Po dlouhém uvažování jsme si domů pořídili herní počítač, takovou střední třídu. Tak jsem si kromě hraní Counter-Strike 2, říkal čím začnu a volba padla na Kingdom Come, o kterém jsem slyšel hodně chvály, ale přitom vůbec nemám vyspoilerovaný (a u toho bych prosím chtěl zůstat) příběh, což je super

Navíc se mi hodně líbilo to, že jsem o hře věděl, že je z českého prostředí.
Hned intro s prvním lehkým backgroundem příběhu na mě udělalo velký dojem. Na začátku mě překvapilo, že jsem obyčejný kluk z vesnice, který nic moc neumí a rád flámuje, hodně jsem v tom viděl sám sebe z VŠ

Asi po 15 minutách hry mě nenapadlo nic lepšího, než zjistit co se stane, když praštím do koně na návsi. Stalo se to, že se na mě sesypali místní a skončil jsem ve vězení, kde jsem později zahynul při požáru. V tu chvíli jsem ještě nevěděl, co tenhle podivný konec má znamenat. Nicméně po návratu k prvnímu save jsem plnil takový "tutoriál" s úkoly v rodné vesnici, absolvoval první souboje (moc mi to nejde), naházel hnůj na barák místního Němce, utekl před rychtářem, poznal svoji holku Blanku, no prostě život

Velký twist pro mě nastal, když se na konci dne, a po vykování meče pro místního pána Racka, objevilo vojsko Zikmunda, a při rabování a ničení Stříbrné Skalice zahynuli i moji rodiče ( a taky mi došlo, kde se ve vězení vzal ten požár - hodně cením propojení). Dal jsem se na útěk a při útěku dokonce získal koně, se kterým mám odjet varovat sousední území. Sem se dostal za cca 1,5h hry. Dalších 90 minut jsem ale strávil čtením všech informací, které hra nabízí. Jedná se jak o historické informace (Vláda Václava IV. neshody se šlechtou a Zikmundem, papežské schizma..), tak stejně tak o tom, jak se v té době kolem roku 1400 žilo a v neposlední hře, jak se hra ovládá. Strašně moc mě tyhle informace bavily, ale je těžké všechny vstřebat. Vrátil jsem se o jeden save zpět do chvíle, když jsem na útěku ještě bez koně, a zkoušel jsem souboj s vojákem, který mě pronásledoval, byl jsem neúspěšný, ale asi proti němu nemám šanci vzhledem k mým dovednostem. Což je další věc, která se mi líbí, že se spoustu věcí učím v průběhu hry tak, jak je používám.
Při tomto kroku zpět jsem zjistil, že mohu pomoci od znásilnění Tereze, dceře mlynáře. Takže to zkusím nějak zvládnout a přitom nepřijít o život.
Odehráno: 3h