Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:34:21
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 12 13 [14] 15 16 17

Autor Téma: mm6 mod_The Chaos Conspiracy  (Přečteno 91305 krát)

tono

• Zasloužilý člen
Re:mm6 mod_The Chaos Conspiracy
« Odpověď #195 kdy: Leden 11, 2021, 11:57:06 »

To byl nějaký blog, takže úplně nesouvisející a klasicky těžko zapamatovatelná adresa :) Po těch letech si nevzpomenu ani přibližně. Seznam mi vyhodil nějakou adresu na jiný zaniklý blog s návodem, ale tam zas byl problém v tom, že majitel měl ty návody uložené do souborů, což archive.org často nezálohuje.

Presne tak, bol to blog. Bolo to ešte pred príchodom Facebooku :) Mal tam len nejaké fotky svojej rodiny a návod na túto hru. Ako sa dá dočítať aj na konci návodu, mal problémy s očami a preto už ani nedohral part2.
IP zaznamenána

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #196 kdy: Leden 20, 2021, 20:45:18 »

Pravdepodobne je to už aj notoricky známe, ale MMMerge sa pravidelne updatuje komunitou, v podobe patchov, fixov a aj pridaných kontentov: https://gitlab.com/templayer/mmmerge/-/tree/master/
IP zaznamenána

Araneo

• Nováček
  • *
« Odpověď #197 kdy: Květen 29, 2023, 21:26:39 »

Stiahol som si the_chaos_conspiracy_repack
Neviem ktora je to verzia, ale v part 1 su subory v adresaroch Anims a Data s datumom 1.9.2010
Nasledne som si odtialto zo stranky "Ke stažení" stiahol patch-tcc1-2-cz-1.3.zip

Ten repack som nahral do MM6 z GOG. Nasledne som skusil spustit z tej cestiny tcc1_cz 1.3.exe a po nasmerovani do adresara DATA mi to hodilo problem, ze nepozna verziu icons.lod

Niekde v tomto vlakne som cital, ze tie exe s cestinou su updaty len na konkretnu verziu.
Existuje niekde cestina aj vo forme suborov, ktore tam len nakopirujem?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #198 kdy: Květen 30, 2023, 06:26:27 »

Nejprve musíš nainstalovat Mok's patch pro šestku a až pak češtinu. Dřív jsem tu měl vystavenou i komplet instalačku v konkrétní verzi, ale jelikož jde o ruský projekt, tak jsem ho odstranil a zůstal jen CZ patch. Nicméně z archivu je možné patřičné soubory dostahovat, kupodivu je to zarchivovalo. Jen mě teď zpětně překvapuje, že jsem smazal CZ pro manuální instalaci a nechal jsem jen CZ patch. To mi nějak ujela ruka, budu to muset vrátit zpět :).

Edit: tak CZ pro manuální instalaci je opět dostupná, viz čeština pro oba díly určená pro manuální instalaci.
« Poslední změna: Květen 30, 2023, 06:38:49 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #199 kdy: Květen 30, 2023, 07:29:30 »

Nejaká verzia patchu mi v TCC vždy zmrvila češtinu. Niekde som to tu myslím aj písal. Stačilo vojsť do krčmy kde sa volí obtiažnosť a tam nefungovali tie možnosti.
IP zaznamenána

Araneo

• Nováček
  • *
« Odpověď #200 kdy: Květen 30, 2023, 22:15:40 »

Skusal som si stiahnut verziu z archivu, konkretne mm6_tcc_part1.zip, ale subory v nej maju datum 2009. Predtym som stiahol verziu, kde maju subory datum 2010.

Tak som si skusil archiv posunut na najnovsi datum v case. Tam boli aj casti o verzii 2011, ale tie sa nedali stiahnut. Tak som dal hladat na nete a masiel som tuto:
https://www.moddb.com/mods/might-and-magic-vi-the-chaos-conspiracy/downloads/the-chaos-conspiracy-final-version

Takze som nainstaloval MM6 nanovo, na to som dal ten Mok's patch, ktory je o dva posty vyssie. Potom som tam nakopiroval subory z TCC a nainstaloval som cestinu part1 (cez update). Lenze na moje nemyle prekvapenie to po spusteni chcelo vlozit CD2.

Tak som siel odzaciatku. Zmazanie - GOG instalacia - v tom archive, co som stiahol (TCC.rar - link vyssie) je GrayFace's MM6 Patch\MM6 Patch v1.11.2.exe tak som ho nainstaloval (poviem nizsie preco), nasledne som skopiroval subory z TCC_part1 a nainstaloval cestinu. Hra mi ide spustit a je po cesky a viem si vybrat obtiaznost. Dalej som zatial neskusal ist...

