku více, tak to vemu při jednom.
IP zaznamenána
This is the end ...

Majk

• Pokročilý
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 16, 2011, 14:50:58 »

V pohodě, já měl aspoň čas projít hru důkladně a ještě odstranit další chybky, které mi nějak unikly. Doufám, že verze 1.2 už je finální. :-D

Disketová/GOG verze:
http://www.edisk.cz/stahni/02477/cestina-pro-world-of-xeen-ver12.zip_14.56MB.html

CD-ROM verze:
http://www.edisk.cz/stahni/04341/cestina-pro-world-of-xeen-_CDROM_-ver12.zip_14.42MB.html
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 17, 2011, 15:25:45 »

Díky za update, druhý soubor budu muset stáhnout doma, neb jsem narazil na to omezení e-disku :)

Mimochodem, opravil jsem ten účet a musím rovnou říci, že jsem se docela zapotil. Tedy možná se ještě zapotím, až se začnou hlásit jiní, co jim to teď nepůjde :D Co jsem postupnými pokusy zjistil, tak ono to z nepochopitelných důvodů nebralo nicky, kde bylo použito jedno nebo více velkých písmen. Naštěstí v configu miniBB je jedna položka, která s tím cosi dokáže zmoci. Zarazilo mě třebas, že KILLER se mohl přihlásit bez obtíží i bez této úpravy. Pokud to bude fungovat, tak už se v tom raději nebudu rýpat. Heslo a postup jeho změny ti pošlu na email.
IP zaznamenána
This is the end ...

Majk

• Pokročilý
« Odpověď #8 kdy: Prosinec 17, 2011, 18:15:23 »

Elemire, díky moc za starost, funguje to jak má. :-) Doufám, že to ostatním půjde dobře.

Kdybys měl i dál problém se stažením cz, napiš, hodím to třeba ještě na uložto.
IP zaznamenána

veka

• Pokročilý
« Odpověď #9 kdy: Prosinec 25, 2011, 20:23:43 »

Je skvele ze jeste porad jsou lidi ktery na tom pracuji skvela prace Majku klobouk dolu.
IP zaznamenána

Majk

• Pokročilý
« Odpověď #10 kdy: Prosinec 29, 2011, 01:49:42 »

veka: děkuju moc! Tajně doufám, že je nás daleko víc, kdo pořád milují staré DOS hry, ať už Might and Magic nebo jiné - a vzhledem k tomu, že retrogaming (hlavně na mobilních zařízeních) je teď v kurzu, je to i dost možné. Ať se daří! :-)
IP zaznamenána

HansFraj

• Host
« Odpověď #11 kdy: Květen 30, 2012, 22:34:15 »

Supr díky moc. Konečně padla poslední překážka, která mi bránila v hraní mam 4-5 (i když i bez ní se dá hrát). Palec nahoru.
IP zaznamenána

HansFraj

• Host
« Odpověď #12 kdy: Červenec 20, 2012, 14:12:31 »

Tak hra je konečně dohrána. Čeština je až na pár nedůležitých překlepů v pořádku. :-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: Červenec 20, 2012, 17:59:24 »

Gratuluju k dohrátí. Majk to určitě rád uslyší.
IP zaznamenána
This is the end ...

Majk

• Pokročilý
« Odpověď #14 kdy: Červenec 20, 2012, 20:35:39 »

Skutečně moc rád! A taky gratuluju. :-) Že tam nakonec přes všechno úsilí zbylo pár překlepů vím, ale rozhodl jsem se to už nechat být.
IP zaznamenána