Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:55:26
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MaM VII - pasti  (Přečteno 5461 krát)

hanis

• Host
MaM VII - pasti
« kdy: Listopad 18, 2011, 20:51:52 »

Ahojte, nemáte nějaký tip jak na pasti v sedmičce? Mám ve skupině hraničáře a jsem ještě na začátku hry v kamenném městě a všechny pasti mě většinou hned zabijou. Najal jsem NPC na pasti, ale taky mi to bere hafo života. Co s tím?
IP zaznamenána

Majk

• Host
MaM VII - pasti
« Odpověď #1 kdy: Listopad 18, 2011, 22:49:48 »

V sedmičce jako v ostatních dílech - investuj bodíky do dovednosti Odstranění pastí. V Kamenném městě by se ohledně truhel mělo uvažovat tak o expertovi s minimálně čtyřmi body, i když úplně přesný čísla nevím. Ale zhruba tak nějak. S hraničářem si v tomhle v pozdějších fázích hry moc nepomůžeš - víc než expertní odstraňování se naučit nemůže. Pochopitelně ještě se ta dovednost dá slušně zvýšit nějakým očarovaným předmětem (prsten apod).

Jinak teda při otvírání truhly hraje určitou roli náhoda, můžeš si hru před bednou uložit a zkusit to několikrát, než to nebouchne, ale je to takový... hm... zbabělý postup. :-D Rozhodně to ničí zážitek.
IP zaznamenána

hanis

• Host
MaM VII - pasti
« Odpověď #2 kdy: Listopad 19, 2011, 14:50:16 »

No já jsem právě nechtěl zloděje do grupy, ale teď jak koukám, tak toho hraničáře jsem za něj klidně mohl vyměnit :) Hraničáře jsem bral jen kvůli luku. No ale tak co už, holt si nějak poradím :) Budu muset pak spěchat pro experta v pastech.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
MaM VII - pasti
« Odpověď #3 kdy: Červenec 08, 2012, 23:11:28 »

Já mam zkušenost takovou, že když mam postavy co mají max. expert odst.pastí tak ji dám rytíři (musí být krajní postava - 1. nebo 4.) a při otevírání truhel být natočen tak, že jen rytíř bude jen u truhly a otevře, tim postavám co jsou dál to dá menší dmg...je to vyzkoušené...takhle jsem to dělal já...
IP zaznamenána

Majk

• Pokročilý
MaM VII - pasti
« Odpověď #4 kdy: Červenec 09, 2012, 12:06:16 »

Občas to dělám taky tak, a připadá mi, že je pak jedno, která z těch postav odpasťuje. Prostě i tak nejvíc koupí ta postava, která je nejblíž a ostatní už míň. Ale úplně jistě říct nemůžu, že je to jedno. Experimentoval jsi s tím víc? Docela by mě to zajímalo.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
MaM VII - pasti
« Odpověď #5 kdy: Červenec 21, 2012, 12:42:29 »

to MAJK: Mě to vyšlo vždycky, stačilo to otevírat tim rytířem...Všichni dostali damage a kouzelník občas byl v bezvědomí, ale neumřela mi ani jedna postava...vycházelo to pak i s nejtěžšíma truhlama (pokud nechceš aby ti to bralo hodně HP tak stačí najít prsteny apod s vlastností odst.pastí nebo najmout NPC) popřípadě když máš kouzlo telekineze, tak použij to...jen tam kde nejsi invisible :D
IP zaznamenána

Majk

• Pokročilý
MaM VII - pasti
« Odpověď #6 kdy: Červenec 22, 2012, 01:56:44 »

No naboostovaný dovednosti pomocí předmětů jsou jasný (koneckonců jsem to tady psal v listopadu, jak tak koukám ;-) , stejně tak telekineze. Spíš šlo o to, jestli je rozdíl, když to otvíráš postavou, která je nejblíž truhle nebo libovolnou  - jestli je pak rozdíl v damage, to zrovna řešíme. :-)
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
MaM VII - pasti
« Odpověď #7 kdy: Červenec 22, 2012, 13:21:31 »

Je velký, ale musí to být krajní postava a být natočen aby byl vidět jen kus truhly a být u ní ten co otevírá, já to dělal rytířem (zákl.dovednost odst.pastí)
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
MaM VII - pasti
« Odpověď #8 kdy: Září 25, 2012, 17:50:36 »

vobec sa neuc odstranenie pasti, skoda bodov...staci ti klerik s kuzlom ochrana a regenerace ktore mozes zohnat velmi skoro...ked tak len loaduj raz to prezijes (neviem sice do akej miery si fair hrac ) :)
IP zaznamenána