Preco som daval GrayFace? nieco mam posahane (asi v registroch). Ked nainstalujem lubovolny MM a skusim ho spustit, tak mi vypise dialogove okno s chybou. Stalo sa to ked som prvykrat nainstaloval grayface. Takze ak chcem aby mi MM isiel musim ho nainstalovat.

Otazka, ked tam nemam Mok's Patch tak mi to pojde? Predpokladam, ze tento match mi nastavil poziadavku na disk 2
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #201 kdy: Květen 30, 2023, 22:32:39 »

Nutnost CD se dá zrušit pomocí nastavení v mm6.ini, ale to je jedno. GrayFace patch by neměl vadit, obzvláště ty staré verze, protože základem GrayFace patchů je právě Mok's patch. Pokud CZ funguje, tak bych do toho dále nerýpal :).

Ohledně archivu, z něj se dá stáhnout původní verze TCC, to je ta datumovka 2009. Je to hotová instalace včetně CZ, která se už neupravuje a je založena na původním Mok's patchi. Je to takto zkompletované kvůli zaručené kompatibilitě. Ostatní verze TCC se stahují z jiných zdrojů a používá se na ně čeština pro manuální instalaci.
IP zaznamenána
This is the end ...

Araneo

• Nováček
  • *
« Odpověď #202 kdy: Květen 30, 2023, 22:42:44 »

Nutnost CD se dá zrušit pomocí nastavení v mm6.ini, ale to je jedno. GrayFace patch by neměl vadit, obzvláště ty staré verze, protože základem GrayFace patchů je právě Mok's patch. Pokud CZ funguje, tak bych do toho dále nerýpal :).

Ohledně archivu, z něj se dá stáhnout původní verze TCC, to je ta datumovka 2009. Je to hotová instalace včetně CZ, která se už neupravuje a je založena na původním Mok's patchi. Je to takto zkompletované kvůli zaručené kompatibilitě. Ostatní verze TCC se stahují z jiných zdrojů a používá se na ně čeština pro manuální instalaci.

Skusil som porovnat TCC part 1 subory z 2009 a tie co som stiahol, kde su datumy aj 2012 a 2014. Velkostou sedia vsetky okrem anims2.vid kde ta s datumom 2014 ma len 227 MB a ta s datumom 2009 ma 410 MB
Ale ako som pisal, tak cestina mi na to isla nainstalovat cez patch (nemusel som kopirovat subor). Viem ze patch meni len icons.lod a ten je asi rovnaky v oboch verziach.

Chcel som teraz porovnat TCC_patch2 z toho web archivu a neide stiahnut.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #203 kdy: Květen 31, 2023, 07:49:50 »

Používal som tento balík pre TCC kde je všetko potrebné. Nakoniec na to už len čeština.
https://uloz.to/file/eN5gfYdZzqhd/thechaosconspiracyredone-en-zip

Heslo archívu: svetmightandmagic.cz
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #204 kdy: Květen 31, 2023, 09:41:53 »

Porovnávat ty soubory z pohledu funkčnosti CZ je poněkud zbytečné, protože CZ opravdu mění jen ICONS.LOD. Pokud jde o samotný TCC, tak existují jakoby 2 hlavní verze a několik subverzí. Verze 2009 je úplně původní verze TCC a tu šlo stáhnout už jen ode mě (Part 2 viz mm6_tcc_part2.zip).

Druhou verzí je verze 2011, která se normálně liší až o 4 soubory, nicméně tahle verze vyšla v několika obměnách (subverzích), takže se liší i počet finálních změn. Balíček na ModDB je jedna ze subverzí, která se až na animace (adresář ANIMS) neliší od oficiálního repacku Maestro Teamu, což je v podstatě finální verze TCC.

Další jakoby verzí je Redone, který postoval Tono. Ten je založený na verzi 2011. Obsahuje v sobě další modifikace a je doplněný o pár nových úkolů.

CZ na 100% funguje na verzi 2009, sám jsem jí používal i na verzi 2011, ale moje verze 2011 má vícero úprav než repack (tady vždycky záleželo na tom, kdy si zrovna ten balíček stahoval, protože Maestro Team uploadoval vždy jen poslední verzi a porůznu obsah měnil, proto i ta verze na ModDB je lehce jiná).

