Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 12:29:18
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM6 hybridní družina  (Přečteno 837 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:MM6 hybridní družina
« Odpověď #15 kdy: Květen 11, 2026, 16:39:23 »

Ona šestka je totiž ze začátku docela za trest. Zrovna jsem si to včera rozehrála, abych se trochu vžila do začátečníka. Předstírala jsem, že o hře nic nevim, takže žádný vybrat svitek lítání, oběhat permanentní bonusy a povyšováky a farmit úl od levelu 30, prostě pomalu.

A naprosto vidim, jak si člověk raději veme bojovníky, který maj víc HP a dávaj na začátku damage... a pak v půlce hru vzdá, protože ti bojovníci do přestali dávat, a parta co na začátku hladce fungovala najednou nefunguje.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #16 kdy: Květen 12, 2026, 10:47:13 »

I na začátku jsou lepší ti druidy, co prskají na vše, neboť k těm se díky tomu nic nepřiblíží. Člověk nemusí nikam chodit a hrát to jinak, než jak by měl. Snad až na odskok do hradu Ironfist kvůli lukům.

Já první rozehrávku nedohrál a to jsem měl "doporučenou" partu. Ale asi v polovině jsem zjistil, že rytíř nebo paladin (už nevím, kterého jsem měl) je v partě na nic.

Ale zase při té sólo hře za rytíře mě překvapilo, že jsem to vcelku dával bez nějakých větších potíží, jasně titány a vlkodlaky jsem musel zabít až blastrem a kvůli některým potvorám získat předměty poskytující imunitu, největší vítr jsem tak měl ze spekter, ale ty mi životy na ránu nevysály ani jednou a jinak to bylo vcelku v klidu. Čekal jsem, že to bude mnohem horší. Otravné tedy byly ještě létající potvory. Hlavně létající oči v Darkmooru, to byl asi nejotravnější průchod tohoto hradu za všechny hry, co jsem to hrál.

Potíž u 6ky je trochu i v tom, že luky nejsou příliš silné, sice jsou hodně užitečné, ale nějakou silnější potvoru s nimi zabít je dost složité.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #17 kdy: Květen 13, 2026, 21:26:34 »

Přesně tak, vyčistil jsem první dvě mapy s družinou

Paladin - Lučištník - Lučištník - Paladin

a už při tom hraní jsem myslel na MM8, kterou jsem pak taky rozehrál. Jako ne, že by mě to nebavilo, ten úvod jsem si užil, ale tak nějak mi to zatím stačilo a odložím si to na později, třeba na to zase přijde někdy chuť. A procházel jsem v pohodě. Jen ta hra mi tolik neříká jako ty pozdější díly.

Třeba brát si Rytíře podle mě fakt nemá smysl, Paladin je to stejný a má magie. A ty magie jsou fajn u více postav. V MM7 jsem měl jen Klerika, takže když upadl do bezvědomí nebo měl nějakej blbej stav, ze kterýho se sám nedostal, tak jsem musel loadovat. Což s druhým Paladinem nehrozí. I to léčení, případně buffy, debuffy jsou rychlejší, když jsou na to dvě postavy.

Jinak jsem koukal i na ty Druidy a asi to nemusí být tak špatná postava, ale tam mi prostě chybí ty meče a aspoň kroužková zbroj. Paladiny i Lučištníky můžu jet na dvojici mečů, případně něco výhodnějšího a meč aspoň v levé ruce.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #18 kdy: Květen 13, 2026, 22:28:34 »

Šestka má tu výhodu, že kouzla nejsou omezený skillem. Neni problém mít městskou bránu a maják na expertovi a vyřešit padlýho healera dvacetivteřinovou zastávkou ve chrámu.

Taky alchemka nevyžaduje žádnej... nic, alchemka jako skill ani neexistuje. Takže zelená+fialová odstraňuje negativní stavy krom smrti a zkamenění. Zkamenění snadno odstraní lučištník. (Fialová+Zelená)+Oranžová dává 100 HP.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #19 kdy: Květen 14, 2026, 04:47:23 »

Myslím, že nejlepší je udělat si značku u chrámu baa skrz maják a přesouvat se k němu a do dungeonu vždy, když postavám dojdou životy/mana (dle stylu hry).

Zbroje v té hře dle mého nehrají moc velkou roli. Kombinace palcát+dýky a bude efektivnější, než dva meče.
IP zaznamenána