Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 15:34:47
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: M&M IX  (Přečteno 12753 krát)

Návštěvník

• Host
M&M IX
« kdy: Srpen 24, 2010, 15:53:32 »

viete niekto ako spustit mam 9 na windows 7? help!!!
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
M&M IX
« Odpověď #1 kdy: Srpen 25, 2010, 10:46:14 »

tak uz som to spustil ale ked dam start hry tak mi to zamrzne na uvodnej obrazovke...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
M&M IX
« Odpověď #2 kdy: Září 19, 2010, 08:49:02 »

Kompatibilitu s Windows XP jsi zkoušel?
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
M&M IX
« Odpověď #3 kdy: Září 20, 2010, 07:37:38 »

skusal ale nic..
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
M&M IX
« Odpověď #4 kdy: Září 20, 2010, 12:06:59 »

Zkus ještě nahradit knihovnu cshell podle návodu na stránce http://www.svetmightandmagic.cz/pmm/pmm_tipy.php a pak opět nastavit kompatibilitu na xp. Potíž je, že s touto hrou byly problémy už na Win XP, obvykle v souvislosti s hardwarem - jakou vlastníš grafickou kartu? (integrovaná, samostatná nebo obě)
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
M&M IX
« Odpověď #5 kdy: Říjen 20, 2010, 20:19:09 »

ok skusim a graficku netusim :D
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
M&M IX
« Odpověď #6 kdy: Říjen 21, 2010, 16:23:14 »

Ja mam na notasovi visty a akorat mi dela problem loading, pri nem se mi rozjede zvuk uz, ale pritom mam stale obrazovku loadingu, tak to shodim do windousu a zase zpatky a hele, uz mam nahozenej obraz, ale tohle delat pri kazdym loadingu je vopruz.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
M&M IX
« Odpověď #7 kdy: Leden 05, 2011, 16:57:50 »

ahoj, neviete mi niekto, prosim, poradit s cestinou do tejto hry?
mam win vista a ten mi odmieta naistalovat winrez, program, ktory admin pouziva v navode, takze teraz neviem co mam robit
diky za odpoved :)
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
M&M IX
« Odpověď #8 kdy: Listopad 10, 2012, 20:11:49 »

Zdravím vásň

Potrbujem súrne poradiť

Koly MaM IX som si stiahol a nainštaloval windows XP SP3 (teraz mám XP aj osmičku). Hru som si stiahol už cracknutú bez potreby inštalácie. Bežala mi asbsolútne bez problémov až kým som neprišiel do prvého mesta: Tam mi totiž na niektorých miestach zmizne obraz. Pripomínam, že som urobil všetko čo bolo potrebně teda prepísal súbor cschell, nainštaloval patch.
na miesto obrazu sa teda objaví čierna obrazovka, ale iba tam, kde je mapa. Tváre mojich postáv sú vidno, aj menu po stlačení Esc, ale inak iba tma.
Stiahol som teda iso súbry a hru nainsštaloval do nového priečinka. Prekopíroval som adresár save, ale chzyba nezmizla. Prosdím poradte, je to naozaj geniálna hra
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
M&M IX
« Odpověď #9 kdy: Listopad 10, 2012, 23:53:11 »

Tak som to začal hrat od znova a zatial to funguje. Zistil som, ze je to asi pouzivanim rychleho loadu.
Ta ista obrazovka sa mi ale zobrazuje aj pod vodou. Je to chyba, alebo to tak ma bit?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
M&M IX
« Odpověď #10 kdy: Listopad 11, 2012, 09:35:20 »

Ne, má se objevovat normální loadovací obrazovka. U podobných verzí hry těžko říct, jak a co bylo změněno.
IP zaznamenána
This is the end ...

Uran

• Mladší člen
  • **
M&M IX
« Odpověď #11 kdy: Listopad 11, 2012, 12:10:11 »

Tak jsem si poridil Might and Magic IX - GOG verzi. Pote jsem nainstaloval patch telp13.zip

Hra ve Windows XP SP3 normalne bezi, ale fonty jsou nejake cele zmrsene a nejdou skoro precist.

Hra bezi na NB s nativnim rozlisenim 1366x768. Pricemz hra samotna ma rozliseni 800x600. Asi to "rrouztazeni "na celou plochu monitoru nejak deformuje fonty.

Zkousel jsem hru spustit pod wine v linuxu a tam jsou fonty ok. Hra vsak neni po stranach roztahnuta na celou plochu monitoru, chybi textury ap. Dale jsem zkousel hrat ve WINDOWS XP/Virtualbox, ale tam jsou opet fonty necitelne a hra navic pada.

Jde hrat MM9 nejak v okne pripadne zabranit te deformaci fontu?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
M&M IX
« Odpověď #12 kdy: Listopad 11, 2012, 15:23:09 »

Mě to pro změnu nešlo vůbec. Ve Virtualboxu jsem to dokázal jenom nainstalovat, ale spustit už to nešlo. Ve Wine nešla instalace snad vůbec (cca 4 roky zpět). Těžko říct, zkus tam schválně dohrát češtinu, jestli to ty fonty změní.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
M&M IX
« Odpověď #13 kdy: Listopad 11, 2012, 16:59:45 »

no zistil som, ze to nieje tym force loadom. Proste vypadava obraz na viadcerych miestach, ked je tma nevidim nic, ani ked pouzijem kulzlo pochoden. Som s toho na nervy, asi sa vy...... na to
IP zaznamenána

Uran

• Mladší člen
  • **
M&M IX
« Odpověď #14 kdy: Listopad 11, 2012, 23:31:45 »

Citace: Elemir
Elemir

#13 | Zasláno: 11 Lis 2012 15:23
Administrátor

Citát
Mě to pro změnu nešlo vůbec. Ve Virtualboxu jsem to dokázal jenom nainstalovat, ale spustit už to nešlo. Ve Wine nešla instalace snad vůbec (cca 4 roky zpět). Těžko říct, zkus tam schválně dohrát češtinu, jestli to ty fonty změní.

Češtinou to neni. Zkousel jsem i stazenou verzi cz verzi s telp  patchem a stejny vysledek. Dale jsem zkousel spustit GOG i cz verzi v okne parametr "+window 1" a porad stejne.

Asi opravdu vadi to jine nativni aspect ratio NB. Jeste mam staricky NB s rozlisenim 1280*800 tak to zkusim tam.

Trochu me zarazilo, ze jsem nikde na anglickych forech nenasel stejny problem.
IP zaznamenána