Edit: teď jsem si uvědomil ještě jednu věc v souvislosti s TCC. Autorem modifikace je BDJ, se kterým později začal spolupracovat Maestro a dohromady vytvořili tzv. Maestro Team. Proto úplně původní modifikace využívá Mok's patch a nikoliv GrayFace patch. BDJ si vedl svou větev instalaček a z té jsem stejně jako Ali čerpal i já. Po zániku BDJ webu to převzal Maestro. To je vlastně ten hlavní důvod odlišností v instalačkách, protože BDJ pár věcí úplně nedořešil. Což mě tak napadá, že už kvůli BDJ bych asi mohl TCC vrátit zpátky na web, protože ten zrovna s Mordorem jinak nic společného nemá. Maximálně tak s Panama papers, ale to je jiný příběh ... ;)
« Poslední změna: Květen 31, 2023, 12:00:22 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #205 kdy: Květen 31, 2023, 13:48:49 »

Mod The Chaos Conspiracy jsem dle výše zmíněného vrátil do sekce Modifikace. Je to původní příspěvek i s původními odkazy, tak jak tu celá léta visel.

Zároveň jsem si pročetl kus předchozí diskuse, abych si ujasnil, co jsem vlastně linkoval a přitom jsem přišel na další zádrhel, který vedl k odlišnostem v souborech. Já jsem původně vycházel z archivu BDJ, který je ještě dnes možné najít na stránce https://www.mediafire.com/my%20files/bdjs#aeatsdgjm9gf2. Odkaz jsem získal od Urana. V archivu bohužel chyběl adresář ANIMS u Parts 1. Tuhle verzi jsem podle data binárek označil za verzi 2011 a umístil na web.

Jelikož původní stránky BDJ mezitím zanikly, tak archivaci souborů provedl později i Pol na Celestial Heavens (rok 2016?), viz příspěvek https://www.celestialheavens.com/forums/viewtopic.php?f=10&t=10107&start=900#p363017. Polovo archiv je ovšem ve skutečnosti datově starší a lehce odlišný než to, co uploadnul sám BDJ (liší se v nich třeba i soubor ICONS.LOD). Je to něco mezi verzí 2009 a 2011, což je docela překvapivé.

A tím se dostáváme ke mě ... :). Jak jsem již poznamenal, já jako verzi 2011 vzal upload od BDJ a navíc jsem ho doplnil adresářem ANIMS z archivu od Pola, protože jsem se domníval, že to BDJ jen zapomněl uploadnout (realita je spíš taková, že ty animace blbly od počátku, tak se spíš čekalo na nějakou finální verzi). S touhle verzí TCC jsem pak tuším Part 1 prošel.

Celý ten problém je tedy spíš v tom, že TCC je sice dobře archivovaný napříč weby, ale každý jsme to archivovali v trošku jiné fázi dokončení projektu. Proto se ve finále liší i Repack. A ještě kouzelnější je, že Redone také využívá jinou subverzi TCC, přitom by někdo mohl čekat, že bude postavený právě na Repacku. Part 1 z Redone ovšem vypadá na verzi 2009.

Každopádně to, co jsem vrátil zpátky na web, je ozkoušené a čeština na tom funguje.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #206 kdy: Květen 31, 2023, 15:26:13 »

Kedysi sme to hrali so synovcom. Učil som ho aj pracovať v Excely, tak sme to spojili :) Nakoniec vznikol zošit plný makier, kde sa dalo nájsť všetko o TCC od učiteľov cez questy a podrobné mapy až po podrobný návod.
« Poslední změna: Květen 31, 2023, 15:39:06 od tono »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #207 kdy: Květen 31, 2023, 18:09:36 »

No, hezké, alespoň se to učil na něčem užitečném :).
IP zaznamenána
This is the end ...

Araneo

• Nováček
  • *
« Odpověď #208 kdy: Květen 31, 2023, 22:17:15 »

Z tych verzii mi isla az hlava dokola...
Kazdopadne, to co som tu vcera posielal ako final version, ze som to stiahol z moddb.com, tak to vypada byt presne to iste, ako co si poslal ten 1,2 GB subor na ulozto, kde je zabalene vsetko. Datumy a velkosti suborov sa zhoduju, akurat len cas v ramci toho dna je iny teda moje subory maju cas okolo obeda a tvoje vecerny cas, ale v ramci toho isteho dna.
Kazdopadne dakujem.

Tono, podelis sa s tym excelom?
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #209 kdy: Červen 01, 2023, 07:20:09 »

No, hezké, alespoň se to učil na něčem užitečném :).

Hodil by som to sem, ale za toho boha to neviem nájsť. A čo je horšie, takýto zošit bol vytvorený aj pre všetky diely MM(5 až 10). Hlavne že každému zdôrazňujem aby všetko čo vytvorí si aj zálohoval. :(
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 12 13 [14] 15 16 17